تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین (۲۶ تیر)
بیتکوین با موفقیت از میانگین متحرک ۲۰۰ روزه عبور کرد و اکنون به میانگین قیمت خرید سرمایهگذاران کوتاهمدت در سطح ۶۴ هزار دلار نزدیک میشود. سرمایهگذاران بلندمدت در حال حاضر سودآورند و بالای سطح ۵۰ هزار دلار احتمال کمتری برای عرضه گسترده این افراد وجود دارد.
قیمت بیتکوین طی هفته اخیر با حرکتی قدرتمند خود را به سطح 64هزار دلار رساند. این رشد قیمت میتواند برای مدتی فشار روانی سرمایهگذاران کوتاهمدت را کمتر کند. در این گزارش رفتار افراد فعال بازار و همچنین هولدرها را بررسی میکنیم و سپس نواحی حمایتی و مقاومتی مهم قیمت را مشخص خواهیم کرد.
سرمایهگذاران کوتاهمدت چه واکنشی به روند قیمت بیت کوین خواهند داشت؟
در ابتدا نگاهی به معاملات افراد فعال بازار یا همان سرمایهگذاران کوتاهمدت داشته باشیم. همانطور که مشاهده میکنید این افراد تا کنون به مدت یک ماه دچار زیان بودهاند و در حال حاضر کوینهای خود را زیر قیمت خرید فروخته و با ضرر جابهجا میکنند. طی هفته اخیر این افراد بهصورت میانگین کوینهای خود را با ۱۶ درصد ضرر خرج کردهاند. اگر بادقت بیشتری به این نمودار توجه کنیم میبینیم معمولاً زمانی که فروش این افراد تا سطح ۰.۹۴ شاخص برسد، عبور قیمت از سطح میانگین خرید کمی مشکلتر میشود و زمان بیشتری برای عبور از این ناحیه نیاز دارد؛ زیرا طبیعتاً پس از اینکه این افراد مدتی زیانآور باشند، عدهای از آنها حتماً در ناحیه سربهسر خود (۶۴ هزار دلار) از بازار خارج خواهند شد.
سرمایهگذاران بلندمدت چه نقشی در روند عرضهوتقاضای بازار داشتند؟
اکنون بهتر است با نگاهی بلندمدت بازار را بررسی کنیم و برای رسیدن به دید کلی رفتار سرمایهگذاران بلندمدت شاخص مناسبی است. همانطور که میدانید سرمایهگذاران بلندمدت و یا بهاصطلاح هولدرهای بازار معمولاً بیش از پنج ماه بیتکوینهای خود را نگهداری میکنند. این افراد صبر بیشتری دارند و بهندرت دچار هیجانات ناشی از نوسانهای کوتاهمدت بازار میشوند. در این نمودار میزان عرضه دارایی این افراد باتجربه را مشاهده میکنید. اگر به چرخههای گذشته بازار دقت کنیم خواهیم دید که این گروه از بازار همواره در سقف بازار کوینهای خود را عرضه کردند و یا اینکه به عبارتی عرضه این افراد باعث ایجاد سقف قیمتی و ریزش شدید قیمت شده است. در این چرخه عرضه گسترده کوینهای بلندمدت را مشاهده کردیم اما میبینیم که قیمت بهشدت چرخههای قبل دچار نوسان نشده و این افراد عرضه خود را نسبت سقف ۷۳ هزار دلار کاهش دادهاند؛ بنابراین میتوان گفت روند عرضه و تقاضا این افراد به ثبات سیده است.
حال باید ببینیم چه نواحی ممکن است عرضه سرمایهگذاران بلندمدت را به دنبال داشته باشد. در نمودار زیر شاخص MVRV را مشاهده میکنید که مختص سرمایهگذاران بلندمدت در نظر گرفته شده است. خط آبیرنگ در نمودار مشخص میکند که بازار چه مقدار از میانگین قیمت خرید این گروه فاصله گرفته است. اما نکته مهم این نمودار در حال حاضر میانگین سالیانه (خط نارنجی) این شاخص است. در حال حاضر مشاهده میکنیم که این شاخص به میانگین سالیانه خود در حوالی ۵۰ هزار دلار بسیار نزدیک شده است و تا زمانی که بالای این سطح در حرکت باشد عرضه گسترده توسط این گروه از سرمایهگذاران احتمال وقوع کمتری خواهد داشت. زیرا در این حالت هنوز سودآور هستند و دچار زیانی هنگفت نشدهاند.
پیشبینی کوتاهمدت روند قیمت بیت کوین
اکنون باید ببینیم بازار در چه نواحی ممکن است با حمایت و مقاومت روبهرو شود. در نمودار زیر میانگین قیمت خرید سرمایهگذاران کوتاهمدت (قرمز)، میانگین متحرک ۲۰۰ روزه (نقطهچین سبز)، حد میانی شاخص MVRV (آبی)، ناحیه اشباع فروش افراد کوتاهمدت بازار (نارنجی) و میانگین خرید حقیقی تمام افراد بازار (آبی کمرنگ) را مشاهده میکنید. در حال حاضر قیمت در ناحیهای که شاخص MVRV به متعادلترین حالت خود میرسد حمایت خود را پیدا کرده و بهخوبی توانسته از میانگین متحرک ۲۰۰ روزه عبور کند. همانطور که میدانید شاخص MVRV حباب قیمتی بازار را مشخص میکند و ناحیه مشخص شده (خط آبی) در نمودار به لحاظ آماری حد میانی این شاخص محسوب میشود. به عبارتی این ناحیه حاکی از این است بازار نه بسیار برای افراد سودآور و نه بسیار زیانآور است. در مرحله بعد اگر بخواهیم در میانمدت حمایتی را برای بازار مشخص کنیم نقطه اشباع فروش افراد کوتاهمدت (۵۰ هزار دلار) سطح مهم بعدی خواهد بود که این سطح نهایت فشار اقتصادی و روانی این افراد را به دنبال دارد.
جمعبندی
عرضه سنگین سرمایهگذاران بلندمدت همواره بهعنوان یکی از نشانههای پایان بازار صعودی بیتکوین تلقی میشود. اما تفاوتی که این چرخه نسبت به چرخههای قبل دارد این است که پس از عرضه گسترده هولدرها، بازار بهشدت چرخههای قبل ریزش نداشته است و سعی دارد خود را در سطوح مهم قیمت حفظ کند. همچنین باتوجهبه این که تقریباً چهار ماه از عرضه هولدرهای بازار گذشته است، به نظر میرسد که فشار عرضه این افراد تأثیر خود را بر قیمت گذاشته باشد. تا زمانی که قیمت بالای سطح ۵۰ هزار دلار در حرکت باشد، احتمال عرضه سنگین توسط این افراد کمتر است.
اما بااینحال ممکن است این افراد دوباره در قیمتهای بالاتر کوینهای خود را بهصورت گسترده عرضه کنند. همانطور که در گزارشها قبلی اشاره کردیم، یکی از شروط ادامه روند صعودی بازار عبور قیمت از سطح ۵۸ هزار دلار است. اکنون که قیمت این ناحیه مهم را پشت سر گذاشته است مقاومت بعدی بازار میانگین خرید سرمایهگذاران کوتاهمدت در سطح ۶۴ هزار دلار خواهد بود. ازآنجاییکه این افراد صبر کمتری دارند و تا کنون حدود یک ماه زیانآور بودهاند، ممکن است در سطح میانگین قیمت خرید این افراد با فشار عرضه مواجه شویم. باید دید تقاضا برای عبور بازار از این نواحی کافی خواهد بود یا خیر.