چارلز هاسکینسون کیست؟ خالق کاردانو را بهتر بشناسید
چارلز هاسکینسون یکی از بنیانگذاران بلاکچین اتریوم است که بعدها به تاسیس شرکت Input Output Hong Kong (IOHK) و توسعه بلاکچین کاردانو پرداخت، به همین علت او را خالق کاردانو میدانند. او در حوزه فناوریهای دیجیتال و ارزهای رمزپایه فعالیت گستردهای دارد و به دلیل نقش پیشروی خود در صنعت بلاکچین شناخته شده است. هاسکینسون همچنین بر روی مباحث مربوط به امنیت سایبری و الگوریتمهای رمزنگاری تمرکز دارد.
خالق کاردانو چارلز هاسکینسون را میشناسید؟ از فعالیتهای او در زمینه ارزهای دیجیتال چه میدانید؟
هاسکینسون فرد پرحاشیهای در دنیای ارزهای دیجیتال به حساب میآید. علاقه او به بیت کوین و آموزش به مردم، حضور به عنوان یکی از بنیانگذاران اتریوم (در کنار ویتالیک بوترین) و سپس ترک پروژه اتریوم او را در دنیای رمزارزها به شهرت رساند. اما او بیشترین شهرت خود را مدیون خلق ارز کاردانو است.
به همین دلیل هم در این مقاله از همتاپی افزون بر مروری کوتاه بر زندگی چارلز هاسکینسون، به بررسی فعالیتهای خالق ارز کاردانو در دنیای ارزهای دیجیتال هم میپردازیم.
- معرفی کلی چارلز هاسکینسون (charles hoskinson)
- دوره کاری چارلز هاسکینسون در ارزهای دیجیتال؛ با جزئیات بیشتر
- فعالیتهای هاسکینسون در ارز دیجیتال از سر گرفته میشود...
- پروژهی اصلی چارلز هاسکینسون؛ کاردانو
- ارز دیجیتال رسمی شبکه کاردانو
- چارلز هاسکینسون چه دیدگاهی نسبت به کاردانو دارد؟
- نظر خالق کاردانو در مورد بیت کوین و اتریوم چیست؟
- شراکتها و همکاری چارلز هاسکینسون
- ثروت چارلز هاسکینسون چقدر است؟
- اقدامات بشر دوستانه چارلز هاسکینسون
- 9 پروژهی مورد علاقه چارلز هاسکینسون
- دیدگاه هاسکینسون درباره آینده ارزهای دیجیتال
- سخن پایانی
معرفی کلی چارلز هاسکینسون (charles hoskinson)
چارلز هاسکینسون (charles hoskinson) متولد 1987 یک ریاضیدان و کارآفرین بشردوست اهل هاوایی آمریکا است.
او را بیشتر به عنوان بنیانگذار کاردانو و مدیرعامل شرکت iohk میشناسند. شرکت (input output hong kong) iohk یک شرکت تحقیقاتی است که در زمینهی مهندسی زیرساخت بلاکچین فعالیت میکند. اگرچه راهاندازی ارز کاردانو در سال 2017 یکی از مهمترین کارهایی بوده است که چارلز هاسکینسون انجام داده است.
با این حال بهتر است بدانید که هاسکینسون پیش از کاردانو هم در زمینهی ارزهای دیجیتال فعالیت داشته است، از جمله فعالیتهای او میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هاسکینسون که رئیس موسس کمیته آموزش بنیاد بیت کوین بود، در سپتامبر 2013 گروه تحقیقاتی غیرانتفاعی ارزهای دیجیتال را تاسیس کرد.
- به علاوه هاسکینسون یکی از 8 بنیانگذار اصلی اتریوم بوده است.
در حال حاضر پروژههای چارلز هاسکینسون علاوه بر بهروزرسانی و بهبود کاردانو بر آموزش مردم در مورد ارزهای دیجیتال پایه، تمرکززدایی و نحوهی استفاده از ابزارهای رمزنگاری متمرکز است.
پیش از اینکه بیشتر به معرفی هاسکینسون بپردازیم، تصویر زیر میتواند راهنمای خوبی در شناسایی فعالیتهای مختلف هاسکینسون برای شما باشد:
مطالب مرتبط: بلاکچین چیست؟ |
تحصیلات چارلز هاسکینسون
در ابتدا انتظار میرفت چارلز هم مثل برادران و والدین خود مسیر پزشکی را به عنوان آیندهی شغلی خود طی کند، اما نهایتا تحصیل در رشته نظریه اعداد تحلیلی در دانشگاههای متروپولیتن دنور و کلرادو را انتخاب کرد. به این ترتیب پیش از ورود به صنعت رمزنگاری توانست مطالعاتی در این زمینه داشته باشد.
زندگی شخصی چارلز جوان!
کار کردن در دنیای دیجیتالیِ غیرقابل لمس، چارلز را از دنیای خودمان دور نکرده است. او علاوه بر برنامهنویسی، علاقهی زیادی به ماهیگیری و شطرنج دارد.
چارلز که در بولدر کلرادو و در یک مزرعه زندگی میکند، سفر به مناطق عجیب و غریب را دوست دارد. از دیگر اتفاقات مربوط به زندگی شخصی چارلز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هاسکینسون در سال 2022 یک مزرعهی دیگر در ویتلند (wheatland) ایالت وایومینگ آمریکا خریداری کرد. به علاوه برخی از تجهیزات را به کلانتر شهر platte اهدا کرد و یک رستوران هم در wheatland خرید
- چارلز سعی میکند زندگی شخصیاش را برای خود نگه دارد، با این حال بر اساس توییت تبریک تولدی که ماریا جونز در سال 2018 برای چارلز منتشر کرد احتمال رابطه میان این دو نفر وجود دارد
- همچنین بر اساس آمار برخی سایتها، چارلز هنوز فرزندی ندارد
دوره کاری چارلز هاسکینسون در ارزهای دیجیتال؛ با جزئیات بیشتر
هاسکینسون در سال 2013 از طریق شرکت invictus innovations inc وارد فضای کریپتو شد، شرکتی که چارلز با توسعهدهندهی دیگری به نام دن لاریمر (dan larimer) برای راهاندازی شبکه bit shares تاسیس کرد.
bit shares یک پلتفرم رمزنگاری است که به عنوان یک شرکت مستقل غیرمتمرکز سازماندهی شده است.
در همان سال، هاسکینسون پروژه آموزش بیت کوین را راهاندازی کرد: یک مدرسه آنلاین.
ورود و خروج از اتریوم و تاسیس iohk
یکی از مهمترین اتفاقات این پروژه برای چارلز این بود که با ویتالیک بوترین در همانجا آشنا شد. چارلز هاسکینسون در اواخر سال 2013 در کنار 7 نفر دیگر به عنوان یکی از بنیانگذاران اتریوم به تیم توسعهدهنده این ارز دیجیتال پیوست.
همکاری هاسکینسون با گروه اتریوم خیلی طولانی مدت نبود، آنها در ژوئن 2014 از همدیگر جدا شدند؛ در واقع هاسکینسون از آنها جدا شد!
دلیل این جدایی اختلاف نظر هاسکینسون و بوترین بود؛ در حالی که هاسکینسون خواستار ایجاد یک جامعه حاکمیتی برای اتریوم بود، بوترین تمایل داشت اتریوم فرمت غیرمتمرکز و غیرانتفاعی خود را حفظ کند.
هاسکینسون همچنین بعد از ترک گروه اذعان کرد:
وضعیت شبیه به حکومت مگسها شده بود… در هرجایی اردوگاههای قدرت تشکیل شده بود و هر کسی بیشتر برای ویتالیک قانعکننده بود برنده میدان بود!
به همین دلیل است که کینه به وجود آمد، چون من بهترین خروجی را نداشتم و پستهایم در reddit فضای شادی نداشت.
پس از خروج از پروژه اتریوم هاسکینسون به قدری عصبانی بود که تا 6 ماه کار در این زمینه را تعطیل کرد و قصد داشت به دنیای بی سر و صدای ریاضیات بازگردد.
اما در همین زمان، جرمی وود (jeremy wood) همکار سابق و همبنیانگذار اتریوم با هاسکینسون تماس گرفت تا پروژهی جدیدی به نام iohk را ایجاد کنند. هدف از تاسیس این شرکت، مهندسی ارزهای دیجیتال و بلاکچین برای شرکتها، نهادهای دولتی و موسسات دانشگاهی بود.
بعد از تاسیس شرکت iohk بود که کاردانو به عنوان مهمترین پروژه آن کلید خورد.
در ادامه بیشتر با فعالیتهای شرکت iohk آشنا میشوید:
پروژههای iohk کدامها هستند؟
به طور کلی کمپانی input output hong kong (یا به اختصار iohk) را بیشتر به دلیل مشارکتش در خلق ارز کاردانو میشناسیم. اما شرکت input output hong kong پروژههای دیگری هم دارد. پیش از اینکه به سراغ معرفی آنها برویم بهتر است بدانید که iohk تحقیقات اساسیای در زمینه رمزنگاری و معماری ارزهای دیجیتال انجام داده است. از دیگر پروژههای iohk میتوان به موارد زیر نام برد:
- ددالوس: ددالوس (deadalus) یک کیف پول رمزنگاری منبع باز قابل توسعه است که برای رشد در جامعه ساخته شده است.
- لیس: لیس (lace) یک پلتفرم کیف پول است که برای کاردانو طراحی شده است. این کیف پول سریع و ایمن، به شما امکان ماجراجویی در دنیای web3 را میدهد.
- پروجکت کاتالیست: project catalist یکی از بزرگترین موتورهای غیرمتمرکز نوآوری است که از طریق چالشها، طرحهای پیشنهادی برای پروژهها و بودجههای آنها، به ایجاد تغییرات و بهبود کاردانو کمک میکند. این پروژه توسط انجمن کاردانو هدایت میشود.
- مارلو: marlowe یک زبان متن باز و مجموعهای از ابزارهایی است که برای سادهسازی ایجاد قراردادهای هوشمند در کاردانو طراحی شده است. هدف مارلو سادهسازی ساخت، آزمایش و استقرار بهتر قراردادهای هوشمند است.
موارد فوق تنها بخشی از پروژه های iohk بودند که همگی به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم به بهبود پروتکل شبکه کاردانو کمک میکنند.
اما هاسکینسون فعالیتهای دیگری هم دارد که در رونق گرفتن ارزهای دیجیتال موثر است. در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
فعالیتهای هاسکینسون در ارز دیجیتال از سر گرفته میشود…
در سال 2017 هاسکینسون و iohk از آزمایشگاههای تحقیقاتی متمرکز بر فناوری بلاکچین در دانشگاه ادینبورگ و موسسه فناوری توکیو حمایت کردند.
بعدها هاسکینسون یک پروژه تحقیقاتی بلاکچین را در دانشگاه وایومینگ و دانشگاه کارنگی ملون افتتاح کرد.
در سال 2020 هاسکینسون در مجمع جهانی اقتصاد در داووس صحبت کرد و گفت که بلاکچین ممکن است در نهایت باعث تغییرات اجتماعی شود و بیت کوین را به یک موتور بخار اولیه تشبیه کرد. او ادامه داد:
حدود نیمی از ارزهای دیجیتال نسل سوم وجود دارند که همان کاری را انجام میدهند که بیت کوین میکند؛ اما خیلی سریعتر و با مصرف انرژی بسیار کمتر.
چنین پیشرفتی به بلاکچین اجازه میدهد تا فراتر از امور مالی گسترش یابد و تغییرات اجتماعی واقعی را ایجاد کند.
در ادامه فعالیتها، در سال 2022 به عنوان شاهد در برابر کمیته فرعی بورس کالا، انرژی و اعتبار کمیته کشاورزی مجلس نمایندگان ایالات متحده حاضر شد و در مورد آینده مقررات دارایی دیجیتال صحبت کرد.
بعد از صحبت دربارهی مجموعهای از فعالیتهای هاسکینسون، به اصلیترین فعالیت هاسکینسون یعنی کاردانو میرسیم.
پروژهی اصلی چارلز هاسکینسون؛ کاردانو
همانطور که گفتیم چارلز هاسکینسون پروژههای متعددی را در زمینه ارزهای دیجیتال پایهگذاری کرده است. اما یکی از مهمترین علل نوشتن مقالهای درباره ی چارلز هاسکینسون کاردانو است؛ پروژهای که قرار است عیب و ایرادهای بیت کوین و اتریوم را برطرف کند!
چارلز هاسکینسون کاردانو را به عنوان یک بلاکچین نسل سومی معرفی میکند که تراکنشها را سریعتر و ارزانتر از بلاکچینهای بیت کوین و اتریوم تایید میکند.
بلاکچین نسل سوم به نسل جدیدی از بلاکچین اشاره دارد که مشکلات نسلهای اول (مثل بیت کوین) و نسل دول (مثل اتریوم) را ندارد یا به شکل قابل توجهی بهبود یافتهاند. از جملهی موارد بهبودیافته میتوان به مدیریت، حریم شخصی، ناشناسی و مقیاسپذیری بلاکچین اشاره کرد. |
چارلز هاسکینسون شبکه کاردانو را بر اساس ویژگیهایی طراحی کرده که ظاهرا وعدهی او را قابل دستیابی میکند. ویژگیهایی از جمله:
استفاده از مکانیزم اثبات سهام
شما درشبکه کاردانو به جای اینکه با دستگاههای ماینینگ و مصرف مقدار زیادی برق ارز دیجیتال استخراج کنید، با استفاده از استیکینگ سهام در استخرهای سهام این کار را انجام میدهید. مکانیزم اثبات سهام تا حد بسیار زیادی مصرف انرژی را کاهش میدهد.
استفاده از دو لایه مدیریتی و محاسباتی
استفاده از لایههای محاسباتی ccl و مدیریتی csl سبب میشود تا تراکنشها به شیوهی بهتر و سریعتر تایید شوند. به طور خلاصه میتوان دو لایه گفته شده را به این ترتیب توضیح داد:
- لایه ccl: با استفاده از یکسری قابلیتهای سخت افزاری به مقیاسپذیری بیشتر پروتکل کاردانو کمک میکند.
- لایه csl: سیستمی برای جدا کردن ارزش یک تراکنش از دادههای محاسباتی است. با استفاده از زبانهای برنامهنویسی پلوتوس و مارلو به پشتیبانی از پروتکل شبکه کاردانو کمک میکند.
ارز دیجیتال رسمی شبکه کاردانو
آدا (ada) ارز دیجیتال رسمی شبکه کاردانو و توکن بومی آن است. این توکن استفادههای زیادی در بلاکچین موردنظر دارد. برای هر عملیاتی که در این بلاکچین انجام میدهید، میتوانید از آدا استفاده کنید. برای مثال کارمزد انتقال کاردانو، با آدا قابل پرداخت است. عرضه آدا اهداف مشخصی دارد. در واقع این توکن ارائه شد تا بلاکچین کاردانو قابل اطمینان و مقیاسپذیر باشد. از طرف دیگر برای اجرای قراردادهای هوشمند به توکن بومی نیاز است.
تعداد کلی این ارز دیجیتال 45 میلیون است و این موضوع باعث میشود بتوان قیمت آن را تا حدی کنترل کرد. برای فعالیت در این بلاکچین باید مقداری ارز آدا یا کاردانو در کیف پول خود داشته باشید. از هر صرافی که بخواهید میتوانید کاردانو بخرید ولی پیشنهاد ما این است که برای خرید کاردانو از صرافیهای ایرانی استفاده کنید. به این صورت میتوانید بهای آن را به صورت ریالی پرداخت کنید و از مزایای پشتیبانی استفاده کنید.
چارلز هاسکینسون چه دیدگاهی نسبت به کاردانو دارد؟
از زمان آغاز به کار کاردانو، مدیرعامل iohk به طور مداوم رهبری کارهای تحقیقاتی، برنامهنویسی و توسعه شبکه آن را بر عهده داشته است.
هاسکینسون معتقد است که کاردانو میتواند ارز دیجیتال آینده باشد. چارلز هاسکینسون در مورد چشمانداز معرفی ارز کاردانو به تودههای آنبانک (unbanked) در کشورهای در حال توسعه هم فکر میکند.
یک فرد unbanked کسی است که از خدمات مالی رایج مثل حسابهای پسانداز یا چک استفاده نمیکند. چنین فردی معمولا از پول نقد برای انجام امور مالی خود استفاده میکند. |
او همچنین معتقد است با پایداری داخلی شبکه کاردانو، تسلط بر بازارهای در حال توسعه غیرممکن نیست. به علاوه او چشمانداز یک پلتفرم رمزنگاری را داشته که چالشهای فعلی ارزهای دیجیتال را حل کند، مثل مقیاسپذیری.
اگرچه برخی معتقدند کاردانو قراردادهای هوشمند و برنامههای شبکه خود را به تقلید از اتریوم توسعه داده است، اما هاسکینسون ادعا میکند توسعه آن از یک مسیر تجربی و ریاضی مشخص پیروی میکند. جای تعجب نیست که هاسکینسون اسم پروژه را به نام “جرولامو کاردانو” ریاضیدان افسانهای ایتالیایی در دهه 1500 نامید.
مسئله دیگر این است که هاسکینسون علاقهای به دنبال کردن روند قیمت روزانه کاردانو ندارد. او معتقد است که کاردانو ارزش اصلی خود را در طی سالها نشان میدهد.
هاسکینسون علاوه بر کاردانو در ارزهای بیت کوین و اتریوم هم همکاری کرده است، پس کاملا طبیعی است که نظر ارزشمندی دربارهی آنها داشته باشد.
نظر خالق کاردانو در مورد بیت کوین و اتریوم چیست؟
چارلز هاسکینسون از اولین حامیان ارز دیجیتال بیت کوین بود. او در سال 2013 برنامهای را برای افزایش آگاهی از بیت کوین ترتیب داد.
هاسکینسون عقیده دارد که عرضهی ثابت بیت کوین به ایدهی طلای دیجیتال شدن آن کمک بسیار زیادی کرده است. با این حال او مکانیزم اثبات کار (pow) بیت کوین را به دلیل مصرف زیاد انرژی ناکارآمد میداند.
علاوه بر این او فناوری پشتیبانی بیت کوین را در مقایسه با استانداردهای فعلی صنعت ضعیفتر میداند. با این وجود، او بیت کوین را همچنان استاندارد طلایی صنعت میداند که برای مدت طولانی میتواند در خط مقدم ارزهای دیجیتال باقی بماند.
مطالب مرتبط: بیت کوین چیست؟ از مفاهیم پایه تا معامله بیتکوین |
اما هاسکینسون در مورد اتریوم چه دیدگاهی دارد؟
وقتی در مورد اثر شبکه (network effect) که برخی معتقدند اتریوم به آن دست یافته است، از هاسکینسون سوال شد؛ وی چنین جوابی داد:
نه! این دروغ بزرگی در فضای ماست… به ازای هر dapp ایجاد شده در اتریوم، 1000 برنامه تلفن همراه توسعه یافته است. آنها (تیم اتریوم) میگویند ما پلتفرم غالب هستیم؛ بله… تو پلتفرم غالب هستی، اما مثل این است که بگوییم تو بزرگترین ماهی در یک برکه بسیار کوچک در کنار اقیانوس هستی!
هیچ کس به اثر شبکه دست پیدا نکرده است!
این علاقه و اشتیاق فراوان هاسکینسون فقط به اتریوم محدود نشده و دامن خالق آن (ویتالیک بوترین) را هم گرفته است!
چارلز هاسکینسون vs ویتالیک بوترین
ویتالیک بوترین در مصاحبهای در سال 2021 به “چیزهای بسیار جالبی که از تحقیقات iohk بر می آید” اشاره کرد، اما همچنان توضیح داد که سختگیری عمیقی در زمان تحقیق بر روی پروتکل اعمال شده است. او ادامه داد که این مسئله میتواند به ارزیابی نادرست منجر شود.
به گفته مدیرعامل فعلی اتریوم “خرابیهایی که در خارج از مدل تئوری و در واقعیت رخ خواهند داد بسیار بیشتر از مشکلاتی است که صرفا بر روی کاغذ گفته شده است”
در ماه می 2022، بوترین در توییتی در توییتر درباره ی “تضادهایی” که ذهنش را مشغول کردهاند صحبت کرد. او در همین رابطه توییتی منتشر کرد. بوترین توضیح داد که بین 2 چیز شک دارد: اینکه تمرکز خودش را بر ثبات بلند مدت پروژه اتریوم بگذارد یا اینکه به تغییرات کوتاه مدت و در نتیجه بهبود اتریوم عمل کند.
[مطالب مرتبط: تفاوت بیت کوین و اتریوم چیست؟]
هاسکینسون در پاسخ به او توییت کرد:
به زودی به کاردانو مهاجرت خواهی کرد…
شما میتوانید برای مشاهده فعالیتهای بیشتری از هاسکینسون پلتفرمهای زیر را بررسی کنید:
اما هاسکینسون چه شراکتهایی داشته است؟
شراکتها و همکاری چارلز هاسکینسون
هاسکینسون در مدت فعالیت خود بر کاردانو تلاش کرده تا کنشهای اجتماعی خود را هم حفظ کند، از جمله:
شراکت خالق کاردانو با دولت اتیوپی
هاسکینسون معتقد است که کل آفریقا فضایی برای رشد دارد. او معتقد است که مشکلات تجارت و ذخیرهسازی ثروت کشورهای در حال توسعه را آزار میدهد و در صورت رفع آنها میتوان در پر کردن شکاف ثروت جهانی نقش داشت.
هاسکینسون در سال 2018 میلادی بنیاد کاردانو را برای بازدید از برخی از کشورهای آفریقایی مانند اتیوپی، رواندا و تونس رهبری کرد. قصد او این بود تا آفریفا را برای پذیرش فناوری بلاکچین ترغیب کند. چارچوب سازمانی بنیاد کاردانو برای کمک به کشورهای در حال توسعه راه حلهایی در جهت انجام وظایف کلیدی دولت مانند نظرسنجی، ثبت املاک و کنترل زنجیره تامین ارائه میکند.
در سال 2019 یکی از بنیانگذاران کاردانو فاش کرد که کاردانو چندین تفاهم نامه با دولت اتیوپی امضا کرده است. با این وجود، مهمترین آن ساخت یک ارز مجازی (virtual currency) برای اتیوپی بوده است .
انتظار میرود این سیستم بیش از 5 میلیون اتیوپیایی را از پرداختهای خدمات برق با ارز فیات به ارز دیجیتال منتقل کند.
چارچوب بلاکچین سازمانی نام آتالا (atala) را خواهد داشت. جان اوکانر از مدیران iohk گفته است که سیستم در آخرین مراحل توسعه خود است.
همکاری با pwc
جان او کانر همچنین اشاره کرده که کاردانو با price waterhouse coopers ( یک شرکت در زمینه حسابرسی و تضمین، مشاوره و خدمات مالیاتی) برای ارائه یک طرح تجاری جدید همکاری خواهد کرد. این طرح نشاندهندهی این است که iohk علاوه بر فاز مهندسی، فاز جدید تجاری را هم تجربه خواهد کرد و pwc هم نقش ناظم را در آن اجرا میکند.
با این همه فعالیت چارلز هاسکینسون چقدر پول دارد؟
ثروت چارلز هاسکینسون چقدر است؟
هاسکینسون همبنیانگذار اتریوم و بنیانگذار کاردانو و مقدم بر هر دوی اینها، یک کارآفرین است. ثروت زیاد او یک چیز طبیعی است. ثروت او در سال 2023 چیزی بیشتر از 500 میلیون دلار برآورد شده است، اگرچه در اکتبر 2022 و بر اساس گزارش سایت finty.com ثروت او به 580 میلیون دلار هم رسیده بوده است.
آقای هاسکینسون این ثروت را چگونه خرج میکند؟
اقدامات بشر دوستانه چارلز هاسکینسون
پیشتر هم در مقالات متعددی گفته بودیم هر اقدامی در جامعه ارزهای دیجیتال از جمله ساخت بازی و آموزش و آگاهی میتواند به فرهنگسازی در مورد بازار رمزارزها کمک قابل توجهی کند.
حال هم تنها خداست که میداند پشت اقدامات بشر دوستانه هاسکینسون چه نیتی بوده است، اما این اقدامات قطعا سبب شناخته شدن ارزهای دیجیتال و به خصوص کاردانو خواهد شد.
آزمایشگاه پیشرفته بلاکچین و توسعه uwyo-iohk
در سال 2020 iohk یک آزمایشگاه تحقیقاتی کاردانو را در دانشگاه وایومینگ (wyoming) و با اهدای 500.000 دلار ارز آدا (ada) افتتاح کرد.
مرکز بلاکچین در دانشگاه وایومنیگ دارای تسهیلات توسعه plutus که به توسعهدهندگان بلاکچین یک آزمایشگاه کاربردی برای نوشتن کد به زبان قرارداد هوشمند کاردانو را ارائه میدهد.
پلوتوس یک زبان برنامهنویسی است که برای قراردادهای هوشمند کاردانو به کار رفته است. |
هاسکینسون خالق کاردانو در یک جلسه توضیح داد:
این یک آزمایشگاه بسیار کاربردی است، در آن به جای کار بر روی نظریه همتا، چیزهای واقعی میسازیم و نرم افزارهایی مینویسیم که خیلی سریع تولید میشوند
اهدای پول شرط بندی در خیریه پلی مارکت
در سپتامبر 2021 هاسکینسون اعلام کرد که برنده یک شرط بندی به ارزش 50.000 دلار شده است.
ماجرا از این قرار بوده که چارلز هاسکینسون بر روی اینکه قراردادهای هوشمند را میتواند تا قبل از اکتبر همان سال منتشر کند یا نه، شرط بندی میکند. او نهایتا در 12 سپتامبر (ماه قبل اکتبر) هاردفورک آلونزو را در کاردانو راهاندازی میکند و ویژگی قراردادهای هوشمند هم در این بلاکچین فعال می شود.
به این ترتیب او 50.000 دلار برد، اما آن را به پروژهای تحت عنوان نخ جادویی که تحت نظر یک سازمان غیر انتفاعی حمایت از کودکان سرطانی اجرا میشود، اهدا کرد.
کلینیک سلامتی هاسکینسون، پرداخت با ارز آدا
چارلز هاسکینسون همچنین کلینیک سلامتی خود را در وایومینگ تاسیس کرده است. این کلینیک گزینههای مراقبتی متعددی مثل مراقبتهای اولیه، مراقبتهای بهداشت روان، سلامت زنان، غربالگریهای پیشگیرانه و موارد مربوط به درمان بیماری قلبی و سرطان را ارائه میدهد.
نکتهی بسیار مهمی که در مورد کلینیک هاسکینسون وجود دارد، امکان پرداخت هزینهی خدمات آن به وسیلهی ارز دیجیتال رسمی کاردانو (ada) است.
بعد از معرفی پروژههای خیرخواهانه هاسکینسون به سراغ معرفی پروژههایی میرویم که او علاقهی زیادی به آن ها دارد.
9 پروژهی مورد علاقه چارلز هاسکینسون
این پروژهها در یک مصاحبه با سایت cointelegraph معرفی شده است:
- ergo
- zcash
- stark ware
- lightning labs
- dash
- tezos
- algorand
- avalanche
- basic attention token
بررسی پروژههای مورد علاقه هاسکینسون که خبره ارزهای دیجیتال است شاید برای شما هم مفید باشد.
اما یک سوال کلی؛ هاسکینسون چه عقیدهای دربارهی آینده ارزهای دیجیتال دارد؟
دیدگاه هاسکینسون درباره آینده ارزهای دیجیتال
چارلز هاسکینسون خالق کاردانو معتقد است پروژههایی مثل کاردانو ممکن است در نهایت به “سیستمهای عملیات مالی جهان” تبدیل شوند، مشروط بر اینکه دولت ایالات متحده مقررات مطلوبی را اجرا کند.
هاسکینسون معتقد است که دولت آمریکا باید دید مثبتی نسبت به ارزهای دیجیتال داشته باشد و از آزادی ارائه شده توسط آنها قدردانی کند. هاسکینسون میگوید نسل بعدی defi آماده است و این صنعت هنوز تنظیم نشده است.
بنیانگذار کاردانو همچنین در مورد cbdcها (ارزهای دیجیتال بانک مرکزی)، به ویژه تلاش یوان دیجیتال چین، تردید دارد. هاسکینسون هشدار میدهد که این ارزها ممکن است آزادیهای مالی را به خطر بیندازد و به چند نفر اجازه دهد زندگی اقتصادی میلیاردها نفر را کنترل کنند.
به نظر هاسکینسون، پادزهر این مسئله ارزهای دیجیتال دارای آزادی (مثل کاردانو) است.
سخن پایانی
چارلز هاسکینسون که او را با نام خالق کاردانو هم میشناسیم، شخصیتی خاص و البته تاثیرگذار در دنیای ارزهای دیجیتال است.
او بعد از اینکه برخلاف خانوادهی پزشک خود به یک کارآفرین تبدیل شد، به سمت ارزهای دیجیتال کشیده شد. هاسکینسون کارش را با آموزش بیت کوین به علاقهمندان این ارز دیجیتال شروع کرد؛ همانجا با ویتالیک بوترین آشنا شد.
آشنایی با ویتالیک بوترین سبب شد تا هاسکینسون به عنوان یکی از بنیانگذاران پروژه اتریوم به آن ملحق شود. اگرچه هاسکینسون و بوترین بعدتر بر سر هدف اتریوم به مشکل برخوردند و در نتیجه هاسکینسون از تیم اتریوم جدا شد.
هاسکینسون مدتی بعد با کمک یکی از همکارانش در اتریوم iohk را راهاندازی کرد. او نهایتا کاردانو را خلق کرد.
در این مقاله علاوه بر بررسی دورهی کاری چارلز هاسکینسون به معرفی پروژههای بشردوستانه او پرداختیم.
لینکهای مرتبط با خالق کاردانو
مقالات زیر می توانند به شما در بهتر شناختن کاردانو کمک کنند:
- روش های کسب درآمد از کاردانو
- پروژه های کاردانو کدام ها هستند؟
- معرفی بهترین کیف پول برای کاردانو
- راهنمای کامل پروژه های متاورس کاردانو
همچنین اگر به شنخات افراد تاثیر گذار در بازار علاقه دارید، میتوانید سری هم به مقالات زیر بزنید:
- ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین که بود؟
- ریوشی، خالق شیبااینو کیست؟
- چارلی لی، خالق لایت کوین
- جاستین سان، خالق ترون