امن ترین کیف پول ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۳ به اعتقاد کارشناسان
امن ترین کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ چه فاکتورهایی در انتخاب یک کیف پول امن موثر است؟ امن ترین کیف پول ارز دیجیتال در 2023 چه کیف پولی است؟اینها سوالاتی هستند که قرار است در این مقاله با یکدیگر به دنبال پاسخشان باشیم. ما ابتدا از تعریف مهمترین فاکتورها برای امنیت والتها شروع میکنیم، سپس به سراغ دستههای متفاوت والت (Wallet) میرویم و گلهای سر سبد هر دسته (از نظر امنیت) را به شما معرفی میکنیم.
این مقاله در اوایل سال 2023 بر اساس بررسی کارشناسان مجله فوربز به روزرسانی شده است و با توجه به محدودیتهای تحریمی ایران، تنها یک کیف پول به این فهرست اضافه شده است.
با ما همراه باشید.
بخش یک: فاکتورهای تاثیرگذار بر امنیت کیف پول ارزدیجیتال
ما در این بخش به سراغ بررسی دو فاکتور تاثیر گذار و مهم در ردهبندی امن ترین والت ها رفتهایم.
1- ذخیره سازی سرد یا آفلاین
شاید مهمترین و البته بدیهیترین فاکتور انتخاب یک کیف پول ارز دیجیتال، ذخیره سازی سرد ارزهای دیجیتال در باشد؛ اما ذخیره سازی سرد به چه معناست؟
ذخیره سازی سرد (cold storage)، اگر دارایی را که بر بستر بلاکچین است (اعم از ارز یا غیره) به صورت آفلاین و بدون اتصال به اینترنت ذخیره کنید، شما از یک ذخیره سازی سرد بهره بردهاید. ذخیره سازی سرد ارزهای دیجیتال بر روی کیف پولی که به اینترنت متصل نیست، تمامی راههای دسترسی هکرها را میبندد.
به بیانی سادهتر، هک شدن کیف پول آفلاین از طریق اینترنت مانند این است که شما نگران سوختن لوازم برقی خود بر اثر نوسان برق باشید، آن هم زمانی که دوشاخه این وسایل به پریز برق متصل نیست!
اهمیت ذخیره سازی سرد
همانطور که میدانید کیف پول ارز دیجیتال با دو کلید عمومی و خصوصی محافظت میشود، روشهای ذخیره سازی دارائیهایِ دیجیتال بر اساس نوع محافظت از این کلیدها دستهبندی میشوند.
- کلید خصوصی
کلید خصوصی کیف پول ارز دیجیتال یک رشته منحصر به فرد از کاراکتر است که مالکیت ارزهای دیجیتال را مشخص میکند.
- کلید عمومی
شبیه شماره حساب بانکی یا آدرس ایمیل است و به شناسایی مقصد دارائیهایی که به کیف پول ارسال می شوند کمک میکند.
دو نفر که قصد انتقال یک ارز دیجیتال مانند اتریوم را دارند، برای انجام این تراکنش، گیرنده باید کلیدهای عمومی کیف پول خود را با فرستنده به اشتراک بگذارد. فرستنده با استفاده از کلید خصوصی کیف پول ارز دیجیتال خود به موجودی آن دسترسی داشته و اتریوم را به آدرس کیف پول گیرنده ارسال میکند. در این مرحله بلاکچین اعتبار تراکنش را تایید میکند. هنگامی که اتریوم به آدرس مقصد تحویل داده شد، گیرنده فقط از طریق کلید خصوصی خود میتواند به وجوه دسترسی داشته باشد.
یک مثال ملموستر برای درک تفاوت بین ذخیره سازی سرد و گرم
تصور کنید میخواهید 3 میلیون تومان پول را با یک نرم افزار بانکی به کارت دوست خود انتقال دهید، شما علاوه بر داشتن شماره کارت خود (کلید عمومی) به رمز دوم پویا (کلید خصوصی) نیز برای تایید این انتقال نیاز دارید؛ دوست شما هم برای این انتقال تنها کافی است شماره کارت خود را به شما بدهد. (کلید عمومی والت مقصد)
حال تصور کنید که رمز پویا یا رمز دوم شما در یک دستگاه کوچک (چیزی شبیه به فلش) تولید شود. هنگامی که رمزپویای شما توسط یک دستگاه کوچک که به اینترنت متصل نیست تولید شود، شما در حال استفاده از ذخیره سازی سرد هستید!
شاید بگویید که در مثال بالا پولهایمان در آن دستگاه ذخیره نمیشود! باید به شما بگوییم که در هیچ کیف پول ارز دیجیتالی در هیچ جایی از دنیا، ارزدیجیتال ذخیره نمیشود؛ بلکه کیف پولها تنها حافظان کلیدهای عمومی و خصوصی شما هستند و تمام داراییهای شما در دفتر بلاکچین آن ارز دیجیتال ذخیره میشود.
2- اپن سورس (open source) یا متن باز
اپن سورس (متن باز) به نرمافزارهایی گفته میشود که ناشر و خالق آن، کد منبع و فایلهای نرم افزار را در اختیار عموم قرار میدهد تا دیگران بتوانند به صورت رایگان از آن استفاده کنند و یا نرم افزار را ویرایش کرده و نسخه شخصی خود را بیرون دهند.
اما چرا کیف پول اپن سورس امنتر است؟ مگر نباید از کیف پولی که کدهای آن دست دیگران است بیشتر ترسید؟
خیر، در دنیای کامپیوتر، اپنسورس بودن دو پیام را القا میکند: اول آزادی اطلاعات و فرصت برابر برای همه، دوم شفافیت
بالا رفتن امنیت در کیف پولهای اپن سورس حاصل پیام دوم است. کیف پولی که کد منبع آن به صورت عمومی در دسترس همه قرار دارد بصورت پیوسته توسط حرفهایترین برنامهنویسان در دنیا مورد ارزیابی قرار میگیرد و اگر مشکل امنیتی در ساختار آن وجود داشته باشد به سرعت معلوم میشود.
مطالب مرتبط: اگر دغدغه یک کیف پول امن برای تترهایتان را دارید مقاله بهترین کیف پول تتر برای ایرانیان را مطالعه کنید.
پس اگر کیف پولی اپنسورس است و زمان مناسبی از فعالیت آن گذشته و متخصصین آن را تایید کردهاند، این فاکتورها میتواند تا حدودی به معنی امن بودن آن باشد.
بخش دو: امن ترین کیف پول های نرم افزاری
اما در این بخش برای شما لیستی از امن ترین کیف پول های نرم افزاری را آوردیم. سعی ما در این بخش بر این بوده است که تمامی کیف پولها از دو فاکتور مهم، یعنی اپن سورس بودن و ذخیره سازی سرد برخوردار باشند.
از نظر بسیاری کیف پولهای نرم افزاری اصلاً امن نیستند، اما این به صورت مطلق درست نیست!
کیف پولهای نرم افزاری که از ذخیره سازی سرد برای نگهداری دارائیهای دیجیتال شما استفاده میکنند از این قاعده تا حد زیادی مستثنی هستند، این دسته که با عنوان کیف پولهای نرمافزاری آفلاین خطاب میشوند، عملکردی کاملاً شبیه به کیف پولهای سختافزاری دارند، با این تفاوت که استفاده از آنها برای کاربرانی که توانایی فنی کمتری دارند، سختتر است.
کیف پول نرم افزاری آفلاین، یک کیف پول را به دو پلتفرم قابل دسترسی تقسیم میکند:
- کیف پول آفلاین که حاوی کلیدهای خصوصی است.
- کیف پول آنلاین که کلیدهای عمومی را ذخیره میکند.
کیف پول آنلاین تراکنشهای بدون امضای جدیدی را ایجاد میکند. تراکنش بدون امضاء به کیف پول آفلاین منتقل میشود و با کلید خصوصی امضا میشود.
تراکنش امضا شده سپس به کیف پول آنلاین که آن را در شبکه پخش میکند، منتقل میشود. از آنجایی که کیف پول آفلاین هرگز به اینترنت متصل نمیشود، کلیدهای خصوصی ذخیره شده در آن همواره امن میمانند.
Electrum و Armory اغلب به عنوان بهترین کیف پولهای نرم افزاری آفلاین در دنیاری ارزهای دیجیتال معرفی میشوند. البته ما کیف پول Armory را در این مقاله (به علت پولی بودن) بررسی نکردیم.
نام کیف پول | ذخیره سازی سرد | نسخه نرم افزار | تنوع ارز دیجیتال | اپن سورس |
Exodus | بله | موبایلدسکتاپ | +150 | خیر |
Electrum | بله | دسکتاپ | یک ارز | بله |
Mycelium | بله | موبایل | +6 | بله |
ما در این قسمت سه مورد از امن ترین کیف پول های نرم افزاری بازار را که از ذخیره سازی سرد پشتیبانی میکنند، لیست کردهایم.
1- کیف پول اکسودوس(Exodus)
اگزودوس یا اکسودوس، یکی از بهترین گزینهها برای افراد تازه کار است، این کیف پول علاوه بر طراحی کاربر پسند، ارزهای دیجیتال را به روش ذخیرهسازی سرد نگهداری میکند.
اکسدودس یک کیف پول دسکتاپ و موبایلی است که در حال حاضر بیش از 150 ارز دیجیتال متفاوت را پشتیبانی میکند.
این کیف پول با سادگی خود برای مبتدیانی که تازه وارد دنیای ارزهای دیجیتال میشوند، عالی است. اما این طراحی ساده دلیل نمیشود که برای همه بهترین باشد!
برای حرفهایها اپن سورس (open source) نبودن آن یک عیب بزرگ است، همین دلیلی است که عده زیادی از حرفهایهای بازار به سمت این کیف پول ارز دیجیتال نمیروند، چون نمیتوانند به آن اعتماد کنند.
در واقع مهمترین مزیت اکسودوس (از نظر امنیتی) قابلیت اتصال آن به کیف پول سخت افزاری ترزور است.
مزایای اکسودوس
- تنوع بالای ارزهای دیجیتال
- ذخیره سازی سرد
- تبادل داخلی
- پشتیبانی قوی
- رایگان بودن
- قابلیت اتصال به کیف پول سخت افزاری ترزور
معایب اکسودوس
- اپن سورس نبودن
- امنیت پایینتر نسبت به دیگر رقبا
2- الکتروم (Electrum)
الکتروم یکی از کیف پولهای اصلی بیت کوین است. این کیف پول در سال 2011 یعنی دو سال پس از ایجاد بیت کوین، ارائه شد و از آن زمان تاکنون تغییر چندانی نکرده است. بزرگترین نکته درباره الکتروم این است که این کیف پول فقط از یک ارز پشتیبانی میکند و آن هم بیت کوین است!
Electrum همچنین به دلیل گزینههای پیچیدهای که دارد برای کاربران حرفهای مناسبتر است. الکتروم اپن سورس است و به کاربران خود اجازه میدهد تا کارمزد تراکنشها را تعیین کنند. همچنین این کیف پول دیجیتال امن به کاربران این امکان را میدهد که سطح امنیتی مورد نظر خود را تعیین کنند. به عنوان مثال، میتوانید یک کیف پول استاندارد با احراز هویت دو عاملی یا یک کیف پول چند امضایی ایجاد کنید. شما همچنین میتوانید عبارت بازیابی (12 کلمهای) خود را با کلمات سفارشی طولانی کنید. Electrum برای دارندگان حرفهای بیت کوین که خواهان ویژگیهای امنیتی عالی، قابلیت سفارشیسازی و رابط کاربری ساده هستند، مناسب است.
مزایایِ کیف پول الکتروم
- کارمزد قابل تنظیم معامله
- ذخیره سازی سرد
- سطح امنیتی بسیار بالا
- رایگان
معایب کیف پول الکتروم
- فقط برای بیت کوین ساخته شده است
- رابط کاربری سخت
- بدون پشتیبانی، متکی به فرومها
3- مایسِلیوم (Mycelium )
مایسِلیوم یک کیف پول بیت کوین منبع باز میباشد که فقط نسخه موبایل آن موجود است. Mycelium در حال حاضر فقط از بیتکوین، ETH و توکنهای ERC-20 پشتیبانی میکند.
از برخی جهات، Mycelium کاملاً شبیه به کیف پول Electrum است. مایسِلیوم هم مانند الکتروم جزو قدیمیهای بازار است، شاید تفاوت مهم آنها این باشد که مایسِلیوم رابط کاربری بهتری دارد و مخصوص موبایل است. اپن سورس بوده و از قابلیت تعیین کارمزد انتقال برخوردار میباشد.
مایسِلیوم به کاربر اجازه میدهد که ارزهای خود را در یک دستگاه به صورت آفلاین ذخیره کند، درحالی که هنوز از رابط کاربری خود برای مشاهده موجودی خود بهره میبرد.
مزایایِ کیف پول مایسِلیوم
- قابلیت تغییر فی
- قابلیت استفاده از سخت افزار
- اپن سورس
- ذخیره سازی سرد
- رایگان
- قابلیت استفاده با کیف پول سخت افزاری کیپکی
معایب کیف پول مایسِلیوم
- قابلیت نصب فقط بر روی موبایل
- رابط کاربری ضعیف
بخش سوم: امن ترین کیف پول های سخت افزاری
ما در این قسمت 4 مدل از امن ترین والت های سخت افزاری را بصورت خلاصه بررسی کرده و با هم مقایسه کردیم:
نام کیف پول | قیمت | تعداد ارزهای قابل پشتیبانی | روش اتصال |
Trezor T | 195$ | 1800+ | تایپ Cبلوتوث |
Ledger Nano X | 119$ | 1800+ | تایپ C بلوتوث |
Ledger Nano S | 59$ | 1800+ | کابل میکرو USB |
Ellipal wallet | 149$ | 10000+ | QR Code |
1- کیف پول لجر نانو اس
لجر نانو اس نسبت به دیگر رقبای خود کیف پول مقرون به صرفهتری است، این مقرون به صرفه بودن در حالی است که این کیف پول یکی از امن ترین والت های ارز دیجیتال در دنیا است.
لجر نانو اس (Ledger Nano S) اولین نسل کیف پول سخت افزاری است که توسط شرکت Ledger معرفی شده است. لجر نانو اس با بیش از 1800 ارز دیجیتال سازگار است اما این کیف پول از بلوتوث و Type C پشتیبانی نمیکند. بنابراین کاربرانی که گوشیهای هوشمند مدرنتری دارند ممکن است در اتصال این والت به گوشی موبایل خود به مشکل برخورد کنند.
لجر نانو اس با قیمت 59 دلار یک کیف پول فوق العاده برای کسانی است که به دنبال امنیت بالا برای ذخیره ارز دیجیتال خود با قیمتی منصفانه هستند. همچنین استفاده از آن با نرم افزار تخصصی کیف پول لجر (Ledger Live) بسیار آسان است، و آن را به یک محصول ایده آل برای مبتدیانی تبدیل میکند که به دنبال ذخیره سازی ایمن و ساده هستند.
مزایایِ کیف پول لجر نانو اس
- دسترسی به نرم افزار لجر
- ذخیرهسازی سرد
- قیمت مناسب
- نرم افزار اپن سورس
- پشتیبانی قوی
معایب کیف پول لجر نانو اس
- نداشتن بلوتوث
- نداشتن تایپ C
2- کیف پول لجر نانو اکس
لجر نانو ایکس (مانند نانو اس) شبیه یک فلش است؛ علت طراحی کیف پولهای لجر شبیه به فلش بالاتر بردن ضریب امنیتی آن است.
این کیف پول از بیش از 1800 ارز پشتیبانی میکند و به شما این قابلیت را میدهد که با استفاده از نرم افزار لجر لایو (Ledger Live) ارزهای خود را به صورت آنلاین نیز معامله کنید.
کیف پولهای سختافزاری لجر محبوبترین کیف پولها در صنعت ارزهای دیجیتال بوده و در رقابت شدید با رقیب خود یعنی Trezor T است.
Ledger همچنین تنها با 119 دلار دارای قابلیت اتصال USB-C به USB-A است تا در صورت نیاز، بتوان آن را به لپتاپ یا موبایل نیز متصل کرد.
مزایایِ کیف پول لجر نانو ایکس
- دسترسی به نرم افزار لجر
- ذخیرهسازی سرد
- فضای ذخیره سازی بین 3 تا 20 برنامه مختلف
- نرم افزار اپن سورس
- پشتیبانی قوی
معایب کیف پول لجر نانو ایکس
- داشتن بلوتوث ریسک هک شدن را افزایش میدهد
- ذخیره سازی محدود در این کیف پول
3- کیف پول ترزور مدل T
ترزور، مانند لجر، نامی مترادف با کیف پول سرد ارزدیجیتال است. مدل T آن دومین نسل کیف پولهای سخت افزاری است که شرکت ترزور ایجاد کرده است. Trezor Model T بسیار شبیه Ledger است.
مهمترین مزیت ترزور نسبت به لجر نانو ایکس این است که به کاربر این امکان را میدهد که به صرافیهای شخص ثالث مانند Changelly ،CoinSwitch و اکسودوس دسترسی داشته باشد. اما این قابلیت برای شما به قیمت 195 دلار تمام خواهد شد. (80 دلار گرانتر از لجر نانو ایکس)
مطالب مرتبط: برای بررسی بهتر تفاوتها دو کیف پول لجر و ترزور به مقاله مقایسه ترزور و لجر مراجعه کنید. |
مدل T از یک صفحه نمایش لمسی استفاده میکند، استفاده از صفحه نمایش لمسی برای مبتدیان راحتتر از دکمههایی است که مدل قبلی آن یعنی ترزور وان داشته است.
ترزور تی همچنین دارای یک اسلات کارت MicroSD است که به شما امکان میدهد از کارتهای MicroSD برای رمزگذاری و محافظت بیشتر از دستگاه خود در برابر حملات استفاده کنید.
ترزور تی مانند رقیب خود دارای کابل USB Type-C است تا بتوانید به موبایل یا رایانه رومیزی خود متصل شوید. در حال حاضر، ترزور تی از بیش از 1800 ارز دیجیتال مختلف پشتیبانی میکند. برخی مدل T را به دلیل نداشتن اتصال بلوتوث از لجر نانو ایکس کمی ایمنتر میدانند (اگرچه بلوتوث لجر اختیاری است).
مزایایِ کیف پول ترزور T
- ذخیرهسازی سرد
- رابط کاربری مناسب نسبت به رقبا
- نرم افزار اپن سورس
- پشتیبانی قوی
- گستردهتر بودن ارزهای قابل پشتیبانی
معایب کیف پول ترزور T
- قیمت بالاتر نسبت به رقیب خود
- صفحه نمایش کوچک
4- کیف پول الیپال (Ellipal)
شاید کیف پول الیپال را بتوانیم یک نمونه منحصر به فرد در دنیای کیف پولهای سخت افزاری بنامیم. این کیف پول سخت افزاری که کاملاً مثل یک گوشی تلفن همراه طراحی شده است، تنها به وسیله اسکن QR کد با دنیا ارتباط دارد و هیچ گونه پورت USB برای اتصال کیف پول به دستگاههای جانبی ندارد. البته شما میتوانید این کیف پول را از طریق داک مخصوص شارژ کنید اما دیتای آن تنها از طریق QR کد منتقل میشود.
این کیف پول سخت افزاری به یک دوربین نیز مجهز است تا بتواند به وسیله آن QR را بخواند، همچنین این کیف پول جای مموری کارت نیز دارد که به وسیله آن میتوانید نرم افزار گوشی (کیف پول 😁🤞) را به روز کنید.
مزایای کیف پول الیپال
- ظاهری بسیار جذاب و لاکچری
- پشتیبانی از 41 بلاکچین مختلف
- متن باز بودن
- صفحه نمایش بزرگ و کاربری آسان
معایب کیف پول الیپال
- ظاهر به مانند گوشی آن خود برای دزدها جذاب است
- عدم اتصال و انتقال دیتا با کابل و بلوتوث
- متکی بودن به دوربین و صفحه نمایش
- به روز رسانی دورهای نرم افزار که احتمال رخنه را بالا میبرد
- قیمت بالا نسبت به رقبا
بخش سوم: امن ترین کیف پول های کاغذی
در واقع کیف پولهای کاغذی هم از ذخیره سازی سرد پشتیبانی میکنند و اگر دور از دسترس دیگران نگهداری شوند بسیار امن هستند. اما تامین امنیت این کیف پولها خود یک دغدغه گران قیمت و دردسرساز است. این دست مشکلات باعث شده است کمتر فرد حرفهای به سراغ آن میرود.
به هرحال نابود شدن سرمایهتان توسط یک موریانه علاوه بر دردناک بودن، احمقانه نیز به نظر میرسد!
مطالب مرتبط: کیف پول کاغذی اتریوم
بخش نهایی: امن ترین کیف پولهای ارز دیجیتال برای شما
در سه بخش قبلی به معرفی مختصری از امن ترین والت های موجود (در هر دسته بندی) پرداختیم، در این بخش پاسخ واقعی این سوال را میدهیم که امن ترین کیف پول ارز دیجیتال در سال 2023 چه کیف پولی است؟
پاسخ ساده است، از تمامی کیف پولهای بالا آن والتی امنتر است که بتوانید به راحتی تهیه و از آن استفاده کنید!
حقیقت این است، برای فردی که کلا 500 دلار سرمایه در بازار ارزهای دیجیتال دارد و کیف پول ترزور به اندازه 40 درصد از سرمایهاش است، ترزور اصلاً حتی جزء گزینههای مناسب هم نیست.
شما در انتخاب امن ترین کیف پول ارز دیجیتال ابتدا باید به جیب خود نگاه کنید! حتی اگر هم جیب پرپولی داشته باشید اصلاً توصیه نمیشود که تنها از یک کیف پول استفاده کنید.
معمولاً امن ترین والت های ارز دیجیتال از امن ترین والت ارز دیجیتال امنتر هستند!
به زبان ساده، استفاده از ترکیبی از والتهای امن همیشه بهتر و عاقلانهتر از استفاده از یک کیف پول ارز دیجیتال است.
مثلاً ترکیبی از کیف پول اکسودوس و ترزور T بسیار امن است و یا استفاده از الکتروم با لجر به صورت همزمان نیز امنیتش از استفاده از یک کیف پول لجر بیشتر است.
ما به عنوان حسن ختام این مقاله در زیر جدول کیف پولهای بررسی شده را برایتان آوردهایم که با هم مقایسه کنید و بتوانید ترکیب مناسبی برای خود برگزینید.
کیف پول | ذخیره سازی سرد | نوع کیف پول | قیمت | سازگاری سخت افزاری/ نرم افزاری | اپن سورس | ارزهای قابل پشتیبانی |
اکسودوس | بله | گرم | 0 | بله | خیر | +150 |
الکتروم | بله | گرم | 0 | خیر | بله | 1 |
مایسِلیوم | بله | گرم | 0 | بله | بله | +6 |
ترزور T | بله | سرد | 195 دلار | بله | بله | +1800 |
لجر نانو ایکس | بله | سرد | 119 دلار | بله | بله | +1800 |
لجر نانو اس | بله | سرد | 65 دلار | بله | بله | +1800 |
الیپال | بله | سرد | 149 دلار | بله | بله | +10000 |
سوالات متداول
- امن ترین کیف پول ارز دیجیتال چیست؟
امن ترین کیف پول ارز دیجیتال کیف پولی است که دو فاکتور ذخیره سازی سرد و اپن سورس بودن را داشته باشد.
- ذخیره سازی سرد چیست؟
ذخیره سازی سرد (cold storage)، اگر دارایی را که بر بستر بلاکچین است (اعم از ارز یا غیره) به صورت آفلاین و بدون اتصال به اینترنت ذخیره کنید، شما از یک ذخیره سازی سرد بهره بردهاید. ذخیره سازی سرد ارزهای دیجیتال بر روی کیف پولی که به اینترنت متصل نیست، تمامی راههای دسترسی هکرها را میبندد.
فقط و فقط لجر نانو اس …اکثر ارزهای معتبر را پشتیبانی میکنه…کاربری اسان …. امنیت بالا … قیمت عالی …. بهترینه به نظر من
من اگر رمز کیف پولمو گم کنم راه دیگه ای هست ؟
اگه رمز را گمکنید و نرم افزارش هم از رو گوشیتون پاک بشه .کل سرمایتون هم از دستتون میره
بالا اشاره به ذخیره سازی سرد داشتید. میشه بگید یعنی چی؟
ذخیرهسازی سرد به ذخیرهسازی میگویند که در آن ارزهای دیجیتال و کلیدهای خصوصی را روی فضای آفلاین، ثبت و نگهداری میکنند.
ینی رمز عبور ۱۲ یا ۲۴ حرفی کیف پولت توسط یه دستگاهی ساخته میشه که به اینترنت متصل نیست ….و امنیت بالایی داره…در کل به کیف پول افلاین میگن سرد
کلید عمومی و کلید خصوصی چیه؟
سلام ، یک سوال داشتم از کیف پول اکسودوس کلا نمیشه استفاده کرد بخاطره اینکه تحریم هست ؟
سلام خسته نباشید ، به نظرتون بهتر هست ارزهامون رو داخل صرافی کوکوین یا صرافی های ایرانی نگه داریم یا به کیف پول انتقال بدیم ؟
بستگی به خودتون داره…ریسک نگهداری ارزهاتون تو صرافی ها باخودتونه….اگه کلاه بردار شدن یا ورشکست شدن …ولی کیف پول سرد مثل پولیه که تو گاو صندوق خونتونه
من گوشیم و دزیدن و متاسفانه به هیچی از کیف پول هام دسترسی ندارم کلید خصوصی کیف پولمو که روی گوشی جدید وارد میکنم لود نمیکنه باید چیکار کنم ؟
کدوم کیف پوله ؟ اگه تراست ولت هست باید با فیلتر شکن برنید تا لود بشه …بعضی ولت ها تو تحریم ها درست کار نمیدن
سلام من تازه وارد هستم مخام وارد این بازار بشم امکانش هست توی تلگرام راهنمایی کنید؟
سلام دوست عزیز
شما میتوانید از صفحه از کجا شروع کنم سایت همتاپی مطالب آموزشی را مطالعه نمایید. یا کانال تلگرام همتاپی را دنبال کنید. علاوه بر این از طریق چت آنلاین سایت همتاپی میتوانید با پشتیبانی در ارتباط باشید.
سلام وقت بخیر ، اگر کلید خصوصی خودمون رو گم کنیم میتونیم از راه دیگه مجدد راه اندازی کنیم و ارز های دیجیتال خودمون رو بلاا بیاریم ؟
به نظرم کیف پول تراست ولت از بقیه کیف پول ها بهتره هم امنیت بالایی داره و همینطور شبکه های بیشتری رو پشتیبانی میکند
اخیرا یه اپ جدید اومده که به صورت لینک هست و به کیف پول ها وصل میشه و اطلاعات رمز عبور کیف پول هارو میدزده ..به هیچ عنوان رو هیچ لینکی کلیک نکنید …توصیه میشه تراست ولت را روی گوشی مجزا نصب کنید جدای از سایر فعالیت های روزمره باشه
کیف پول اکسودوس برای افراد ساکن ایران مناسب است؟
نحوه قابلیت اتصال در کیف پول نانو اکس به چه صورت است؟
در کیف پول لجر نانو اکس چه رمز ارزهایی پشتیبانی میشود؟
به سایت لجر ..قسمت پشتیبانی ارزها مراجعه کنید
آیا لجر نانو ایکس جایگزینی برای نانو S است؟
لجر نانو ایکس نسخه اپدیت شده نانو اس میباشد.در خصوص بلوتوث و حجم نصب بیشتر نرم افزار .در کل هردو کارایی یکسان دارند