پاول دورف، خالق تون کوین و تلگرام کیست؟

چکیده مطلب:

پاول دورف (Pavel Durov) به عنوان بنیانگذار تلگرام و تون کوین، یک فرد تأثیرگذار در حوزه اجتماعی است. خلاقیت‌ها و نوآوری‌های دورف باعث شده تا امروزه تلگرام به یک پیامرسان محبوب و امن تبدیل شود و همچنین تون کوین جایگاه ویژه‌ای در میان انبوه ارزهای دیجیتال پیدا کند.

پاول دورف، خالق تون کوین و تلگرام کیست؟

پاول دورف (Pavel Durov)، خالق پیام‌رسان محبوب تلگرام و ارز دیجیتال تون کوین، نقشی کلیدی در تحول ارتباطات آنلاین طی سال‌های اخیر داشته است. محبوبیت چشمگیر تلگرام در کشورمان، حاصل نبوغ دورف در خلق پلتفرمی کاربردی است که همچون شبکه‌های اجتماعی بزرگی مانند توییتر و اینستاگرام، به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی روزمره میلیون‌ها کاربر تبدیل شده است.

نوآوری‌های دورف به تلگرام ختم نمی‌شود. تون کوین، ارز دیجیتالی که در ابتدا بر بستر تلگرام ایجاد شد، این روزها با رشد چشمگیر ارزش خود، بار دیگر نام دورف را بر سر زبان‌ها انداخته است. تصمیمات آتی این نابغه دنیای تکنولوژی برای آینده تون کوین و تلگرام، بی‌شک تاثیری عمیق بر آینده ارتباطات آنلاین خواهد داشت. پاول دورف، چهره‌ای مرموز اما بسیار تاثیرگذار، نقشی محوری در شکل‌دهی به آینده‌ای دارد که دنیای مجازی و دنیای واقعی را بیش از پیش به هم گره خواهد زد.

زندگی‌نامه پاول دورف

پاول دورف متولد ۱۹۸۴ در سنت پترزبورگ است که البته به واسطه شغل پدرش، بیشتر کودکی خود را در ایتالیا گذرانده است. او از همان ابتدای نوجوانی خود به دنیای برنامه‌نویسی و کامپیوترها علاقه‌مند شد اما با وجود این علاقه برای تحصیل رشته ترجمه انگلیسی وارد دانشگاه شد. انتخاب این رشته، دورف را از ماجراجویی در زمینه‌های دیگر وانداشت و با استعدادی که در زمینه‌های مختلف مانند برنامه‌نویسی و دیزاین داشت، توانست وبسایت‌هایی را برای خود بالا بیاورد.

پاول دورف، خالق تلگرام

یکی از ایده‌های جالب دورف در جوانی، راه‌اندازی یک وب‌سایت بود که درست مانند فروم‌ها، هر کسی می‌توانست حساب کاربری خودش را داشته باشد و با دیگران ارتباط بگیرد. آشنایی دورف با حوزه تبلیغات هم ایده‌ای جذاب برای تبلیغ این وب‌سایت را به سرش انداخت: او با یک اکانت ناشناس دیگر با خودش در رابطه با کاربرد و کارایی این وبسایت مجادله می‌کرد و کم‌کم با خبرساز این جدال‌ها، دانشجویان مشتاق به استفاده از آن شدند.

راه‌اندازی شبکه اجتماعی وی‌کی 

دورف پس از فارغ‌التحصیلی در سال ۲۰۰۶، شرکتی به نام وِکُنتاکتِه (VKontakte) راه‌اندازی کرد که بعدها با راه‌اندازی شبکه‌ای اجتماعی «وی‌کی» (VK)، توانست شهرت زیادی در روسیه به دست بیاورد. این شبکه اجتماعی محبوبیتی مشابه فیس‌بوک در آمریکا داشت و برای همین در روسیه لقب زاکربرگ روسی را دورف می‌دادند. پاول دورف در سال ۲۰۱۴ (۱۳۹۳) از این شرکت جدا شد.

بزار دوستات به جای تو ریسک کنن

تبعید و تولد تلگرام

دورف در سال ۲۰۱۱، زمانی که روسیه درگیر اعتراضات شد، احساس کرد در این کشور آینده‌ای ندارد. او که به‌دنبال ایجاد یک راه ارتباطی امن با برادرش بود، ایده اولیه راه‌اندازی تلگرام را مطرح کرد. تلگرام به صورت یک پیام‌رسان رمزنگاری‌شده راه‌اندازی شد. پیام‌رسانی که تا همین امروز هم امکان ایجاد چت‌های امن دارد و افراد می‌توانند بدون نگرانی از شنود، با یکدیگر صحبت کنند. دفتر مرکزی تلگرام در ابتدا در برلین بود و سپس به دبی انتقال پیدا کرد.

پس از تولد تلگرام، دورف تصمیم گرفت که فوراً از تلگرام درآمدی نداشته باشد و برای خدمات آن هزینه‌ای از کاربران دریافت نکند. همچنین دورف طبق آرمان‌هایی که داشت، تصمیم گرفت هرگز با دولت‌ها و شرکت‌ها همکاری نکند و برای همیشه اطلاعات کاربران تلگرام را محفوظ بدارد. ایده‌ای که برای او هزینه‌های بسیاری داشت و تا همین امروز به آن پایبند بوده است.

به‌روزرسانی‌های شگفت‌انگیز تلگرام و افزودن قابلیت‌های کاربردی به این پیام‌رسان، باعث شد تا کاربران فعال این برنامه به بیش از ۹۰۰میلیون نفر در ماه برسد. رقمی که با وجود رقیب‌های سرسخت دیگری مثل واتساپ، پیشرفت چشمگیری محسوب می‌شود.

تون کوین؛ فراتر از سفته‌بازی

ایده‌های دورف با تلگرام به پایان نرسیده است؛ بلکه تازه شروع شده است. او در ژانویه ۲۰۱۸ (دی ۱۳۹۶) تصمیم گرفت به منظور کسب درآمد از پیشرفت‌های تلگرام، ارز دیجیتالی به نام گرام و شبکه بلاک‌چین تلگرام را با نام تون راه‌اندازی کند. در سپتامبر ۲۰۱۹ (شهریور ۱۳۹۸) بود که نسخه آزمایشی TON به نتیجه رسید و توسعه‌دهندگان می‌توانستند از آن استفاده کنند. متاسفانه به‌دلیل دستور کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، توزیع توکن‌های گرام در تاریخ مقرر در وایت‌پیپرش محقق نشد. تلگرام در سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۹) از پروژه TON جدا شد، اما این پروژه به کار خود ادامه می‌داد.

تون کوین امروزه به عنوان یک رمزارز مستقل عمل می‌کند که تلگرام نیز با بهره جستن از آن، تلاش می‌کند تا کاربرد تون کوین را از یک ابزار سفته‌بازی فراتر ببرد. برای مثال، درآمد حاصل از کانال‌های تلگرامی قرار است بر حسب تون کوین پرداخت شود و همچنین خرید قابلیت‌های تلگرام نیز تنها از طریق تون کوین امکان‌پذیر است. تمامی این تلاش‌ها، در راستای غیرمتمرکز کردن فرایندهای مالی و حفظ حریم خصوصی افراد در فضای دیجیتال است.

نگذار دارایی هات از دست بره

پاول دورف؛ کارآفرین آرمانی دنیای مدرن

اگر نگاهی مروری به زندگی دورف بیندازید، او با وجود توانمندی‌هایش توانست همواره به ایده‌ها و باورهایش یعنی آزادی، حریم خصوصی و امنیت سایبری برای کاربران پایبند بماند و در عین حال با کسب ثروتی ۱۵.۵میلیارد دلاری، در رتبه ۱۱۹امین فرد ثروتمند جهان قرار بگیرد (منبع: فوربس). این اتفاق یکی از ایده‌آل‌ترین شرایط در زمان مدرنیته است که افراد بدون فروش اطلاعات کاربران و بدون نقض حقوق کاربران، می‌توانند بر اساس خلاقیت‌های خود ارزش‌آفرینی کنند و در قبال ارزشی که می‌سازند، ثروتمند هم بشوند.

دورف با اولویت قرار دادن حقوق کاربران و اعتقاد به آزادی و حریم خصوصی در فضای دیجیتال، با تلگرام و سپس تون کوین تلاش کرده است تا فعالیت‌های متمرکز دولت‌ها را دور بزند و به تک تک افراد فضایی برای فعالیت امن و تراکنش‌های مالی غیرمتمرکز برای استفاده از خدمات بدهد. این قدم‌ها، به عنوان اولین قدم‌های آرمانی به سمت مدرنیته آزاد در تاریخ ثبت خواهد شد. 

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *