مقایسه اتریوم و کاردانو – ETH یا ADA کدامیک؟

مقایسه اتریوم و کاردانو | همتاپی

انسان‌ها همیشه به مقایسه علاقه داشته‌اند. از مقایسه خودشان با دیگران گرفته تا مقایسه مسی با رونالدو! در دنیای مقایسه‌ها، ما به سراغ مقایسه اتریوم و کاردانو رفته‌ایم. می‌خواهیم بدانیم که تفاوت اتریوم و کاردانو در چیست؟

امروز ما در یک سمت میدان اتریوم را داریم که با کوله‌باری از تجربه به زمین مسابقه آمده است. در سمت دیگر کاردانو حضور دارد که یک حریف چِغر است و به سادگی تسلیم نمی‌شود. همتاپی شما را به دیدن این مقایسه دعوت می‌کند.

در بحث مقایسه اتریوم و کاردانو، ابتدا آن‌ها را معرفی می کنیم. سپس تفاوت‌ها و شباهت‌هایی که دارند را توضیح می‌دهیم. در پایان تعدادی از پروژه‌های جالب اجرا شده بر روی هر شبکه را بررسی می‌کنیم.

صدای همهمه تماشاگران را می‌شنوید؟

آن‌ها به دیدن مسابقه «تفاوت اتریوم و کاردانو» آمده‌اند.

اتریوم چیست؟

ویژگی های اتریوم | همتاپی

اتریوم دومین ارز دیجیتال شناخته‌شده بعد از بیت کوین به حساب می‌آید. همانطور که بیت کوین به عنوان پادشاه ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود، علاقمندان به اتریوم آن را ملکه ارزهای دیجیتال می‌نامند.

اتریوم اولین بلاک چینی بود که مکانیزم قرارداد هوشمند را عرضه کرد. قراردادهای هوشمند چیزی شبیه به قراردادهای عادی هستند. اما مزیت‌هایی از قبیل امنیت، سرعت و اعتماد بالا را دارند. این مکانیزم در عقد قرارداد برای زمینه‌های مختلفی مثل بیمه، وام مسکن یا انتقال مالکیت کاربرد دارد.

اتریوم از ارائه یک سیستم پرداخت و ابزار مبادلهٔ ساده فراتر رفته و کارکردهای بیشتری نسبت به بلاک چین‌های مشابه ارائه کرده است.

اتریوم به عنوان بستری برای ایجاد و استقرار برنامه‌های غیرمتمرکز (DApps) عمل می‌کند.

 برنامه‌های غیر‌متمرکز ابزارهایی هستند که به‌جای تکیه بر یک کامپیوتر، بر روی شبکه‌ای از کامپیوترها در بستر بلاک چین کار می‌کنند. از مزیت‌های این روش افزایش حریم خصوصی کاربران و جلوگیری از سانسور اطلاعات است.

در شبکه اتریوم، کاربران می‌توانند تراکنش‌های مالی خود را با استفاده از توکن بومی شبکه که اتر (ETH) نام دارد، ارسال کنند.

وایت پیپر اتریوم در سال 2013 منتشر شد. اما پروژه برای اولین بار در سال 2015 آغاز به کار کرد.

وایت پیپر (white paper) در صنعت بلاک چین به سندی گفته می‌شود که مشخصات فنی و ویژگی‌های اصلی یک پروژه را تشریح می‌کند.

سازنده اتریوم یک جوان روسی-کانادایی به نام ویتالیک بوترین است.

خلاصه ویژگی‌های اتریوم

  • اولین بلاک‌چینی که مکانیزم قراردادهای هوشمند را عرضه کرد
  • بستری مناسب برای استقرار برنامه‌های متمرکز
  • استفاده از زبان برنامه‌نویسی سالیدیتی
  • استفاده از مکانیزم اجماع POS

کاردانو چیست؟

ویژگی های کاردانو | همتاپی

کاردانو در سال 2017 با اهدافی مشابه به شبکه اتریوم توسعه پیدا کرد. هدف کاردانو ارائه پلتفرمی بود که نه تنها امکان ارسال و دریافت یک ارز دیجیتال بومی را فراهم می‌کند، بلکه قراردادهای هوشمند را تسهیل و توسعه برنامه‌های توزیع شده را در برنامه قرار می‌دهد.

دلیل شباهت بین اتریوم و کاردانو تصادفی نیست. کاردانو توسط یکی از سازندگان سابق اتریوم توسعه پیدا کرده است. چارلز هاسکینسون در ابتدا جزو تیم سازندگان اتریوم بود. او قصد داشت که ایده جدیدتری ارائه دهد که از اتریوم قوی‌تر باشد. هاسکینسون پروژه کاردانو را از سال 2015 استارت زد. این پروژه در سال 2017 آغاز به کار کرد.

کاردانو اولین ارز رمزنگاری شده در جهان است که توسط چندین موسسه برجسته دانشگاهی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. این ارز دیجیتال دارای یک معماری دو لایه منحصربه‌فرد است. یک لایه برای رسیدگی به تراکنش‌های عمومی و لایه دیگر مربوط به مدیریت قراردادهای هوشمند.

ارز دیجیتال شبکه کاردانو (ADA) نام دارد. شبکه بلاک چین کاردانو در حال حاضر برای پشتیبانی از (DApps)، بسیار شبیه به اتریوم عمل می‌کند. در سپتامبر 2021، کاردانو برای اولین بار قراردادهای هوشمند را نیز به شبکه وارد کرد.

توسعه کاردانو از طریق تحقیقات آکادمیک و علمی انجام می‌شود. این کار با انجام مطالعات پژوهشی درباره تغییرات پیشنهادی در شبکه کاردانو انجام می‌گردد.

 درست مانند اتریوم، کاردانو یک اکوسیستم امن و قابل اعتماد برای ایجاد برنامه‌های توزیع شده محسوب می‌شود. ویژگی کلیدی این پلتفرم الگوریتم (Ouroboros) است. این الگوریتم سطح بالایی از امنیت دارد که به اقدامات حفاظتی اضافی نیاز ندارد. اوروبوروس پروتکل اثبات سهام کاردانو است.

در بخش «الگوریتم اجماع» درباره پروتکل اثبات سهام صحبت خواهیم کرد. اما اگر به اطلاعات بیشتری نیاز دارید مقاله نحوه کار گواه اثبات سهام را مطالعه کنید. در ادامه به سراغ تفاوت اتریوم و کاردانو می‌رویم.

مقایسه اتریوم و کاردانو

مقایسه اتریوم و کاردانو | همتاپی

شبکه‌های اتریوم و کاردانو شباهت‌ها و تفاوت‌های مشخصی نسبت به یکدیگر دارند. فرقی نمی‌کند که شما قصد سرمایه‌گذاری بر روی این ارزها را داشته باشید یا صرفا می‌خواهید با جزئیات فنی آن‌ها آشنا شوید. به‌هر‌حال باید از ویژگی‌هایی که دارند، آگاهی داشته باشید؛ در این بخش موارد مربوط به تفاوت اتریوم و کاردانو را بررسی می‌کنیم.

  • شیوه بروزرسانی (مقایسه اتریوم و کاردانو)

ایده ساخت اتریوم بر پایه ارائه یک نمونه اولیه و حداقل محصول بوده است. با این هدف که در ادامه و حین کار مشکلاتش بررسی و اصلاح شوند. یک مثال خوب برای اصلاحات و ارتقا اتریوم، بروزرسانی به اتریوم 2 و تغییر الگوریتم اجماع از روش اثبات کار به روش اثبات سهام بود.

در مقابل شبکه کاردانو بر اساس معیارهای بسیار سخت‌گیرانه‌تری بنیان‌گذاری شده است. در شبکه کاردانو هر تغییری با متد علمی بررسی می‌شود.

شرایط به گونه‌ای است که باید قبل از اعمال تغییرات در پروتکل‌ها، صحت انجام کار توسط پژوهش‌های علمی اثبات شود. کارشناسان شبکه کاردانو می‌خواهند مطمئن شوند همه موارد احتمالی از قبل برنامه‌ریزی شده باشد. این روش باعث می‌شود که مشکلات کمتری در مسیر فعالیت شبکه وجود داشته باشد.

  • سرعت تراکنش

یکی دیگر از تفاوت‌های بین اتریوم و کاردانو سرعت تراکنش آن‌هاست. سرعت تراکنش یکی از معیارهای کارآمدی شبکه محسوب می‌شود.

سرعت انجام تراکنش در شبکه کاردانو 250 تراکنش در ثانیه است. در مقابل اتریوم توانایی پردازش 30 تراکنش در ثانیه را دارد.

کاردانو در بروزرسانی‌های بعدی به عدد احتمالی 2.5 میلیون تراکنش در ثانیه می‌رسد. اما اتریوم 2 نهایتا‌ً عدد 100 هزار تراکنش در ثانیه را هدف قرار داده است.

از اعداد ذکر شده می‌شود به دو صورت استنباط کرد. این که کاردانو جاه‌ طلب‌تر است. یا می‌توان این‌گونه تصور کرد که اتریوم واقع‌بینانه‌تر برخورد می‌کند. این استنباط به نظر توسعه‌دهندگان و عملکرد شبکه بستگی دارد. البته از لحاظ فنی دلیل سرعت بالای کاردانو نحوه  چینش اعتبارسنج‌ها و تفاوت در الگوریتم تایید تراکنش‌هاست.

اعتبارسنج‌ها در شبکه بلاک چین وظیفه تایید تراکنش‌های ورودی را بر عهده دارند.

  • حجم معاملات

در حالی که سرعت تراکنش نشان‌دهنده کارآمدی یک ارز دیجیتال است. حجم معاملات نمایانگر اعتبار یک شبکه خواهد بود. در واقع حجم بالای معاملات، میزان علاقه معامله‌گران و سرمایه‌گذاران را به یک دارایی نشان می‌دهد.

اتریوم به صورت میانگین روزانه تقریبا 1 میلیون تراکنش را ثبت می‌کند. در حالی که تعداد تراکنش‌های کاردانو کمتر از 100 هزار تراکنش در روز است. این یعنی تعداد افرادی که از اتریوم استفاده می‌کنند، نسبت به کاردانو بسیار بیشتر هستند.

یک ارز دیجیتال با حجم بالای معاملات، قدرت نقد‌شوندگی بیشتری دارد.

  • اندازه بازار

این روزها در اوایل سال 2023 میلادی هستیم. در سپتامبر 2022، ارزش بازار اتریوم نزدیک به عدد 149 میلیارد دلار قرار دارد. در حالی که ارزش بازار کاردانو به حدود 9 میلیارد دلار رسیده است. در واقع اتریوم از لحاظ اندازه بازار حدود 16.5 برابر بزرگتر از کاردانو است.

بازار ارزهای دیجیتال مانند یک موجود زنده در حال نفس کشیدن است و به زندگی ادامه می‌دهد. اعداد مربوط به ارزش بازار و قیمت‌ها دائماً در حال تغییر هستند. اتریوم در چند سال اخیر جایگاه خود را به عنوان دومین ارز دیجیتال از نظر ارزش بازار حفظ کرده و جایگاه تقریبا ثابتی دارد. کاردانو نیز در یکی دو سال گذشته معمولا در بین ده ارز دیجیتال برتر قرار داشته است.

بالاترین اندازه بازاری که کاردانو در تاریخ خود ثبت کرده، عدد نزدیک به 95 میلیارد دلار بود. این رقم متعلق به ماه آگوست سال 2021 است.

در مقابل عدد 150 میلیارد دلار بالاترین ارزش بازاری است که اتریوم به خود دیده است. این ارزش بازار در ماه آگوست 2022 به ثبت رسیده بود.

  • میزان عرضه

فاکتور دیگر در مقایسه اتریوم و کاردانو میزان عرضه سکه‌هاست. مجموع کوین‌هایی که توسط کاردانو عرضه می‌شود 45 میلیارد است. این عدد برای همیشه ثابت باقی می‌ماند. بیت کوین هم مانند اتریوم سقف عرضه محدود دارد. سقف عرضه بیت کوین 21 میلیون عدد است. (توجه کنید که عرضه بیت کوین همیشه محدود می‍ماند پس این ارز می‌تواند همیشه به ذات ارزشمندتر باشد، توصیه می‌کنیم حتما به خرید بیت کوین فکر کنید)

در مقابل، اتریوم عرضه نامحدودی دارد. البته این عرضه با قانون رشد سالانه 4.5 درصد محدود شده است. این افزایش تدریجی باعث می‌شود که شبکه اتریوم به رشد خود ادامه دهد و ماندگارتر شود. به علاوه اتریوم ارزش خودش را حفظ می‌کند، زیرا عرضه آن از تقاضا بیشتر نمی‌شود.

اتریوم همچنین از مکانیزم گس برای خارج کردن مقدار کل اتریوم صادر شده از شبکه استفاده می‌کند.

 کارمزد گس شامل مقدار اتر (ETH) مورد نیاز برای یک کاربر جهت انجام تراکنش در شبکه است.

سرمایه‌گذاران هنگام تصمیم‌گیری به خرید اتریوم یا کاردانو باید به میزان عرضه نیز توجه کنند. این ویژگی بر قیمت آینده آن‌ها تاثیر می‌گذارد.

پاداش سهام کاردانو به صورت کاهشی ارائه می‌شود. این مکانیزم از ایجاد تورم جلوگیری می‌کند و کمبود کوین‌ها جبران می‌شود.

  • زبان برنامه نویسی

زبان برنامه‌نویسی اتریوم Solidity است. تیم اتریوم Solidity را به طور اختصاصی برای ساخت قراردادهای هوشمند ایجاد کردند.

از طرف دیگر کاردانو از Haskell استفاده می کند. Haskell یک زبان برنامه‌نویسی کاربردی است که از سال 1990 به وجود آمده است. اما جدیدترین نسخه پایدار آن در سال 2010 راه‌اندازی شد.

هاسکل امنیت و سرعت بهتری نسبت به سالیدیتی دارد. با این حال، یادگیری Haskell بسیار دشوارتر به نظر می‌رسد. به همین دلیل در بین توسعه‌دهندگان از محبوبیت کمتری برخوردار است.

خلاصه ای از تفاوت اتریوم و کاردانو
  اتریوم کاردانو
سرعت تراکنش 30 تراکنش در ثانیه 250 تراکنش در ثانیه
حجم معاملات روزانه 1 میلیون روزانه 100 هزار
اندازه بازار – سپتامبر 2022 149 میلیارد دلار 90 میلیارد دلار
میزان عرضه نامحدود 45 میلیارد کوین
زبان برنامه‌نویسی سالیدیتی هاسکل
  • سود استیکینگ کاردانو بهتر است یا اتریوم؟

چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson)، بنیان‌گذار کاردانو، اخیرا تفاوت‌های بین استیک (Stake) یا سهام‌گذاری کاردانو  اتریوم را بررسی کرده است.

هاسکینسون تأکید کرده است که تعداد آدرس‌های منحصربه‌فرد دخیل در استیک کاردانو بیشتر از بزرگ‌ترین بلاک چین اثبات سهام جهان، یعنی اتریوم است.

طبق گفته‌های او، رشد تعداد کیف پول‌های فعال در کاردانو به این خاطر بوده است که افرادی زیادی سال‌ها پیش تصمیم گرفتند یک پروتکل استیک فوق‌العاده بسازند و هم‌اکنون به آن دست یافته‌اند.

داده‌هایی که هاسکینسون منتشر کرده، تا حدودی توسط وب‌سایت استیکینگ ریواردز (Staking Rewards) تأیید شده است. طبق این داده‌ها، نرخ استیک کاردانو ۶۸.۱۱ درصد و نرخ استیک اتریوم ۱۵.۶ درصد است. این نشان می‌دهد که تعداد کاردانوهای سهام‌گذاری‌شده تقریباً ۴.۴ برابر تعداد اتریوم‌های سهام‌گذاری‌شده است.

طبق داده‌های وب‌سایت استیکینگ ریواردز، پاداش استیک اتریوم حدود ۴.۹۲ درصد و پاداش استیک کاردانو حدود ۳.۲۴ درصد داشت. اگر بخواهیم شاخص پاداش‌ تعدیل‌شده را هم در نظر بگیریم، شکاف بین اتریوم و کاردانو بیشتر می‌شود. این شاخص نرخ پاداش سالانه را با توجه به تورم عرضه شبکه تعدیل می‌کند و برای‌ اتریوم و کاردانو، به‌ترتیب ۵.۱۳ و ۰.۱۷ درصد است.

شباهت‌های اتریوم و کاردانو

دربحث مقایسه اتریوم و کاردانو تفاوت‌ها را بررسی کردیم. حالا به سراغ بررسی شباهت‌های این دو می‌رویم.

  • امنیت

مفهوم تمرکز‌زدایی در ارزهای دیجیتال باعث می‌شود که فرد یا سازمان خاصی کنترل کل شبکه را در دست نگیرد. این تمرکز‌زدایی شرایطی را فراهم می‌کند که اتریوم و کاردانو کمتر در برابر حملات آسیب‌پذیر باشند.

در حالت تئوریک این امکان وجود دارد که هر دو شبکه در معرض خطر (حمله 51 درصدی) قرار بگیرند.

حمله 51 درصدی به گونه‌ای است که فرد یا گروهی بتواند بیش از 50 درصد قدرت پردازش شبکه را در اختیار بگیرد.
البته منابع مالی مورد نیاز برای حمله به هر دو شبکه عددی در حد ده‌ها میلیارد دلار است، که کار را سخت می‌کند.
  • الگوریتم اجماع

یکی از ویژگی‌های مهم هر شبکه بلاک چین وجود مکانیزم اجماع است. بدون مکانیزم اجماع، بلاک چین هیچ معنایی ندارد. الگوریتم اجماع باعث می‌شود که تراکنش‌های معتبر از نامعتبر تشخیص داده شوند و تقلبی در شبکه انجام نشود.

روش‌های مختلفی برای دستیابی به اجماع وجود دارد. الگوریتم‌های زیر جزو محبوب‌ترین مکانیزم‌های اجماع هستند:

  • روش اثبات کار
  • روش اثبات سهام

کاردانو از روش اثبات سهام استفاده می‌کند. اتریوم در ابتدا از روش اثبات کار استفاده می‌کرد اما در یک بروزرسانی به روش اثبات سهام وارد شد.

روش اثبات کار به انرژی بیشتری نیاز دارد. این مکانیزم ابتدا توسط شبکه بیت کوین استفاده می‌شد. روش اثبات سهام به توان محاسباتی کمتری نیاز دارد و انرژی کمتر نیز مصرف می‌کند.

  • جایگاه در دنیای بلاک چین

هر دو پروژه نقش‌های اساسی مشابهی در ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز و به کارگیری قراردادهای هوشمند دارند. سازمان‌های مستقل با آن‌ها کار می‌کنند و برنامه‌های کاربردی مهمی را تابه‌حال اجرا کرده‌اند.

کاردانو و اتریوم در حوزه‌های زیر پروژه‌های فعال دارند:

  • امور مالی
  • اینترنت اشیا
  •  شبکه‌های هوشمند
  • شرط بندی ورزشی

البته فعالیت‌های هر دو شبکه متنوع‌تر از لیست بالا هستند. ما در اینجا مهمترین حوزه‌ها را ذکر کردیم.


3 نمونه از پروژه‌های اتریوم برای دنبال کردن


بررسی پروژه‌های فعال در هر شبکه بلاک چین می‌تواند جایگاه و کیفیت آن شبکه را برای دنبال‌کننده مشخص کند. در بحث مقایسه اتریوم و کاردانو به سراغ پروژه‌های شناخته شده آن‌ها می‌رویم. ابتدا با پروژه‌های اتریوم شروع می‌کنیم.

  • پروژه Compoud

پروژه compound اتریوم | همتاپی

Compound یک پلتفرم استقراض و وام است که بر روی شبکه اتریوم ساخته شده است. این برنامه غیر‌متمرکز، سپرده‌گذاری دارایی‌های دیجیتال را به وسیله استخرهایی، برای وام‌گیرندگان تسهیل می‌کند. این یعنی چه؟ یعنی مشتریان از طریق اپلیکشین می‌توانند ارزهای دیجیتال را قرض بدهند یا وام بگیرند. 

نرخ‌های بهره در هر دو طرف بر اساس عرضه و تقاضای بازار مشخص می‌شود. پروژه‌هایی که از لحاظ عملکردی شبیه به سرمایه گذاری در دنیای واقعی هستند (اما برتری‌هایی مثل امنیت را دارند) بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند. دلیل این اتفاق افزایش علاقه عمومی به ارزهای دیجیتال است.

با استفاده از این اپلیکیشن، فرد می‌تواند در هر زمانی که بخواهد وثیقه‌ها را برداشت یا پرداخت کند. به علاوه منافع مالکیت وام‌دهندگان به طور کامل حفظ می‌شود.

  • پروژه ERC721 Game

پروژه کریتپتو کیتیز | همتاپی

اگر به بازی‌های رایانه‌ای علاقه‌مند هستید، پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به بازی cryptokitties بیندازید. کریپتوکیتیز اولین بازی بلاک چینی بر بستر اتریوم است. این (DApp) به شما امکان پرورش، خرید و فروش گربه‌های خانگی مجازی را می‌دهد.

در کنار بحث بازی و سرگرمی، کریپتو کیتیز به محلی برای درآمدزایی و سرمایه‌گذاری تبدیل شده است. مزیت بازی‌های بلاک چینی نسبت به غیر بلاک چینی‌ها این است که دارایی‌های دیجیتال را می‌توان آزادانه خرید و فروش کرد. سازندگان بازی نیز نمی‌توانند دارایی کسی را مسدود کنند.

  • پروژه  Ampliative Art

پروژه ampliative art اتریوم | همتاپی

این پروژه یک پلتفرم مبتنی بر وب برای هنرمندان است. این برنامه برای هنرمندان فرصتی را فراهم می‌کند تا آثار خود را به نمایش بگذارند یا گالری‌های خود را راه‌اندازی کنند. میزان مشارکت هر فرد در این شبکه باعث افزایش پاداش و شهرت او خواهد شد.

Ampliative art تقویت‌کننده یک رویه هنری جدید است که هدف آن ارتقای شرایط، حذف نابرابری‌ها و حفظ دستاوردهای هنرمندان است. هدف Ampliative art تبدیل شدن به یک رسانه دموکراتیک و غیر متمرکز است که بتواند به صورت مستقل برای پاداش دادن، معرفی و انتشار اثرهای هنری تلاش کند.

هنرمندان می‌توانند ضمن حفظ مالکیت آثار خود، از طریق این پلتفرم ساخته‌‌های خود را در دسترس قرار دهند تا دیگران از آن لذت ببرند.


3 نمونه از پروژه‌های کاردانو برای دنبال کردن


در بخش قبلی پروژه‌های معروف اتریوم را معرفی کردیم. حالا به سراغ 3 پروژه شناخته‌شده کاردانو می‌رویم.

  •  پروژه Cornucopias

 پروژه Cornucopias | همتاپی

این پروژه یک بازی عظیم مبتنی بر بلاک چین است. از طریق بازی کردن کاربران می‌توانند زمین، املاک و سایر دارایی‌های مبتنی بر NFT را با ارزش واقعی دریافت کنند یا به آن‌ها پاداش داده شود.

بازیکنان خلاق‌تر می‌توانند آیتم‌هایی مانند میز قهوه‌خوری، تخت‌خواب و سایر اثاثیه‌های خانگی را طراحی کنند و سپس آن‌ها را خرید و فروش کنند.  

این بازی بر روی رایانه‌های شخصی، تلفن همراه، کنسول‌های بازی و تلویزیون‌های هوشمند قابل اجرا است.

  • پروژه Empowa

پروژه Empowa | همتاپی

Empowa جزو پیشتازان ارائه وام‌های مسکن مقرون‌ به‌ صرفه برای محرومان است. این پروژه پلتفرمی غیر‌متمرکز است که جوامع آفریقایی را قادر می‌سازد تا شرایط زندگی خود را بهبود ببخشند. با این روش افراد می‌توانند از طریق وام‌های مسکن برای خودشان، ثروت ایجاد کنند.

هدف Empowa توانمندسازی مردم برای ساختن آینده‌ای بهتراست. سازندگان Epowa معتقد هستند که عقب ماندگی در آفریقا به دلیل فقر نیست. بلکه دلیل آن نبود ساختار و سیستم اصولی است. آن‌ها قصد دارند یک ساختار صحیح اجرا کنند.

Empowa اولین پروژه RealFi بر بستر کاردانو است. اصطلاح «مالی واقعی (RealFi)» به برنامه‌های مبتنی بر بلاک چین اشاره می‌کند که تأثیری در دنیای واقعی دارند.

  • پروژه Revuto

پروژه Revuto | همتاپی

پروژه Revuto قصد دارد راه‌حلی جدید برای پرداخت اشتراک‌های ماهانه و قبض‌ها ارائه دهد. Revuto به عنوان یک حساب مرکزی واحد عمل می‌کند که می‌تواند تمام اشتراک‌های کاربر را مدیریت و پرداخت کند. در این روش کاربر کنترل کاملی روی حساب خود و پرداخت‌ها دارد. با پرداخت در توکن بومی Revuto، کاربران حتی می‌توانند از تخفیف در پرداخت اشتراک‌های خود برخوردار شوند.

در Revuto کاربران می‌توانند به راحتی پرداخت‌ها را مسدود یا معلق کنند. این روش نسبت به مدل‌های سنتی مزیت‌هایی دارد. در روش‌های قبلی باید اطلاعات کامل خود را در اختیار موسسه یا شرکت ارائه خدمات قرار می‌دادید. در کنار آن کنترل کمتری بر پرداخت‌ها داشتید. اما Revuto این مشکلات را حل کرده است.


بالاخره کاردانو بهتر است یا اتریوم؟


علی‌رغم شباهت‌های ظاهری، اتریوم و کاردانو به طور اساسی با یکدیگر متفاوت هستند. کاردانو بر امنیت تمرکز بیشتری دارد. این امنیت از طریق آزمایش سیستماتیک نوآوری‌ها توسط گروهی از دانشمندان و توسعه‌دهندگان به دست آمده است.

اتریوم، به عنوان یک اکوسیستم کمتر کنترل می‌شود و به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا تغییرات را سریعتر انجام دهند. هدف اتریوم این است که توسعه‌دهندگان با آزمایش نوآوری‌ها در عمل، آن را بهبود ببخشند.

کدام پلتفرم بهتر است؟ تصمیم برای انتخاب گزینه بهتر باید بر اساس اهداف توسعه‌دهندگان یا سرمایه‌گذاران باشد. در هر صورت، هر دو شبکه دارای پتانسیل رشد زیادی هستند. این نشان‌دهنده سیستم‌های بسیار قابل اعتماد و کارآمد آن‌ها برای توسعه DApp است.

برای کسانی که صرفا به دنبال یک جواب مستقیم هستند و پاسخ بالا را طفره رفتن از جواب قطعی می‌دانند باید گفت که:

در مقایسه اتریوم و کاردانو برای انتخاب، سرمایه‌گذارانی که به دنبال پلتفرمی بالغ‌تر و با امنیت نسبتاً بالاتر هستند، سرمایه‌گذاری اتریوم ممکن است انتخاب بهتری برای آن‌ها باشد. زیرا اتریوم چشم‌انداز ارزشی بلندمدت نسبتاً بهتری دارد.

نباید فراموش کنیم که تصمیم نهایی به عهده خود فرد است. همه چیز به ترجیحات سرمایه‌گذاری شما برمی‌گردد.


جمع بندی مقایسه اتریوم و کاردانو


هنگام مقایسه اتریوم و کاردانو، فاکتورهای زیادی باید بررسی شوند. مقایسه‌ای که ما در بالا انجام دادیم شامل بخش‌های مهم مربوط به آن‎ها بود.

در این مقاله سعی کردیم هر دو شبکه را به شما معرفی کنیم. تفاوت‌ها و شباهت‌های اساسی را برای شما توضیح دهیم. در پایان نیز پروژه‌های شناخته شده هر دو شبکه را برای دنبال کردن معرفی کردیم.

درآخر بحث اگر بخواهیم مانند مجری‌های تلویزیونی صحبت کنیم، باید بگوییم که برنده واقعی این مسابقه تماشاگران بودند که با حضور خود گرمای خاصی به این بازی داده بودند. 🙂

به نظر شما رقبای اصلی اتریوم و کاردانو کدام رمزارزها هستند؟

مقایسه کدام دو رمزارز دیگر برای شما جالب‌تر است؟

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. اتریوم ارز با پشتوانه خوبی هست و واقعا مقایسه این دو ارز کار سختیه چون هر دو خوبی های خودشونو دارند

  2. به نظرم هر فردی باید یک مقدار کاردانو تو سبدش داشته باشه و اونو هولد کنه ارز خیلی خوبیه

    1. اثبات سهام (Proof of stake) نوعی الگوریتم اجماع در شبکه بلاکچین است. اعتبارسنج‌هایی که قصد دارند در کار تولید شبکه شرکت کند و در ازای آن‌ها پاداش دریافت کنند، باید مقداری توکن بومی شبکه مدنظر خود را خریداری کرده و در اختیار شبکه قرار دهند

  3. اتریوم در مقابل کاردانو نا کارامد هست شما به مقدار قرار داد هوشمند در ۲ ماه اخیر نگاه کنین ببینین چه تعدا قرار داد بر روی شبکه ها ساخته شده کاردانو از همه بلاکچینها بالاتر در رده نخست ایستاده و پولکادات دوم هست اتریوم رده ۶ ام رو داره

  4. تا جاییکه من میدونم سرعت و کارمزد تراکنش‌های شبکه کاردانو بسیار بهتر از بلاک‌چین‌های قدیمی مانند اتریوم است.