ایلان ماسک کیست؟

چکیده مطلب:

ایلان ماسک، متولد 1971 در آفریقای جنوبی، بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت‌های اسپیس ایکس و تسلا، و یکی از تأثیرگذارترین کارآفرینان دنیای فناوری است. او در توسعه پروژه‌های بزرگی مانند پی‌پال، استارلینک، و نورالینک نقش داشته و به عنوان یکی از ثروتمندترین افراد جهان شناخته می‌شود. ماسک به دلیل نوآوری‌هایش در زمینه‌های مختلف از خودروهای الکتریکی تا فضاپیماها، شهرت جهانی یافته است.

ایلان ماسک کیست

برای پاسخ به سوالات خود ادامه این مطلب را از دست ندهید. در این مطلب شما با زندگی‌نامه ایلان ماسک، کارها و اختراعات بزرگ او آشنا خواهید شد.  

ایلان ماسک و خدا

تاکنون که تا حدودی پاسخ سوال که ایلان ماسک کیست؟ را پیدا کرده‌اید، کنجکاو هستید که بدانید دین ایلان چیست و آیا به خدا اعتقاد دارد؟

ایلان ماسک اعلام کرده که به هیچ دینی معتقد نیست. درباره اعتقاد ایلان به خدا شایعات زیادی وجود دارد و ایلان به طور مستقیم نظر خود را بیان نکرده‌است. از صحبت‌ها و اظهار نظرهای ماسک می‌توان تشخیص داد که او به خدا اعتقاد ندارد اما بیشتر افراد ایلان ماسک را به عنوان یک ندانم گرا می‌شناسند. 

تولد و دوران تحصیل ایلان ماسک

تولد و دوران تحصیل

ایلان ریو ماسک (Elon Reeve Musk) در 28 ژوئن سال 1971 میلادی در شهر پرتوریای (Pretoria) آفریقای جنوبی متولد شد.

پدرش ارول ماسک (Errol Musk) مهندس الکترومکانیک، مشاور و توسعه دهنده املاک در آفریقای جنوبی بود. مادرش مِی ماسک (Maye Musk) متخصص تغذیه و مدل بود که در کانادا متولد شده و بزرگ شده آفریقای جنوبی بود. در اصل ایلان والدین کانادایی، آفریقایی داشت. ایلان یک برادر و خواهر کوچک‌تر از خود با نام‌های کیمبال (Kimbal) و توسکا ( Tosca) دارد. 

در سال 1980 بود که والدین ایلان از یکدیگر جدا شدند. او تصمیم گرفت که در کنار پدرش زندگی کند. تصمیمی که مدتی بعد بسیار پشیمانش کرد، زیرا پدرش اخلاق بسیار بدی داشت و با او بد رفتاری می‌کرد. از طرفی چون هیکل ضعیف و کوچکی داشت همیشه در مدرسه مورد آزار و اذیت افراد دیگر قرار می‌گرفت که این دوره از زندگی ایلان ماسک به گفته خودش دوره بسیار سختی بود. البته او موفقیت‌هایش را مدیون این سختی‌هایی که تحمل کرده‌است می‌داند. 

ورود به دنیای تکنولوژی

ورود به دنیای تکنولوژی

ایلان برای فرار از این سختی‌ها و آزارها به دنیای کتاب پناه برد و کتاب‌‎های مختلف را مطالعه می‌کرد. وقتی ده سال سن داشت صاحب یک کامپیوتر شد و خود را غرق در دنیای تکنولوژی کرد. ایلان شروع به یادگیری برنامه‌نویسی به صورت خودآموز کرد. دو سال بعد وقتی فقط دوازده سال سن داشت توانست اولین بازی کامپیوتری خود را با نام بلستر(Blaster) که یک بازی فضایی بود برنامه نویسی کند. او این بازی را  با مبلغ 500 دلار، در دسامبر 1984 به مجله PC and Office Technology‌  به فروش رساند. 

بزار دوستات به جای تو ریسک کنن

ادامه تحصیل

ادامه تحصیل ایلان ماسک

ایلان ماسک در سن 19 سالگی بعد از اینکه از دبیرستان پسرانه پرتوریا (Pretoria Boys High School) فارغ‌التحصیل شد برای فرار از قانون سربازی اجباری کشور آفریقای جنوبی و ادامه تحصیل از طریق خانواده مادری خود به کانادا رفت. او وارد دانشگاه کویینز در کینگستون انتاریو(Queen’s University at Kingston) شد. هدف او از ابتدا که به کانادا آمده‌بود مهاجرت به آمریکا و شهروندی آن جا بود. ماسک دو سال به دانشگاه پنسیلوانیا (University of Pennsylvania) در فیلادلفیا (Philadelphia) رفت و در آنجا مشغول به تحصیل شد.

دریافت مدرک کارشناسی

در سال 1995 ایلان توانست مدرک کارشناسی خود را در دو رشته فیزیک و اقتصاد کسب کند. ماسک به رشته فیزیک علاقه‌مند بود و چند بار نیز عنوان کرد که تحصیل در این رشته به او کمک زیادی کرد و چیزهای بسیار مفیدی آموخت. ایلان برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا در رشته فیزیک در دانشگاه استنفورد (Stanford University) پذیرفته شد اما وقتی او پیشرفت اینترنت و کسب‌وکارهای اینترنتی را دید، زمانی که فقط دو روز از تحصیل او در دانشگاه استنفورد گذشته بود از دانشگاه انصراف داد. 

قطعا این سوال را که بعد از انصراف از دانشگاه ایلان ماسک چگونه پولدار شد و به این جایگاه امروزی رسید؟

در ادامه پاسخ این سوال را می‌یابید.

ایلان ماسک و آغاز انجام کارهای بزرگ 

ایلان ماسک و انجام کارهای بزرگ

تا اینجا یک آشنایی کلی با ایلان پیدا کردید و بخشی از پاسخ سوال ایلان ماسک کیست؟ را یافتید. بعد از انصراف از دانشگاه ایلان ماسک مسیر کارآفرینی و اختراعات خود را آغاز کرد. مسیری که اتفاقات بزرگی برای او رقم زد. 

تاسیس Zip2 

تاسیس Zip2

اولین قدم بزرگ ایلان ماسک در مسیر موفقیت‌های چشمگیری که داشت تاسیس Zip2 بود.

ایلان در سال 1995 به همراه برادرش کیمبال ماسک در شهر پالتو آلتو، کالیفرنیا و با کمک مالی گروه سرمایه‌گذاران فرشته (گروهی که به کسب‌وکارهای نوپا کمک مالی می‌کند) Zip2  را تاسیس کردند.

 Zip2 شرکتی بود که نرم‌افزار آنلاین راهنمای شهر را در اختیار مجلات و روزنامه‌های آنلاین قرار می‌داد، به بیانی دیگر فهرست راهنمای تجاری قابل جستجو را ارائه می‌کرد.

ایلان با این ایده توانست امکانی برای کاربران فراهم کند تا بتوانند با استفاده از فهرست تجاری و نقشه‌های الکترونیکی مکان‌های مورد نظر خود را پیدا کنند. برای مثال بتوانند نزدیک‌ترین پیتزا فروشی را پیدا کنند و مسیر رسیدن به این پیتزا فروشی را بیابند. در اصل یک نرم‌افزار که کاری مشابه کار گوگل مپ (Google Maps) انجام می‌‍دهد، البته بدون استفاده از GPS.

برخورد با چالشی بزرگ

 در اوایل کار این شرکت، کسی حاضر به سرمایه‌گذاری در این شرکت نشد و ایلان ماسک و شرکایش برای اینکه هزینه‌های خود را کاهش بدهند مجبور شدند در همان دفتر شرکت زندگی کنند. با تلاش و پافشاری آن‌ها توانستند نظر سرمایه‌گذاران و مجلات را کسب کرده و شرکت را رشد و پیشرفت بدهند. از اولین مشتریان این شرکت مجله مشهور نیویورک تایمز بود. 

در سال 1999 چهار سال بعد از تاسیس Zip2 این شرکت با مبلغ 307 میلیون دلار توسط شرکت Compaq که یک شرکت کامپیوتری بود خریداری شد. سهم ایلان ماسک از این فروش مبلغ 22 میلیون دلار بود.

راه‌اندازی PayPal 

راه‌اندازی Paypal

ایلان با ثروتی که از فروش Zip2 به دست آورده بود در سال 1999 اقدام به تاسیس شرکت X.com که یک شرکت خدمات مالی از جمله پرداخت‌های آنلاین بود کرد.

یک سال بعد یعنی در سال 2000 میلادی ایلان این شرکت را با شرکت انتقال پول Confinity ادغام کرد و نام Paypal را برای آن انتخاب کرد. هدف از این ادغام جلوگیری از رقابت بود و با تصمیم شراکت PayPal پیشرفت زیادی کرد و امروزه نیز به عنوان یک سرویس پرداخت آنلاین شناخته شده فعالیت می‌کند. در سال 2002 PayPal در حراج فروشگاه اینترنتی eBay به مبلغ 1.5  میلیارد دلار به فروش رسید. 

بعد از فروش شرکت PayPal بود که ایلان ماسک به سمت انجام کارهای بزرگ‌تر حرکت کرد. 

ایلان ماسک و هدف رویایی در فضا

هدف رویایی ایلان ماسک در فضا

ایلان علاقه زیادی به اکتشافات فضایی داشت. او معتقد بود نسل بشر برای اینکه بتواند بقا پیدا کند باید زندگی در دیگر سیاره‌ها را نیز ممکن کند.

از آنجا که ساخت موشک‌های فضایی و دیگر ابزار مورد نیاز برای اکتشافات و تحقیقات فضایی هزینه بسیار بالا و هنگفتی داشت ایلان در سال 2002 تصمیم به تاسیس شرکت اسپیس ایکس (SpaceX)گرفت تا بتواند هزینه‌ی ساخت و فراهم کردن ابزار فضایی را کاهش دهد و با هزینه مقرون به صرفه‌تری موشک‌های فضایی تولید کند. 

ساخت اولین راکت

اسپیس ایکس در سال 2002 به دست ایلان ماسک تاسیس شد. بعد از تاسیس شرکت کار بر روی راکت فالکون 1 (Falcon) آغاز شد و تا سال 2006 ادامه داشت. در این مدت ایلان سرمایه 100 میلیون دلاری را برای ساخت این راکت به شرکت تزریق کرد. 

اما وضعیت آن‌گونه که ایلان می‌خواست پیش نرفت و سه پرواز اول این راکت با شکست مواجه شد. وضعیت سختی بود. اسپیس ایکس در آستانه ورشکستگی کامل قرار داشت و خود ایلان نیز از نظر مالی در وضعیت بدی بود و استرس شدیدی داشت.

سرانجام با هر سختی که بود، اسپیس ایکس توانست سال 2008 راکت فالکون 1 را برای آزمایش چهارم آماده کند. آزمایشی که اگر با شکست همراه می‌شد به معنی نابودی شرکت اسپیس ایکس بود. 

همکاری با ناسا

همکاری با ناسا

آزمایش چهارم فالکون 1 با موفقیت همراه شد و شرکت اسپیس ایکس و ایلان ماسک را نجات داد. شرکت فضایی بزرگ ناسا (Nasa) وقتی که موفقیت فالکون 1 را دید تحت تاثیر قرار گرفت و یک قرارداد 1.6 میلیارد دلاری با شرکت اسپیس ایکس بست. این قرارداد به این صورت بود که شرکت اسپیس ایکس وظیفه داشت تا با ساخت راکت فالکون 9 ، فالکون هوی (Falcon Heavy) محموله‌های ناسا را به فضا انتقال بدهد. وظیفه دیگر این شرکت ساخت فضاپیمای دراگون بود تا بعد از بازنشستگی شاتل فضایی در سال 2011 جایگزین آن در ایستگاه فضایی بشود.

البته یکی از اهداف بزرگ اسپیس ایکس و ایلان ماسک ایجاد یک مسیر حمل و نقل به سیاره مریخ و فراهم کردن شرایط زندگی در مریخ است که اگر بتواند به موفقیت برسد این پروژه بزرگ‌ترین پروژه تاریخ بشریت خواهد بود. 

اینترنت ماهواره‌ای استارلینک

ایلان ماسک و اینترنت ماهواره‌ای

یکی دیگر از کارهای بزرگ اسپیس ایکس توسعه اینترنت ماهواره‌ای یا همان استارلینک (Starlink) است. در سال 2018 این شرکت نمونه اولیه ماهواره‌ها را در مدار زمین مستقر کرد. اولین آزمایش واقعی این ماهواره‌ها در زمان حمله روسیه به اوکراین اتفاق افتاد که ایلان ماسک امکان دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای را برای مردم اوکراین فراهم کرد. 

ورود به صنعت خودروی الکتریکی 

ایلان ماسک و خودروی الکتریکی

ایلان ماسک به استفاده از سوخت‌های فسیلی برای خودروها اعتقادی نداشت و این ایده را داشت که خودروهای برقی مقرون به صرفه تولید کند. او در سال 2004 توانست به یکی از سرمایه‌گذاران اصلی این خودرو نام بگیرد و به عنوان رئیس هیئت مدیره شرکت تسلا موتورز که مدتی بعد به تسلا (Tesla) تغییر نام داد انتخاب شود.

 در سال 2008 شرکت تسلا اولین خودروی برقی خود را با نام رودستر(Roadster) معرفی کرد. رودستر قابلیت این را داشت که با یک بار شارژ مسافت 394 کیلومتری را طی کند. خودروهای برقی که که قبل از رودستر وجود داشت خودروهای آرام و کندی بودند که ایلان با عنوان خودروهای کسالت‌بار از آن‌ها یاد می‌کرد. رودستر اما یک خودروی اسپرت پرسرعت بود که در کمتر از 4 ثانیه به سرعت 97 کیلومتر بر ساعت می‌رسید.

خودروی رودستر

در سال 2015 بود که شرکت تسلا خودرو مدل ایکس را معرفی کرد که یک خودروی شاستی بلند لوکس بود. یکی از نکات زیبا در طراحی این خودرو مدل باز شدن درهای آن بود که به صورت بال پرنده باز می‌شد. 

خودروی ایکس

 این خودرو رکورد فروش خودروهای برقی را شکست و تا سال 2021 یک میلیون از این خودرو به فروش رفت. 

پروژه بزرگ هایپرلوپ که اجرا نشد

هایپرلوپ و ایلان ماسک

در سال 2013 دولت آمریکا برای ساخت یک سیستم راه‌آهن پرسرعت در کالیفرنیا 70 میلیارد دلار بودجه در نظر گرفت. بودجه‌ای بسیار بالا که ایلان از آن انتقاد کرد و یک طرح جایگزین سریع‌تر و ارزان‌تر ارائه داد. این طرح با نام هایپرلوپ (Hyperloop) یک سیستم ترابری با استفاده از انرژی خورشیدی بود که سرعت آن 1220 کیلومتر در ساعت و به سرعت صوت می‌رسید و سرعتی برابر با سرعت هواپیما داشت.

طبق ادعای ایلان هایپرلوپ می‌تواند 28 مسافر را با خود حمل کند و مسافت بین شهر لس آنجلس (Los Angeles) و سانفرانسیسکو (San Francisco) را که 560 کیلومتر است در 35 دقیقه طی کند. ادعای بزرگ‌تر و عجیب‌تر ایلان ماسک این بود که این طرح فقط به 6 میلیارد بودجه نیاز دارد یعنی یک دهم بودجه‌ای که دولت آمریکا در نظر گرفته‌بود. 

 این پروژه به دلیل اینکه ایلان مدیریت دو شرکت تسلا و اسپیس ایکس را برعهده دارد و نمی‌تواند زمانی را برای اجرای این طرح اختصاص دهد تا به امروز اجرا نشده‌است. البته او امیدوار است که بتواند روزی این طرح را به مرحله اجرایی برساند اتفاقی که تا امروز رخ نداده‌است. 

تصمیم جنجالی خرید توییتر 

خرید توییتر

ایلان ماسک در سال 2009 به توییتر(Twitter)پیوست و تا سال 2022 نزدیک به 90 میلیون دنبال کننده داشت. در آوریل سال 2022 بود که اعلام شد ایلان 9 درصد از سهام توییتر را در اختیار دارد. مدتی بعد نیز توییتر اعلام کرد که ایلان به هیئت مدیره این شرکت خواهد پیوست. اما در یک تصمیم عجیب ایلان تصمیم گرفت که کل شرکت توییتر را با مبلغ 44 میلیارد دلار خریداری کند و به عنوان مالک انحصاری شرکت تبدیل شود. هیئت مدیره توییتر با فروش این شرکت به ایلان ماسک موافقت کردند.

پشیمانی ایلان ماسک

معامله در حال انجام بود که ایلان از تصمیم خود پشیمان شد و سعی کرد به بهانه کارشکنی توییتر و نقض مفاد قرارداد این معامله را لغو کند. ادعایی که از طرف هیئت مدیره توییتر رد شد و بعد از کشمکش‌های قانونی سرانجام ایلان مجبور شد معامله را ادامه دهد.  در ماه اکتبر بود که  این معامله نهایی شد. 

اقدامات جنجالی

از اولین اقدام‌های جنجالی ایلان ماسک بعد از خرید توییتر اخراج نیمی از کارکنان این شرکت و اعطای تیک آبی به حساب‌ها فقط با پرداخت هشت دلار ماهانه بود که قبل از آن با رقم قابل توجهی اعطا می‌شد. از دیگر اقدام‌های جنجالی ایلان بازگرداندن حساب‌های بسته افراد معروف و بزرگی مانند دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا بود. اما جنجالی‌ترین اقدام ایلان ماسک که واکنش‌های بسیاری را به همراه داشت تغییر نام و نشان توییتر به X بود. 

تبدیل به X

اما حرکت‌های جنجالی ایلان ماسک فقط به توییتر محدود نمی‌شد و او در بازار رمز ارزها نیز به این عادت خود ادامه داد. 

ایلان ماسک و ارز دیجیتال

 

ایلان ماسک در سال‌های اخیر با توییت‌هایی که در صفحه توییتر خود درباره رمز ارزها منتشر می‌کند باعث نوسان‌های شدید در بازار رمز ارزها شده است. حتی وقتی که ایلان توییت‌هایی که به ظاهر برای سرگرمی یا طنز منتشر می‌کند باعث افزایش قیمت یا سقوط شدید قیمتی رمز ارزهایی که درباره آن‌ها اظهار نظر کرده می‌شود. 

بیت کوین 

ایلان ماسک و بیت‌کوین

اولین و مهم‌ترین حرکتی که ایلان انجام داد و تاثیر زیادی بر دنیای ارزهای دیجیتال داشت این بود که اعلام کرد شرکت تسلا 1.5 میلیارد دلار در بیت کوین سرمایه‌گذاری کرده است.

همچنین شرکت تسلا برای فروش خودرو علاوه بر ارز سنتی بیت کوین نیز می‌پذیرد. بعد از این اعلامیه ایلان و شرکت تسلا قیمت بیت کوین افزایش چشمگیری داشت تا قیمت آن در زمان بسیار کوتاهی چند ده هزار دلار افزایش پیدا کرد و به بالاترین حد خود یعنی 60000 هزار دلار رسید.

 بعد از این افزایش قیمت افراد زیادی به خرید بیت کوین رو آوردند که باعث بروز نگرانی‌هایی از بابت انرژی بالایی که استخراج بیت کوین مصرف می‌کرد و به محیط زیست آسیب می‌زد، شد. ایلان ماسک نیز  از آسیبی که بیت کوین به محیط زیست می‌زد ابراز نگرانی کرد و شرکت تسلا نیز از تصمیم خود که پذیرفتن بیت کوین برای فروش خودرو بود عقب‌نشینی کرد. این واکنش ایلان و شرکت تسلا باعث سقوط شدید قیمتی بیت کوین شد و قیمت آن به 45000 دلار رسید. 

دوج کوین (Dogecoin)

دوج‌کوین

بعد از انتقاداتی که به بیت کوین به دلیل آسیب به محیط زیست وارد شد ایلان حمایت خود را از بیت کوین برداشت و آن را به حال خود رها کرد. بعد از آن کم‌کم علاقه خود را نسبت به رمز ارز دوج کوین (Dogecoin) نشان داد. در سال 2021 بود که ایلان با منتشر کردن توییت‌های درباره دوج کوین به طور علنی از علاقه خود به دوج کوین خبر داد و از این رمز ارز حمایت کرد.  ایلان معتقد بود که دوج کوین رمز ارز بهتری نسبت به بیت کوین است دوج کوین را یک رمز ارز مردمی توصیف کرد. همچنین در توییتی اعلام کرد که شرکت تسلا دوج کوین را برای فروش محصولات خود می‌پذیرد.

تسلا و دوج‌کوین

 این حمایت ایلان باعث شد قیمت دوج کوین افزایش زیادی داشته باشد و توجه به دوج کوین بیشتر شود. البته با توجه به حرکتی که ایلان نسبت به بیت کوین انجام داد و خیلی سریع حمایت خود را از بیت کوین برداشت مشخص نیست که حمایت ایلان ماسک نسبت به دوج کوین تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. 

شیبا اینو(Shiba Inu)

در ماه می (May) سال 2021 بود که که ایلان ماسک در یک توییت اعلام کرد که  قصد خرید شیبا اینو را دارد که این توییت ایلان باعث شد قیمت شیبا اینو افزایش پیدا کند. اما این شور و هیجان در بازار شیبا اینو مدت کوتاهی دوام داشت و ایلان ماسک اعلام کرد که منظور او از این توییت خرید سگی از نژاد شیبا اینو بوده است. این توییت نیز  ربطی به ارزهای دیجیتال و رمز ارز شیبا اینو نداشت. 

 با توجه به ثروت زیاد و مدیریت شرکت‌ها بزرگ جهان و تعداد 176 میلیون دنبال کننده‌ای که ایلان ماسک در صفحه توییتر خود دارد، باعث شده که هر اظهار نظر او درباره ارزهای دیجیتال، باعث نوسانات شدیدی در این بازار شود. 

نگذار دارایی هات از دست بره

ایلان علاوه بر بازار ارزهای دیجیتال که بحث ترند این روزها است به سمت هوش مصنوعی یکی دیگر از بحث‎‌‌های ترند و مهم امروز رفت. 

تلاش برای رام کردن هوش مصنوعی

ایلان ماسک و هوش مصنوعی

پیشرفت سریع هوش مصنوعی به یکی از نگرانی‌های بزرگ بشر تبدیل شده‌ که در آینده مبادا هوش مصنوعی در مقابل انسان قرار بگیرد و باعث نابودی انسان شود. ایلان و دیگران سرمایه‌گذاران بزرگ در سال 2015 تصمیم به تاسیس شرکت Open AI گرفتند. شرکتی که توسعه هوش مصنوعی با هدف ایمن و مفید برای بشریت زیر نظر دارد و از هرگونه سوءاستفاده از آن که برای آینده بشر خطرناک باشد جلوگیری می‌کند. یکی از اختراعات مهم این شرکت نرم‌افزار چت جی پی تی است. 

البته در سال 2018 ایلان به دلیل تعارضاتی که برای توسعه هوش مصنوعی سیستم راننده خودکار خودروهای تسلا داشت این شرکت را ترک کرد. 

تاسیس نورالینک

تاسیس نورالینک

ایلان در سال 2016 شرکت نورالینک (Neuralink) را تاسیس کرد. هدف از تاسیس این شرکت ساخت تراشه‌ای است که در مغز انسان جایگذاری شود و بتواند با مغز ارتباط برقرار کند. این تراشه وقتی با مغز ارتباط می‌گیرد می‌تواند قدرت مغز را افزایش دهد. این تراشه می‌تواند نارسایی و بیماری‌ها قلبی، بیماری‌های روانی مانند افسردگی، آلزایمر، نابینایی و ناشنوایی را درمان کند.

ایلان ماسک و نورالینک

اولین آزمایش انسانی

 این تراشه بعد از اینکه روی حیوانات مختلف مورد آزمایش قرار گرفت، برای اولین بار در اوایل سال 2024 روی مغز یک انسان آزمایش شد. البته هنوز اطلاعات دقیقی درباره جزئیات این آزمایش منتشر نشده اما طبق گفته ایلان ماسک این آزمایش با موفقیت انجام شده‌ است. به تازگی یک ویدیو از شخصی که تراشه روی مغز او کاشته شده منتشر شده‌ است که در آن این شخص با ذهن خود کامپیوتر را کنترل می‌کند، به آن دستور می‌دهد و شطرنج نیز بازی می‌کند. ویدیویی که نشان می‌دهد این آزمایش تاکنون موفق بوده است.

البته این اختراع مخالفان خود را نیز دارد و این اعتقاد را دارند که کاشت این تراشه در مغز برای کنترل مغز انسان است.

 

ثروت ایلان ماسک

 

طبق ادعای مجله فوربس (Forbes)، ایلان ماسک با 196.5 میلیارد دلار سرمایه در جایگاه دوم ثروتمندترین افراد دنیا قرار دارد. او که کار خود را با یک کامپیوتر و سرمایه بسیار کم شروع کرده بود اما اکنون نفر دوم لیست ثروتمندترین افراد جهان است حتی ایلان برای مدتی به عنوان نفر اول این لیست بود. 

ثروت ایلان ماسک اما به این ثروت مادی خلاصه نمی‌شود. ثروت واقعی و معنوی او را می‌توان کارها و اختراعات بزرگی که انجام داده‌است دانست. 

اختراعات ایلان ماسک

ایلان با مدیریت شرکت اسپیس ایکس و موفقیت‌هایی که در زمینه اکتشافات و تحقیقات فضایی به دست آورده است. همچنین با ارائه اینترنت استارلینک تاثیر زیادی در پیشرفت تکنولوژی امروز و آینده داشته است. او با ساخت خودروهای برقی که سیستم راننده خودکار دارد گام بزرگی در زمینه تولید خودرو با انرژی‌های پاک برداشته بهترین جایگزین را برای خودروهایی که با سوخت فسیلی کار می‌کنند ارائه کرده‌است. 

قدم بزرگ بعدی او هم ساخت تراشه نورالینک که از اختراعات ایلان ماسک است. اگر نگرانی‌ها و شایعاتی که درباره کنترل مغز با استفاده از این تراشه را کنار بگذاریم این تراشه زندگی آینده بشر را دگرگون خواهد کرد.  این تراشه اکنون در حال پشت سر گذاشتن آزمایشات انسانی خود است. اگر در این آزمایشات موفق شود آینده بشر را دگرگون خواهد کرد به طوری که افراد نابینا، ناشنوا، معلولان و یا کسانی که دچار فلج اندام هستند می‌توانند دوباره سلامتی خود را به دست بیاورند. کارهای بزرگی که حتی از ثروت مادی ایلان با ارزش‌تر است. 

زندگی شخصی

 

ایلان ماسک با کارهای بزرگی که انجام داد و ثروت زیادی که به دست آورد شهرت بسیاری پیدا کرد. این شهرت باعث شد تا زندگی شخصی او همیشه زیر ذره‌بین باشد و حواشی جالب و زیادی درباره همسران و فرزندان ایلان و یا خانه‌ای که در آن زندگی می‌کند وجود دارد.  

همسر و فرزندان 

همسر و فرزندان ایلان ماسک

ایلان ماسک در دانشگاه کوئینز با جاستن ویلسون (Justine Wilson)که نویسنده کانادایی بود آشنا شد و آن‌ها در سال 2000 با یکدیگر ازدواج کردند.  سال 2002 بود که اولین فرزند آن‌ها متولد شد اما بعد از چند هفته به دلیل بیماری درگذشت. دو سال بعد این زوج صاحب یک دوقلو شدند. در سال 2006 ایلان و جاستین صاحب سه قلو شدند. این زوج در سال 2008  در حالی که پنج فرزند داشتند از یکدیگر طلاق گرفتند. 

جاستن ویلسون

 

ایلان بعد از طلاق با هنرپیشه انگلیسی تالولا رایلی (Talulah Riley)آشنا شد و دو سال بعد در سال 2010 با یکدیگر ازدواج کردند. زندگی این زوج اما دو سال بعد به طلاق منجر شد. در اتفاقی عجیب این دو در سال 2013 دوباره با یکدیگر ازدواج کردند و در نهایت این ازدواج هم در سال 2016 به طلاق ختم شد. 

تالولا رایلی

 

ایلان در سال 2018 با کلر الیز بوچر(Claire Elise Boucher) موسیقی‌دان، خواننده و نوازنده کانادایی معروف به گرایمز وارد رابطه شد. ماسک و گریمز صاحب سه فرزند شدند و در سال 2021 رابطه آن‌ها پایان یافت. 

گریمز و ایلان ماسک

او در سال 2021 از طریق رحم اجاره‌ای صاحب یک دوقلو شد و تعداد فرزندان او به ده فرزند رسید. 

فرزندان ایلان ماسک

البته یکی از حواشی که در زندگی شخصی ایلان وجود داشت ارتباط با امبر هرد (Amber Heard) بازیگر مشهور هالیوودی بود. آن‌ها در سال 2013 با یکدیگر آشنا شدند و هر گونه رابطه‌ای را انکار کردند. در سال 2017 بود که رابطه این دو علنی شد اما یک سال بعد در سال 2018  به دلیل مشغله کاری بالای ایلان از یکدیگر جدا شدند.

امبر هرد

خانه ایلان ماسک

خانه ایلان ماسک

در سال 2020 بود که ایلان ماسک اعلام کرد که قصد ندارد خانه‌ای داشته باشد!

 او 5 خانه بزرگ و زیبای خود را به فروش رساند. بعد در اقدامی جالب یک خانه پیش ساخته 50 متری که قیمت آن 50000 دلار بود در شهر تگزاس آمریکا برای زندگی انتخاب کرد. اقدامی که تعجب بسیاری را به همراه داشت چرا که یک میلیاردر مانند ایلان ماسک در یک خانه‌ی کوچک زندگی می‌کند. جالب‌تر اینکه ایلان ادعا کرد که این خانه را از شرکت اسپیس ایکس اجاره کرده است. البته  این خانه به عنوان یک خانه پیش ساخته قابلیت‌های ویژه و منحصر به فردی دارد. این خانه‌ها کارخانه‌ها ساخته می‌شوند و با قابلیت حمل و نقلی که دارند می‌توان آن‌ها را در هر مکان دلخواه قرار داد. این خانه‌های کوچک بسیار مقرون به صرفه هستند و خطری برای محیط زیست ندارند. از طرفی این خانه‌ها بسیار شیک و زیبا هستند و امروزه افراد زیادی برای خرید این خانه‌ها اقدام کرده‌اند. 

خانه کوچک ایلان ماسک

جملات مهم ایلان ماسک

ایلان ماسک در نقل‌قول‌های خود در زمان‌های مختلف جملات زیبا و تامل برانگیزی بیان کرده‌است:

زندگی برای کینه‌های طولانی مدت خیلی کوتاه است. 

 

صبر یک فضیلت است، من صبر را یاد می‌گیرم، درس سختی است. 

 

بهترین توصیه این است که: دائما فکر کنید که چگونه می‌توانید کارها را بهتر انجام دهید و خودتان را زیر سوال ببرید. 

 

ما اولین گونه‌ای هستیم که قادر به نابودی خود هستیم.

 

سخن آخر

با بیوگرافی ایلان ماسک و اختراعات و کارهای مهم او آشنا شدید و پاسخ سوال ایلان ماسک کیست؟ را پیدا کردید. به جرات می‌توان گفت ایلان ماسک یک نابغه، مخترع و مدیر بسیار بزرگ و تکرار نشدنی است. کسی که هم‌اکنون نقش بسیار زیادی در آینده بشر ایفا می‌کند.

 

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *