دامیننس تتر چیست و چه تاثیری بر بازار دارد؟

چکیده مطلب:

به حجم تترِ در گردشِ بازار، دامیننس تتر می‌گویند. به زبان ساده اگر بازار ارزهای دیجیتال را مثل یک قابلمه آش در نظر بگیرید، هر کدام از ارزها در آن مثل اجزاء آش (نخود، لوبیا و …) هستند؛ مثلا اگر رشته آش بالا باشد می‌گویند دامیننس رشته در آش بالاست و اگر رشته در آش پایین باشد می‌گویند دامیننس رشته در آش پایین است. همین داستان برای تتر نیز وجود دارد؛ اگر حجم تتر در بازار بالا باشد دامیننس تتر بالاست و اگر حجم تتر در بازار پایین باشد دامیننس تتر نیز پایین خواهد بود.

دامیننس تتر چیست | همتاپی

تتر به عنوان یک استیبل کوین یکی از مهم‌ترین ارزهای دیجیتال در دنیاست. به نظر شما چطور باید قدرت و جایگاه تتر را نسبت به دیگر رمزارزها بسنجیم؟ با دامیننس تتر. سوال بعدی احتمالا این است که منظور از دامیننس تتر چیست؟

در این مقاله تلاش می‌کنیم تا پاسخ سوال دامیننس تتر چیست؟ را بدهیم. اما پیش از آن از شما دعوت می‌کنیم که چنانچه به سرمایه گذاری بر روی دلار (تتر) علاقه‌مند هستید، از صفحه خرید تتر در صرافی همتاپی دیدن فرمایید سپس با ما همراه باشید تا به یک بحث مهمتر هم بپردازیم و آن هم تاثیر دامیننس تتر در بازار ارزهای دیجیتال است.

اما قبل از پاسخ به این سوالات بهتر است خود مفهوم دامیننس را هم تعریف کنیم و نحوه محاسبه آن را توضیح بدهیم. بعد از آن هم روش دسترسی به نمودار لحظه‌‍ای دامیننس تتر را به شما نشان می‌دهیم.  با هم ببینیم که این دامیننس تتر که می‌گویند یعنی چه؟ سریعتر برویم که به سیاهی شب نخوریم.

بررسی مفهوم دامیننس

دامیننس چیست؟ | همتاپی

بیاید قبل از شروع بحث یک بار خود مفهوم دامیننس را بدون توجه به تتر بررسی کنیم. اگر در دیکشنری کلمه (Dominance) را جستجو کنید در پاسخ کلماتی مثل «سلطه یا تسلط» را دریافت می‌کنید. اما فعالان حوزه ارزهای دیجیتال از همان اصطلاح دامیننس استفاده می‌کنند. به طور کلی دامیننس یعنی قدرت نفوذ بر یک منطقه یا موضوع خاص. این اصطلاح کاربردهای مختلفی دارد. برای مثال در حوزه‌هایی مثل کسب‌و‌کار، ورزش و سیاست هم استفاده می‌شود. اما اصطلاح دامیننس در بازار ارزهای دیجیتال به چه معناست؟

دامیننس یعنی قدرت نفوذ بر یک منطقه یا موضوع خاص

دامیننس تتر چیست؟

دامیننس تتر چیست | همتاپی

در بخش قبل و در میان توضیحات گفتیم که دامیننس تتر چیست. می‌توان گفت که در این بخش به نوعی مفاهیم را تکرار می‌کنیم. اما برای مرور و درک بهتر یک بار دیگر با هم ببینیم که دامیننس تتر چیست؟

دامیننس تتر یعنی این که ارزش بازار تتر معادل چند درصد از ارزش کل ارزهای دیجیتال است.

در واقع این که دامیننس تتر چیست یک مسئله سخت و پیچیده نیست. بحث مهم‌تر نکات مربوط به دامیننس تتر است. نکاتی مثل نحوه محاسبه آن و از همه مهمتر اهمیت دامیننس تتر در بازار ارزهای دیجیتال. پس اگر موافق باشید برویم سراغ این مباحث.

محاسبه دامیننس تتر

محاسبه دامیننس تتر و هر ارز دیگری بسیار ساده است. برای محاسبه دامیننس تتر کافی است که ارزش بازار تتر را بر کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال تقسیم کنیم. فرمول زیر نحوه محاسبه دامیننس تتر است.

محاسبه دامیننس تتر | همتاپی

البته از طریق فرمول بالا می‌توانیم دامیننس هر ارز دیجیتال دیگری را حساب کنیم. فقط باید ارزش بازار ارز مورد نظرمان را به جای ارزش بازار تتر قرار دهیم. اما این اعداد را از کجا استخراج کنیم؟

تصویر زیر مربوط به سایت (CoinMarketCap) است که ارزش بازار لحظه ای تتر و ارزش بازار کل ارزهای دیجیتال را می‌توانید از آن استخراج کنید. 

اعداد دامیننس تتر | همتاپی

در تصویر بالا عدد داخل مستطیل قرمز مربوط به ارزش بازار کل ارزهای دیجیتال است. عدد داخل مستطیل آبی هم مربوط به ارزش بازار تتر است. با تغییر ارزش بازار تتر و ارزش بازار کل ارزهای دیجیتال دامیننس تتر هم تغییر خواهد کرد. اما نکته جالب مربوط به دایره سبز است. سایت (CoinMarketCap) عدد لحظه‌ای دامیننس بیت کوین و اتریوم را در صفحه اول خود قرار داده است.

اما آیا برای محاسبه دامیننس تتر باید هر بار این اعداد را حساب کنیم؟ خیر لازم نیست. (بیکار که نیستیم!) در ادامه خواهیم گفت که چطور می‌توانیم به نمودار لحظه ای دامیننس تتر دسترسی داشته باشیم.

نمودار لحظه ای دامیننس تتر


برای دسترسی به دامیننس تتر و حتی بقیه ارزهای دیجیتال لازم نیست که آن‌ها را به صورت دستی حساب کنیم. وب‌سایت‌ها و پلتفرم‌های مختلف این اعداد را به صورت لحظه‌ای و در قالب نمودار منتشر می‌کنند. به کمک این ابزارها در لحظه به دامیننس ارزهای دیجیتال دسترسی داریم و در کنار آن هم می‌توانیم به عنوان ابزاری تحلیلی از آن استفاده کنیم. حتی می‌توانیم دامیننس ارزهای مختلف را با هم مقاسیه کنیم.(همچنین توصیه می‌کنیم برای آشنایی بیشتر با نمودار لحظه‌ای دامیننس تتر، ویدئوی آموزش دامیننس تتر را ملاحظه فرمایید.)

قبل از معرفی نمودار لحظه‌ای دامیننس تتر در تصویر زیر نمودار تاریخی دامیننس تتر را ملاحظه کنید.

چارت دامیننس تتر | همتاپی

اما برای دسترسی به نمودار لحظه‌ای دامیننس تتر یکی از بهترین گزینه‌ها وب‌سایت تریدینگ ویو است. بعد از ورود به سایت فقط کافی است که در قسمت جستجو کلمه (USDT.D) را تایپ کنید تا به صفحه نمودار دامیننس تتر دسترسی داشته باشید.

نمودار لحظه ای دامیننس تتر | همتاپی

بعد از جستجوی عبارت (USDT.D) به صفحه نمودار دامیننس تتر هدایت می‌شوید و می‌توانید آن را بررسی کنید یا در تحلیل‌هایتان استفاده کنید.

خب تا اینجا درباره دامیننس تتر مفصل صحبت کردیم و گفتیم که چطور می‌توانیم به صورت لحظه‌ای به آن دسترسی داشته باشیم. اما همانطور که در «بخش دامیننس تتر چیست» هم گفتیم، درک مفهوم دامیننس تتر سخت نیست. مسئله مهم‌تر نکات تحلیلی و جزئیات مربوط به دامیننس تتر است که باعث می‌شود درک بهتری نسبت به بازار داشته باشیم. در ادامه به همین نکات تحلیلی می‌پردازیم.

مطالب مرتبط: کاربردهای تتر چیست و چگونه این ارز می‌تواند برای ایرانیان مشکل‌گشا باشد

تاثیر دامیننس تتر در بازار

تاثیر دامیننس تتر در بازار | همتاپی

اعداد و ارقام به خودی خود معنا و مفهوم خاصی ندارند. آن‌ها زمانی مهم هستند که بخواهیم نگرشی به دست بیاوریم یا بر اساس اعداد تصمیم بگیریم. عدد دامیننس تتر هم زمانی اهمیت پیدا می‌کند که بدانیم تاثیر دامیننس تتر در بازار ارزهای دیجیتال چگونه است؟ درک این تاثیر می‌تواند به ما در تصمیم‌گیری و تحلیل کمک کند.

البته باید به این نکته توجه کنیم که صرفا با یک عدد نمی‌توانیم تصمیم گیری کنیم. بازارهای مالی بسیار پیچیده‌تر از این هستند که صرفا با دانستن تاثیر دامیننس تتر در بازار آن را تحلیل کرده و سود به دست آورد. نهایتا دامیننس تتر می‌تواند بخشی از پازل تصمیم‌گیری ما باشد.

تتر به عنوان یک استیبل‌ کوین می‌تواند بر کل بازار ارزهای دیجیتال تاثیر بگذارد. دامیننس بالای تتر می‌تواند نشان‌دهنده میل به کاهش ریسک معامله گران باشد. چون تتر تلاش می‌کند همواره معادل یک دلار باشد، فعالان بازار در دوره‌های عدم اطمینان از آن به عنوان یک پناهگاه امن استفاده می‌کنند. از این طریق آن‌ها به جای خروج از بازار ارز تتر را می‌خرند.

مطالب مرتبط: تفاوت قیمت تتر و دلار؛ چرا قیمت تتر از دلار بیشتر است؟

پس می‌توان گفت که دامیننس تتر ابزاری است برای ارزیابی میزان ریسک بازار. اگر دامیننس تتر به صورت قابل توجهی کاهش پیدا کند ممکن است نشان دهنده تغییر در تمایلات بازار به سمت ارزهای با ریسک بیشتر باشد. این می‌تواند به عنوان پیغامی برای افزایش نوسانات و سفته بازی در بازار تلقی شود. در مقابل اگر دامیننس تتر به صورت ناگهانی افزایش یابد ممکن است نشان دهنده این باشد که بازار محتاطانه عمل می‌کند و میل به ریسک کم دارد.

بهتر است دامیننس تتر را همراه با دیگر شاخص‌ها و ابزارهای تحلیلی استفاده کنیم. شاخص‌هایی مانند حجم معاملات، ارزش بازار، روند قیمت، احساسات بازار و عوامل بنیادی می توانند درک بهتری در تحلیل به ما بدهند.

مطالب مرتبط: فهمیدن رابطه دامیننس تتر و بیت کوین به تحلیل بازار رمزارزها کمک می‌کند؟

جمع بندی

بازار ارزهای دیجیتال هر لحظه در حال نفس کشیدن است. یکی از راه‌های شنیدن صدای این نفس‌ها توجه کردن به اعداد و ارقام آن است. در این مقاله ما سعی کردیم توضیح دهیم که منظور از دامیننس تتر چیست. البته فقط به تعریف‌ها محدود نشدیم و تاثیر دامیننس تتر در بازار را نیز بررسی کردیم. 

نکته مهمی هم که باید دوباره به آن اشاره کنیم این است که  با یک عدد مثل دامیننس تتر نمی‌شود بازار را تحلیل کرد و باید آن را به عنوان یکی از ابزارهای تصمیم گیری استفاده کرد.

آیا در زمینه تاثیر دامیننس تتر در بازار نکات دیگری بیشتر از آنچه ما گفتیم به ذهنتان می‌رسد؟ در زمینه دامیننس تتر هر چیزی که به ذهنتان می‌رسد از ما دریغ نکنید و برای ما در بخش کامنت ها بنویسید.

مطالب مرتب با مقاله آشنایی با دامیننس تتر

  • تفاوتی نمی‌کند که تریدر باشید یا نه، برای فعالیت در بازارهای مالی بین المللی شما به تتر نیاز دارید و برای نگهداری آن به یک کیف پول تتری، ما در مقاله کیف پول تتر به بررسی بهترین کیف پول‌های تتر (به خصوص برای ایرانیان) پرداخته‌ایم.
  • برای شناخت دقیق‌تر و بهتر تتر و درک چگونگی کارکرد آن در بازار ارزهای دیجیتال، مقاله‌ی “تتر چیست؟” را مطالعه کنید. این مقاله به شما کمک می‌کند تا با مفاهیم اساسی و کاربردهای تتر آشنا شوید و نقش آن را در معاملات دیجیتالی بهتر درک کنید.
  • چه چیز پشتوانه و اعتبار تتر را مشخص می‌کند؟ در مقاله پشتوانه تتر، به صورت کامل به نگرانی شما در مورد از دست رفتن ارزش تتر پرداختیم.
  • احتمالا می‌دانید که شرکت تتر تنها USDT را عرضه نکرده‌ است و انواع مختلفی از استیبل کوین‌ها را تاکنون به بازار عرضه کرده است؛ ما در مقاله انواع تتر به بررسی انواع و اقسام تترهای مختلف پرداخته‌ایم، توصیه می‌کنیم برای آشنایی بهتر با محصولات تتر این مقاله را مطالعه کنید.
  • چگونه باید تترهایمان را به کیف پول شخصی منتقل کنیم؟ ما در آموزش ویدئوی انتقال تتر به تراست ولت به سراغ پاسخگویی به این سوال رفته‌ایم.
  • تفاوت تتر erc20 و trc20 ، ما در این نوشته به سراغ مزایا ومعایب  تتر بر بستر ترون و تتر بر بستر اتریوم رفته‌ایم و به شما پیشنهادی برای تهیه تتر داده‌ایم.
  • کدام شبکه برای استفاده از تتر بهتر است؟ پاسخ این سوال از مقاله کارمزد انتقال تتر چقدر است می‌گذرد.

 

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. واقعا از صمیم قلب به این جمله ایمان دارم که بازار یک موجود زنده است و نمیشه باهاش یک بعدی رفتار کرد 👍