مقایسه کیف پول ترزور و لجر، کدام قهرمان برنده است؟

ترزور علیه لجر | همتاپی

به نظر شما در مقایسه کیف پول ترزور و لجر کدام کیف پول برنده است؟ ما در این مقاله با استناد به نظر کارشناسان حوزه کریپتو، قضاوتی سریع را برای پاسخ به این سوال که کیف پول ترزور بهتر است یا لجر به شما ارائه کرده‌‌ایم.

در مقایسه کیف پول ترزور و لجر کدام برنده است؟

اگر شما هم به دنبال امن ترین کیف پول ارز دیجیتال هستید، احتمالاً در مسیر خود به دوگانه ترزور یا لجر رسیده‌اید.

ما در این مقاله که بر پایه مقاله‌ای از سایت investopedia نوشته شده است، قصد داریم به صورت خلاصه و سریع دو کیف پول سخت افزاری ترزور و لجر را با یکدیگر مقایسه کنیم و در نهایت به شما  خواهیم گفت که برنده این نبرد (ترزور علیه لجر) چه کسی خواهد بود. پس با همراه باشید تا پاسخ این سوال که کیف پول ترزور بهتر است یا لجر را دریافت کنید.

فهرست مقاله


مقایسه کیف پول ترزور و لجر: ویژگی‌های کلی


ترزور بهتر است یا لجر | همتاپی

کیف پول ترزور و لجر از بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال هستند، این دو کیف پول با وجود تفاوت‌هایی که دارند از لحاظ ویژگی‌هایی که ارائه می‌دهند بسیار به همدیگر شبیه هستند.

خرید و فروش بیت کوین

برای خرید و فروش بیت کوین همین حالا اقدام کنید.

می خواهم بیت کوین بخرم

آشنایی با ترزور و لجر

همانطور که احتمالا می‌دانید این دو برند هر کدام دو مدل مختلف از کیف پول‌های خود را روانه بازار کرده‌اند که ما در همتاپی سه مدل از آنان را بررسی تخصصی کرده‌ایم، پس قبل از این که به سراغ شرح تفاوت‌ها و شباهت‌های این دو کیف پول برویم، به شما پیشنهاد می‌کنیم که مقاله کیف پول ترزور، کیف پول لجر نانو اس، کیف پول لجر نانو ایکس ما در همتا‌پی را مطالعه کنید.

برای این که بخواهید بهتر پی به تفاوت‌های این دو برند تولید کننده کیف پول ارز دیجیتال ببرید،  در به صورت خلاصه این دو شرکت را به شما معرفی کرده‌ام:

آشنایی با کیف پول لجر (Ledger)

لجر (LEDGER) یک شرکت فرانسوی تولید کننده کیف پول‌های ارز دیجیتال است که از سال 2014 مشغول به فعالیت است. این شرکت در حال حاضر سه مدل مختلف لجر نانو اس، لجر نانو ایکس و لجر استکس (Ledger Stax) را در بازار عرضه می‌کند که در این میان لجر نانو اس از همه ارزان قیمت‌تر و ساده‌تر است و لجر استکس که تازه‌ترین محصول این شرکت هم هست از همه گران‌تر و با امکانات‌تر است. (لجر استکس هنوز در بازار ایران موجود نشده است به همین خاطر ما در این مقاله به بررسی آن نپرداختیم)

کیف پول‌های لجر – به خصوص نسخه اولیه یعنی نانو اس- ارزان‌ترین، در دسترس‌ترین و کاربردی‌ترین کیف پول سخت افزاری ارز دیجیتال در ایران هستند.

تفاوت انواع نسخه‌های لجر را می‌توانید در جدول پایین مشاهده کنید:

نمایشگر رزولوشن امکان تاچ اسکرین اتصال بلوتوث شارژر وایرلس اتصال قیمت به دلار
لجر نانو اس OLED 128×64 px USB 79
لجر نانو ایکس OLED 128×64 px USB -C 119
لجر استکس E Ink® 400×672 px USB -C  279

نکته‌ای که لجر را به رقیب خود برتری می‌دهد این است که این کیف پول اپلیکیشن اندروید مخصوص خود را دارد در حالی که ترزور از آن بی بهره است.

آشنایی با کیف پول ترزور (Trezor)

ترزور اولین کیف پول سخت افزاری بازار ارزهای دیجیتال بود، این برند توسط شرکت ساتوشی لبز در سال 2014 به دنیا معرفی شد. برند ترزور تا کنون دو نسخه رسمی از کیف پول‌های سخت افزاری خود ارائه کرده است که شامل ترزور one و ترزورT می‌‍شود.

ترزور وان همان اولین مدلی است که ارائه شد و از قضا مشهورترین و پر استفاده‌ترین نسخه این کیف پول نیز هست.

در زیر می‌توانید مقایسه‌ای سریع از این دو مدل ترزور را مشاهده کنید:

نمایشگر رزولوشن امکان تاچ اسکرین اتصال بلوتوث شارژر وایرلس اتصال قیمت به دلار
ترزور وان OLED —- USB 70.68
لجر نانو ایکس OLED —- USB -C 271.56

حال بیایید دو برند ترزور و لجر را در مقابل هم قرار دهیم.

نگاهی اجمالی به هر چهار مدل کیف‌های پول لجر و ترزور

شما می‌توانید در جدول زیر خلاصه‌ای از مقایسه کیف پول‌های این دو برند را مشاهده کنید و پس از آن برای هر بخش جزئیات بیشتر را مطالعه کنید:

نام کیف پول قیمت تعداد ارز پشتیبانی از صرافی داخلی نحوه اتصال نرم افزار موبایل
Ledger Nano S 79$ +1800 بله میکرو USB بله
Ledger Nano x 119$ +1800 بله تایپ C | بلوتوث بله
Trezor one 70.68$ +1200 بله میکرو USB خیر
Trezor T 271.56$ +1400 بله تایپ C خیر

ظاهر براق کیف پول‌های لجر (ledger) هر فردی را به یاد فلش‌های جیبی می‌اندازد. این در حالی است که دستگاه‌های ترزور از نظر ظاهر کاملاً متمایز بوده  و به لطف بدنه پلاستیکی‌شان سبک‌تر نیز هستند.

هر چهار دستگاه -هر برند دو مدل مختلف دارد- لجر و ترزور به سیستم‌‎ عامل‌های مختلف (ویندوز، لینوکس و مک) متصل می‌شوند. با این حال کاربران ترزور (Trezor) فقط می‌توانند به دستگاه‌های اندرویدی متصل شوند درصورتی که لجر از ios نیز پشتیبانی می‌کند.

هر دو برند ترزور و لجر غالباً دارای صفحه نمایش 128×64 پیکسل هستند. صفحه نمایش تنها در مدل‌های ویژه این دو شرکت متفاوت است.

ترزور T یک صفحه نمایش لمسی رنگی کریستال مایع (LCD) با وضوح ۲۴۰ در ۲۴۰ پیکسل ارائه می‌دهد؛ در مقابل، صفحه نمایش Ledger Nano X از نوع OLED 128×64 پیکسل است.

در بخش اتصال، شما می‌توانید لجر نانو ایکس را به خاطر داشتن قابلیت اتصال بلوتوثی به تلفن همراه از دیگر نسخه‌ها برتر بدانید.


مقایسه کیف پول ترزور و لجر: ارزهای ارائه شده


ترزور و لجر در مورد ارزهای پشتیبانی شده از شباهت زیادی برخوردار هستند، هر دو به کاربران اجازه می‌دهند بیش از 1800 کوین و توکن مختلف را ذخیره کنند.

در حالی که لجر نانو اس و ایکس از سبد مشابهی از ارزها پشتیبانی می‌کنند، ترزور وان (Trezor One) از ارزهای کمتری نسبت به ترزور تی پشتیبانی می‌کند. 

قابل ذکر است که چند کوین و توکن مختلف وجود دارد که Trezor One از آن‌ها پشتیبانی نمی‌کند، از جمله Cardano (ADA)، Ripple (XRP)، Monero XMR، EOS، XTZ و BNB.

از سویی دیگر، تمام این کوین‌های که ترزور به شما ارائه نمی‌دهد را می توان در هر دو دستگاه لجر نگهداری کرد.

کاربران Trezor و Ledger می‌توانند هنگام استفاده از کیف پول سخت‌افزاری خود، به صرافی‌های غیرمتمرکز ارز دیجیتال و نرم‌‎افزارهای غیر متمرکز بر بستر بلاکچین (dAPP) برای خرید، فروش و تبادل توکن‌ها و کوین‌های مختلف دسترسی داشته باشند. در کل می‌توان گفت که از نظر  لجر برنده این بخش از مقایسه است.


مقایسه کیف پول ترزور با لجر: امنیت


کیف پول‌های لجر و ترزور در زمینه امنیت هر دو از پرچمداران صنعت ارزهای دیجیتال هستند؛ هر دو شرکت کلیدهای خصوصی را کاملاً در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند، اگر بخواهیم ساده‌تر بیان کنیم با استفاده از کیف پول‌های لجر و ترزور کلید خصوصی کیف پول شما در فضای آنلاین در دسترس نخواهد بود و دست هکرها از دزدیدن دارائی‌هایتان دور خواهد ماند.

مدل‌های Trezor با استفاده از یک مدل تراشه ساخته شده‌اند، در حالی که دستگاه‌های Ledger از دو تراشه متفاوت استفاده می‌کنند.

لجر از یک سیستم عامل بلاک چین (BOLOS) منحصر به فرد استفاده می‌کند که یک چارچوب متن باز است.

با این حال، برخلاف Trezor، کیف‌پول‌های لجر متن باز نیستند؛ این بدان معناست که کیف پول ترزور اطلاعاتش برای تست و آزمایش در اختیار افراد عادی نیست و عدم دسترسی به این اطلاعات صحت سنجی امنیت این کیف پول را برای نخبگان غیر ممکن می‌سازد.

هر چهار دستگاه از عبارت‌های عبور BIP39 (برا اطلاع بیشتر درباره BIP39 به مقاله این لینک مراجعه کنید.) پشتیبانی می‌کنند.

در میان تمامی 4 مدل مورد بحث، تنها Trezor Model T برای بهبود امنیت کلید خصوصی، پشتیبان Shamir را ارائه می‌دهد. 

به گفته ترزور، Shamir Backup بر اساس یک الگوریتم رمزنگاری نوین ساخته شده است و انقلابی در نحوه ذخیره و پشتیبان‌گیری کلید خصوصی به وجود آورده است.

در بحث امنیت باید این نکته را نیز مورد توجه قرار دهید که پایگاه داده لجر در سال 2020 هک شده است و اطلاعات تماس تمامی افراد و مشتریان این شرکت به سرقت رفته است؛ هر چند که در طی این حادثه کیف پول‌های لجر هک نشدن و به دارایی فردی دست درازی نشد، اما همین هک هم وجه لجر را تا حدودی در جامعه کریپتو تخریب کرد؛ به هر صورت با توجه به سابقه لجر و البته متن باز نبودن ترزور نمی‌توان درباره این بخش با قاطعیت نظر داد.


مقایسه کیف پول لجر با ترزور: سهولت در استفاده


راه اندازی کیف پول‌های Trezor و Ledger نسبتاً آسان است زیرا از همان ساختاری استفاده می‌کنند که دیگر کیف پول‌ها استفاده کرده‌اند؛ یعنی تایید دقیق حساب و پیکربندی با استفاده از عبارات seed.

مدل‌های پایین‌تر این دو برند دارای دو دکمه فیزیکی و صفحه‌نمایش کوچک‌تر هستند، این صفحه نمایش‌های کوچک در عصر گوشی‌های هوشمند کمی ابتدایی و غیر کاربردی به نظر می‌رسد؛ اما خوب است بدانید وجود همین نمایشگرهای کوچک برای شما بسیار کار راه انداز خواهد بود.‌‎

نکته آخر این است که راه اندازی و استفاده از این دستگاه‌ها به صورت مشابه‌ایی انجام می‌شود.


مقایسه کیف پول لجر با ترزور: هزینه‌ها


شرکت ترزور و لجر هر کدام دو مدل مختلف دستگاه ارائه می‌کنند. دو دستگاه  لجر نانو اس پلاس (Ledger Nano S Plus) و ترزور وان (Trezor One) به ترتیب قیمتی برابر 79 و 70 دلار دارند.

ترزور T قیمتی 271 دلاری دارد و بسیار گرانتر از رقیب خود یعنی لجر نانو ایکس با قیمت 119 دلار است، شاید بتوان مهمترین مزیت ترزور T را نسبت به رقیبش‌اش یعنی لجر ایکس، صفحه نمایش لمسی و رنگی آن دانست که باعث می‌شود کار کردن با آن آسان‌تر شود.

اگر شما قصد هزینه کردن زیاد را ندارید، توصیه می‌شود که از دو مدل ترزور وان و لجر نانو اس استفاده کنید، در هر صورت لجر کیف پول ارزان‌تری را ارائه می‌دهد.


مقایسه کیف پول ترزور با لجر: استفاده در موبایل


در حالی که داشتن یک نرم افزار گوشی برای هر کیف پول یا صرافی واجب است، ترزور سال‌هاست که از ارائه نسخه موبایل خود برای دوستدارانش سر باز زده است و ترجیح داده است که وظیفه ارتباط با کیف پول سخت افزاریش را به دوش کیف پول‌های مختلف بیاندازد.

اما از سمتی دیگر کیف پول لجر از نظر استفاده در موبایل، به مشتریان خود احترام بیشتری گذاشته است و یک نسخه مخصوص لجر لایو را برای گوشی‌های ios و اندروید توسعه داده است؛ هر چند که ترزور اعلام کرده است که به زودی از کیف پول اندرویدی خود نیز رونمایی می‌کند اما تا آن زمان لجر برنده کاربرد در بخش موبایل است.


سخن آخر


در مجموع  و با توجه به آنچه در بالا گفته شد، لجر برنده این مقایسه باشد.

شما با خرید لجر چند مزیت را نسبت به ترزور بدست می‌آورید:

  • قیمت مناسب‌تر
  • ظاهری مشابه فلش و استتار در محیط عادی
  • پشتیبانی از کوین‌ها و توکن‌های بیشتر
  • نسخه اختصاصی تلفن همراه
  • متن باز بودن و ضریب امنیتی مناسب

پس توصیه نهایی ما به شما استفاده از کیف پول‌های لجر است.

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    1. والت Leger Nano S همانند دیگر کیف پول‌های سخت افزاری بسیار امن است و در فضای آفلاین راه اندازی و استفاده می‌شود. بنابراین می‌توانید بدون هرگونه نگرانی از هک شدن، دارایی‌هایتان را در آن ذخیره کنید.

    1. کسانی که از قبل نانو S را دارند می‌­توانند با استفاده از برنامه Ledger Live مربوطه دارایی­‌های خود را به راحتی به لجر نانو ایکس منتقل کنند.

  1. من ارزدیجیتال با حجم بالا خرید میکنم بنظرتون سخت افزاری خوبه یا نرم افزاری؟

    1. بنظرم همیشه برای نگهداری مقادیر بالای دارایی دیجیتالی باید از والت‌های سخت افزاری و آفلاین استفاده کنید تا لقمه هکرهای آنلاین نشوید