تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین (۴ تیر)
قیمت بیتکوین حمایت ۶۳هزار دلاری را از دست داده است در مسیر کاهش تا حمایت ۵۷هزار دلاری قرار داد. البته در صورت بازگشت به بالای این سطح، میتوان به شروع دوباره روند صعودی امیدوار بود. فشار فروش بیت کوین ماینرها، تاثیری حداقلی بر کاهش اخیر قیمت داشته و عامل اصلی ضعف بازار، کاهش نوسانات و تقاضا است.
بازار ارزهای دیجیتال منتظر حرکت قیمت بیتکوین است تا رشد خود را از سر بگیرد؛ اما این ارز دیجیتال همچنان قدرتی برای صعود از خود نشان نمیدهد. در این گزارش به رفتار یکی از بازیگران مهم شبکه بیتکوین یعنی ماینرها میپردازیم تا ببینیم این گروه اخیراً چه تأثیری بر قیمت داشتهاند و در ادامه نواحی حمایتی مهم را بررسی میکنیم.
تأثیر عرضه ماینرها بر روند قیمت بیت کوین
در ابتدا باید شرایط درآمدی ماینرها را بررسی کنیم. با کمک این شاخص میتوانیم درآمد روزانه ماینرها را با درآمد سالیانه آنها مقایسه کنیم. بهطورکلی این معیار نشان میدهد که ماینرها چه میزان سودآور هستند، چه زمانی به علت فشار مالی در شرایط بحرانی قرار دارند و ممکن است کوینهای خود را بفروشند.
درآمد ماینرها اخیراً نسبت به یک سال اخیر بسیار کاهش داشته که یکی از مهمترین دلایل آن را میتوان هاوینگ بیتکوین نام برد. در حال حاضر درآمد روزانه آنها ۳۵ درصد کاهش پیدا کرده و آنها نسبتاً تحتفشار مالی قرار گرفتهاند. اما باید ببینیم که آیا ماینرها بهصورت گسترده از شبکه خارج شدهاند؟
برای مشاهده قدرت محاسباتی شبکه باید ببینیم که قدرت پردازش دستگاههای ماینینگ در چه وضعیتی قرار دارد. شاخص هش ریبون (Hash Ribbon) این امکان را میدهد تا بهطورکلی قدرت پردازش ماینرهای شبکه بیتکوین را مشاهده کنیم.
درحالحاضر ریزشی در این شاخص مشاهده میکنیم که نشان میدهد عدهای از ماینرهای شبکه دستگاههای ماینینگ خود را خاموش کردهاند. علت این رخداد میتواند این باشد که درآمد ماینرها به دلیل نصفشدن پاداش آنها کاهشیافته و به دلیل فشارهای مالی برخی از دستگاههای خود را خاموش کردهاند تا هزینههای ماینینگ خود را کاهش دهند.
درحالحاضر میانگین ۳۰ روزه این معیار به زیر میانگین ۶۰ روزه رسیده که نشان میدهد بعضی از ماینرهایی که قدرت مالی کمتری داشتند، ناگهان از شبکه خارج شدهاند؛ زیرا هزینههای ماینینگ برایشان سنگین تمام شده است.
بااینحال این صنعت نیز مانند صنایع و کسبوکارهای دیگر دچار مشکلات مالی میشود و هر نهادی که ترازنامه قویتری داشته باشد در این حوزه قویتر عمل خواهد کرد. در حال حاضر صرفاً ۴ درصد از قدرت ماینینگ شبکه کاهش پیدا کرده و خروج گسترده ماینرها از شبکه را مشاهده نمیکنیم.
اکنون باید ببینیم که ماینرها چه میزان از دارایی خود را به بازار عرضه کردهاند. آیا این مقدار عرضه بهقدری قابلتوجه بوده است که باعث ضعف روند قیمت شود؟ همانطور که در نمودار مشاهده میکنید ماینرها اخیراً در تنگنای مالی قرار گرفته و مقداری از داراییهای خود را فروختهاند.
البته این میزان عرضه بهاندازه مراتب قبلی شدید نبوده و در مقابل کاهش درآمد آنها واکنشی بسیار عادی به نظر میرسد؛ بنابراین در این شرایط برخی از ماینرها مجبور میشوند مقداری از ذخایر بیتکوینی خود را بفروشند تا بتوانند هزینههای استخراج را پرداخت کنند.
پیشبینی کوتاهمدت روند قیمت بیت کوین
در این بخش از گزارش به نواحی حمایتی مهم بازار میپردازیم. در حال حاضر قیمت بیتکوین حمایت مهم خود را در سطح ۶۳ هزار دلار ازدستداده است. همانطور که در گزارش قبل اشاره کردم این محدوده میانگین قیمت خرید افراد فعال بازار است و حفظ آن برای ادامه روند صعودی بازار بسیار مهم است.
درحالحاضر میبینیم که طی یک روز گذشته قیمت نتوانست این سطح مهم را حفظ کند. اکنون دو حالت برای قیمت میتوانیم در نظر داشته باشیم. اگر قیمت بتواند طی چند روز آینده مجدداً از این ناحیه عبور کند، میتوانیم دوباره حرکت رنج را در محدوده قبلی برای قیمت متصور باشیم.
اما اگر این محدوده بهاندازه کافی برای حمایت قوی نباشد، حمایت بعدی میانگین متحرک ۲۰۰ روزه در قیمت ۵۷ هزار دلار است. این ناحیه همیشه برای بازار سطح مهمی به شمار میرود؛ بنابراین واکنش افراد مختلف را در پی خواهد داشت.
پیشبینی هفتگی روند قیمت بیت کوین
معمولاً در مراحل مختلف بازار عدهای تصور میکنند که صرفاً یک عامل میتواند موجب ضعف و یا رشد قیمت بیتکوین باشد. ماینرها در شبکه بیتکوین نقش تأمینکننده را دارند و خروج گسترده آنها از شبکه تأثیر بسیار زیادی در قیمت و حوزههای مختلف شبکه بیتکوین خواهد داشت. اما نکتهای که باید به آن اشاره کرد این است که در حال حاضر عدهای از ماینرها بهواسطهٔ هاوینگ بیتکوین دچار کاهش درآمد شدهاند و ماینینگ دیگر برای عدهای از آنها بهصرفه نیست.
این عده به دلیل هزینههای بالای انرژی و کاهش درآمدی مجبورند ریگهای ماینینگ خود را خاموش کنند و یا مقداری از ذخایر بیتکوین خود را بفروشند. از طرفی اگر به میزان کاهش هشریت توجه کنیم میبینیم باوجوداینکه ماینرها هماکنون شرایط مناسبی ندارند، کاهش ۴ درصدی هشریت را نیز نمیتوان نشانه تسلیم و خروج گسترده ماینرها از شبکه تلقی کرد.
همچنین عرضه دارایی ماینرها بهاندازهای نبوده است که بتواند برای قیمت بیتکوین فشار فروش ایجاد کند؛ بنابراین ضعف روند قیمت را نمیتوانیم کاملاً بر دوش ماینرها بگذاریم و در حال حاضر مهمترین عامل ضعف روند، کاهش نوسانات و تقاضای بازار است. دررابطهبا روند قیمت نیز باید گفت احتمالاً قیمت بیتکوین حمایت مهم خود را در ناحیه ۶۳ هزار دلار ازدستداده باشد. اما اگر قیمت بتواند سریعاً خود را به بالای این ناحیه برساند میتوانیم به ادامه روند امیدوار باشیم. در غیر این صورت، میانگین متحرک ۲۰۰ روزه در قیمت ۵۷ هزار دلار، حمایت مهم بعدی خواهد بود.