پاول جونز؛ از ترک تحصیل تا میلیاردر شدن

چکیده مطلب:

پاول تودور جونز(Paul Tudor Jones) در 28 سپتامبر سال 1954 در ایالت ممفیس، تنسی کشور آمریکا متولد شد. او مدرک لیسانس خود را در رشته اقتصاد از دانشگاه ویرجینیا دریافت کرد و در سال 1976 در قراردادهای آتی (Future) پنبه شرکت کرد. در سال 1980 جونز شرکت سرمایه‌گذاری تودور(Tudor Investment Corporation) را تاسیس کرد. این شرکت با مدیریت پاول رشد زیادی کرد و امروزه نزدیک به 20 میلیارد دلار سرمایه را مدیریت می‌کند و جونز دارایی خالص خود را نیز به 5 میلیارد دلار رساند. جونز فعالیت‌های بشر دوستانه زیادی انجام داده که از مهم‌ترین آن‌ها تاسیس بنیاد رابین‌هود (Robin Hood Foundation) در سال 1988 بود. این بنیاد نیازمندان و فقرای شهر نیویورک آمریکا را پوشش می‌دهد.

اگر دنیای ترید و سرمایه‌گذاری آشنا باشید بعید است نام پاول جونز را نشنیده باشید. سرمایه‌گذار و ترید افسانه‌ای و موفقی که مالک شرکت سرمایه‌گذاری میلیارد دلاری تودور (Tudor) است و دارایی خالص او به 5 میلیارد دلار می‌رسد. اما شاید این سوال را داشته باشید که بیوگرافی پاول جونز چیست و چگونه به جایگاه رسیده است؟ 

برای یافتن پاسخ سوال خود ادامه این مطلب را از دست ندهید. در این مطلب شما با بیوگرافی پاول جونز و مسیر موفقیت و تجربه‌های مهم او آشنا می‌شوید. 

(نکته مهم: Paul Tudor Jones در فارسی به نام‌های پل تودور جونز، پال تودور جونز و پاول تودور جونز ترجمه می‌شود که تفاوت آن‌ها در ترجمه کلمه Paul است و ما در این مطلب برای ترجمه این کلمه از (پاول) استفاده می‌کنیم.)

تولد و دوران تحصیل پاول تودور جونز 

پاول تودور جونز(Paul Tudor Jones) در 28 سپتامبر سال 1954 میلادی در ایالت ممفیس، تنسی کشور آمریکا متولد شد. پدرش جک جونز مدیر یک نشریه بود. جونز تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خود را در مدرسه دانشگاه ممفیس (Memphis University School ) گذراند و برای تحصیل در رشته اقتصاد وارد دانشگاه ویرجینیا (Virginia Union University) شد. او در کنار تحصیل وارد رشته ورزشی بوکس شد و توانست در مسابقات قهرمانی سبک وزن بوکس دانشگاه مقام اول را کسب کند. در سال 1976 مدرک لیسانس خود را در رشته اقتصاد از این دانشگاه دریافت کرد و برای ادامه تحصیل در رشته مدیریت بازرگانی دانشگاه بزرگ و معروف هاروارد پذیرفته شد. اما پاول احساس می‌کرد در دانشگاه چیزی نمی‌آموزد و تصمیم گرفت که از ادامه تحصیل انصراف دهد و قدم در مسیر جدیدی برای رسیدن به اهدافش بگذارد.

آغاز فعالیت‌های حرفه‌ای

آغاز فعالیت حرفه‌ای

جونز که به ترید و سرمایه‌گذاری علاقه داشت نزد پسر عموی خود ویلیام دوناوانت جونیور(William Dunavant Jr) که مالک شرکت دوناوانت و یکی از بزرگ‌ترین تاجران پنبه در جهان بود رفت. او می‌خواست از پسر عموی خود که تریدر و سرمایه‌گذار موفقی بود راه و روش ترید را یاد بگیرد. ویلیام، پاول را به کارگزار کالا الی تولیس (Eli Tullis) که نماینده بزرگ‌ترین تاجران پنبه بود معرفی کرد و جونز برای کار در کنار تولیس استخدام شد. تولیس برای شرکت در قراردادهای آتی پنبه (Future) در بورس نیویورک پاول را راهنمایی کرد. تولیس به عنوان مربی جونز در ترید و سرمایه‌گذاری بود. جونز درس‌ها و تجربه‌های زیادی از تولیس آموخت و پیشرفت زیادی در این عرصه پیدا کرد.

مدتی بعد همکاری این دو با یکدیگر پایان یافت و پاول تودور جونز اقدام به برداشتن اولین قدم بزرگ خود در عرصه ترید و سرمایه‌گذاری کرد.

تاسیس شرکت تودور

تاسیس شرکت تودور

در سال 1980 میلادی بود که پاول اولین شرکت خود را با نام تودور(Tudor Investment Corporation) تاسیس کرد. شرکت سرمایه‌گذاری تودور یک شرکت مدیریت دارایی بود. این شرکت با مدیریت جونز رشد بسیار زیادی تجربه کرد و در سال 1992 که فقط 12 سال از تاسیس شرکت می‌گذشت این شرکت به درآمد 650 میلیون دلاری رسید. این شرکت هم‌اکنون به یک شرکت با ارزش میلیارد دلاری تبدیل شده و دارایی نزدیک به 20 میلیارد دلار را مدیریت می‌کند. رشد و موفقیتی که نشان از مهارت زیاد پاول جونز در مدیریت و سرمایه‌گذاری است. 

اما یک وقوع یک اتفاق بزرگ شروع رشد و پیشرفت نجومی پاول جونز و شرکت تودور شد. اتفاقی که به روز دوشنبه سیاه معروف است.

پیش‌بینی دوشنبه سیاه توسط پاول جونز

پیش‌بینی دوشنبه سیاه توسط تودور جونز

در سال 1987 بود که جونز دوشنبه سیاه را پیش‌بینی کرد. 

اما قضیه دوشنبه سیاه چیست؟ در 19 اکتبر سال 1987 بود که بازار سهام سقوط ناگهانی و شدیدی داشت. به طوری که میانگین صنعتی داوجونز(DJIA) شاخصی که عملکرد بازار سهام آمریکا را اندازه‌گیری می‌کند 22 درصد سقوط کرد. این روز آغاز نزول بازار جهانی محسوب می‌شود و از آن به عنوان بدترین روز تاریخ بازارهای سهام یاد می‌شود.

پاول که این روز را پیش‌بینی کرده‌ بود توانست تدابیر خوبی در نظر بگیرد. با انجام این تدابیر پاول موفق شد سرمایه و دارایی خود را سه برابر کند که رشد بسیار نجومی و شگفت‌انگیزی بود. با اینکه دوشنبه سیاه روز تاریکی در تاریخ بازارهای سهام بود اما جونز با پیش‌بینی درستی که داشت نه تنها از ضرر دوشنبه سیاه به خودش جلوگیری کرد بلکه در زمانی بسیار کوتاه رشد سرمایه انفجاری را تجربه کرد. 

زندگی شخصی پاول

زندگی شخصی پاول

پاول جونز در سال 1988 با سونیا کلاین (Sonia Klein) کارآفرین یوگا که در استرالیا متولد شده‌بود ازدواج کرد. حاصل این ازدواج چهار دختر به نام‌های کارولین، کریسی، دوروتی و جک است. کارولین جونز (Caroline Jones) در زمینه موسیقی فعالیت دارد و سه دختر دیگر جونز همواره توسط پدرشان برای فعالیت در ترید و سرمایه‌گذاری تشویق می‌شوند. 

ایفای نقش در مستند فیلم 

پاول جونز در سال 1987 در مستند فیلم TRADER The Documentary به عنوان بازیگر ایفای نقش کرد. این مستند فیلم که نقش اصلی آن جونز است درباره قراردادهای آتی و عملکرد بازار است.

درس‌ها و تجربه‌های پاول جونز

  • مدیریت ریسک

بر خلاف بسیاری از تریدرها و سرمایه‌گذاران که به ریسک اعتقاد دارند و برای موفقیت به دست به ریسک‌های بزرگ می‌زنند اما پاول به ریسک اعتقادی ندارد و سعی می‌کند با انجام کمترین ریسک کار خود را انجام دهد. جونز همیشه این نکته را بیان کرده که فلسفه ترید و سرمایه‌گذاری او دوری از انجام ریسک زیاد در کار است. 

  • داشتن تمرکز بالا

جونز در یکی از نقل قول‌های خود این جمله را بیان کرد:

تجارت کلان به مهارت، تمرکز و تکرار نیاز دارد. وقایع زندگی مانند تولد، طلاق، مرگ یکی از عزیزان و سایر فراز و نشیب های عاطفی موانعی برای موفقیت در این زمینه خاص مالی هستند.

پاول با بیان این جمله علاوه‌براینکه داشتن مهارت و استمرار را از موارد ضروری در موفقیت در سرمایه‌گذاری و ترید دانست داشتن تمرکز را نیز بسیار مهم و امری ضروری عنوان کرد. از نظر جونز شما برای موفقیت باید بتوانید تمرکز خود را حتی وقتی اتفاقات مهمی در زندگی شما پیش می‌آید حفظ کنید و از بهم خوردن آن جلوگیری کنید. 

  • عطش بالا برای یادگیری

راز موفقیت از منظر تجارت، داشتن یک عطش خستگی ناپذیر و پایان ناپذیر برای اطلاعات و دانش است. 

پاول با بیان این نکته اهمیت بسیار بالای یادگیری و کسب اطلاعات را نشان داد. به اعتقاد او یکی دیگر از عواملی که برای موفقیت باید به آن توجه کنید کنجکاوی و عطش خستگی‌ناپذیر و بدون پایان برای کسب دانش و اطلاعات است. یادگیری امری ضروری است که نباید آن را متوقف کنید. 

  • دانشگاه معامله کردن را به شما نمی‌آموزد

جونز که تحصیلات خود را نیمه‌کاره رها کرد و معتقد بود که دانشگاه چیزی برای موفقیت در ترید و سرمایه‌گذاری نمی‌آموزد این جمله را بیان کرد:

هیچ آموزشی، کلاس درس یا غیره، وجود ندارد که بتواند یک سوم آخر حرکت را برای معامله کردن آماده کند.

پاول با بیان این جمله به گونه‌ای نشان داد که با ترک تحصیل و ورود مستقیم به سرمایه‌گذاری و ترید بهترین کار را انجام داده است. او معتقد است که در دانشگاه یا کلاس درسی نمی‌تواند به شما معامله و سرمایه‌گذاری موفق را آموزش دهد. برای اینکه بتوانید در این زمینه موفق شوید به تکیه بر درس و دانشگاه فعالیت خود را شروع کنید و در طول مسیر اصول معامله و سرمایه‌گذاری را بیاموزید. 

پاول جونز با موفقیت‌هایی که در شرکت تودور به دست آورده‌بود اقدام به انجام کارهای خیرخواهانه و بشر دوستانه زیادی کرد. 

فعالیت‌های خیرخواهانه پاول جونز

  • شرکت در کمپین Giving Pledge

پاول تودور جونز به همراه همسرش در کمپین خیرخواهانه Giving Pledge که افراد ثروتمند جهان را تشویق می‌کرد تا بخشی از ثروت خود را برای اهداف خیریه صرف کنند. کمپینی که دیگر ثروتمندان بزرگ جهان از جمله بیل گیتس، وارن بافت و ایلان ماسک در آن حضور دارند. 

  • پاول جونز و تاسیس Malilangwe Trust

Millangwe Trust یک سازمان غیردولتی است که بر املاک حیات وحش Malilangwe نظارت دارد که توسط پاول تودور جونز تاسیس شد. این سازمان برای بهبود و توسعه گردشگری و حفاظت از محیط زیست این منطقه تلاش می‌کند. 

تودور علاوه‌بر این هتل‌های و اقامتگاه‌های بسیار زیبا و بزرگی در آفریقا تاسیس کرد و که سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند.

  • تاسیس بنیاد رابین هود

پاول جونز در سال 1988 بنیاد رابین‌هود(Robin Hood Foundation) را تاسیس کرد. هدف او از تاسیس این بنیاد کمک به فقرا و افراد بی‌خانمان در شهر نیویورک بود. این بنیاد به یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌های بشردوستانه در نیویورک تبدیل شد و سالانه افراد نیازمند زیادی را در شهر نیویورک پوشش می‌دهد.

  • فعالیت‌های آموزشی

جونز علاوه بر فعالیت‌های خیرخواهانه‌که در زمینه محیط زیست و کمک به نیازمندان داشت در زمینه آموزشی نیز از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کرد. او دانش‌آموزان زیادی را تحت پوشش خود قرار داد و هزینه تحصیلی آن‌ها را بر عهده گرفت. پاول کمک‌های مالی زیادی به مدارس و دانشگاه‌ها انجام می‌داد. 

پاول جونز و بیت کوین

پاول و بیت‌کوین

نگذار دارایی هات از دست بره

در سال 2020 بود که جونز اعلام کرد بخشی از سرمایه و دارایی خود را برای خرید و سرمایه‌گذاری در بیت کوین صرف می‌کند. او از بازار ارز دیجیتال به خصوص بیت کوین حمایت کرد و معتقد بود که بیت کوین بهترین دارایی برای پوشش و جلوگیری از ضرر تورم محتمل در آینده است.

پاول معتقد است که رشد قیمت بیت کوین ادامه دارد و حتی می‌تواند دارایی مناسب‌تری نسبت به طلا در برابر تورم‌های آینده است. جونز کسی بود که توانست پیش‌بینی درستی از وقوع دوشنبه سیاه داشته باشد و از وقوع زیان جلوگیری کرد پس پیش‌بینی او درباره آینده بیت کوین و رشد آن را نمی‌توان نادیده گرفت. علاقه و حمایتی که جونز از بیت کوین داشت باعث شد نظر و دید افرادی که در بازارهای سنتی مالی بودند نسبت به بازار رمز ارزها به خصوص بیت کوین تغییر پیدا کند. [منبع]

سخن پایانی 

با بیوگرافی و کارهای مهم پاول تودور جونز آشنا شدید. با موفقیت‌ها و پیشرفت چشمگیری که جونز در عرصه ترید و سرمایه‌گذاری داشت بدون اغراق می‌توان او را به عنوان یک تریدر افسانه‌ای و یکی از بهترین و تاثیرگذارترین سرمایه‌گذاران جهان معرفی کرد. شخصی که از هیچ کمکی برای اهداف بشر دوستانه و خیرخواهانه دریغ نکرد.

 

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *