تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین؛ نبرد با تورم برای حفظ روند صعودی

چکیده مطلب:

سیاست‌های انقباضی دولت ایالات متحده، یکی از دلایل اصلی توقف رشد قیمت بیت کوین است. با وجود کاهش نقدینگی، بیت‌کوین در طول سال گذشته عملکرد قابل قبولی داشته است. تحلیل داده‌های بازار نشان می‌دهد که احتمال شروع دوباره روند صعودی بیت‌کوین در کوتاه‌مدت وجود دارد. در صورت تثبیت قیمت در محدوده ۶۲۰۰۰ دلار، اولین مقاومت مهم سطح ۶۴۰۰۰ دلار و در صورت کاهش قیمت، سطح ۵۵۰۰۰ دلار حمایت کلیدی خواهد بود.

بر اساس تحلیل داده‌های کلان اقتصادی، یکی از دلایل اصلی توقف رشد قیمت بیت‌کوین، سیاست‌های انقباضی دولت ایالات متحده بوده است. با این حال، بیت‌کوین در طول سال گذشته در برابر کاهش جریان نقدینگی، عملکرد نسبتا خوبی از خود نشان داده است.

تحلیل شاخص «نسبت ریسک فروشنده» (Sell-Side Risk Ratio) و سودآوری سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت حاکی از آن است که بازار در آینده نزدکی پتانسیل ادامه روند صعودی را دارد و این گروه از سرمایه‌گذاران به لحاظ آماری احتمال بیشتری برای کسب سود در آینده نزدیک دارند.

اگر قیمت بیت‌کوین بتواند در محدوده ۶۲,۰۰۰ دلار تثبیت شود، میانگین متحرک ۲۰۰ روزه در سطح ۶۴,۰۰۰ دلار به عنوان یک مقاومت مهم عمل خواهد کرد. در مقابل، در صورت کاهش قیمت، سطح ۵۵,۰۰۰ دلار به‌عنوان یک حمایت کلیدی برای بازار عمل خواهد کرد.

رشد بیت‌کوین طی دو هفته متوالی مجدداً احساسات مثبت را به بازار بازگردانده است. در این گزارش با نگاهی مختصر به داده‌های اقتصاد کلان و بررسی شاخص‌های آن چین خواهیم دید که چه شرایطی برای رشد متداوم قیمت لازم است.

سیاست‌های انقباضی ایالات متحده و عملکرد بیت‌کوین

اگر بخواهیم نگاه عمیق‌تری به بازار بیت‌کوین داشته باشیم، بررسی داده‌ها در سطح اقتصاد کلان می‌تواند دید وسیع‌تری از شرایط فعلی بازار به ما نشان دهد. یکی از مواردی که همواره بر حرکات بازارهای مالی و به‌خصوص بر بازار بیت‌کوین تأثیرگذار بوده، جریان نقدینگی کشور ایالات متحده است.

نمودار زیر علاوه بر ترازنامه مالی فدرال رزرو، ۲ نوع ابزار برای کنترل جریان نقدینگی را نیز نشان می‌دهد. ترازنامه مالی فدرال رزرو (سبز) مجموع دارایی‌های مالی فدرال رزرو در بانکداری‌های آمریکا است. همچنین حساب خزانه‌داری عمومی (صورتی) قرارداد بازخرید (نارنجی) دو مکانیزم مجزا برای مدیریت حجم نقدینگی در گردش است.

فدرال رزرو، هر کدام از این ابزارها را برای انقباض و انبساط جریان نقدینگی به کار می‌گیرد و در نهایت تأثیر نهایی آن را بر جریان خالص نقدینگی (مشکی) مشاهده می‌کنید.

این شاخص میزان جریان خالص نقدینگی فدرال رزرو در بانک‌های ایالات متحده را نشان می‌دهد
این شاخص میزان جریان خالص نقدینگی فدرال رزرو در بانک‌های ایالات متحده را نشان می‌دهد

 مهم‌ترین نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، افزایش مداوم نقدینگی در طول چهار سال اخیر است و بادقت بیشتر مشاهده می‌کنیم که افزایش نقدینگی تأثیر قابل‌توجهی بر رشد قیمت بیت‌کوین داشته و همبستگی قابل‌توجهی با حرکت قیمت ایجاد کرده است.

البته نمی‌توان گفت این جریان نقدینگی به‌صورت مستقیم بر رشد و افول بازارها تأثیرگذارند؛ اما افزایش نقدینگی شرایط را برای ریسک‌پذیری افراد و ورود آن‌ها به بازارهای ارزهای دیجیتال بیشتر فراهم می‌کند. بادقت بیشتر به طور واضح می‌توانیم بگوییم یکی از علت‌های مهمی که بیت‌کوین به‌صورت گسترده در رشد قیمت و عبور از سقف خود با مشکل مواجه شده، رکود جریان نقدینگی است.

هرچند باوجود سیاست‌های انقباضی دولت ایالات متحده، در طول دو سال گذشته عملکرد خوبی را از بیت‌کوین شاهد بودیم.

تحلیل ریسک ایجاد فشار فروش در بازار

یکی از مواردی که مشخص می‌کند که دقیقاً در کدام مرحله از چرخه بازار قرار داریم، شاخص نسبت ریسک فروشنده است. این معیار مجموع سود و زیانی که افراد بازار نقد کرده‌اند را نسبت به ارزش حقیقی بازار در نظر می‌گیرد. هدف این شاخص به‌طورکلی این است که نشان دهد بازار، چه میزان در معرض ریسک فشار فروش است و چه زمانی یک‌روند به پایان خود نزدیک‌تر می‌شود.

این شاخص ریسک ایجاد فشار فروش در بازار را مشخص می‌کنداین شاخص ریسک ایجاد فشار فروش در بازار را مشخص می‌کند.

بادقت بیشتر مشاهده می‌کنیم زمانی که قیمت حوالی ۷۳ هزار دلار به سقف خود رسید این شاخص نیز به نواحی اشباع برخورد کرده است. به عبارتی به دلیل اینکه توازن میان سود و زیان بازار از حالت عادی خارج شد، بازار نتوانست خود را در آن منطقه قیمتی حفظ کند. اما در حال حاضر کاهش نقدینگی در این شاخص به‌خوبی مشهود است و طبق این معیار بازار به نواحی رسیده است که میزان سود و زیان متعادل می‌تواند در آینده‌ای نزدیک بازار را به جهت دیگری سوق دهد.

بهبود سودآوری سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت

یکی از موارد مهمی که طی هفته قبل به آن اشاره شد مدت سودآوری سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت بوده است. این دسته از افراد هرچقدر بتوانند به سودآوری نزدیک‌تر شوند و مدت زمانی بیشتری در این حالت بمانند دیدگاه بت برای مدت بیشتری بر بازار حاکم خواهد بود. نمودار زیر میزان سودآوری این سرمایه‌گذاران را نشان می‌دهد و برای دید بهتر میانگین ۱۵۵ روزه نیز برای آن مشخص کرده است.

 این شاخص میانگین ۱۵۵ روزه سودآوری سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت را نشان می‌دهد
 این شاخص میانگین ۱۵۵ روزه سودآوری سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت را نشان می‌دهد

اکنون مشاهده می‌کنیم که این سرمایه‌گذاران در طول ۶ ماه گذشته نتوانسته‌اند به سودآوری مطلوب خود برسند و باتوجه‌به سابقه این شاخص معمولاً حدود ۵ تا ۶ ماه در چنین شرایط بلاتکلیفی (زیر میانگین ۱۵۵ روزه) به سر برده به‌تدریج از آن خارج شده‌اند. اکنون این شاخص پس از گذشت ۶ ماه توانسته است هر چند اندک از میانگین ۱۵۵ روزه عبور کند.

گرچه هنوز به طور قطعی نمی‌توان بازگشت روند این شاخص را پیش‌بینی کرد؛ اما احتمالاً به‌زودی تغییر روند تدریجی این شاخص را شاهد باشیم.

موانع رشد قیمت بیت کوین

 در بخش پایانی گزارش باید ببینیم که چه موانعی مقابل روند رشد بیت‌کوین قرار دارند و چه نواحی موجب استحکام روند قیمت هستند. در نمودار زیر چهار شاخص بسیار مهم را مشاهده می‌کنید. این شاخص‌ها عبارت‌اند از: ناحیه اشباع فروش سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت (نارنجی)، میانگین قیمت خرید سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت (قرمز) شاخص میانگین متحرک ۲۰۰ روزه (سبز) و ناحیه متعادل شاخص MVRV.

 این شاخص نواحی مهم قیمت را بر اساس شاخص‌های آن چین مشخص می‌کند این شاخص نواحی مهم قیمت را بر اساس شاخص‌های آن چین مشخص می‌کند

 در حال حاضر قیمت در تلاش برای برخورد با نقطه سربه‌سر سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت (۶۲۰۰۰ هزار) موفق بوده و برخورد مختصری با میانگین متحرک ۲۰۰ روزه (۶۴۰۰۰ هزار دلار) داشته است. بازار برای ادامه روند صعودی خود باید بتواند این دو ناحیه تا را طی هفته آینده به‌خوبی حفظ کند. در غیر این صورت ناحیه متعادل شاخص MVRV در سطح ۵۶۰۰۰ هزار دلار و در نهایت ناحیه اشباع فروش سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت در سطح ۵۰ هزار دلار ناحیه مناسب و کم‌ریسکی برای خرید پله‌ای بیت‌کوین خواهد بود.

پیش‌بینی کوتاه‌مدت قیمت بیت کوین

هزینه‌های سرسام‌آور دولت‌ها و بدهی‌های تسویه نشده آن‌ها از مهم‌ترین عوامل تورم افسارگسیخته پول به‌صورت گسترده هستند که سبب شده تا بسیاری از سرمایه‌گذاران خرد و کلان به دارایی ضدترم و غیرمتمرکزی همچون بیت‌کوین روی‌آورند. در طول یک دهه اخیر اعتماد افراد به‌تدریج به این نوع دارایی افزایش پیدا کرده است؛ اما بیت‌کوین همچنان به‌عنوان دارایی ریسکی شناخته می‌شود و در شرایط رکود نقدینگی، تقاضای کمتری به خود جذب می‌کند. به‌خصوص در طول دو سال اخیر که دولت‌ها سیاست انقباضی در پیش گرفته و سبب کاهش نقدینگی بازارها شدند و در نتیجه ریسک‌پذیری برای معامله بیت‌کوین نیز کاهش داشت. اما باوجود این شرایط بیت‌کوین توانسته است خود را مجدداً به محدوده سقف تاریخی خود برساند و سرمایه‌ای که در بازار خرسی سال ۲۰۲۲ ازدست‌داده مجدداً به خود جذب کند.

بنابراین در شرایط تورمی می‌توان بیت‌کوین را درگاه امنی برای ذخیره ارزش دانست و تا زمانی که جریان نقدینگی به بازارها ورود پیدا نکرده است رشد مداوم قیمت احتمال کمتری دارد. بر اساس داده‌های آن چین در کوتاه‌مدت ممکن است همچنان شاهد ریزش نسبی قیمت باشیم؛ اما طبق شاخص نسبت ریسک فروشنده با متعادل شدن میزان سود و زیان افراد، ریسک فشار فروش سنگین در بازار کمتر می‌شود. سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت اکنون به‌صورت مختصر به سودآوری رسیده‌اند و امکان فروش آن‌ها در کوتاه‌مدت وجود دارد؛ اما به لحاظ آماری در ناحیه‌ای قرار گرفته‌اند که امکان سودآوری گسترده آن‌ها در طول چند هفته آینده بیشتر خواهد بود.

ناحیه ۵۶۰۰۰ هزار دلار همچنان ناحیه کم‌ریسک‌تری برای ورود به بازار است و در صورت حفظ ناحیه ۶۴۰۰۰ هزار دلار می‌توان به ادامه رشد قیمت امید داشت.

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *