تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین (۲مرداد)

چکیده مطلب:

قیمت بیت‌کوین بالاخره توانست از سطح ۶۴ هزار دلار عبور کند. بازار در ناحیه متعادل خود ثبات پیدا کرده و رشد قابل‌توجهی را رقم زده است. میزان معاملات اهرمی به نقطه اشباع خود رسیده‌اند و احتمال کاهش قیمت تا ناحیه ۶۴ هزار دلار وجود دارد.

تحلیل هفتگی بیت کوین 2 مرداد

قیمت بیت‌کوین با رالی صعودی توانست از سطح میانگین خرید سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت (۶۴ هزار دلار) عبور کند و دوباره خود را به سطح ۶۸ هزار دلار برساند. در این مرحله باید ببینیم وضعیت کلی بازار چگونه رقم خورده و با وجود عرضه کوین‌های سازمانی چه عواملی باعث رشد قیمت شده است.

تحلیل کوتاه‌مدت روند قیمت بیت کوین

 در ابتدا بهتر است تصویری کلی از بازار ترسیم کنیم. در نمودار زیر با استفاده از شاخص MVRV می‌توانیم بفهمیم که بیت‌کوین چه مقدار دچار حباب قیمتی است. همان‌طور که مشاهده می‌کنید زمانی که قیمت تا سطح ۵۳ هزار دلار ریزش داشت این شاخص به لحاظ آماری به ناحیه متعادل خود (سطح صفر شاخص) رسید. ناحیه متعادل یعنی افراد بازار به‌طورکلی نه بسیار دچار زیان هستند و نه سود زیادی از بازار دریافت کرده‌اند.

این شاخص میانگین قیمت تحقق‌یافته بیت کوین برای تمام افراد بازار نشان می‌دهد

درحال‌حاضر می‌بینیم که این ناحیه برای بسیاری از افراد ارزنده بوده و چون موقعیت را برای ورود به بازار مناسب دیده بودند، از این ناحیه حمایت کردند. اگر به گذشته نمودار نیز توجه کنیم معمولاً در چرخه‌های گذشته، بازار پس از ریزش قیمت به‌سرعت ناحیه متعادل خود را از دست می‌داد و افراد را به طور ناگهانی دچار زیان می‌کرد. اما در چرخه فعلی سودآوری و زیان‌آوری بازار بسیار معقول به نظر می‌رسد و نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران به روند بلندمدت بازار اعتماد دارند.

 اخیراً با اضافه‌شدن ETFها به معادلات بازار، ورود و خروج این مؤسسات نیز برای تشخیص روند کلی بازار اهمیت بسیاری پیدا می‌کند. در نمودار زیر می‌توانیم میانگین قیمت خرید بیت‌کوین‌هایی که توسط ETFها خریدوفروش شده‌اند، ببینیم. همان‌طور که مشاهده می‌کنید سطح ۵۸ هزار دلار میانگین قیمت خرید این مؤسسات بوده و پس از اینکه ETFها مدت‌زمان کوتاهی را زیر این ناحیه گذراندند، بازار مجدداً توانست موجب سودآوری این مؤسسات شود.

این شاخص میانگین قیمت تحقق یافته ETF های اسپات بیتکوین را نشان می‌دهد

این مؤسسات در میانگین قیمت خرید خود وارد بازار شده و به قیمت قدرت بیشتری بخشیدند. اکنون باتوجه‌به این که دوباره به سودآوری رسیده‌اند، باید بدانیم که این گروه از سرمایه‌گذاران معمولاً در نواحی کم‌ریسک وارد بازار می‌شوند و انتظار سودآوری سرسام‌آوری از بازار ندارند؛ بنابراین باید منتظر برداشت سود آن‌ها در بازار باشیم.

حالا برای اینکه ببینیم رشدی که اخیراً در بازار شاهد آن بودیم با چه مقدار تقاضا همراه بوده، باید به شاخص زیر توجه کنیم. این نمودار نشان می‌دهد که حجم خرید فوری (Market Buy) صرافی‌ها بیشتر است و یا فروش فوری (Market sell) آن‌ها. به‌عبارت‌دیگر کاربران صرافی‌ها بیشتر برای فروش بیت‌کوین‌های خود عجله داشته‌اند و یا برای خرید آن شتاب‌زده عمل کردند.

این شاخص اختلاف حجم Market Buy و حجم Market Sell صرافی‌ها را نشان می‌دهد

همان‌طور که مشاهده می‌کنید طی ۱۰ روز اخیر افراد دوباره برای خرید بیت‌کوین هیجان نشان داده و در این مدت‌زمان، حجم خرید فوری آن‌ها به طور میانگین روزانه ۶۰ میلیون دلار بوده است؛ بنابراین این میزان حجم خرید تأثیر بسیاری در جذب عرضه کوین‌های سازمانی و شناخته شده داشته است.

در بخش آخر نگاهی به بازار فیوچرز خواهیم داشت. این شاخص میزان معاملات اهرمی باز را نشان می‌دهد. یعنی معاملاتی که اصطلاح هنوز تعیین تکلیف نشده‌اند. همان‌طور که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید پس از اینکه قیمت به سطح ۶۸ هزار دلار رسید، معاملات اهرمی بسیاری توسط معامله‌گران باز شده و مجدداً سبب افزایش گمانه‌زنی بازار شده‌اند.

این شاخص نواحی اشباع معاملات اهرمی باز فیوچرز و نواحی اهرم زدایی را نشان می دهد

معمولاً زمانی که میزان معاملات اهرمی تا این حدود و به این سرعت افزایش پیدا می‌کند؛ یعنی بازار برای حرکت به سطوح بالاتر به اهرم زدایی نیاز دارد و یا حداقل معاملات اهرمی را باید تا حدود نسبی از خود خارج کند؛ بنابراین می‌توان گفت به علت افزایش شدید این نوع معاملات، قیمت ممکن است در کوتاه‌مدت ثبات خود را از دست بدهد.

جمع‌بندی

ناحیه ۵۸ هزار دلار برای بسیاری از سرمایه‌گذاران ارزنده بوده و این افراد با تقاضای خود در این ناحیه موجب رشد قیمت شده‌اند. از طرفی فروش کوین‌های دولت آلمان و بازیابی کوین‌های صرافی Mt.gox اخیراً سر تیتر اخبار ارزهای دیجیتال شده و توجه همه را به خود جلب کرده است. فارغ از اینکه کوین‌های عرضه شده متعلق به چه نهاد و یا سازمانی باشند، باید توجه داشت که در اکثر مواقع تأثیر روانی این اخبار برای افراد، از تأثیر واقعی آن در ساختار بازار بیشتر است.

نمودار ۴ ساعته قیمت بیت کوین

اکنون می‌بینیم که با وجود عرضه کوین‌های شناخته شده، تقاضای کافی برای جذب این فشار فروش وارد بازار شده و توانسته قیمت را به سطح ۶۸ هزار دلار برساند. در حال حاضر ETFها به طور میانگین حدود ۱۲ درصد سودآور هستند و باتوجه‌به اینکه این دسته از سرمایه‌گذاران نسبت به افراد کم‌تجربه و تازه‌وارد بازار متفاوت عمل می‌کنند و با سودآوری نسبی از بازار خارج می‌شوند، ممکن است در این نواحی فشار عرضه بیشتری توسط این مؤسسات وارد بازار شود.

بعلاوه معاملات اهرمی بازار فیوچرز به نواحی اشباع خود رسیده و این رخداد می‌تواند در کوتاه‌مدت مانع رشد قیمت باشد؛ بنابراین درصورتی‌که در کوتاه‌مدت شاهد ضعف قیمت باشیم، ناحیه ۶۴ هزار دلار (میانگین قیمت خرید سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت) حمایت بسیار مهمی برای بازار خواهد بود.

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *