الگوی دیپگ در تتر؛ آیا خطری USDT را تهدید می‌کند؟

بررسی وضعیت تتر | همتاپی

یک از محققین پلتفرم کایکو (Kaiko) به نام ریاض کری، به اطلاعاتی در مورد یک الگوی دیپگ در تتر (USDT) در ماه آگوست دست پیدا کرده است.  (depegging یا جدا شدن قیمت استیبل کوین نسبت به ارز معادل آن، مانند دلار).

پشت دست بیت کوین بازی کردن

او مدعی شد که قیمت استیبل کوین تتر در تاریخ 7 آگوست (16 مرداد) 2 درصد کاهش یافته است و نسبت برابری آن با دلار آمریکا به 98 درصد رسیده است. به اعتقاد او، نقدینگی پایین و کارمزد بالای بازخرید تتر، دلایل اصلی دیپگ شدن آن هستند.

ریاض کری در یکی از جدیدترین بررسی‌های خود پیشرفت‌های جالب توجهی را در مورد استیبل کوین ها منتشر کرد که اطلاعات ارزشمندی را در مورد الگوی پیچیده دیپگ شدن استیبل کوین هایی مانند تتر در ماه گذشته ارائه می‌دهد. بر اساس این اطلاعات، نسبت برابری تتر و دلار در تاریخ 7 آگوست با 2 درصد کاهش همراه بود و به 98 درصد رسید و در پی آن، قیمت تتر در تمامی صرافی‌ها با 2 درصد تخفیف ارائه می‌شد.

مقاله پیشنهادی: تتر چیست

این تحلیلگر در ساعات ابتدایی امروز و به وسیله حساب کاربری خود در توئیتر، توجه کاربران را به دیپگ شدن تتر در ماه آگوست که از دید بسیاری پنهان مانده بود جلب کرد. او همچنین توضیحاتی را برای رفع ابهام خوانندگان مطرح نموده و در ادامه از معرفی شاخص جدید این پلتفرم برای سنجش شدت دیپگ شدن استیبل کوین ها خبر داد.

توئیتر ریاض کری- 1 سپتامبر (10 شهریور):

تتر در طی ماه آگوست بار‌ها دچار دیپگ شد، پس چرا کسی متوجه آن نشد؟

قبل از اینکه مرا به انتشار اخبار منفی متهم کنید، اجازه بدهید اعلام کنم که چطور با استفاده از شاخص جدید سنجش دیپگ شدن استیبل کوین ها، به این اطلاعات دست پیدا کردم.

ارز دیجیتال USDT به عنوان یک استیبک کوین معادل دلار، باید همیشه با قیمت 1 دلار آمریکا خرید و فروش شود. اما طبق گزارش ریاض کری، حدود ساعت 8 صبح روز 7 آگوست، قیمت خرید و فروش این استیبل کوین از یک دلار پایین‌تر رفت. همچنین این پلتفرم گزارش داد که افت ارزش تتر در برابر دلار، نتیجه فروش گسترده 500 میلیون تتر توسط صرافی‌های بزرگی مانند بایننس، یونی سواپ و هوبی (Huobi) در ماه گذشته بوده است.

شدت دیپگ شدن تتر در ماه آگوست | همتاپی

شدت دیپگ شدن تتر در ماه آگوست، منبع: Kaiko

پشت دست بیت کوین بازی کردن

شاخص و معیار جدید پلتفرم Kaiko، آستانه و حدنصاب منحصربه‌فردی را برای سنجش دیپگ شدن هر استیبل کوین در نظر می‌گیرد که بر اساس آن، استیبل کوین تتر از کمترین و DAI از بیشترین آستانه یا حدنصاب دیپگ شدن برخوردار هستند. لازم به ذکر است که این شاخص برای سنجش میزان شدت دیپگ شدن، استیبل کوین هایی با حجم معاملات بالا را دارای ریسک پایین‌تری برای دیپگ شدن می‌داند و استیبل کوین هایی با معاملات کمتر را آسیب‌پذیر در نظر می‌گیرد.

[مطالب مرتبط: آماده شدن بیت کوین برای جهش قبل از هاوینگ؟]

تحلیل و بررسی روند گذشته تتر نشان می‌دهد که دیپگ شدن USDT به شدت تحت تاثیر عواملی مانند نقدینگی پایین، کارمزد بالای بازخرید و حداقل میزان عرضه مورد نیاز تتر قرار دارد. در تایید این موضوع هم باید گفت که دیپگ شدن تتر در ماه آگوست در نتیجه کاهش نقدینگی و افزایش کارمزد بازخرید آن بود. رکود و زمستان طولانی مدت بازار ارز های دیجیتال نیز عامل دیگری است که باعث بی‌ثباتی استیبل کوین ها و افزایش احتمال دیپگ شدن آن‌ها شده است.

به عقیده این تحلیلگر، کاهش کارمزد بازخرید تتر می‌تواند معضل کنونی اکوسیستم USDT را برطرف کند. او همچنین به سود 850 میلیون دلاری گزارش شده برای 3 ماهه دوم سال 2023 اشاره کرد و گفت که کاهش این کارمزد، تاثیری چندانی در از بین رفتن سود این شرکت نخواهد داشت.

نظر شما درباره شکل گیری این الگوی دیپگ در تتر چیست؟ در بخش کامتنت‌ها نظرات خود را به اشتراک بگذارید.

منبع: coinedition
اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. به نظر من توی ایران دایDIA به مراتب امنیتش بیشتر از تتر هست چون مثل تتر متمرکز نیست