هال فینی؛ از افسانه ساتوشی‌بودن تا زندگی آمیخته با بیت کوین

چکیده مطلب:

هال فینی (Hal Finney)، یک دانشمند برجسته علوم کامپیوتر و رمزنگاری، به‌عنوان یکی از پیشگامان و توسعه‌دهندگان کلیدی بیت کوین شناخته می شود. او به عنوان اولین کسی که تراکنش بیت کوین را از ساتوشی ناکاموتو دریافت کرد، نقشی اساسی در تاریخ این ارز دیجیتال داشت.

هال فینی

هال فینی (Hal Finney)، نه‌تنها اولین تراکنش بیت کوین را در ۱۲ ژانویه ۲۰۰۹ (۲۳ دی ۱۳۸۷) از ساتوشی ناکاموتو دریافت کرد، بلکه از پیش‌گامان توسعه این ارز دیجیتال بود. اعتقاد فینی به پتانسیل بیت کوین برای ایجاد انقلاب مالی غیرمتمرکز به‌قدری شدید بود که هنوز هم برخی حدس می‌زنند که او ممکن است خود ساتوشی ناکاموتو باشد. او از اولین افرادی بود که نرم‌افزار بیت کوین را بر روی کامپیوتر خود اجرا کرد تا به تقویت شبکه بلاک چین بیت کوین در روزهای اولیه کمک کند. مسئله‌ای که جایگاه او را به‌عنوان یک افسانه در تاریخ بیت کوین تثبیت کرد.

نگاهی به زندگی هال فینی

 هال فینی، متولد ۱۹۵۴ در کالیفرنیا، بعد از ساتوشی ناکاموتو اولین کسی بود که بیت‌کوین را به رسمیت شناخت و نقش آن را در آینده پررنگ ارزیابی کرد. هال فینی از همان سنین کودکی به کامپیوتر و فناوری علاقه‌مند بود و در نهایت، زمانی که در سال ۱۹۷۹ مدرک مهندسی خود را در زمینه کامپیوتر دریافت کرد، باتوجه‌به علاقه‌اش در حوزه رمزنگاری، تصمیم گرفت در زمینه حریم خصوصی و امنیت سایبری فعالیت کند.

حضور هال فینی در PGP

 نقش هال فینی در توسعه حوزه رمزنگاری سایبری بسیار پررنگ بود. به‌خصوص در زمان فعالیتش در شرکت PGP، یک برنامه رمزنگاری ایمیل را توسعه داد که به‌واسطه کمکی که به احراز هویت دیجیتال و حفظ حریم خصوصی می‌کرد، شهرت داشت. همکاری هال فینی با فیل زیمرمن بود که بخش حرفه‌ای کار او را گسترش داده و نقش او را در زمینه رمزنگاری گسترده‌تر کرد.

عنصر کلیدی سایفرپانک‌ها

 هال فینی یکی از افراد سرشناس سایفرپانک‌ها بود و با طرف‌داری از آزادی و حریم خصوصی و با فعالیت ویژه‌ای که در زمینه پروتکل‌های رمزنگاری داشت، کم‌کم به دنیای ارزهای دیجیتال کشانده شد. فینی با دریافت اولین تراکنش بیت‌کوین، برای همیشه نام خود را در این رمزارز ماندگار کرد. فینی همچنین جزو اولین نفراتی بود که به انتشار پیپر وایت بیت‌کوین پاسخ داد. البته که علاقه او به بیت‌کوین بی‌دلیل نبود: گرایش و اطلاعات بالای هال فینی در زمینه رمزنگاری باعث شده بود تا از همان ابتدا بتواند پتانسیل ارزهای غیرمتمرکز مانند بیت‌کوین را تشخیص دهد.

 ایده‌های اساسی رمزنگاری در پشت پرده بیت‌کوین، از ایده‌های هال فینی نشئت می‌گرفت. او اعتقاد داشت به پروژه‌ای که می‌توانست پول را از سیاست بزداید و برخلاف همیشه که حکومت‌ها اقدام به کنترل مردم می‌کردند، این بار مردم باشند که با استفاده از یک ارز دیجیتال و غیرمتمرکز، دولت‌ها را کنترل کنند!

اثبات سیستم کار قابل‌تجدید یا RPoW

 در اوایل سال‌های ۲۰۰۰ بود که پیش از اختراع بیت‌کوین، هال فینی توانست اولین سیستم کار قابل‌استفاده مجدد یا RPoW را ایجاد کند. این اقدام هال فینی باعث شد تا زیربنای سیستم‌های خود تجدیدکننده گذاشته شود و برخلاف گذشته که چنین سیستم‌هایی با نگرانی‌ها و سؤالاتی روبه‌رو بودند، حالا می‌شد با آن‌ها اقداماتی فراتر از همیشه انجام داد.

نقش تاریخی هال فینی در توسعه بیت‌کوین

 با اینکه هال فینی همواره درباره تکنولوژی‌های رمزنگاری با دیده ابهام صحبت می‌کرد و می‌دانست که این حوزه تخصصی، کار سختی برای توسعه در پیش دارد، او از اولین نصب‌کننده‌های برنامه بیت‌کوینی بود که ساتوشی ناکاموتو منتشر کرده بود. هال فینی باتجربه استخراج بیت‌کوین، اولین مشکلات و باگ‌های نرم‌افزاری را اصلاح کرد و با وجود این‌ها، در نهایت این برنامه را به‌خاطر مصرف بیش از حد توان CPU از کامپیوتر خویش حذف کرد.

بازگشت مجدد هال فینی به برنامه بیت‌کوین

 حذف برنامه از کامپیوتر پایان مسیر تعامل هال فینی با پروژه بیت‌کوین نبود. در سال ۲۰۱۰ بود که هال فینی با مشاهده گستردگی و توانمندی‌های پروژه بیت‌کوین مجدداً به این برنامه برگشت. این اقدام او نشان از حمایت همه‌جانبه و اعتقادش به آینده بیت‌کوین داشت و انگار از همان موقع می‌دانست که این ارز دیجیتال پتانسیل‌های زیادی برای ایفای نقش در دنیای ارزهای غیرمتمرکز دارد.

 فینی با مشارکت فعالانه در فروم‌ها و گروه‌های مرتبط با بیت‌کوین، همواره درباره آزادی، حریم خصوصی و دموکراتیزه‌کردن امور مالی صحبت می‌کرد. بااین‌حال فینی به‌خوبی از قابلیت‌های بیت‌کوین برای سفته‌بازی باخبر بود. در سال ۲۰۱۱ فینی در یک پست در فروم BitcoinTalk نوشت:

ما همه با بیت‌کوین ثروتمند هستیم، همان‌طور که همه انتظار داریم این ارز دیجیتال به یک میلیون دلار هم برسد. بااین‌حال باید پیش‌ازاین رخداد بخشی از این ثروتمند احتمالی را در راهی مناسب هزینه کنیم.

آخرین تعاملات فینی با بیت‌کوین

 در سال ۲۰۰۹ بیماری ALS هال فینی تشخیص داده شد. این بیماری که یک بیماری عصبی فلج‌کننده است، به‌سرعت پیشرفت کرد تا در نهایت هال فینی با وجود معلولیت شدید، به فعالیت خود در زمینه توسعه بیت‌کوین، هرچند با سرعتی بسیار آهسته‌تر ادامه دهد. با وجود بیماری و کندشدن هال فینی در فرایند برنامه‌نویسی، نقش او در توسعه یک کیف پول نوآورانه بیت‌کوین چشمگیر بود.

 بیت‌کوین‌هایی که هال فینی ماین کرده بود در نهایت برای بیماری او هزینه شد. در سال ۲۰۱۴ هال فینی از دنیا رفت، درحالی‌که به درخواست خود او، بدنش به مؤسسه Alcor Life Extension اهدا شد. این مؤسسه با منجمدکردن اجساد به این امید که در آینده تکنولوژی‌ای برای برگرداندن افراد به زندگی ایجاد شود، فعالیت می‌کند.

تأثیر همیشگی هال فینی بر دنیای ارزهای دیجیتال

 با وجود عمر کوتاه هال فینی پس از شکل‌گیری اولین و مهم‌ترین ارز دیجیتال یعنی بیت‌کوین، تأثیر او بر دنیای کریپتو همواره باقی می‌ماند. فعالیت‌های هال فینی برای توسعه پروتکل‌های امنیتی و رمزنگاری و غیرمتمرکز کردن ارز دیجیتال، از جمله مواردی است که بنیان‌های امروزی تکنولوژی بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال متنوع را ساخته است. هال فینی در واقع نشانی از سرسختی انسان و تحول‌آفرینی اوست. تعهد او به آزادی و ادای احترامی که با توسعه رمزنگاری به حفظ حریم خصوصی انجام داد، همواره به یاد تمام کسانی که ریشه‌های دنیای مدرن برایشان اهمیت دارد، باقی می‌ماند.

نگذار دارایی هات از دست بره

هال فینی همان ساتوشی ناکاموتو بود؟

 گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد که هال فینی فرد پشت نام مستعار ساتوشی ناکاموتو بود. چند شاهد برای این گمانه‌ها وجود دارد:

  • هم‌زمانی بازنشستگی هال فینی در سال ۲۰۱۱ با آخرین نامه ساتوشی ناکاموتو در تاریخ ۲۶ آپریل ۲۰۱۱ از جمله شواهدی است که به‌عنوان ساتوشی بودن هال فینی به کار می‌برند.
  • موسسه‌ای با نام Juola & Associates شباهت‌های نگارشی بسیاری بین نوشته‌های برجای‌مانده از هال فینی و نوشته‌های ساتوشی ناکاموتو پیدا کرده است. سبک نوشتن و کلمات استفاده شده توسط این دو فرد به شکل شگفت‌انگیزی به همدیگر شبیه هستند و به گواهی این مؤسسه، تابه‌حال سبک نگارش هیچ‌کس این‌قدر مشابه ساتوشی ناکاموتو نبوده است.

 با وجود چنین شاهدهایی، باز هم نمی‌توان بادقت ادعا کرد که هال فینی همان ساتوشی ناکاموتو است. برای مثال، زمانی که هال فینی به فیکس کردن باگ‌های نرم‌افزار منتشرشده توسط ساتوشی می‌پرداخت، چه علتی داشت که این توسعه را هم به نام ساتوشی نزند، اگر ساتوشی ناکاموتو خودش بود؟

شواهد دیگر می‌گویند هال فینی همان ساتوشی نیست!

همچنین به تازگی شواهد دیگری هم رو شده است که اثبات می‌کند هال فینی، همان ساتوشی ناکاموتو نیست. جیمسون لوپ در یک پست وبلاگ به این موضوع اشاره کرده است و با آوردن شواهدی، نشان داده است که ساتوشی ناکاموتو همان هال فینی نیست.

شاهد اصلی لوپ، یک مسابقه دوی ۱۰ مایلی در سانتا باربارا است! او با توجه به آرشیو منتشرشده از ایمیل‌های مایک هرن، یکی از اولین توسعه‌دهنده‌های بیت‌کوین، اشاره می‌کند که ساتوشی ناکاموتو در ساعتی که هال فینی مشغول دویدن بود، به مایک هرن ایمیل ارسال کرده است. می‌توانیم مطمئن باشیم که هال فینی در حین دویدن در مسابقه، به رایانه دسترسی نداشته است!

لوپ برای تقویت ادعای خود، شاهد دیگری هم دارد. ساتوشی ۳۲.۵ بیت‌کوین برای مایک هرن ارسال کرده است. این داده نیز بر اساس آرشیو ایمیل‌ها به دست آمده و این ارسال تراکنش دقیقاً در زمانی اتفاق افتاده است که هال فینی در حال دویدن بوده و نمی‌توانسته چنین اقدامی انجام دهد. 

جمع‌بندی

 هال فینی نقش پررنگی در ایجاد سیستم‌های غیرمتمرکز ایفا کرده است و با فعالیت جدی خود در زمینه بیت‌کوین، بسیاری به او لقب خالق بیت‌کوین می‌دهند. با وجود شواهدی مبنی بر اینکه ساتوشی ناکاموتو همان هال فینی است، این موضوع قابل‌اثبات نیست. بااین‌حال، چه هال فینی همان ساتوشی باشد و چه نه اثرگذاری او بر دنیای ارزهای دیجیتال، رمزنگاری سیستم‌های کامپیوتری و غیرمتمرکز کردن دنیای مالی غیرقابل‌انکار است.

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *