بررسی سناریوی بعدی بیت کوین؛ تثبیت قیمت یا شروع روند صعودی؟
سرمایهگذاران بزرگ و هولدرهای کوتاهمدت با فروشهای سنگین خود به ریزش اخیر بیت کوین دامن زدند. در حال حاضر به نظر میرسد که این دو گروه قصد ندارند فشار فروش بیشتری ایجاد کنند. با این اوصاف، آیا شاهد بازگشت قیمت خواهیم بود؟
فعالیت نهنگها در صرافیها خبر از ریزش قیمت بیت کوین میداد. اما در وضعیت فعلی بازار، بیت کوین زیر ارزش ذاتی خود معامله نمیشود.
اگرچه در چند هفته اخیر بازار ارزهای دیجیتال در وضعیت مناسبی به سر نمیبرد اما بیت کوین همچنان یک دارایی کلیدی برای معاملهگران محسوب میشود. علاقه معاملهگران بیشتر به این دلیل است که پادشاه رمزارزها جهت کلی بازار را تعیین میکند.
مقاله پیشنهادی: بیت کوین چیست؟
با این که بیت کوین با فشار فروش شدیدی مواجه شد و ریزش قیمت زیادی داشت، اما به نظر میرسد که این فشار موقتاً فروکش کرده است. در صورت تداوم این وضعیت، انتظار میرود قیمت این رمزارز در همین نواحی تثبیت شود.
یکی از نویسندگان پلتفرم کریپتو کوانت (CryptoQuant) با نام کریپتو لایِن (Crypto_Lion)، برای بررسی احتمال تثبیت قیمت یا افزایش آن از دو شاخص مهم FFR (نسبت جریان سرمایه) و WR (نسبت نهنگ) استفاده کرد. شاخص FFR معیار خوبی برای مشاهده رفتار نهنگها و حجم تراکنشهای آنها در صرافیها محسوب میشود.
هنوز صعودی در کار نیست!
برای محاسبه شاخص FRR کافی است مجموع بیت کوین ورودی و خروجی به صرافیها را بر کل بیت کوین منتقلشده در شبکه تقسیم کنید. علاوه بر این، شاخص WR نیز از تقسیم ۱۰ جریان ورودی با بیشترین ارزش، بر کل ورودی بیت کوین به صرافیها بدست میآید.
نمودار شاخص WR (قرمز)، شاخص FFR (زرد)، انتقال توکن (آبی) و حجم سرمایه (خاکستری)، منبع: کریپتو کوانت
افزایش شاخص WR به این معناست که فعالیت نهنگها در صرافیها بیشتر شده است. بدیهی است که افت این شاخص خبر از کاهش فعالیت آنها میدهد.
کریپتو لایِن در مورد این شاخصها و نمودار بالا توضیح داد:
فشار فروش به مقدار قابل توجهی کمتر شده است. استفاده از این اندیکاتور به همه توصیه میشود؛ چون با تغییرات چشمگیر سالانه، نشان میدهد که باید کدام نوع صرافی (صرافی عادی یا OTC) را زیر نظر داشته باشیم. امسال، افزایش شاخص FRR نقطه شروع افزایش قیمت را نشان میدهد.
حال این سؤال مطرح میشود که آیا با کاهش فشار فروش، قیمت بیت کوین میتواند صعود کند؟ برای پاسخ به این سؤال باید نگاهی به معیار ارزش بازار تحققیافته بیت کوین (Bitcoin Realized Cap) نگاهی داشته باشیم.
ارزش بازار تحققیافته با در نظر گرفتن ارزش ذخیرهشده در شبکه بیت کوین، ارزش یک کوین را محاسبه میکند. علاوه بر این، شاخص میانگین قیمت حجمی-وزنی (VWAP) نیز در محاسبات این معیار در نظر گرفته میشود.
در زمان نگارش این مطلب، ارزش بازار تحققیافته بیت کوین برابر با ۳۹۵.۸۱ میلیارد دلار و ارزش بازار عادی بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار است.
نمودار ارزش بازار تحققیافته بیت کوین (بنفش) و قیمت بیت کوین (سیاه)، منبع: کریپتو کوانت
مشاهده میکنید که ارزش بازار تحققیافته کمتر از ارزش بازار است. این تفاوت نشان میدهد که حتی با این ریزش سنگین هم قیمت بیت کوین زیر ارزش ذاتی خود معامله نمیشود. با توجه به نکات ذکر شده، احتمالاً در کوتاهمدت شاهد افزایش قیمت چندان زیادی نخواهیم بود.
بررسی قیمت بیت کوین از دیدگاه تکنیکال
برای اینکه احتمال رالی صعودی بیت کوین را بررسی کنیم نگاهی هم به تحلیل تکنیکال میاندازیم. در نمودار ۴ ساعته بیت کوین کاملاً واضح است که هیچ فشار فروش یا خریدی در چند روز اخیر وجود ندارد و بازار در حالت بلاتکلیف به سر میبرد.
در پی این حرکات آرام، اندیکاتور RSI نیز بر روی ۳۶.۱۶ باقی ماند. اگرچه این اندیکاتور نشان میدهد که بیت کوین در نزدیکی ناحیه اشباع فروش قرار دارد اما احتمال میدهیم که قیمت آن بین دو ناحیه ۲۵،۰۰۰ و ۲۶،۰۰۰ دلار در نوسان باشد.
نمودار ۴ ساعته بیت کوین در صرافی کوین بیس، منبع: تریدینگ ویو
نظر شما درباره این تحلیل بیت کوین چیست؟ در بخش کامنتها تحلیل خود را به اشتراک بگذارید |