تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین؛ آیا زمان خرید فرا رسیده است؟

چکیده مطلب:

با عبور از پرنوسان‌ترین روزهای بازار، بیت‌کوین طی دو هفته گذشته همچنان در محدوده ۵۷ تا ۶۰ هزار دلار نوسان می‌کند. بررسی شاخص‌‌های آن‌چین نشان می‌دهد که حرکت در چنین محدوده کم نوسانی، معمولاً جهش قیمتی قابل‌توجهی را در بازار به‌دنبال خواهد داشت. البته، برای خروج از این ناحیه خنثی، سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت باید مجدداً به سودآوری پایدار برسند.

تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین؛ آیا زمان خرید فرا رسیده است؟

قیمت بیت‌کوین، طی یک هفته گذشته در ناحیهٔ قیمتی بسیار محدودی در نوسان بوده و در بلاتکلیفی منتظر دریافت نیرویی دوباره برای ادامه حرکت است. در این تحلیل از روند کوتاه‌مدت قیمت بیت کوین سعی داریم میزان خنثی‌بودن نوسانات بازار را مشخص کنیم و ببینیم برای خروج از روند کنونی چه شرایطی لازم است.

تحلیل روند کنونی قیمت بیت کوین

در ابتدای گزارش سعی داریم چرخه‌های بازار بیت‌کوین را با دیدگاهی متفاوت بررسی کنیم. شاخص Pi CycleTop، ابزاری است که عمدتاً برای یافتن سقف و کف چرخه‌های بازار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شاخص از دو میانگین متحرک ۳۵۰ روزه و ۱۱۱ روزه تشکیل شده است. تلاقی این دو معیار، هم‌زمان با عبور قابل‌توجه قیمت از میانگین ۳۵۰ روزه، به این معناست که چرخه موردنظر به سقف خود نزدیک می‌شود. از جهت دیگر زمانی که قیمت، میانگین ۳۵۰ روزه خود را به پایین می‌شکند و مدت‌زمان قابل‌توجهی را زیر این محدوده حرکت می‌کند، می‌توان گفت بازار به مرحله کف‌سازی رسیده است.

 این شاخص با استفاده از دو میانگین متحرک ۳۵۰ و ۱۱۰ روزه نواحی اشباع خرید و اشباع فروش بازار را مشخص می‌کند
این شاخص با استفاده از دو میانگین متحرک ۳۵۰ و ۱۱۰ روزه نواحی اشباع خرید و اشباع فروش بازار را مشخص می‌کند

حدود ۵ ماه گذشته هنگامی که قیمت بیت کوین به ۷۳هزار دلار رسید، بازار نتوانست از مقاومت میانگین متحرک ۳۵۰ روزه قیمت عبور کرده و به محدوده اشباع خرید این شاخص دست پیدا کند. بادقت بیشتر مشاهده می‌کنیم که شرایط چرخه کنونی مشابه سال‌های ۲۰۱۹ – ۲۰۲۰ است؛ زیرا در این چرخه نیز قیمت در میانگین ۳۵۰ روزه با مقاومت روبه‌رو شده و به‌صورت مداوم در محدوده میانگین متحرک ۱۱۱ روزه در حرکت بوده است.

همان‌طور که اشاره شد، طی دو هفته اخیر قیمت در ناحیه محدودی نوسان داشته و با استفاده از شاخص زیر این رفتار را به‌خوبی مشاهده می‌کنیم. به‌طورکلی این شاخص تغییرات نوسان قیمت را که در طول یک هفته اخیر مشخص می‌کند.

این شاخص نوسانات تحقق‌یافته قیمت بیت‌کوین را مشخص می‌کند
این شاخص نوسانات تحقق‌یافته قیمت بیت‌کوین را مشخص می‌کند

درحال‌حاضر این شاخص نشان می‌دهد که نوسان قیمت بیت‌کوین در طول یک هفته گذشته حدود ۷۰درصد کاهش داشته است. اکنون اگر بادقت بیشتری به نمودار توجه کنیم، مشاهده خواهیم کرد که معمولاً هر زمانی که نوسانات قیمت بیت‌کوین به‌شدت کاهش پیدا کرده، به‌تبع آن مدت‌زمان کوتاهی را در رنج قیمتی بسیار کم نوسان حرکت داشته و به‌نوعی خود را برای حرکات ناگهانی آماده کرده است. در این مقطع معمولاً قیمت می‌تواند در هر جهتی نوسان داشته باشد؛ بنابراین به نظر می‌رسد که بازار در این نواحی منتظر است تا مومنتوم کافی برای حرکت پیدا کند.

اکنون باید ببینیم ETF ها در این محدوده کم نوسان قیمت چه میزان تقاضا برای خرید بیت‌کوین داشته‌اند. در نمودار زیر میزان نقدینگی ورودی به ETFها را مشاهده می‌کنید.

این شاخص حجم ورودی و خروجی نقدینگی ETF‌های اسپات بیت‌کوین را نشان می‌دهد
این شاخص حجم ورودی و خروجی نقدینگی ETF‌های اسپات بیت‌کوین را نشان می‌دهد

باتوجه‌به نمودار، از دو هفته گذشته، زمانی که قیمت تا سطح ۴۹٬۰۰۰ دلار ریزش داشت، تاکنون روند نسبتاً مثبت و رو به خنثی‌ایی در جریان ورودی ETFها مشاهده می‌کنیم. به عبارتی در این رنج قیمتی بسیار خنثی شاهد خروج شدید نقدینگی از این صندوق‌ها نیستیم. بنابراین به نظر می‌رسد این مؤسسات نیز منتظر نوسان و حرکت بازار باشند. از طرفی میانگین قیمت خرید این صندوق‌ها تقریباً ۵۸٬۰۰۰ دلار بوده و به محدوده فعلی قیمت بسیار نزدیک است؛ در نتیجه امکان دارد که این صندوق‌ها در این نواحی یا کمی پایین‌تر از میانگین خریدشان باقدرت بیشتری وارد بازار شوند.

رشد دوباره قیمت بیت کوین نیازمند چه شرایطی است؟

اکنون باید ببینیم که چه عاملی می‌تواند بازار را از این رنج قیمتی بسیار کم نوسان خارج کند. میزان سودآوری سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت، یکی از عواملی است که همیشه موجب نوسانات کوتاه‌مدت و به حرکت درآمدن بازار می‌شود. در نمودار زیر میزان سودآوری معاملات این افراد را مشاهده می‌کنید.

این شاخص میزان در سود و یا در زیان بودن سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت بیت‌کوین را نشان می‌دهد
این شاخص میزان در سود و یا در زیان بودن سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت بیت‌کوین را نشان می‌دهد

 درحال‌حاضر، این گروه از سرمایه‌گذاران همچنان در ضرر هستند و بیت‌کوین‌های خود را در زیان خرج می‌کنند. البته، اگر به روند سوددهی معاملات آن‌ها در طول دو هفته گذشته توجه کنیم، مشاهده خواهیم کرد که در پس از این که در ریزش قیمتی تا ۴۹٬۰۰۰ دلار با ترس دارایی‌های خود را فروختند، سریعاً به محدوده سربه‌سر معاملات خود نزدیک شدند و اکنون با زیان کمتری کوین‌های خود را می‌فروشند. بنابراین درصورتی‌که این شاخص مجدداً از ناحیه یک عبور کند و مدت‌زمان مشخصی را در بالای این ناحیه بگذرانند، می‌توان به روند مثبت قیمت اطمینان بیشتری داشت.

پیش‌بینی کوتاه‌مدت قیمت بیت‌کوین

به نظر می‌رسد که قیمت بیت کوین خواب نیمروزی به سر می‌برد و منتظر تلنگری برای حرکت دوباره است. طی دو هفته گذشته شاهد کاهش شدید نوسانات قیمت بوده‌ایم. معمولاً زمانی که قیمت تا این حد دچار رکود می‌شود، پس از مدتی، بازار با نوسانات خود مجدداً افراد غافلگیر می‌کند. می‌توان گفت علت این رکود عمدتاً روزهای پرنوسان بازار است که سبب شده اکنون به استراحتی کوتاه‌مدت مجاب شود.

ظرف دو هفته گذشته جریان ورودی نقدینگی قابل‌توجهی از صندوق‌های ETF شاهد نبودیم و به همان اندازه نیز جریان خروجی سنگینی مشاهده نکردیم. ازآنجایی‌که این صندوق‌ها به میانگین قیمت خرید خود (۵۸ هزار دلار) نزدیک هستند ممکن است در نواحی پایین‌تر از این محدوده شاهد افزایش تقاضای آن‌ها باشیم.

روند تغییرات قیمت بیت کوین طی یک ماه گذشته
روند تغییرات قیمت بیت کوین طی یک ماه گذشته

از طرفی سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت طی سه هفته گذشته زیان‌آور بودند؛ اما اخیراً میزان زیان‌آوری آن‌ها کمتر شده است و شرایط بازار مانند هفته‌های گذشته برای آن‌ها بسیار بغرنج نیست. درصورتی‌که این افراد بتوانند مجدداً به سودآوری مستمر برسند، می‌توانیم به ادامه روند صعودی در رنج ۶۰٬۰۰۰ تا ۷۰٬۰۰۰ دلار امید داشته باشیم.

در حال حاضر میانگین خرید این سرمایه‌گذاران در قیمت ۶۴٬۰۰۰ دلار مهم‌ترین مقاومت برای قیمت به شمار می‌رود. همچنین نواحی ۵۵٬۰۰۰ تا ۵۸٬۰۰۰ دلار نیز همچنان در کوتاه‌مدت حمایتی مهم برای قیمت هستند.

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *