فلیپنینگ چیست؟ توضیح شاخص فلیپنینگ (Flippening) 

چکیده مطلب:

فلیپنینگ (Flippening) به معنی از دست رفتن تسلط بیت کوین بر بازار ارزهای دیجیتال و پیشی گرفتن اتریوم از آن از نظر ارزش بازار است. سال‌های سال است که بیت کوین پادشاه ارزهای دیجیتال است و بالاترین ارزش بازار را دارد. اما این ارزش بازار ممکن است سقوط کند یا ارزش اتریوم از آن پیشی بگیرد.

فلیپینگ چیست؟

سال‌های سال است که بیت کوین پادشاه ارزهای دیجیتال است و چه از نظر قیمت و چه از نظر ارزش بازار یکه‌تازی می‌‌کند… اما زمانی را متصور شوید که یک ارز دیجیتال دیگر مثل اتریوم، گوی سبقت را از بیت کوین برباید و بتواند به صدر این لیست راه پیدا کند؛ در این صورت، خواهیم گفت که فلیپنینگ بیت کوین رخ داده است.

پشت دست بیت کوین بازی کردن

دو مولفه دخیل در شاخص فلیپنینگ قیمت هر واحد و تعداد کل کوین‌های در گردش هستند، که افزایش هر یک از آن‌ها در شبکه اتریوم می‌تواند منجر به پیشی گرفتن ارزش بازار آن نسبت به بیت‌کوین شود.

در این مطلب، سعی داریم پس از عمیق‌تر شدن روی مفهوم فلیپنینگ، احتمال آن را برای بیت کوین و اتریوم بررسی کنیم، شاخص فلیپنینگ را معرفی کرده و کاربردها و نحوه استفاده از آن را توضیح دهیم، عوامل تاثیرگذار بر ارزش بازار بیت کوین و اتریوم را معرفی کنیم و کمی در مورد این شاخص جذاب صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

نگاهی عمیق‌تر به مفهوم فلیپنینگ (Flippening)

بیت کوین (Bitcoin) اولین ارز دیجیتال دنیاست که در سال 2008 و 2009 میلادی معرفی شده و در حال حاضر هم از نظر ارزش و قدرت، با هیچ ارز دیجیتال دیگری قابل مقایسه نیست. دومین ارز پس از بیت کوین هم اتریوم (Ethereum) است که طرفداران خاص خودش را دارد.

برخی از این طرفداران، بر این عقیده‌اند که اتریوم در آینده قادر خواهد بود از بیت کوین پیشی بگیرد و به نوعی خودش پادشاهی ارزهای دیجیتال را صاحب شود! به این اتفاق در لغت فلیپنینگ (Flippening) گفته می‌شود که به معنی برتری یافتن یک ارز دیجیتال بر دیگری – در این‌جا اتریوم بر بیت کوین – است.

فلیپنینگ (Flippening)؛ توضیح شاخص فلیپنینگ - همتاپی

ریشه‌یابی اصطلاح فلیپنینگ

واژه یا اصطلاح فلیپنینگ در سال 2017 میلادی به صورت محاوره‌ای بین تحلیلگران و معامله‌گران بازار ارزهای دیجیتال و در رابطه با امکان عبور ارزش بازار اتریوم از بیت کوین مورد استفاده قرار گرفته و به مرور زمان رواج پیدا کرد.

زمانی‌که چیزی نمانده بود اتریوم از نظر ارزش بازار بالاتر از بیت کوین قرار بگیرد. در طی روند صعودی سال 2017 میلادی، دامیننس (Dominance) اتریوم 31 درصد بود و این در حالی بود که بیت کوین هم فقط 38 درصد از بازار ارزهای دیجیتال را تحت سلطه خود داشت.

در واقع، چیزی نمانده بود که واقعاً اتریوم گوی سبقت را از بیت کوین برباید و از نظر ارزش بازار، به آن رسیده و حتی از آن جلو بیفتد.

سال 2017، دوران طلایی اتریوم بود! انعطاف‌پذیری اتریوم به‌دلیل ارائه بستری برای ایجاد برنامه‌های کاربردی آن هم بر اساس قراردادهای هوشمند، باعث شده بود تا اتریوم به شدت در کانون توجه قرار گیرد. همین موضوع هم هجوم نقدینگی به بازار اتریوم را در پی داشت؛ قیمت اتریوم به شدت رو به افزایش گذاشت و چیزی نمانده بود که حتی فلیپنینگ رخ دهد.

🔔 نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که: برای رخ دادن فلیپنینگ، لزوماً نیاز نیست قیمت اتریوم بالاتر از قیمت بیت کوین باشد؛ فلیپنینگ به معنای بالاتر بودن ارزش بازار اتریوم نسبت به بیت کوین است که از حاصل‌ضرب تعداد کل ارزهای در‌ گردش در قیمت هر واحد به دست می‌آید… پس شاید هم بعدها، با افزایش تعداد کل ارزهای در گردش اتریوم، شاهد فلیپنینگ باشیم!

آیا فلیپنینگ مختص اتریوم و بیت کوین است؟

خیر… فلیپنینگ در لغت به معنای چرخیدن است و ممکن است این چرخیدن و تغییر جایگاه، برای هر ارز دیجیتالی در بازار اتفاق بیفتد. در مورد سایر ارزهای دیجیتال، با توجه به نوسانات بالای بازار، بارها و بارها شاهد فلیپنینگ بوده‌ایم و هر لحظه هم ممکن است برای هر یک از ارزهای دیگر تکرار شود (به عنوان مثال یکی از بزرگترین فلیپینگ‌هایی که بسیاری به دنبال آن هستند، فلیپینگ شیبا و دوج کوین است)! اما آیا فلیپنینگ بیت کوین و اتریوم محتمل است؟ اگر بله… این احتمال چقدر است و چه دلایلی برای آن وجود دارد؟

شاخص فلیپنینگ (Flippening Index) چیست؟

بسیار خوب… تا این بخش از مقاله در مورد مفهوم فلیپنینگ و احتمال رخداد آن برای بیت کوین و اتریوم صحبت کردیم. اکنون بد نیست بدانید که برای تجزیه و تحلیل دقیق‌تر و آماری‌تر فلیپنینگ بیت کوین و اتریوم، شاخصی نیز تحت عنوان شاخص فلیپنینگ (Flippening Index) معرفی شده است.

این شاخص، در اصل احتمال بروز فلیپنینگ و تصرف جایگاه بیت کوین توسط اتریوم را نشان می‌دهد. نکته‌ای که در تجزیه و تحلیل شاخص فلیپنینگ اهمیت زیادی دارد، توجه به عوامل و معیارهایی است که روی ان تاثیرگذار هستند.

این عوامل و معیارها عبارتند از:

  • ارزش بازار
  • آدرس‌های فعال
  • حجم معاملات از نظر ارزش
  • حجم معاملات از نظر تعداد
  • کارمزد تراکنش‌ها
  • تعداد نودهای شبکه
  • میزان جستجوی گوگل

ارزش بازار

در مورد ارزش بازار قبلاً تا حدودی توضیح داده شد. دو مولفه که تشکیل دهنده ارزش بازار یک ارز دیجیتال هستند عبارتند از:

  • قیمت هر واحد – که بعید به نظر می‌رسد اتریوم بتواند – حالا حالاها! – به بیت کوین برسد
  • تعداد کل کوین‌های درگردش – که به دلیل نداشتن سقف عرضه، قابلیت افزایش آن برای اتریوم وجود دارد

همان‌طور که در تصویر زیر نیز قابل مشاهده است، در حال حاضر تنها 32.8 درصد از احتمال فلیپنینگ بر اساس ارزش بازار دو ارز دیجیتال بیت کوین و اتریوم تکمیل شده است:

فلیپنینگ (Flippening)؛ توضیح شاخص فلیپنینگ - همتاپی

سایر معیارها

در مورد معیارهای دیگر هم باید داده‌های آماری را تجزیه و تحلیل کرده و احتمال بروز فلپینینگ را بررسی کرد. به عنوان مثال، شاید برایتان جالب باشد که بدانید در اکتبر 2022 میلادی، تعداد تراکنش‌های اتریوم بسیار بیشتر از بیت کوین بوده است. اتریوم از نظر کارمزد تراکنش‌ها هم دستِ بالا را دارد و از این دو نظر، می‌توان گفت که احتمال فلیپنینگ 100 درصدی است!

فلیپنینگ (Flippening)؛ توضیح شاخص فلیپنینگ - همتاپی

فلیپنینگ (Flippening)؛ توضیح شاخص فلیپنینگ - همتاپی

اما خوب در برخی معیارهای دیگر مثل میزان سرچ در گوگل، بیت کوین جلوتر است و تنها 16 درصد از فلیپنینگ تکمیل شده؛ یا در مورد حجم معاملات هر دو تقریباً در یک سطح قرار دارند:

فلیپنینگ (Flippening)؛ توضیح شاخص فلیپنینگ - همتاپی

برای دسترسی به شاخص فلیپنینگ و تجزیه و تحلیل آن، می‌توانید از وب‌سایت‌هایی مثل بلاکچین سنتر (Blockchain Center) استفاده کنید.

بررسی احتمال فلیپنینگ

هر دو بلاکچین بیت کوین و اتریوم، دارای قابلیت‌های منحصر به فردی هستند که باعث شده این دو ارز، تا امروز به این جایگاه دست پیدا کنند. با این حال، برای بررسی احتمال فلیپنینگ لازم است معیارهای تاثیرگذار در افزایش یا کاهش ارزش بازار ارزهای دیجیتال را بررسی کنیم.

گفتیم که در بحث فلیپنینگ این فقط قیمت یک ارز نیست که تاثیرگذار است. ارزش بازار حرف اول و آخر را می‌زند که از حاصل‌ضرب این قیمت در تعداد کل توکن‌های در گردش به دست می‌آید؛ پس اگر قرار باشد تعداد توکن‌های در گردش بیت کوین به دلیل تقاضا و به تبع آن عرضه افزایش پیدا کند، شاید فلیپنینگ خیلی هم دور از انتظار نباشد!

دو سناریو که در بررسی احتمال فلیپنینگ پیش روی ماست به شرح زیر هستند:

  • سناریوی اول – بیت کوین برای همیشه پادشاهی خواهد کرد
  • سناریوی دوم – احتمال فلیپنینگ و برتری اتریوم به بیت کوین وجود دارد

اما ببینیم که در عمل چه دلایل و مستنداتی برای این دو سناریوم وجود دارند؟

سناریوی اول – بیت کوین برای همیشه پادشاهی خواهد کرد

بسیاری از طرفداران پروپاقرص بیت کوین بر این عقیده‌اند که حاکمیت تاریخی بیت کوین، غیر قابل تغییر است. آن‌ها برای این ادعای خود دو دسته دلیل و منطق دارند:

  • دلایلی که به ماهیت خودِ بیت کوین اشاره دارند
  • دلایلی که از عوامل خارجی نشات می‌گیرند

منظور از دلایل وابسته به ماهیت ذاتی بیت کوین، ویژگی‌های منحصر به فردی است که تا به امروز هم باعث شده‌اند بیت کوین به عنوان صدرنشین ارزهای دیجیتال معرفی شود. ویژگی‌هایی از قبیل:

  • عرضه محدود و کمیاب بودن بیت کوین
  • امنیت بسیار بالای بلاکچین بیت کوین و خوشنامی
  • سادگی شبکه بیت کوین و محدودیت بودن پروتکل آن
  • قدمت و شهرت بی‌رقیب بیت کوین

از طرفی، برخی از معیارهای خارجی و عوامل بیرونی هم در این‌که بیت کوین بخواهد همچنان یکه‌تازی کند دخیل هستند. برخی از مهم‌ترین این عوامل به شرح زیرند:

  • ماهیت دوگانه مشخص بودن خالق اتریوم
  • پذیرش نهادی بیت کوین به واسطه تایید صندوق‌های قابل معامله در بورس

ماهیت دوگانه مشخص بودن خالق اتریوم

در خصوص مورد نخست، کافی است این نکته را در نظر داشته باشید که وجود ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) در راس اتریوم، هم به نفع آن است و هم به ضرر آن. صحبت‌ها، اظهارنظرها و محبوبیت بالای بوترین، به نفع شبکه اتریوم است اما، هم به زعم برخی این حاکمیت متمرکز ماهیت غیر متمرکز اتریوم را به عنوان یک ارز دیجیتال زیر سوال می‌برد و هم در صورتی که اتفاقی برای بوترین بیفتد، احتمال آسیب رسیدن به اتریوم خیلی بالا خواهد بود.

این در حالی است که ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) هنوز هم پس از گذشت حدود 15 سال از معرفی بیت کوین، مرموز باقیمانده و همین مرموز بودن خالق بیت کوین هم به تقویت ماهیت غیر متمرکز بیت کوین کمک کرده و هم این ارز دیجیتال را از حواشی احتمالی مربوط به آن دور کرده است.

پذیرش نهادی بیت کوین به واسطه تایید صندوق‌های ETF

راه‌اندازی صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETFs) بیت کوین، باعث شده تا سرمایه‌گذاران قابلیت آن را پیدا کنند که در عین دوری از مقررات و چهارچوب‌های رگولاتوری سخت‌گیرانه حوزه کریپتو، به راحتی روی بیت کوین سرمایه‌گذاری کنند.

اگر چه هنوز صندوق‌های ETF اسپات جز بیت کوین برای هیچ ارز دیجیتال دیگری راه‌اندازی نشده و هنوز مشخص نیست که اتریوم یا دیگر ارزهای دیجیتال هم قادر خواهند بود این تاییدیه را دریافت کنند یا نه، اما فعلاً بیت کوین با این صندوق‌ها دستِ بالا را دارد.

فلیپنینگ (Flippening)؛ توضیح شاخص فلیپنینگ - همتاپی

سناریوی دوم – احتمال فلیپنینگ و برتری اتریوم به بیت کوین وجود دارد

در سناریوی دوم، عمدتاً با ماکسیمالیست‌های اتریوم یا به اصطلاح ماکسیزها (Maxis) روبه‌رو هستیم که به چند دلیل مدعی احتمال بالای فلیپنینگ برای اتریوم و بیت کوین هستند. باز هم دلایل مطرح شده دو دسته‌اند:

  • دلایلی که به ماهیت خودِ اتریوم اشاره دارند
  • دلایلی که از عوامل خارجی نشات می‌گیرند

دلایل مربوط به ماهیت ذاتی اتریوم، به ویژگی‌هایی مثل موارد زیر اشاره دارند:

  • کاربردهای گسترده‌تر اتریوم نظیر دیفای (DeFi)، دائو (DAO) و ان‌اف‌تی‌ها (NFTs)
  • مکانیزم اجماع گوه اثبات سهام (POS) در شبکه اتریوم 2 که دوستدار محیط زیست است

در عین حال، نباید از این واقعیت هم غافل شد که شبکه بیت کوین نه تنها از قابلیت‌هایی مثل دیفای و برنامه‌های کاربردی و قراردادهای هوشمند میزبانی نمی‌کند، بلکه برای مبادلات رمز ارزی نیز خیلی کاربرد ندارد.

اما بخش مهم‌تری که باعث خوشبینی ماکسیزها به فلیپنینگ شده است، دلایلی است که بیشتر به عوامل خارجی ارتباط دارند:

  • طلای دیجیتال یا نفت دیجیتال!
  • هاوینگ سه‌برابری اتریوم در مقابل بیت کوین
  • چهارچوب محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG) اتریوم

طلای دیجیتال یا نفت دیجیتال؟ مساله این است!

درست است که پس از سال 2015 میلادی و عرضه اتریوم، کاربردها و ویژگی‌های منحصر به فرد شبکه این ارز دیجیتال مورد توجه قرار گرفته و استقبال از آن به شدت افزایش یافت، اما در نهایت اتریوم هم یک آلت‌کوین بود.

آلت‌کوین‌ها در حالت کلی نوسانات بسیار بالایی داشته و دارند و به ویژه در موقعیت‌های پرتنش، رویدادهای خاص یا جریان‌های سیاسی و اقتصادی ویژه، این نوسانات به اوج خود می‌رسند. پس درست مثل بازارهای سنتی، طبیعی است که سرمایه‌گذاران و معامله‌گران برای در امان ماندن از این نوسانات در دوران اوج تنش، به دنبال یک دارایی باثبات‌تر بگردند… مثل طلا، که محتاطانه‌ترین سرمایه‌گذاری برای دوران تنش است.

پس بیت کوین به عنوان دارایی که تا حدودی ثبات بیشتری نسبت به آلت‌ کوین‌ها داشت، طلای دیجیتال نامیده شد. اما دنیا فقط روی پاشنه طلا که نمی‌چرخد!!

درست مانند انرژی زنجیره تامین جهانی که به نفت وابسته است، تراکنش‌های مبتنی بر قراردادهای هوشمند در بخش امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای نیز عملاً با استفاده از شبکه اتریوم و بر مبنای ارز دیجیتال اتر (ETH) انجام می‌شوند. بسیاری از کارمزدهای قابل پرداخت در این قبیل اکوسیستم‌ها، از تراکنش‌های بازار توکن‌های غیر مثلی (NFT) گرفته تا تایید قراردادهای سهام‌گذاری، با استفاده از اتر پرداخت می‌شوند و همین امر، محبوبیت بیشتر اتریوم را بیش از پیش تقویت کرده و لقب نفت دیجیتال را به آن داده است.

این نفت دیجیتال همچون خون در شریان مبادلات رمز ارزی جریان دارد. پس در صورت افزایش تقاضا برای آن، به ویژه با انجام هارد فورک لندن – که اترهای پرداختی کاربران را سوزانده و عرضه را کاهش می‌دهد – احتمال این‌که فلیپنینگ را ببینیم (یا دستِ کم آیندگان ببیند!) آنقدرها هم دور از انتظار نیست.

هاوینگ سه‌برابری اتریوم در مقابل بیت کوین

یکی دیگر از جریان‌های مهمی که در مورد شبکه بیت کوین باعث خاصیت ضد تورمی آن شده، هاوینگ (Halving) است. همان‌طور که احتمالاً می‌دانید، با رسیدن تعداد بلوک‌های استخراج شده جدید در شبکه بیت کوین به 210 هزار بلوک، یعنی طی هر حدود چهار سال، پاداش استخراج بلوک‌ جدید در آن کاهش یافته و به نصف می‌رسد.

این امر باعث می‌شود تا تعداد بیت کوین قابل استخراج، به مرور زمان کاهش پیدا کند. در واقع، شبکه بیت کوین سعی دارد با کاهش عرضه به این شکل، خود را تورم برهاند.

اما اتریوم هم مکانیسم مشابهی برای فرار از تورم دارد. با انتقال اتریوم به مکانیسم اجماع گواه اثبات سهام (PoS) – پس از مرج آن – عرضه آن در طول زمان بیش از 80 درصد کاهش پیدا کرده است.

جالب است بدانید که این کاهش عرضه، معادل بیش از سه دوره هاوینگ بیت کوین است و دقیقاً به همین خاطر هم به آن هاوینگ سه‌برابری گفته می‌شود.

در واقع این هاوینگ سه‌برابری از سه طریق در شبکه اتریوم پیاده‌ شده است:

  • هارد فورک لندن – که با سیستم گس فی (Gas Fee) اترهای پرداختی کاربران را می‌سوزاند
  • مرج و اجرای گواه اثبات سهام – که بر اساس میزان دارایی قفل‌شده پاداش‌ها را ارائه می‌کند نه توان محاسباتی
  • ادغام بیکن چین در شبکه اصلی – که با الزام قفل کردن 32 اتر در شبکه، عرضه آن را کاهش داده است

چهارچوب محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG) اتریوم

راهبری زیست‌محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (Environmental, Social, and Governance) که به اختصار ESG نامیده می‌شود، چهارچوبی است که بسیاری از سازمان‌های هنگام تصمیم‌گیری در خصوص سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های ارز دیجیتال از آن استفاده می‌کنند.

سازمان‌ها، یا به عبارت بهتر سرمایه‌گذاران نهادی (Institutional Investors) معمولاً خیلی بیشتر از سرمایه‌گذاران فردی و خرده‌پا (Retail Investors) روی رشد پروژه‌ها تاثیرگذار هستند. پس بدیهی است که پروژه‌ای که بتواند خودش را با این چهارچوب‌های ESG وفق دهد شانس بیشتری برای جذب سرمایه نهادی و در نتیجه رشد خواهد داشت.

در حال حاضر، پروژه بیت کوین هیچ‌گونه سنخیتی با این چهارچوب‌ها ندارد! مکانیسم اجماع گواه اثبات کار آن که منجر به فرایندهای استخراج انرژی‌بر و هزینه‌بر شده است، به محیط آسیب می‌رساند و از طرفی ماهیت غیر متمرکز آن هم می‌تواند مانع اعتماد و سرمایه‌گذاری‌های نهادی روی آن شود.

این در حالی است که اتریوم سعی دارد خودش را با این راهبردها همسو کند:

  • مکانیسم اجماع گواه اثبات سهام آن دوستدار محیط زیست است
  • دارای بنیاد اتریوم – بنیادی متمرکز – است که نظارت و مشاوره مداوم دارد
  • شبکه به صورت مکرر در حال توسعه، بهبود و به روزرسانی است

و بنابراین شانس بیشتری برای جذب سرمایه‌گذاران نهادی و رشد در سایه این سرمایه‌گذاری‌ها دارد.

فلیپنینگ و فلیپینگ را باهم اشتباه نگیرید!

گاهاً پیش می‌اید که برخی کاربران و معامله‌گران، دو مفهوم فلیپنینگ و فلیپینگ را باهم اشتباه می‌گیرند! فلیپنینگ (Flippening) که موضوع این مقاله نیز بود، به پیش گرفتن یک ارز دیجیتال از دیگری – خصوصاً اتریوم از بیت کوین – اشاره دارد.

این در حالی است که فلیپینگ (Flipping) به معنای خرید یک دارایی، نگهداری از آن برای یک مدت زمان کوتاه و سپس فروش آن به منظور کسب سود است. در واقع، فلیپینگ نوعی استراتژی معاملاتی و خرید و فروش در بازارهای مالی است که کوتاه مدت نیز هست و عمدتاً هنگام عرضه اولیه عمومی (IPO) شرکت‌ها و پروژه‌ها یا در موعد لیست شدن دارایی‌های دیجیتال در صرافی‌ها استفاده می‌شود.

البته، یک دوست دیگر هم در کنار این دو عزیز، در بازارهای مالی داریم که فِلَپینگ (Flapping) است. فلپینگ یک اصطلاح محاوره‌ای است که برای نخستین بار توسط چارلی لی مطرح شد. در آن زمان به صورت لحظه‌ای لایت کوین توانست از ‌نظر ارزش بازار از بیت کوین کش جلو بیفتد؛ چارلی لی برای این‌که این رویداد را توصیف کند، به شوخی و به تبعِ فلیپینگِ اتریوم، اصطلاح فلپینگ را بر زبان آورد (و استفاده دیگری جز همان یک مورد نداشته و ندارد)!

با رخ دادن فلیپینگ چه بر سر بیت کوین خواهد آمد؟ 

در نهایت، شاید آخرین سوالی که باقی می‌ماند این باشد که در صورت بروز فلیپینگ، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ چه بر سر بیت کوین، پادشاه فعلی ارزهای دیجیتال خواهد آمد و به تبعِ آن، ارزهای دیجیتال دیگر چه سرنوشتی خواهند داشت؟

واقعیت این است که در حال حاضر، بیت کوین تاثیرگذارترین ارز دیجیتال دنیاست. عمده آلت‌کوین‌هایی که در بازار داریم، تحت تسلط بیت کوین در نوسان هستند و به وسیله هر کاهش یا افزایش آن متزلزل می‌شوند. پس این احتمال می‌رود که با کنار رفتن بیت کوین از مسند پادشاهی، آلت‌کوین‌ها تبعیت کم‌تری از آن داشته باشند و شاید ثبات بیشتری پیدا کنند. البته، این‌که دقیقاً در صورت بروز فلیپنینگ چه اتفاقی برای ارزهای دیجیتال می‌افتد، واقعاُ غیر قابل پیش‌بینی است.

در مورد خودِ بیت کوین، قبلاً هم اشاره شد که بیشترین مولفه‌ای که می‌تواند منجر به سقوط این ارز دیجیتال نسبت به اتریوم شود، تعداد توکن‌های در گردش آن است. در واقع، به احتمال زیاد حتی در روز موعود هم بیت کوین قیمت بالا و قابل توجهی خواهد داشت و بسیار ارزشمند خواهد بود.

در کنار این قیمت بالا، این نکته را نیز نباید فراموش کرد که بیت کوین، هزاران هزار نود فعال در سراسر جهان دارد که آن را به امن‌ترین شبکه جهان تبدیل کرده است. پس حتی در صورت برتری اتریوم از نظر ارزش بازار نسبت آن هم چیزی از ارزش‌های بیت کوین کم نخواهد شد!

به علاوه، در پایان این نکته را هم در نظر داشته باشید که بیت کوین بیشتر یک ارز دیجیتال و توکن است، و اتریوم یک پلتفرم و بلاکچین… پس شاید روزی که اتریوم فلیپینگ را تجربه می‌کند، تنها به عنوان پلتفرم این‌کار را انجام می‌دهد و بیت کوین هنوز هم بهترین، امن‌ترین، محبوب‌ترین و ارزشمندترین توکن جهان است.

سخن پایانی

فلیپنینگ (Flippening) به معنی از دست رفتن تسلط بیت کوین بر بازار ارزهای دیجیتال و پیشی گرفتن اتریوم از آن است.

برای این منظور، دو مولفه دخیل در محاسبات ارزش بازار ارزهای دیجیتال باید افزایش پیدا کنند:

  • قیمت هر واحد
  • تعداد کل کوین‌های درگردش

البته، در کنار ارزش بازار، معیارهای دیگری هم در بحث فلیپنینگ دخیل هستند و روی آن تاثیر گذارند که در متن مقاله معرفی شده‌اند. معیارهایی از قبیل حجم معاملات، کارمزدهای معاملات و مواردی از این دست…

داده‌ها و نمودارهایی که برای این معیارها ارائه شده‌اند، حاکی از آن هستند که شاید هم در آینده فلیپنینگ اتریوم اتفاق بیفتد. در متن مقاله، در خصوص دلایلی که این احتمال وجود دارد و همین طور دلایلی که امکان بروز فلیپنینگ بیت کوین را نفی می‌کنند آمده است. به علاوه، شما می‌توانید در خصوص شاخص فلیپنینگ (Flippening Index) و نحوه استفاده از آن نیز اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنید.

سوالات متداول

  1. منظور از فلیپنینگ (Flippening) در ارزهای دیجیتال چیست؟

فلیپنینگ (Flippening) به معنی از دست رفتن تسلط بیت کوین بر بازار ارزهای دیجیتال و پیشی گرفتن اتریوم از آن از نظر ارزش بازار (Market Cap) است.

  1. آیا احتمال دارد فلیپنینگ اتریوم رخ دهد؟

برخی بر این عقیده‌اند که به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد بیت کوین و برخی عوامل خارجی، این اتفاق ممکن نیست. برخی نیز به فلیپنینگ اتریوم خوشبین هستند که قابلیت‌های بلاکچین اتریوم و کاربردهای اتر، یا برخی از عوامل خارجی را در آن دخیل می‌دانند. این عوامل در متن مقاله توضیح داده شده‌اند.

  1. در صورت بروز فلیپنینگ چه اتفاقی برای بیت کوین، اتریوم و ارزهای دیجیتال دیگر می‌افتد؟

خیلی نمی‌توان در این خصوص اظهار نظر کرد. با این حال، فلیپنینگ به معنای شکست بیت کوین نیست و احتمالاً حتی در صورت بروز فلیپنینگ نیز بیت کوین ارزشمند و امن باقی خواهد ماند. اساساً شاید مقایسه اتریوم و بیت کوین خیلی درست نباشد چرا که بیت کوین بیشتر یک توکن است و اتریوم یک پلتفرم!

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *