تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین؛ آیا روند صعودی پایان یافته است؟

چکیده مطلب:

 بررسی داده‌های آن‌چین با دیدگاه بلندمدت نشان می‌دهد که سودآوری بازار فعلاً در شرایط متعادل قرار دارد و هنوز نشانی از ناامیدی گسترده مشاهده نمی‌شود. همچنین، جریان ورودی و خروجی نقدینگی به ETFهای اسپات به حالت خنثی برگشته است. واگرایی‌ شکل‌گرفته میان میزان سود و زیان تحقق‌یافته، بیانگر آن است که بازار برای ایجاد محدوده‌ای محکم در تلاش است و ناحیه مقاومتی مهم بیت‌کوین هم‌اکنون در محدوده ۶۲۰۰۰ هزار دلار قرار دارد.

در ابتدا باید میزان سودآوری چرخه کنونی قیمت بیت کوین را با چرخه‌های گذشته مقایسه کنیم تا ببینیم چه شرایطی می‌تواند روند صعودی را تهدید کند. در قسمت پایینی نمودار زیر درصد بیت‌کوین‌هایی مشخص شده که درحال‌حاضر در سود هستند و قسمت بالایی درصد بیت‌کوین‌هایی را نشان می‌دهد که در ضرر هستند.

این شاخص درصد بیت‌کوین‌های در سود و در ضرر را نشان می‌دهد
این شاخص درصد بیت‌کوین‌های در سود و در ضرر را نشان می‌دهد

 درحال‌حاضر حدود ۷۹درصد از بیت‌کوین‌ها دارای سود بالقوه و حدود ۲۰درصد دیگر دچار زیان هستند. اگر به چرخه‌های قبلی توجه کنیم، معمولاً در دوره‌‌های اصلاح قیمت بسیار عادی‌ای است که حدود ۲۵ تا ۳۰درصد از بیت‌کوین‌ها در رنج قیمتی دچار زیان شوند. اما اگر بازار بیش از این مقدار دچار زیان‌آوری شود، می‌توان آن را نقطهٔ شروعی برای بازار خرسی و ناامیدی گسترده میان افراد دانست. در این مقطع نوسانات کنونی بازار بیشتر به اصلاحاتی شباهت دارد که در بازار گاوی رخ می‌دهد؛ بنابراین هنوز به مرحله زیان‌آوری گسترده در تمام سطح بازار نرسیده‌ایم.چ

اکنون باید ببینیم که چه میزان از ریزش قیمت بیت کوین تحت‌تأثیر سرمایه ورودی و خروجی ETFهای اسپات بوده است. طی هفته گذشته مجموعاً حدود ۷۰۰میلیون دلار از این صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله خارج شده که سنگین‌ترین خروج سرمایه در ۶ ماه اخیر است.

این شاخص ارزش سرمایه ورودی و خروجی ETFهای اسپات بیت کوین را مشخص می‌کند
این شاخص ارزش سرمایه ورودی و خروجی ETFهای اسپات بیت کوین را مشخص می‌کند

این جریان نقدینگی قطعاً نشان‌دهنده احساسات منفی در بازار است؛ اما می‌بینیم که با وجود این میزان خروجی، بازار در نواحی مهم خود سعی در ریکاوری و حفظ ثبات خود دارد. از طرفی قیمت خرید آن‌ها به طور میانگین ۵۹.۲۰۰ دلار است. اگر بادقت بیشتری توجه کنیم از ابتدای سال ۲۰۲۴ زمانی که ETFهای اسپات بیت کوین به یکی از ارکان مهم بازار تبدیل شده‌اند، تابه‌حال سه مرتبه از میانگین قیمت خرید خود پایین‌تر رفته‌اند. البته تاکنون بازار توانسته است به منطقه سربه‌سر آن‌ها برسد؛ اما برای بازگشت روند صعودی نباید به‌صورت ممتد شاهد خروج نقدینگی از ETFها باشیم.

 در مرحله بعدی باید ببینم حرکت ریزشی قیمت، چه میزان زیان برای بازار در برداشته است. در حال حاضر مشاهده می‌کنیم که طی یک هفته گذشته روزانه حدود ۲۵۰ میلیون دلار ضرر و ۲۸۰ میلیون دلار سود در بازار نقد شده است.

این شاخص میزان سود و زیان تحقق‌یافته در تمام بازار را نشان می‌دهد
این شاخص میزان سود و زیان تحقق‌یافته در تمام بازار را نشان می‌دهد

 باتوجه‌به این روند به نظر می‌رسد که به‌تدریج سود کمتری در بازار نقد می‌شود. این روند می‌تواند به این معنا باشد که افرادی که مدت زیادی هولدر هستند، در شرایط کنونی رغبتی به فروش بیت‌کوین‌های خود ندارند. از طرفی مجموع تحقق‌یافته روند روبه‌رشدی را نشان می‌دهد و این رخداد نیز می‌تواند به این معنا باشد که افرادی با دید کوتاه‌مدت به‌تدریج در حال خروج از بازار و درصورتی‌که این روند، مدت زمانی غیرعادی ادامه نداشته باشد، می‌تواند در راستای ایجاد یک محدوده قوی برای ادامه روند صعودی بسیار مهم باشد.

یکی از عوامل بسیار مهم برای تعیین روند کوتاه‌مدت بازار رفتار سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت است. در بخش قبلی اشاره کردیم که هولدرهای بازار در شرایط فعلی فعالیت کمتری دارند و منتظر نواحی پرسودتری برای خروج از بازار هستند؛ بنابراین اکنون سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت بیشترین تأثیر را در حرکات قیمتی دارند. در نمودار زیر مشاهده می‌کنید که میانگین خرید سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت با قیمت فعلی بازار چه میزان فاصله دارد.

این شاخص حباب قیمت بیت‌کوین را نسبت به میانگین قیمت خرید سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت و نواحی اشباع خرید و اشباع فروش آن‌ها مشخص می‌کند
این شاخص حباب قیمت بیت‌کوین را نسبت به میانگین قیمت خرید سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت و نواحی اشباع خرید و اشباع فروش آن‌ها مشخص می‌کند

همان‌طور که مشاهده می‌کنید در طول ۴ ماه گذشته بازار بر وفق مراد این افراد نبوده و برای سودآوری به طور مداوم بامانع روبه‌رو شده‌اند. یکی از نواحی بسیار مهم بازار در حال حاضر نواحی اشباع فروش این شاخص است. باتوجه‌به چرخه‌های قبل بازار می‌تواند مدت دو الی سه ماه را پایین‌تر از ناحیه اشباع فروش بگذراند و سپس حرکت جدید خود را آغاز کند؛ اما فعلاً در این چرخه ناحیه اشباع فروش در منطقه ۵۰٬۰۰۰ تا ۵۲٬۰۰۰ هزار دلار به‌عنوان حمایت ظاهر شده است؛ بنابراین انتظار می‌رود همچنان در این نواحی حجم تقاضا بیشتر از عرضه باشد.

تحلیل کوتاه‌مدت قیمت بیت کوین

همان‌طور که هفته‌های قبل به آن اشاره شد، بیت‌کوین برای اینکه بتواند حجم سرمایه‌ای که در طول یک سال و نیم اخیر به آن تزریق شده هضم کند، باید چندین ماه را در رنج مشخصی حرکت کند و بااین‌حال در سال جاری توانسته عرضه‌های سنگینی را جذب کند و روند عرضه و تقاضا را تا حدودی متعادل نگه دارد.

در چرخه فعلی، فعلاً زیان بازار به حدی نرسیده است که بتواند جوّ روانی بازار را به‌طورجدی تهدید کند و این میزان زیان‌آوری در حد اصلاحاتی است که در چرخه‌های صعودی قبل تجربه کردیم. احساسات منفی بازار در هفته گذشته عرضه سنگینی را از ETFها در برداشت که این مورد به دلیل ریسک زدایی در بازار ارز، سهام و کالای جهانی عادی به نظر می‌رسد. در حال حاضر جریان ورودی و خروجی این مؤسسات به حالت خنثی بازگشته است.

همچنین کاهش سود تحقق‌یافته بازار به این معناست که سرمایه‌گذاران بلندمدت و به‌اصطلاح هولدرها انگیزه کمتری برای فروش بیت‌کوین‌های خود در قیمت‌های فعلی دارند. از طرفی سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت چند ماه متوالی نتوانسته‌اند به‌صورت گسترده به سودآوری برسند و محدوده اشباع فروش آن‌ها در ناحیه ۵۰٬۰۰۰ هزار دلار حمایت مهمی برای بازار بوده و انتظار داریم این ناحیه همچنان مانع ریزش قیمت شود.

در مقابل اکنون که احساسات خنثی به بازار برگشته است، احتمالاً بعد از رشد نسبی قیمت، در ناحیه ۶۲٬۰۰۰ هزار دلار (میانگین قیمت خرید سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت) با مقاومت روبه‌رو شویم.

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *