هولدرهای کوتاه مدت بیت کوین تحت فشارند: ریزش قیمت تا کجا ادامه دارد؟
فشار فروش بیت کوین به حدی زیاد شده است که احتمال حرکت تا ۲۰،۰۰۰ دلار نیز وجود دارد. این فشار ناشی از مفهومی به نام بازار سرسنگین ( Top Heavy Market) است و با افزایش بیت کوینهای در ضرر تشدید خواهد شد.
بیت کوین در عرض یک هفته کاهش شدید ۱۱ درصدی را تجربه کرد و در حال حاضر در ناحیه ۲۶،۰۰۰ دلار در حالت رِنج به سر میبرد. هولدرهای کوتاه مدت که تا قبل از ریزش چند روز پیش بیت کوین هم در ضرر قرار داشتند، با مشاهده احتمال ریزش تا ناحیه ۲۰،۰۰۰ دلار تحت فشار بیشتری قرار گرفتند.
تقلای خریداران برای حفظ ناحیه ۲۵،۰۰۰ دلار
با اینکه قیمت بیت کوین شتاب چندانی برای حرکت رو به بالا ندارد اما خریداران همچنان با تمام قوا از ناحیه ۲۵،۰۰۰ دلار حمایت میکنند. پادشاه رمزارزها بعد از چند روز تثبیت قیمت در حال حاضر در قیمت ۲۵،۹۸۱ دلار معامله میشود. نکته مثبت اینجاست که این ناحیه تنها چند دلار با ناحیه کلیدی در ۲۶،۰۰۰ دلار فاصله دارد.
اغلب اندیکاتورها از جمله اندیکاتور RSI نشان میدهند که راه برای ریزش بیشتر قیمت باز است و به همین دلیل انتظار میرود قیمتهای پایینتری را تجربه کند. در حال حاضر اندیکاتور RSI رقم باورنکردنی ۲۰ را نشان میدهد.
بعد از ریزش شدید قیمت بیت کوین در مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۱۳۹۸) که به دلیل شیوع کرونا رخ داد، این اولین بار است که اندیکاتور RSI چنین مقداری را تجربه میکند.
کارشناسان بر این عقیدهاند که بیت کوین همچنان توان شروع یک روند صعودی قدرتمند را دارد؛ چون در حرکت صعودی قبلی خود توانست از کف قیمتی در ناحیه ۳،۸۰۰ دلار به سقف قیمتی فعلی در ناحیه ۷۰،۰۰۰ دلار برسد.
با این حال اندیکاتور مکدی (MACD) در نمودار روزانه همچنان بر روند نزولی تأکید دارد. سیگنال فروش این اندیکاتور نشان میدهد که معاملات فروش در سود هستند و تا زمانی که خریداران نتوانند شتاب لازم برای تغییر روند را ایجاد کنند، همچنان در سود باقی خواهند ماند.
نمودار روزانه بیت کوین در صرافی کوین بیس، منبع: تریدینگ ویو
هولدرهای کوتاه مدت بیت کوین تحت فشارند
طبق اطلاعات پلتفرم تحلیل آنچین گلس نود (Glassnode)، ریزش چند روز پیش بیت کوین، بزرگترین کاهش قیمت یک روزه در ۱۲ ماه اخیر محسوب میشود. دادههای آنچین نشان میدهند که در حال حاضر ۸۸.۳ درصد از هولدرهای کوتاه مدتی در ضرر به سر میبرند و فشار ناشی از این ضرر بر روی دوش آنها سنگینی میکند.
سرمایهگذارانی که بیت کوین خود را در رالی صعودی به سمت ۳۲،۰۰۰ دلار خریدند نیز در حال حاضر در ضرر به سر میبرند. دلیل اصلی افزایش بیت کوینهای در ضرر، مفهومی به نام «بازار سرسنگین» است.
بازار سرسنگین به بازاری گفته میشود که سرمایهگذاران آن، بیت کوین خود را در قیمت فعلی بازار یا بالاتر از آن خریداری کردهاند. |
نمودار موجودی هولدرهای کوتاه مدت (نارنجی)، موجودی در ضرر آنها (قرمز) و درصد موجودیهای در ضرر (آبی)، منبع: گلس نود
گلس نود معتقد است:
این جهش ناگهانی در بیت کوینهای در ضرر، شباهت زیادی به بازار سرسنگین می ۲۰۲۱ (اردیبهشت ۱۴۰۰) و دسامبر ۲۰۲۱ (آذر ۱۴۰۰) دارد. از ۲.۵۶ میلیون بیت کوینی که در اختیار هولدرهای کوتاه مدت قرار دارد تنها ۳۰۰،۰۰۰ عدد از آنها (معادل ۱۱.۷ درصد) در سود هستند.
اگر هولدرهای کوتاه مدتی به خریدهای خود در سقف قیمتی ادامه دهند، احتمال طولانی شدن بازار سرسنگین نیز بیشتر میشود. گلس نود معتقد است که باید به ریزش هفته قبل توجه ویژهای داشت، چون دادههای گذشته بازار و به خصوص رویدادهای ماه می و دسامبر ۲۰۲۱ نشان میدهند که در پی چنین ریزشهای قیمتی، روندهای نزولی شدیدتری نهفته است و نهایتا پیش بینی قیمت بیت کوین پیچیده میشود.
با اینکه بدبینی در بازار ارزهای دیجیتال موج میزند، یکی از تحلیلگران و معاملهگران مشهور با نام آلت کوین شرپا (Altcoin Sherpa) از سرمایهگذاران خواست که امید خود را از دست ندهند و برای بقا در بازار نزولی تلاش کنند.
این تحلیلگر در پستی نوشت:
در ریزش بیت کوین از ۷۰،۰۰۰ دلار به ۱۵،۰۰۰ دلار، بدترین وضعیت ممکن را تجربه کردیم. اگر در چنین ریزشی جان سالم به در بردید، تا فرا رسیدن بازار صعودی از فروش داراییهایتان خودداری کنید.