تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین (۲۹ خرداد)

بیت‌کوین طی دو هفته اخیر تمام تلاش خود را به کار گرفت تا از مقاومت ۷۳هزار دلاری عبور کند؛ اما دوباره با موج فروش مواجه شد و تا محدودهٔ ۶۵هزار دلار ریزش داشت. اکنون که بازار نتوانسته است از این سطح مهم عبور کند؛ باید ببینیم افراد مختلف بازار چه تأثیری در این روند داشته‌اند و چه عواملی سبب خواهد شد تا قیمت بیت‌کوین دوباره پرقدرت به مسیر خود ادامه دهد.

نقش سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت بر قیمت بیت کوین

در ابتدا بررسی می‌کند معامله‌گران فعال بازار بعد از ریزش قیمت در چه شرایطی قرار گرفتند و درحال‌حاضر چگونه معامله می‌کنند. میانگین قیمت خرید این گروه هم‌اکنون حدود ۶۳هزار دلار است. یعنی افرادی که طی پنج ماه گذشته وارد بازار شده‌اند در این ناحیه به نقطه سربه‌سر معاملات خود می‌رسند.

در شرایط فعلی اغلب این معامله‌گران یا با حداقل ضرر و یا در نقطه سربه‌سر، از معاملات خود خارج می‌شوند. اگر بازار بتواند دوباره از این ناحیه حمایت کنند احتمالاً رالی صعودی دیگری در پیش خواهیم داشت. اکنون باید بادقت رفتار این گروه را رصد کنیم؛ زیرا این افراد بسیار بر حرکت کوتاه‌مدت بازار تأثیرگذارند.

در ادامه به بررسی سهم سرمایه‌گذاران در ضرر بازار و تأثیر فروش آن‌ها بر روند قیمت می‌پردازیم. باتوجه‌به نمودار زیر افراد فعال بازار مجموعاً حدود ۵ میلیون بیت‌کوین در اختیار دارند که حدود ۵۰‌درصدشان در ضرر هستند و فعلاً از معاملات زیان‌آور خود خارج نشده‌اند.

شاخص نسبت سود و زیان خروجی‌های خرج‌شده بیت کوین که برای ارزیابی رفتار سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت استفاده می‌شود

معمولاً زمانی که در فاز صعودی قرار داریم اصلاحات بازار ممکن است تا ۷۰درصد از افراد فعال را زیان‌آور کند؛ بنابراین ممکن است عده‌ای از این افراد با ضرر از بازار خارج شوند و عده‌ای نقطه سربه‌سر معاملات خود را تحمل کنند تا دوباره معاملاتشان سودآور شود. بنابراین تا زمانی که زیان‌آوری بسیاری در این گروه مشاهده نکردیم نمی‌توانیم با قطعیت از ریزش سنگین بازار صحبت کنیم. به‌هرحال هرچه افراد فعال بیشتری زیان‌آور شوند باید بادقت بیشتری به میانگین خرید این افراد توجه کنیم تا ببینیم در این حوالی واکنش آن‌ها چیست و پس از ریزش قیمت تا کجا می‌توانند زیان‌آوری را تحمل کنند.

عرضه بیت‌کوین در اختیار هولدرهای کوتاه‌مدت که در ضرر هستند

حالا باید ببینیم که این افراد فعال تا چه مقدار می‌توانند فشار فروش ایجاد کنند. با کمک نمودار زیر می‌توانیم خطر فروش این افراد را به‌خوبی مشاهده کنیم. هرچه جهش بیشتری در این نمودار مشاهده کنیم خطر فروش این افراد بالاتر می‌رود؛ اما در حال حاضر مشاهده می‌کنیم که این افراد سود و زیان خود را به حد نسبی از بازار خارج کرده‌اند و خطر فشار فروش سنگین این افراد نسبت به چند ماه اخیر کمتر شده است.

اما باید توجه داشت که عده‌ای از افراد فعال بازار همچنان در بازار حضور دارند و برای خروج از بازار ترغیب نشده‌اند؛ بنابراین با ریزش بیشتر قیمت ممکن است عده بیشتری تسلیم شوند و مجدداً از بازار حمایت نکنند.

سبت سود و زیان تحقق‌یافته به ارزش بازار تحقق‌یافته برای سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت که ریسک سمت فروش را کمی‌سازی می‌کند

 

تأثیر هولدرهای بیت کوین بر روند کنونی بازار

در بخش‌ قبل رفتار افراد فعال بازار را بررسی کردیم. اکنون باید ببینیم فشار فروش از چه طریق دیگری وارد بازار شده است. این شاخص به ما نشان می‌دهد که هولدرهای بیت‌کوین هر ماه در حال فروش‌اند یا به‌دنبال خرید.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید در موج صعودی اول تا سطح ۷۳هزار دلار، عده‌ای از هولدرها از بازار خارج شده که روند صعودی را کندتر کرد. همین‌طور در ریزش چند روز اخیر تا ۶۶هزار دلار به همان نسبت کوین‌های خود را فروخته و یا جابه‌جا کردند.

تغییرات میزان عرضه بیت‌کوین در اختیار سرمایه‌گذاران بلندمدت

نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که اگر فشار فروش این افراد، تداوم نداشته باشد، می‌توان گفت فروش آن‌ها تأثیر خود را بر قیمت گذاشته و احتمال ریزش سنگین‌تر کمتر خواهد بود.

روند جذب سرمایه در بازار

اکنون باید ببینیم برای ادامه روند صعودی قیمت بیت کوین چه میزان تقاضا برای ورود به بازار وجود دارد. در نمودار زیر میزان ورود سرمایه را به بازار مشاهده می‌کنید. در اولین موج صعودی تا سطح ۷۳هزار دلار شاهد تقاضای قابل‌توجهی برای بازار بودیم و با ورود این مقدار حجم سرمایه، بازار توانست قیمت را تا محدوده‌ای بالاتر از سقف دو سال گذشته افزایش دهد.

اما درحالحاضر موج تقاضا نسبت به دو ماه گذشته کمتر شده است؛ بنابراین باید به این نکته توجه داشت که تقاضا معمولاً به‌صورت مرحله‌ای وارد بازار می‌شود و پس از ورود ناگهانی سرمایه باید مدت زمانی سپری شود تا افراد جدید با تقاضای خود دوباره بازار را به حرکت درآورند.

این میزان ورود و خروج سرمایه را در بازار ارزهای دیجیتال را نشان می‌دهد

پیش‌بینی کوتاه‌مدت قیمت بیت کوین

در شرایط کنونی، بازار در یک روند خنثی به سر می‌برد. قیمت بیت کوین همانند چرخه‌های قبل پس از رسیدن به سقف قیمتی خود ریزش قابل‌توجهی نداشته است.

در شرایط کنونی شاهد خروج تعدادی از معامله‌گران و سرمایه‌گذاران با سود نسبی و عده‌ای اندک با حداقل ضرر هستیم. البته، بخش قابل‌توجهی از فعالان بازار همچنان درگیر زیان نشده‌اند. مسئله‌ای که بسیار برای ثبات بازار مهم است؛ زیرا زمانی که افراد فعال تمایلی برای ورود به بازار نداشته باشند، قیمت نمی‌تواند قدرت خود را حفظ کند.

اکنون اگر بازار ریزش بیشتری را تجربه کند، سطح ۶۳هزار دلار ناحیه حمایتی بعدی خواهد بود. بازار باید بتواند از این ناحیه حمایت کند و یا درصورتی‌که قیمت زیر این ناحیه ریزش داشت، سریعاً خود را به بالای این سطح برساند؛ زیرا سودآوری افراد فعال برای ادامه رشد قیمت بسیار مهم است.

هولدرهای بیت‌کوین نیز با فروش کوین‌های خود تأثیر منفی بر قیمت گذاشته‌اند. اما نکته مثبت این است که فروش این افراد همانند چرخه‌های قبل سبب ریزش سنگین قیمت نشد و بازار به‌اصطلاح هنوز تسلیم نشده است.

از طرفی باید بدانیم بازار برای حرکت دوباره و شکست سقف خود به حجم سرمایه و تقاضای جدید نیاز دارد؛ بنابراین ازآنجایی‌که ورود سرمایه هنگفت اخیراً به بازار اتفاق افتاده بازار برای رشد مجدد و شکست سقف خود به زمان و استراحت بیشتری احتیاج داد تا بتواند سرمایه جدیدی جذب کند. به‌طورکلی می‌توان گفت قیمت بیت کوین در محدوده‌ای خنثی حرکت می‌کند و تا حمایت مهم خود را از دست ندهد این روند خنثی همچنان ادامه دارد.

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *