۱۲ اصطلاحی که تریدرهای ارزهای دیجیتال باید بدانند

12 اصطلاحی که تریدرهای ارزهای دیجیتال باید بدانند| همتاپی

حتما تاکنون کلماتی مثل FUD، SAFU، ATL و … را شنیده‌اید و در ابتدا تصور کردید که این کلمات نام کوین هستند. اما این کلمات اصلاحات مشترک بین بازار سهام، ارز، بورس و ارزهای دیجیتال هستند که هنگام سرمایه‌ گذاری و تریدینگ با آنها زیاد برخورد می‌کنید.

تریدینگ و سرمایه‌ گذاری زبان خاص خودش را دارد و ممکن است تعداد این اصطلاحات آنقدر زیاد به نظر برسد که آموختن آنها شما را به هراس بیندازد. با این وجود، اگر می‌خواهید بدانید در بازارهای مالی چه می‌گذرد، بهتر است با بخشی از این اصطلاحات آشنایی داشته باشید. در این مقاله، در نظر داریم به برخی از مهم‌ترین اصطلاحات در تریدینگ بپردازیم. پس اگر تریدر هستید یا به ترید علاقه دارید تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

12 اصطلاح رایج در ارزهای دیجیتال

ترس، عدم قطعیت و تردید (FUD): گسترش ترس و اطلاعات غلط برای رسیدن به یک هدف مشخص.

ترس از‌ دست‌ دادن (FOMO): زمانی که می‌ترسید دارایی خود را از دست بدهید و از خرید خودداری می‌کنید.

نگه‌داری یا هودل کردن (HODL): خرید و نگه‌داشتن دارایی برای مدت زمان طولانی.

BUIDL: تمرکز بر روی هدف بدون توجه به روند کنونی بازار و ایجاد سیستم مالی بعدی.

SAFU: قرار دادن دارایی در مکانی امن (جای دارایی امنه!).

بازگشت سرمایه (ROI): میزان پولی که یک معامله‌گر بدست می‌آورد یا از دست می‌دهد.

بالاترین قیمت در طول زمان (ATH): بالاترین قیمتی که یک دارایی مشخص تاکنون داشته است.

پایین‌ترین قیمت در طول زمان (ATL): پایین‌ترین قیمتی که دارایی مشخص تاکنون داشته است.

تحقیقات لازم را انجام دهید (DYOR): اعتماد نکنید، خودتان هم تحقیق کنید.

دقت کافی (DD): افراد هوشمند براساس واقعیت‌ها تصمیم‌گیری می‌کنند.

مقابله با پولشویی (AML): مقررات بازدارنده‌ای که مانع می‌شود مجرمان بتوانند از طریق بازارهای مالی، دارایی‌های نامشروع خود را مخفی کنند یا به آن مشروعیت ببخشند.

      شناخت مشتری (KYC): مقرراتی که براساس آن صرافی هویت شما را تائید می‌کند.

نگذار دارایی هات از دست بره

1.ترس، عدم قطعیت و تردید (FUD)

کلمه FUD از ابتدای کلمات Fear, Uncertainty, and Doubt تشکیل شده است. این کلمات به معنای ترس، عدم قطعیت و تردید می‌باشند. این کلمه بیشتر از آنکه یکی از اصطلاحات تریدینگ باشد، اصطلاحی است که در بازارهای مالی به کار می‌رود. FUD در حقیقت استراتژی است که در آن گروهی با گسترش اطلاعات نادرست شرکت، محصول یا پروژه مشخصی را بی‌اعتبار می‌کنند. هدف اصلی آن‌ها ایجاد ترس و تردید و ماهی‌گرفتن از آب گل آلود است. این استراتژی مزایای رقابتی یا تاکتیکی بسیاری دارد که آن گروه می‌توانند از افت قیمت‌های سهام خاصی در نتیجه اخبار مخرب درباره آن سود ببرند.

همانطور که انتظار می‌رود، FUD در فضای ارزهای دیجیتال امری رایج است. در بسیاری از موارد، سرمایه‌گذاران به طور کوتاه مدت در دارایی مشخصی سرمایه‌گذاری می‌کنند، زمانی که جایگاهشان تثبیت شد اخبار منفی و مخرب را منتشر می‌کنند. آنها با استفاده از این روش، با خرید یا فروش در بازه زمانی کوتاه مدت، سود خوبی به جیب می‌زنند. همچنین ممکن است بر روی معاملات OTC تمرکز کنند و با برهم زدن جو بازار به اهداف خود برسند.

در بسیاری از موارد، اطلاعات منتشر شده نادرست و در بهترین حالت گمراه‌کننده هستند. در برخی از موارد، با وجود اینکه خبر می‌تواند درست باشد، بهتر است تمام جنبه‌های موضوع را در نظر گرفت. همیشه به یاد داشته باشید که مشوق‌های اجتماعی از انتشار یک اخبار مشخص چه منظوری دارند.

2. ترس از دست دادن (FOMO)

کلمه FOMO از ابتدای کلمات Fear of missing out تشکیل شده است. این عبارت به معنای ترس از دست دادن می‌باشد. FOMO حس تردیدی است که سرمایه‌گذاران هنگام خرید دارایی مشخصی مانند ارزهای دیجیتال با آن روبه‌رو می‌شوند و همیشه از این می‌ترسند که در معامله خود منتفع نشوند. از آنجایی که در این حالت حجم بالایی از احساسات درگیر است، در صورتی که افراد زیادی درگیر FOMO شوند می‌توانند قیمت را به صورت سهمی‌وار تغییر دهند. ترساندن سرمایه‌گذاران برای جا به جا کردن دارایی در حقیقت مشابه بازی «صندلی بازی است» و سیگنالی از گاوی شدن بازار در مراحل بعدی را نشان می‌دهد که نهایتا سر یکی از بازیکنان بی‌کلاه خواهد ماند.

اگر مقاله اشتباهات رایج در تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال (TA) را خوانده باشید، می‌دانید که جو کلی که بر بازار حاکم است می‌تواند قوانین کلی بازار را تغییر دهد. هنگامی که احساسات مشخصی بر بازار حاکم می‌شود، برخی از سرمایه‌گذاران تصمیم ‌می‌گیرند برخلاف احساسات کلی بازار حرکت کنند و از ترسی که همگان دارند فاصله بگیرند. شاید برخی از موارد این حرکت برای آن‌ها سودمند باشد، اما در بسیاری از موارد آنها را به دام می‌اندازد و آنها متضرر می‌شوند.

FOMO معمولاً در طراحی برنامه‌های رسانه‌های اجتماعی نیز مورد استفاده قرار ‌گرفته است. آیا تاکنون به این فکر کرده‌اید که چرا معمولاً مشاهده پست‌های قدیمی‌تر در تایم‌لاین رسانه‌های اجتماعی دشوارتر است؟ این موضوع به دلیل FOMO است. اگر کاربر بتواند تمام پست‌هایی که از آخرین ورود به شبکه اجتماعی تاکنون گذاشته شده‌اند را ببیند، آسوده خاطر خواهد شد و دیرتر به رسانه اجتماعی مراجعه خواهد کرد.

پس پلتفرم‌ شبکه‌های اجتماعی عمدا پست‌های قدیمی و جدید را در تایم‌لاین با یکدیگر مخلوط می‌کنند تا با این ترفند در کاربران FOMO ایجاد کنند. با این روش، کاربران بارها و بارها تایم لاین را چک می‌کنند تا هیچکدام از مطالب را از دست نداده باشند.

3. نگه داری یا هودل کردن (HODL)

اصطلاح HODL در حقیقت فرم تغییر یافته لغت «HOLD» به معنای نگه داشتن است. این اصطلاح برای استراتژی خریدن و نگه داشتن یک دارایی به کار می‌رود. اولین بار در سال 2013 سایت BitcoinTalk در فوروم خود عبارت «من نگه می‌دارم» را در قالب یک پست منتشر کرد. در این پست املای لغت hold به غلط hodl نوشته شده بود و از آن به بعد این لغت به صورت یک اصطلاح بین تریدرها رایج شد.

منظور از HODLing این است حتی در صورت پایین آمدن قیمت‌ نیز دارایی خود را نگه دارید. فرم تغییر یافته آن یعنی HODLers در مورد سرمایه‌گذارانی به کار می‌رود که از ترید کوتاه مدت سررشته‌ای ندارند؛ اما می‌خواهند از نوسان قیمت‌ ارزهای دیجیتال سود ببرند. همچنین در برخی از موارد اصطلاح HODL برای سرمایه‌گذارانی به کار می‌رود که به آینده یک کوین مشخص امیدوارند و تمایل دارند دارایی خود را برای بلند مدت نگه‌داری کنند تا قیمت آن کوین به حد مطلوب برسد.

استراتژی هولد کردن یا HODLing تا حدودی شبیه استراتژی خرید و نگه داشتن سرمایه در بازارهای سنتی می‌باشد. براساس این رویکرد، سرمایه‌گذاران دارایی‌های ارزان قیمت را پیدا می‌کنند و برای مدت زمان طولانی آنها را نگه می‌دارند. بسیاری از سرمایه‌گذاران این استراتژی را بر روی بیت‌کوین (BTC) پیاده کرده‌اند.

اگر مقاله متوسط قیمت دلاری (DCA) ما را خوانده باشید، می‌دانید که در حوزه بیت‌کوین این استراتژی یکی از استراتژی‌های پرسود است. با استفاده از این استراتژی، اگر هر هفته تنها 10 دلار بیت‌کوین بخرید، در 5 سال آینده دارایی شما 7 برابر خواهد شد!

4. BUIDL

اصطلاح BUIDL از کلمه HODL مشتق شده است. به طور معمول از اصطلاح BUIDL برای اعضای صنعت ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود که بدون در نظر گرفتن نوسانات قیمت همواره در حال ایجاد چیزهای بیشتری هستند. صنعت ارزهای دیجیتال بدون در نظر گرفتن بازارهای خرسی بی‌رحمانه همواره به ساخت و ارتقای اکوسیستم خود ادامه می‌دهد. به همین دلیل می‌توان اینطور گفت که «BUIDLers» یا افراد جامعه رمزنگاری اساسا به ارمغانی که قرار است ارزهای دیجیتال و بلاکچین برای دنیا بیاورند، بیشتر از قیمت لحظه‌ای آن اهمیت می‌دهند و پیوسته برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کنند.

در حقیقت طرز فکر آن‌ها این است که نشان دهند چطور ارزهای دیجیتال براساس مکانیزم مشخص حرکت می‌کنند و تنها وابسته به حدس و گمان نیستند. این افراد می‌خواهند به ما یادآوری کنند که با تمرکز بر آینده می‌توانیم زیرساختی ایجاد کنیم که در آینده به میلیاردها نفر کمک می‌کند. بعلاوه، BUIDLers معتقدند افرادی که با دید بلند مدت فعالیت می‌کنند در طولانی مدت به نتیجه مطلوبی خواهند رسید.

5. SAFU

اصطلاح SAFU برگرفته از الگوی رفتاری بیزوناچی مدیرعامل بایننس (Changpeng Zhao) است. او معمولا هنگام ارتقای برنامه‌ریزی نشده پلتفرم خود می‌گوید «دارایی‌ها در امان هستند». بعداً، در تاریخ 19 مه 2018، یک تولیدکننده محتوا به نام Bizonic ویدئویی را با عنوان Funds Are Safu در یوتیوب بارگذاری کرد. این ویدئو به سرعت گسترش یافت و به یک الگوی رفتاری همه‌گیر در جامعه ارزهای دیجیتال تبدیل شد.

در واکنش به این اقدام، باینانس سرویس «ذخیره دارایی‌ها در فضایی امن» را برای کاربران (SAFU) راه‌اندازی کرد. این سرویس یک بیمه اضطراری برای سرمایه است که با کسر 10 درصد از کارمزد تراکنش‌ها، تامین می شود. دارایی‌های بیمه شده در ولت‌های سرد جداگانه‌ای نگهداری می‌شوند. هدف از این اقدام (SAFU)، محافظت بیشتر از دارایی کاربران باینانس است. با این توضیحات، حالا منظور اصطلاح «funds are safu» را راحتتر درک می‌کنید.

6. بازگشت سرمایه (ROI)

اصطلاح ROI مخفف عبارت Return on Investment ‌می‌باشد. بازگشت سرمایه (ROI) در حقیقت راهکاری برای سنجش کارآمد بودن سرمایه‌گذاری در حوزه‌ای مشخص است. ROI نسبت بازگشت سرمایه به هزینه کلی را نشان می‌دهد. همچنین یکی از راهکارهای مطمئن برای مقایسه کارآمد بودن انواع روش‌های سرمایه‌گذاری است.

محاسبه ROI به این ترتیب است که ارزش فعلی دارایی سرمایه‌گذاری خود را از هزینه‌ای که برای آن سرمایه‌گذاری کرده‌اید کم می‌کنید. سپس عدد بدست آمده را به هزینه کلی تقسیم می‌کنید.

(هزینه کلی)/(هزینه کلی)– (ارزش فعلی)=ROI

به عنوان مثال اگر شما یک بیت‌کوین با قیمت 6000 دلار خریده‌اید و در حال حاضر قیمت بیت‌کوین 8,000 دلار باشد

ROI = 8000-6000/6000=0.33

یعنی سرمایه شما 33 درصد رشد داشته است. برای محاسبه دقیق‌تر از سرمایه‌گذاری که انجام داده‌اید بهتر است کارمزدهای تراکنش را نیز در نظر بگیرید.

اعداد خام به تنهایی نمی‌توانند نمایانگر سود شما باشند. در نظر داشته باشید که زمانی که بحث مقایسه عرصه‌های مختلف سرمایه‌گذاری مطرح می‌شود عوامل دیگری نیز تاثیرگذار می‌باشند و شما باید مواردی از قبیل ریسک‌ها، بازه زمانی، نقدینگی دارایی و نوسانات قیمت را با پاسخ دادن به سوالات در نظر بگیرید.

ریسک‌ها چقدر است؟
بازه زمانی چه مدت است؟
نقدینگی دارای چه مقدار می‌باشد؟
آیا نوسانات قیمت بر قیمت خرید شما تاثیرگذار است؟

بنابراین، ROI تنها می‌تواند یک ابزار کارآمد برای سنجش عملکرد سرمایه گذاری شما باشد ولی نمی‌توان از آن به عنوان مقیاس نهایی استفاده کرد.

زمانی که بحث بازگشت سرمایه مطرح می‌شود، محاسبه مقدار موقعیت (position size) امری حیاتی است.

7. بالاترین قیمت در طول زمان (ATH)

همانطور که از نام این شاخص بر می‌آید، بالاترین قیمت در طول زمان در حقیقت بالاترین قیمتی است که یک دارایی مشخص در طول زمان داشته است. به عنوان مثال، بالاترین قیمتی که بیت‌کوین در طول زمان تجربه کرده است در بازار گاوی‌ سال 2017 اتفاق افتاده است. این رقم در صرافی باینانس به 19,738 دلار رسید. یعنی این بیشترین قیمتی است که در آن خرید و فروش بیت کوین انجام شد.

با مقایسه جنبه‌های مختلف ماجرا متوجه می‌شویم که ATH نقطه‌ای است که همه کاربران در سود هستند. اگر بازار خرسی شود بسیاری از تریدرها زمانی که به نقطه سربه‌سر سرمایه‌گذاری خود برسند از بازار خارج می‌شوند.

با این وجود، اگر دارایی در نقطه ATH قرار بگیرد، دیگر هیچ فروشنده‌ای باقی نمی‌ماند که بخواهد در نقطه سر به سر خارج شود. به همین خاطر اصطلاحا به نقطه ATH تلالو آسمان آبی (blue sky breakouts) هم می‌گویند چرا که بعد از آن هیچ مقاومت قیمتی وجود ندارد.

عموما در ATH‌ حجم مبادلات نیز جهش می‌کند. چرا؟ به این علت که افرادی که به صورت روزانه ترید می‌کنند با رسیدن به ATH  به طرف بازار هجوم برده و با گذاشتن سفارش سعی می‌کنند دارایی خود را با بالاترین قیمت فروخته و سود بیشتری کسب کنند.

آیا زمانی که به نقطه ATH می‌رسیم قیمت‌ها برای همیشه صعودی خواهند بود؟ مسلما اینطور نیست. تریدرها و سرمایه‌گذاران به دنبال کسب سود در نقاط مشخصی هستند و در سطوح قیمتی مشخصی سفارشات محدود (limit order) می‌گذارند. مخصوصا اگر ATH بارها و بارها اتفاق بیفتد.

حرکات سهمی‌وار عموما با افت شدید قیمتی خاتمه می‌یابند، چرا که بسیاری از سرمایه‌گذاران حس می‌کنند که حرکت رو به بالا تمام شده و سعی می‌کنند هرچه سریعتر از موقعیت خارج شوند. در تصویر زیر می‌توانید افت قیمت بیتکوین را بعد از یک حرکت سهمی‌وار در دسامبر سال 2017 مشاهده نمایید.

قیمت بیت‌ کوین در 5 روز از 20,000 دلار به 11,000 دلار رسید | همتاپی

قیمت بیت‌ کوین در 5 روز از 20,000 دلار به 11,000 دلار رسید.

همانطور که در نمودار بالا مشاهده می‌شود قیمت بیت کوین بعد از رسیدن به رقم 19,798 دلار، تنها ظرف چند روز تقریبا 45% افت کرد. به همین خاطر مدیریت ریسک و تعیین نقاط حد ضرر (stop-loss) بسیار حائز اهمیت‌اند.

8. پایین‌ترین قیمت در طول زمان (ATL)

واضح است که پایین‌ترین قیمت در طول زمان (all time low)، نقطه مقابل بالاترین قیمت در طول زمان (ATH) است. به عنوان مثال، کمترین قیمت ارز دیجیتال بایننس کوین (BNB) بر روی نمودار BNB/USDT در اولین روز خرید و فروش  این ارز قیمت 0.5 تتر  (USDT) بوده است.

همانند اوج قیمت، یک دارایی می‌تواند کمترین قیمت طول زمان خود را بشکند و از آن نقطه باز هم بیشتر افت قیمت داشته باشد. نتایجی که در هر کدام از آنها رخ می‌دهد کاملا شبیه به هم بوده، اما این اتفاق در جهت معکوس رخ می‌دهد. زمانی که قیمت یک ارز دیجیتال از کمترین قیمت قبلی خود کمتر می‌شود این احتمال وجود دارد که بیشتر افت کند به همین خاطر بسیاری خرید را متوقف می‌کنند.

از آنجا که نقاط پایین‌تر از کمترین قیمت تاریخچه‌ی قیمتی ندارند، ارزش بازار همچنان به افت خود ادامه می‌دهد و پایین و پایین‌تر می‌رود. از نظر منطقی دلیل این امر آن است که هیچ نقطه توقفی وجود ندارد، خرید در این بازه زمانی بسیار پرخطر است.

در چنین شرایطی، بسیاری از تریدرها میانگین‌های متحرک (MA) بسیار مهم یا اندیکاتور‌های دیگر را زیر نظر قرار می‌دهند و برای ورود به بازار منتظر می‌مانند. در غیر این صورت، اگر به بازار ورود کنند و بازار نزول بیشتری داشته باشد، در این موقعیت گیر کرده و برای اینکه به سود بازگردند می‌بایست دارایی خود را برای مدت زمان بیشتری نگه دارند.

با تتر کمر تورم رو بشکن

9. قبل از ورود به بازار به اندازه کافی تحقیق کنید (DYOR)

در مورد بازارهای مالی، اصطلاح DYOR با تحلیل بنیادی (FA) ارتباط نزدیکی دارد. منظور از این اصطلاح این است که سرمایه‌گذاران باید برای سرمایه‌گذاری در بازار، خودشان به شخصا تحقیق کنند و تنها به گفته دیگران اتکا نکنند. در بازار ارز‌های دیجیتال اصطلاح «اعتماد نکن، صلاحیتشو بسنج» نیز به همین معناست.

سرمایه‌گذاران موفق آن‌هایی هستند که خودشان تحقیق می‌کنند و خودشان نتیجه می‌گیرند. به علاوه، هرکس که می‌خواهد در بازارهای مالی موفق باشد باید استراتژی تریدینگ مختص خود را داشته باشد. از همین رو ممکن است سرمایه‌گذاران در مباحث مختلف نظرات متفاوتی داشته باشند، که یکی از بخش‌های کاملا طبیعی نظام سرمایه‌گذاری و تریدینگ است. ممکن است یک سرمایه‌گذار نسبت به بازار نگاه گاوی داشته باشد در حالیکه سایرین نگاه خرسی دارند.

نظرات مختلف استراتژی‌های متفاوتی به همراه دارند، و در بسیاری از موارد تریدرها و سرمایه‌گذاران موفق استراتژی‌های کاملا متفاوتی را در پیش می‌گیرند. اصل اساسی این است که هرکس باید به شخصه در این زمینه تحقیق کند، خودش نتیجه‌گیری کند و بر آن اساس سرمایه‌گذاری کند.

10. داشتن دقت کافی (DD)

داشتن دقت کافی به نحوی با DYOR مرتبط است. DD به تحقیق و توجهی بر می‌گردد که یک فرد یا کسب و کار باید قبل از توافق با شخص دیگر داشته باشد.

زمانی که کسب‌وکارها از نظر منطقی با یکدیگر به توافق رسیدند، باید در همکاری با یکدیگر احتیاط کافی را داشته باشند. چرا؟ به این علت که هر کدام از طرفین می‌خواهد مطمئن شود که این توافق کاری به ضررش تمام نمی‌شود. در غیر این صورت چطور می‌توانند خطرات بالقوه را با سودی که انتظار می‌رود عایدشان شود، مقایسه کنند؟

مشابه این موضوع در مورد سرمایه‌گذاران نیز صدق می‌کند. زمانی که سرمایه‌گذاری به دنبال بازار بالقوه‌ای برای سرمایه‌گذاری می‌گردد، باید دقت کافی را در مورد آن داشته باشد تا مطمئن شود که تمامی خطرات بالقوه را در نظر گرفته است. در غیر این صورت، بر تصمیماتی که برای سرمایه‌گذاری گرفته است کنترلی ندارد و ممکن است انتخاب اشتباهی داشته باشد.

11. مقابله با پولشویی (AML)

فرآیندهای مقابله با پولشویی (AML) در حقیقت پاره‌ای از مقررات، قوانین و دستورالعمل‌هایی است که از تبدیل پول و سرمایه‌های غیرقانونی به درآمدهای مشروع جلوگیری می‌کند. دستورالعمل‌های AML مشروعیت بخشیدن درآمد نامشروع را برای مجرمان دشوار می‌کند.

چرا که مجرمان همواره به دنبال روش‌هایی برای مخفی کردن منبع درآمد خود می‌گردند. به خاطر پیچیدگی بازارهای مالی، در این بازارها روش‌های متنوعی برای مشروعیت بخشیدن به دارایی نامشروع خود دارند. ایجاد محصولات جانبی از یک محصول جانبی امکان ردیابی منبع اصلی دارایی را تا حدی (نه به طور کامل) دشوار می‌کند.

مقررات AML به نهادهای مالی‌ای همچون بانک‌ها نیاز دارد که بر مبادلات نظارت داشته باشند و فعالیت‌های مشکوک را گزارش کنند. با این روش مجرمان نمی‌توانند در این بازارها به دارایی‌های نامشروع خود مشروعیت ببخشند.

12. شناخت مشتری (KYC)

بورس اوراق بهادار و پلتفرم‌های مبادله‌ای باید با خط مشی‌های ملی و بین‌المللی مطابقت داشته باشند. به عنوان مثال، فعالیت‌های بورس اوراق بهادار نیویورک (NYSE) و نزدک (NASDAQ) باید با قوانین دولت ایالات متحده مطابقت داشته باشد.

بنابراین دستورالعمل‌های مشخصی که برای شناخت مشتری (KYC)‌ یا ارباب رجوع وضع شده با تایید هویت مشتریان روند مبادلات با ابزارهای مالی را تسهیل می‌کند. مهم‌ترین مزیت این امر در این است که ریسک پولشویی را به حداقل می‌رساند.

علاوه بر این، مقررات KYC تنها در مورد اعضای نهاد مالی صدق نمی‌کند. بخش‌های بسیاری نیز باید با این دستورالعمل‌ها مطابقت داشته باشند. دستورالعمل‌های KYC تنها بخشی از مقررات وضع شده برای مقابله با پولشویی (AML) هستند.

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سپس از شما. اصطلاح فورک هم خواستم اینجا اضافه کنم/ fork: زمانیکه یک بلاکچین به دو زنجیره مستقل تقسیم شود.

  2. سلام دستتون درد نکنه، لطفا عبارت های بیشتری به مقاله اضافه کنید.در کل خوب بود

  3. کدوم توکن ها برای هولد (هودل :)))) ) کردن مناسبن ؟ کلا به نظر شما بهتره بیت کوین و اتریوم و … رو هولد کرد توکن ها رو ترید یا بستگی داره ؟ در رابطه با این موارد هم آموزش بذارید