تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین؛ بازار به کدام سو می‌رود؟

چکیده مطلب:

قیمت بیت کوین پس سقوط هفته گذشته، اکنون در محدوده ناحیه مقاومتی ۶۰٬۰۰۰ دلاری در نوسان است. بررسی شاخص‌های آن‌چین نشان می‌دهند که بازار هنوز به مرحله هیجان نرسیده و بسیاری از معاملات زیان‌آور هستند. درصورت افزایش قیمت، مقاومت بعدی در سطح ۶۴٬۰۰۰ دلار – متوسط قیمت خرید سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت – قرار دارد. در سوی مقابل، اولین سطح حمایت مهم در صورت کاهش دوباره قیمت، محدودهٔ ۵۵٬۰۰۰ دلار – حد تعادل شاخص MVRV – خواهد بود.

تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین؛ بازار به کدام سو می‌رود؟

 برخلاف جوّ روانی منفی بازار طی هفته گذشته، بیت‌کوین رالی صعودی خود را تا ۶۰هزار دلار ادامه داد. پس از اینکه طی چند هفته اخیر، بازار پر نوسانی را تجربه کردیم، در این گزارش ثبات کلی بازار را محک خواهیم زد و واکنش سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت را در نوسانات اخیر بررسی می‌کنیم.

 اگر بخواهیم رفتار کلی بازار را با استفاده از میزان سود و زیانی که توسط کل افراد بازار نقد شده است مشاهده کنیم، نمودار زیر بسیار مفید خواهد بود. این نمودار به‌طورکلی نشان می‌دهد که معاملات بازار در حال حاضر بیشتر سودآور است یا زیان‌آور.

این شاخص میزان خالص سود و زیان تحقق‌یافته بازار را نشان می‌دهد

 در حال حاضر به نظر می‌رسد که اغلب کوین‌هایی که در حال خرج‌شدن هستند، در ضرر فروخته و جابه‌جا می‌شوند. این کوین‌ها در قیمت‌های بالاتر خریداری شده و عمر بالایی ندارند و با نوسانات هیجانی قیمت از بازار خارج می‌شوند. از طرفی این نمودار نشان می‌دهد، افرادی که هم‌اکنون سودآور هستند هنوز تصمیم به فروش کوین‌های خود نگرفته و منتظر قیمت‌های بالاتر و سودآوری بیشترند؛ مگر اینکه ضعف شدید قیمت این افراد را نیز مجبور به خروج از بازار کند.

 اکنون برای اینکه ببینیم بازار در دیدگاه بلندمدت چگونه عمل کرده است؛ می‌توانیم به فرازوفرود چرخه‌های قبل توجه کنیم. نمودار زیر بر اساس شاخص MVRV نقاط اشباع خرید و اشباع فروش هر چرخه را مشخص کرده است. به‌طورکلی زمانی که سود بسیاری نصیب افراد می‌شود، حباب قیمت بیت‌کوین نیز به همان مقدار رشد می‌کند. از طرفی زمانی که بازار در زیان غرق شده باشد، دچار اشباع فروش خواهد شد.

این شاخص بر اساس میانگین قیمت خرید تمام بیت کوین‌های بازار، نقاط اشباع فروش و اشباع خرید را مشخص می‌کند

همان‌طور که در نمودار مشاهده می‌کنید دو نقطه‌چین مشخص شده به‌عنوان محدوده‌های مهم این شاخص شناخته می‌شوند. بازار در ۲ چرخه گذشته به طور کامل به محدوده بسیار ریسکی (نقطه‌چین قرمز) وارد شده و بلکه از آن عبور کرده است؛ اما در این چرخه هنوز چنین حبابی را در قیمت بازار مشاهده نمی‌کنیم و از ناحیه ریسکی و به‌اصطلاح از سقف این چرخه بیت‌کوین فاصله داریم.
اکنون برای اینکه تصویری از جریان نقدینگی بازار داشته باشیم باید ببینیم که چه میزان سرمایه دلاری به بازار بیت‌کوین و اتریوم وارد می‌شود.

این شاخص جریان خالص سرمایه ورودی به بازار بیت کوین و اتریوم را مشخص می‌کند

در حال حاضر می‌بینیم که طی یک ماه اخیر به طور خالص ۱۲ میلیارد دلار سرمایه وارد بازار بیت‌کوین شده است. همان‌طور که مشاهده می‌کنید بازار در سال ۲۰۲۴ نقدینگی بسیاری به خود جذب کرده و به همان مقدار نیز شاهد عرضه‌های سنگین توسط سرمایه‌گذاران مختلف بوده است که به نظر می‌رسد با ورود تقاضای متناسب، تاکنون توانایی جذب عرضه‌های متعدد را داشته است. از طرفی مشاهده می‌کنیم که طی یک ماه اخیر ۱۴میلیارد دلار سرمایه از بازار اتریوم خارج شده و احتمالاً بخشی از آن به بازار استیبل‌کوین‌ها و بازار بیت‌کوین ورود پیدا کرده است؛ بنابراین خروج نقدینگی از بازار اتریوم نمی‌تواند خبر خوبی برای بازار آلت‌کوین‌ها باشد.

در انتهای گزارش باید ببینیم که چه مقدار از کوین‌های سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت در زیان قرار گرفته بودند و چه مقدار از این کوین‌ها در زیان فروخته شدند. همان‌طور که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید همراه با ریزش قیمت اخیر تا ۴۹هزار دلار، حدود ۹۹درصد کوین‌های کوتاه‌مدت در زیان قرار گرفتند که ۲۵درصد این جمعیت تحمل چنین زیان‌آوری نداشتند. این عامل سبب شد تا حدود ۱۰هزار بیت‌کوین با ضرر از بازار خارج شود.

این شاخص مشخص می‌کند که چند درصد از سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت در زیان یا سود قرار دارند و چند درصد از بیت کوین‌های در زیان خود را نقد کرده‌اند

بادقت بیشتر به نمودار مشاهده کنیم که در سال ۲۰۲۴ این اولین زیان‌آوری و تسلیم گسترده سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت است که تا این میزان ترس و اضطراب ایجاد کرده و ادامه‌دار شدن این موج زیان‌آوری، فشار فروش متداوم برای بازار خواهد داشت.
اکنون باید ببینم سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت بعد اینکه به نهایت زیان‌آوری خود رسیدند با چه میزان ضرر از کوین‌های خود را خرج کردند. باتوجه‌به نمودار زمانی که قیمت بیت‌کوین تا ۴۹ هزار دلار ریزش داشت، عده‌ای از این افراد کوین‌های خود را به طور میانگین با ۱۵ درصد زیان فروختند.

این شاخص میزان سوددهی و زیان‌دهی کوین های سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت را نشان می‌دهد

 معمولاً این مقدار زیان نهایت ضرری است که این افراد می‌توانند تحمل کنند. اکنون می‌بینیم که پس از تسلیم‌شدن آن‌ها به نحوی فشار فروش بازار کاهش پیدا کرد و قیمت دوباره برای رالی صعودی مختصر آماده شد. در حال حاضر نیز افراد کوتاه‌مدت تقریباً در نقطه سربه‌سر معاملات خود قرار دارند و باید دید تصمیم کوتاه‌مدت آن‌ها برای حضور در بازار چیست.

پیش‌بینی کوتاه‌مدت روند قیمت بیت کوین

تلاطمت سیاسی و نوسانات اقتصادی جهان بر پیکر بازار ارزهای دیجیتال سایه انداخته و همچنان می‌تواند موجب رخدادهای غیرقابل‌پیش‌بینی در این حوزه باشد. بااین‌حال جریان نقدینگی ورودی به بیت‌کوین در چند ماه اخیر فشار عرضه‌های سنگین و سودگیری سرمایه‌گذاران را به خود جذب کرده و توانسته است در رنج قیمتی مشخص ثبات خود را حفظ کند. به عبارتی برای نگه‌داشتن قیمت در این سطوح، میزان کافی سرمایه به بازار وارد می‌شود؛ اما رشد قابل‌توجه و عبور از سقف بازار به سرمایه و زمان بیشتری احتیاج دارد. از طرفی ظرف یک ماه اخیر در بازار اتریوم روند خروج سرمایه را شاهد بودیم و حداقل تا چند هفتهٔ آینده نمی‌توان از بازار آلت‌کوین‌ها انتظار رشد هیجانی داشت.

نمودار ۴ ساعته قیمت بیت کوین

به‌طورکلی اغلب معاملات بازار فعلاً زیان‌آور است و می‌توان گفت باتوجه‌به چرخه‌های گذشته هنوز به مرحله سرخوشی و سقف هیجانی خود نرسیده است؛ بنابراین در مقطع فعلی بازار برای رسیدن به این مرحله ممکن است چندین ماه در این رنج قیمتی حرکت کند. همه سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت در ناحیه ۴۹ هزار دلار به طور دسته‌جمعی بیشترین زیان را تجربه کردند و عده‌ای از آن‌ها به طور کامل تسلیم شده و کوین‌های خود را با ۱۵ درصد ضرر فروختند. با خروج این افراد فشار فروش بازار نیز کاهش پیدا کرد و رالی صعودی مختصری تا ۶۰ هزار دلار رقم زد. اکنون این سرمایه‌گذاران هنوز در زیان قرار دارند و انتظار می‌رود در نقطه سربه‌سر خود (۶۴ هزار دلار) واکنشی از نوع فشار فروش نشان دهند. در صورت افت بیشتر قیمت، ناحیه ۵۵ هزار دلار که حد متعادل شاخص MVRV ساخته می‌شود، می‌تواند حمایت مهمی در کوتاه‌مدت باشد.

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *