سختی شبکه بیت کوین چیست؟ و تا چه زمانی ادامه دارد؟
سختی شبکه بیت کوین تا کی ادامه دارد؟ سختی شبکه بیت کوین به طور خودکار هر ۲۰۱۶ بلوک، معادل تقریباً هر دو هفته، تنظیم میشود تا متوسط زمان استخراج هر بلوک حدود ۱۰ دقیقه باشد. این فرآیند تضمین میکند که شبکه با تغییرات در قدرت پردازش کلی ماینرها، همچنان کارآمد بماند و در برابر تغییرات سریع قدرت پردازشی مقاومت کند. سختی شبکه بیت کوین تا زمانی که شبکه فعال باشد، ادامه خواهد داشت.
سختی شبکه بیت کوین تا کی ادامه دارد؟ اصلا این سختی بیت کوین (bitcoin difficulty) چه مفهومی دارد؟ آیا دانستن آن به فهم بهتر فرآیند استخراج بیت کوین کمکی میکند؟ در این مقاله سعی میکنیم به تمام این سوالات پاسخ روشنی دهیم تا راحتتر راجع به خرید بیت کوین تصمیم بگیرید. تا پایان همراه ما در همتاپی باشید.
سختی بیت کوین چیست و چه مفهومی دارد؟
ارز دیجیتال بیت کوین با مکانیزم اثبات کار (proof of work) استخراج میشود. یعنی ماینرها برای اینکه بیت کوین را استخراج کنند، توان محاسباتی دستگاههای ماینینگ خود (و میزان قابل توجهی انرژی) را در شبکه بلاکچین بیت کوین به اشتراک میگذراند.
به زبان ساده سختی بیت کوین یا bitcoin difficulty معیاری است که تعیین میکند استخراج هر بلاک از بلاکچین بیت کوین چه میزان دشوار است. وقتی فرضا میگوییم سختی شبکه بیت کوین بالا است، یعنی توان محاسباتی زیادی از یک دستگاه ماینینگ نیاز است تا مسائل پیچیده ریاضی حل شوند و به این ترتیب بتوان بلاک بیت کوین را استخراج کرد.
سختی بیت کوین عاملی است که سبب میشود تا بلاکهای بیت کوین در یک زمان متوسط، معین و ثابت استخراج شوند. اگرچه ممکن است قدرت هش شبکه تغییر کند.
منظور از تغییر قدرت هش شبکه تغییر تعداد ماینرهای شبکه و سیستمهایی که با آن بیت کوین استخراج میکنند است. در این صورت قدرت هش هم تغییر خواهد کرد.
مطالب مرتبط: هش ریت شبکه ارزهای دیجیتال چیست |
” در اینجا منظور از قدرت هش، توان انجام محاسبات پیچیده ریاضی توسط دستگاههای ماینینگ است.” |
چرا شبکه بیت کوین سختی دارد؟ آیا سختی بیت کوین فایدهای هم دارد؟
ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که آیا در سختی شبکه بیت کوین مزیتی هم نهفته است یا نه؟ دو مزیت زیر پاسخگوی سوال شما هستند:
نرخ ایجاد بلاک جدید ثابت
ساتوشی ناکاموتو در وایت پیپر بیت کوین توضیح میدهد که:
“برای جبران اثر دو مولفه ((افزایش سرعت سخت افزارهای ماینینگ)) و ((نرخ متغیر اجرای نودهای شبکه)) در طول زمان، سختی گواه اثبات کار به وسیله میانگین متوسط بلاکهای تولید شده در یک زمان واحد تعیین میشود. اگر این بلاکها خیلی سریع تولید شوند دشواری آنها افزایش مییابد.”
طبیعی است که گاهی اوقات به دلیل افزایش قیمت بیت کوین و یا کاهش ارزش آن، ماینرها و سیستمهایشان به شبکه بیت کوین اضافه شوند تا سود قابل توجهی کسب کنند و یا از آن خارج شوند. هدف ناکاموتو از ایجاد سختی بیت کوین، این بوده است تا در چنین زمانهایی بتواند نرخ زمانی ایجاد یک بلاک جدید را حفظ کند. به این ترتیب، بیت کوینها با یک نظم زمانی مشخص استخراج میشوند.
امنیت شبکه بیت کوین
کسانی که قصد حمله به شبکه و هک بیت کوین را دارند، در واقع باید بتوانند بر توان هش کل شبکه بیت کوین غلبه کنند تا به هدف خود برسند.
با افزایش سختی شبکه بیت کوین، قدرت هش بیشتری هم برای استخراج بیت کوین نیاز است. به همین دلیل امنیت شبکه در برابر حملات احتمالی تا حدی افزایش مییابد که احتمال آن را به صفر نزدیک میکند..
سختی شبکه بیت کوین تا کی ادامه دارد؟
خب حالا به سوال اصلی رسیدیم. سرراست بخواهیم جوابتان را بدهیم باید بگوییم سختی شبکه بیت کوین تا زمان استخراج آخرین بیت کوین موجود از میان 21 میلیون بیت کوین قابل عرضه ادامه خواهد داشت.
با توجه به اینکه فرآیند هاوینگ بیت کوین هر 4 سال یکبار صورت میگیرد و پاداش بلاکها نصف میشود، پیشبینی شده که استخراج آخرین بیت کوین حدود 120 سال دیگر، یعنی در سال 2140 صورت بگیرد. (البته در صورتی که قوانین کلی شبکه بیت کوین تا آن زمان پا برجا بماند.)
ما دلایل وجود سختی بیت کوین را برای شما در بخشهای قبل توضیح دادیم. اما به زبان دیگر سختی بیت کوین به این علت وجود دارد تا ارزش بیت کوین حفظ شود. در صورت نبود سختی شبکه بیت کوین و استخراج بیرویه آن توسط ماینرها، تورم ایجاد میشد. حال آنکه بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در پی بحران اقتصادی 2008 وال استریت به وجود آمدهاند تا یک بازار غیرمتمرکز کارا را برای مشتریان خود ایجاد کنند.
اما حالا سوال مهمی پیش میآید: تکلیف ماینرها بعد از استخراج آخرین بیت کوین چه خواهد بود؟
ماینرها بعد از استخراج آخرین بیت کوین چه خواهند کرد؟
استخراج بلاکهای بیت کوین و دریافت پاداش آن، یکی از مهمترین روشهای کسب درآمد ماینرهای بیت کوین است. حالا ممکن است برخی گمان کنند ماینرها بعد از استخراج آخرین بیت کوین باید کاسه گدایی به دست، آواره کوچه و خیابان شوند!
باید بگوییم چنین چیزی درست نیست. ماینرها از ابتدای فعالیت بیت کوین، به جز استخراج بیت کوین وظایف مهم دیگری را هم بر عهده داشتهاند: تایید تراکنشها و تامین امنیت شبکه.
این دو وظیفه مهم تا زمان فعالیت بیت کوین به عنوان یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز به قوت خود باقی است. بنابراین ماینرها بعد از استخراج آخرین بیت کوین، از طریق دریافت کارمزد تراکنشها روزگار خود را میگذرانند و جای نگرانی نیست!
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم تا به پرسش “سختی بیت کوین تا کی ادامه دارد” پاسخ دهیم. با توجه به اینکه سختی بیت کوین راهکاری برای حفظ ارزش بیت کوین و کارایی شبکه بلاکچین آن است، این سختی تا پایان استخراج آخرین بیت کوین ادامه خواهد داشت. به این ترتیب بلاکهای بیت کوین در یک زمان مشخص استخراج میشوند.
از اینکه تا پایان این مقاله با همراه بودید کمال تشکر را داریم.
سالم و پرسود باشید.
مطالب مرتبط با مقاله سختی بیت کوین تا کی ادامه دارد؟
- هاوینگ بیت کوین، که هر چهار سال یک بار اتفاق میافتد، مستقیماً بر سختی شبکه بیت کوین تأثیر میگذارد، زیرا با کاهش پاداش بلوکها، تعداد ماینرهایی که به شبکه وارد میشوند و در نتیجه سختی کلی شبکه تغییر میکند. برای آشنایی بیشتر با هاوینگ و تأثیرات آن بر شبکه بیت کوین، مطالعه مقاله “تاریخ هاوینگ بیت کوین” در وبسایت همتاپی را پیشنهاد میکنیم. این مقاله اطلاعات کلیدی و مفیدی در این زمینه ارائه میدهد.
- در این مقاله اشارهای به هاوینگ بیت کوین کردیم، خوب است بدانید ما در یک مقاله جدا به صورت مفصل به بررسی تاثیر هاوینگ بیت کوین بر قیمت btc پرداختهایم.
- هدر بلاک بیت کوین چیست؟ هدر بلاک بیت کوین چه اجزائی دارد و اهمیت آن در زنجیره بلوکها چیست؟ ما سعی کردهایم در مقاله هدر بیت کوین به زبانی ساده به سوالات بالا بپردازیم به خصوص که هدر بلاک یکی از مهمترین اجزاء در هر بلاکچین است.
- تا به حال از خود پرسیدهاید که ارزش ذاتی بیت کوین در چیست؟ ما در مقاله پشتوانه بیت کوین به تفصیل به موضوع ارزش ذاتی و پشتوانه بیت کوین پرداختهایم.
- آیا تا به حال نام شبکه لایتنیگ را شنیدهاید؟ این شبکه که برگردان فارسیاش شبکه صاعقه نام دارد، کمک می کند تا مبادلات مالی خرد بیت کوین با سرعت بیشتر و کارمزد کمتری نسبت به شبکه اصلی بیت کوین انجام شود. ما در مقاله شبکه لایتنیگ چیست به طور کامل به آن پرداختهایم.
- چقدر با بروزرسانی بزرگ تپ روت (که چندسال پیش رخ داد) آشنا هستید؟ ما در دو مقاله مجزا ابتدا به تپ روت بیت کوین و سپس به بزرگترین جزء تپ روت یعنی امضای اشنور پرداختهایم.