زنجیره بیکن (Beacon Chain) چیست؟

چکیده مطلب:

نقشه راه توسعه اتریوم، به‌عنوان دومین بلاک چین بزرگ از نظر ارزش بازار، تا‌کنون دستخوش تحولات قابل‌توجهی شده است. در قلب این تغییرات، زنجیره بیکن (Beacon Chain) نهفته است، یک مؤلفه اساسی برای انتقال سازوکار اتریوم به اثبات سهام. این مقاله به بررسی زنجیره بیکن و چگونگی عملکرد آن می‌پردازد و نقش آن را در شکل‌دهی مجدد چشم‌انداز بزرگ‌ترین اکوسیستم دیفای بررسی می‌کند.

زنجیره بیکن (Beacon Chain) چیست؟

زنجیره بیکن، جزئی از روند توسعه اتریوم است که وظیفه اجرای مکانیسم اجماع اثبات سهام (PoS)، هماهنگی اعتبارسنج‌ها و هموار‌کردن راه را برای افزایش مقیاس‌پذیری و کارایی بلاک چین این ارز دیجیتال را بر عهده دارد. این شبکه، اساساً اولین گام اکوسیستم اتریوم برای انتقال از سازوکار انرژی‌بر اثبات کار به یک الگوریتم مبتنی بر اثبات سهام بود که  مقیاس پذیرتر و سازگار با محیط زیست است.

زنجیره بیکن چیست؟

زنجیره بیکن در دسامبر 2020 (آذر ۱۳۹۹) معرفی شد و به‌موازات شبکه اثبات کار اصلی اتریوم در آن زمان شروع به کار کرد. این زنجیره با هدف اطمینان از کارکرد درست منطق اجماع اثبات سهام قبل از فعال‌کردن آن بر روی شبکه اتریوم ایجاد شد. بیکن چین، همیشه بخشی از چشم‌انداز ویتالیک بوترین، بنیان‌گذار اتریوم، برای توسعه این بلاک چین بوده است.

این زنجیره مسئولیت مدیریت پروتکل اثبات سهام و تمام زنجیره‌های شاردشده را بر عهده دارد. وظایفی مانند مدیریت اعتبارسنج‌ها و اتریوم‌های سهام‌گذاری‌شده آنها، سازماندهی اعتبارسنج‌ها برای رأی‌گیری در مورد بلاک‌های پیشنهادی، بکارگیری قوانین اجماع و پرداخت پاداش یا جریمه اعتبارسنج‌ها. نکته مهم این است که زنجیره بیکن نمی‌تواند قراردادهای هوشمند را اجرا کند و انجام این کار به‌عهدهٔ زنجیره‌های شاردشده خواهند بود.

از اثبات کار تا اثبات سهام: یک تغییر پارادایم

قبل از زنجیره بیکن، اتریوم بر مکانیزم اجماع اثبات کار (PoW) متکی بود. اگرچه که این مکانیسم اجماع، شبکه را ایمن می‌کرد، اما هزینه‌ای داشت: مصرف انرژی بالا و مقیاس‌پذیری محدود. زنجیره بیکن، سازوکار اثبات سهام را به‌عنوان ستون فقرات جدید شبکه اتریوم معرفی کرد. در این سازوکار، اعتبارسنج‌ها (Validator) باید حداقل ۳۲ اتریوم را در شبکه سهام‌گذاری کنند که برای شرکت در فرآیند اجماع قفل می‌شود.

سپس این اعتبارسنج‌ها به‌طور تصادفی انتخاب می‌شوند تا با تأیید بلاک‌های جدید از تراکنش‌ها شبکه را ایمن نگه دارند. شانس انتخاب‌شدن اعتبارسنج‌ها به‌طور مستقیم با مقدار اتریوم سهام‌گذاری‌شده متناسب است. این سیستم آن‌ها را که جایگزین استخراج‌کنندگان شده‌اند، تشویق می‌کند تا صادقانه رفتار کنند، زیرا مجازات‌هایی در انتظار کسانی است که سعی در ایجاد اختلال در شبکه دارند.

بزار دوستات به جای تو ریسک کنن

زنجیره بیکن چه کاری انجام می‌دهد؟

سازوکار بیکن چین ممکن است پیچیده به نظر برسد، اما می‌توان آن را به بخش اصلی تقسیم کرد:

  • مدیریت اجماع: بیکن چین با استفاده از الگوریتم اثبات سهام، داده‌های دفترکل را بین تمام نودها در شبکه اتریوم طبیق می‌دهد.
  • هماهنگی اعتبارسنج‌ها: این زنجیره اعتبارسنج‌ها را سازماندهی می کند تا در ایجاد بلاک‌های جدید و اعتبارسنجی شرکت کرده و در ازای آن پاداش دریافت کنند.
  • پیوند زنجیره‌ای: اگرچه زنجیره بیکن در ابتدا جدا از شبکه اصلی اتریوم بود، اما پس از به‌روزرسانی «مِرج» با شبکه اصلی ادغام شد.

تاثیر زنجیره بیکن‌بر اتریوم

این زنجیره تاثیرات بسزایی بر شبکه اتریوم داشت که عبارتند از:

معرفی سهام‌گذاری

زنجیره بیکن، اثبات سهام را به اتریوم معرفی کرد. این امر اتریوم را ایمن نگه می‌دارد و اعتبار بیشتری را در این فرآیند کسب می‌کند. در عمل، سهام‌گذاری به معنای قفل‌کردن ۳۲ اتریوم در شبکه باهدف اعتبارسنجی تراکنش‌ها است. استفاده از الگوریتم اثبات سهام به‌عنوان مکانیزم اجماع یک مؤلفه اساسی برای اتریوم ایمن، سازگار با محیط زیست و مقیاس‌پذیر است.

آماده‌سازی برای شاردینگ

پس از ادغام زنجیره بیکن با شبکه اصلی، روند توسعه اکوسیستم اتریوم سرعت بیشتری گرفت. مرحله پس از این ادغام،. پیاده‌سازی «پروتودنک‌شاردینگ» و سپس «دنک‌شاردینگ» است که شبکه اصلی را به‌عنوان لایه پایه برای بلاک‌چین‌های بهینه می‌کند که در بالای آن ساخته می‌شوند. این یک گام بزرگ و هیجان‌انگیز در تحقق چشم‌انداز افزایش مقیاس‌پذیری، امنیت و پایداری اتریوم است.

رابطه بین به‌روزرسانی‌های اتریوم

تمامی به‌روزرسانی‌های اتریوم در مسیر نقشه‌راه توسعه این شبکه انجام می‌شوند. بنابراین بیایید مرور کنیم که چگونه زنجیره بیکن بر سایر ارتقاء‌ها تأثیر می‌گذارد.

  • زنجیره بیکن و به‌روزرسانی مرج: در ابتدا، زنجیره بیکن به طور جداگانه از شبکه اصلی اتریوم وجود داشت، اما آنها در سال 2022 ادغام شدند.
  • زنجیره بیکن و شاردینگ:  شاردینگ تنها با مکانیزم اجماع اثبات سهام می‌تواند با خیال راحت وارد اکوسیستم اتریوم شود. زنجیره بیکن، سهام‌گذاری یا استیکینگ را معرفی کرد که راه را برای پیاده‌سازی شاردینگ هموار می‌کند.

نگذار دارایی هات از دست بره

زنجیره بیکن و آینده اتریوم

درک، اهمیت زنجیره بیکن برای فهم تکامل کنونی اتریوم و مسیر آینده آن ضروری است. انتقال اتریوم به زنجیره بیکن فقط یک به‌روزرسانی تکنولوژیک نبود، بلکه یک حرکت استراتژیک به سمت یک اکوسیستم بلاک چین پایدارتر و مقیاس پذیرتر است. این زنجیره، نمادی از رویکرد فعال اتریوم برای رسیدگی به چالش‌هایی است که امروزه دیگر پلتفرم‌های بلاک چین با آن مواجه هستند. مسئله‌ای که با بهبود شبکه اتریوم و در افزایش پذیرش گسترده‌تر آن، در رشد ارزش قیمت این دارایی نیز نقش داشت.

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *