تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین (۲۲ خرداد)
هر تلاش قیمت بیت کوین برای ثبت یک اوج تاریخی جدید، هیجان رشدهای انفجاری را در بازار ارزهای دیجیتال زنده میکند. ورود سرمایه برای ۱۹ روز متوالی به ETFهای اسپات باعث شد تا بیت کوین طی هفته گذشته نیز برای عبور از سقف ۷۳هزار دلاری خود تلاش کند. درحالحاضر این منطقه به مانع بزرگی تبدیل شده است و در ادامه بررسی میکند که برای عبور از سطح قیمت شرایطی لازم است.
نمای کلی بازار ارزهای دیجیتال
ابتدا نمایی کلی از بازار را بررسی میکنیم تا ببینیم در این مرحله حباب قیمت بیت کوین چه میزان بوده و بهطورکلی بازار چه مقدار از ناحیه ارزنده خود یعنی میانگین قیمت خرید تمام افراد فاصله گرفته است. همانطور که مشاهده میکنید طی چند ماه اخیر سود بسیاری نصیب بازار شد، اما این سودآوری (خط نارنجیرنگ) مقداری نبود که موجب ایجاد هیجانات کاذب در افراد شود و بازار را از حالت تعادل خارج کند؛ بنابراین مشاهده میکنیم که در این چرخه، بازار بهتدریج به سودآوری رسیده و رفتار افراد مانند چرخههای گذشته هیجانزده و ناگهانی نیست.
در شرایطی که بازار منتظر نیرویی مجدد برای شروع دوباره است، روند احساسات بسیار اهمیت پیدا میکند. بررسی فاندینگریت (Funding Rate) معاملات فیوچرز، میزان هیجانات و سوگیری معاملهگران اهرمی در بازار را بهتر مشخص میکند. بهطورکلی فاندینگریت یعنی مقدار هزینهای که معاملهگران برای باز نگهداشتن موقعیتهای معاملاتیشان حاضرند به معاملهگرانی بپردازند که موقعیتهای معاملاتیشان در جهت مخالف بازار است. مثبتبودن فاندینگریت در شرایط کونی یعنی معاملهگران عموماً نگاهی مثبتی به روند بازار دارد. اما گمانهزنی این افراد نسبت به سه ماه گذشته بسیار کاهش داشته و حاکی از این نکته است که هیجانات معاملهگران موجسوار فروکش کرده و این محدوده قیمتی واکنش کمتری را در برداشته است.
تأثیر ورود سرمایه به ETFها بر قیمت بیت کوین
یکی از محرکههای اصلی بازار در سال جدید ETF هستند. پس عرضه ETFهای اسپات بیت کوین در ابتدای سال جاری میلادی، رفتار مؤسسات مالی را برای رصد ورود سرمایه به بازار موردتوجه قرار میدهیم. اکنون باید ببینیم ورود این سرمایهگذاران نهادی چه تأثیراتی بر روند بازار دارد. همانطور که مشاهده میکنید هفته گذشته بهصورت خالص حدود ۸۸۶میلیون دلار سرمایه از طرف ETFها وارد بازار وارد شده است. قطعاً ورود چنین تقاضایی از طرف مؤسسات تأثیرات مثبتی را برای بازار به دنبال دارد؛ اما آیا پس از هر ورود قابلتوجه و ناگهانی ETFها به بازار باید انتظار رشد قیمت داشت؟ بهعبارتدیگر چرا زمانی که بیت کوین تا این حد به شکستن سقف تاریخی خود نزدیک شده است، شاهد رشد قیمت نیستیم؟
برای پاسخ به این سؤالات باید نگاهی به حجم معاملاتی بازار داشته باشیم تا بهطورکلی ببینیم تقاضای بازار در چه مقیاسی قرار دارد. در این نمودار حجم معاملات ETFها، صرافیها و بازار فیوچرز را مشاهده میکنید. اگرچه ETFها تقاضای بسیار چشمگیری برای خرید سهام صندوقهای بیت کوین داشتند، اما همانطور که میبینید حجم معاملات آنها نسبت به چند ماه اخیر چندان چشمگیر نیست. همچنین حجم معاملاتی بخش اسپات و بازار فیوچرز نیز به ثبات رسیده و اگر انتظار رشدهای هیجانی داریم باید حجم معاملات بالاتری را در بخشهای مختلف بازار بیت کوین بهصورت مداوم مشاهده کنیم.
تحلیل کوتاهمدت قیمت بیت کوین
اکنون باید دو محدوده قیمتی بسیار مهم را بهعنوان حمایت و مقاومت برای بازار در نظر داشته باشیم. ابتدا میانگین خرید سرمایهگذاران کوتاهمدت (خط قرمزرنگ) را بررسی میکنیم. این سطح در بازار صعودی محدوده حمایتی بسیار مهمی است و اغلب واکنش افراد فعال بازار را به دنبال دارد. به عبارتی افراد فعال بازار در این ناحیه به نقطه سربهسر معاملات خود میرسند و انتظار داریم واکنشی از سمت این افراد مشاهده کنیم. طی چند هفته اخیر این ناحیه از قیمت حمایت خوبی نشان داده و در صورت ریزش مجدد انتظار داریم در محدوده ۶۳هزار دلار از قیمت حمایت شود.
سپس محدود برداشت سود سرمایهگذاران بلندمدت (محدوده بین دو خط سبزرنگ) را مشاهده میکنیم که معمولاً در فاز هیجانی بازار صعودی سد مهمی برای قیمت است. در این سطح معمولاً افرادی که با دید سرمایهگذاری بلندمدت وارد بازار شدند برای خروج از معاملات خود رغبت بیشتری پیدا میکنند. همانطور که در نمودار مشاهده میکنید چند ماه گذشته قیمت پس از برخورد با این محدوده ریزش مهمی را تجربه کرد؛ اما به نظر میرسد هجوم به این محدوده در رنج ۷۵ هزار تا ۸۵ هزار دلار همچنان ادامه داشته باشد.
سخن پایانی
روند احساسات بازار نه بسیار هیجانزده و نه بسیار بیرمق است. رفتار معاملهگران در این چرخه صعودی پختهتر به نظر میرسد؛ زیرا افراد در این چرخه به سود نسبی از بازار قانع هستند و پذیرش ریسک بیشتری را به جان نمیخرند. بازار فیوچرز نیز خبر از تخلیه هیجانات بازار میدهد. سوگیری مثبت این افراد میتواند نشان مثبتی برای قیمت باشد، اما لیکوئیدشدن معاملات این افراد و خروج معاملات هیجانی از بازار برای رشد تدریجی و باثبات قیمت لازم است.
از طرفی ETFهای اسپات که نشانهٔ تقاضای مؤسسات بزرگ برای بیت کوین هستند، با ورود خود به بازار همهمه زیادی در بازار ایجاد میکنند. باید توجه داشت که حجم سرمایه ورودی از سودی این مؤسسات درحالحاضر نسبتاً عادی نظر میرسد و در نتیجه نباید انتظار رشد سریع قیمت را داشت.
در مجموع بازاری که شاهد آن هستیم، تا به این نقطه، پلهپله راه صعود خود را پیموده و این مسیر را بهصورت مستمر طی کرده است. ادامه روند صعودی و شکست سقف قیمتی ۷۳هزار دلار، در صورتی که تقاضای کافی و مستمر برای بازار وجود داشته باشد، چندان دورازذهن نیست. اما این روند ممکن است راهی طولانی باشد و تا بازار بتواند نیروی کافی برای حرکت بعدی خود جمع کند، با فراز و نشیبهای یکنواخت در محدودهای مشخص همراه شود.