۳ دلیل مهم برای سرمایه گذاری در بیت کوین
سرمایه گذاری در بیتکوین از آن دسته موضوعاتی است که ذهن افراد زیادی را به خود مشغول کرده است. آیا سرمایهگذاری در بیت کوین سود آور است؟ اگر شما هم جزء افرادی هستید که برای این سرمایه گذاری تردید دارید در این مقاله با ما همراه باشید تا 3 دلیل اساسی که شما را برای سرمایهگذاری در بیت کوین قانع میکند، بررسی کنیم.
بیش از یک دهه از ظهور ارزهای دیجیتال مبتنی بر بلاک چین میگذرد، یعنی دقیقا از زمان انتشار بیتکوین در اوایل سال 2009.
اگرچه در این سالها سطح قیمت بیتکوین به میزان قابل توجهی رشد کرده است، اما همچنان این سطح قیمت پایین و بیثبات است. بنابراین، تصمیمگیری در مورد اینکه آیا در سبد سهام خود کمی بیت کوین یا ارزهای دیجیتال دیگر داشته باشیم، یک تصمیم بحث برانگیز شده است.
این مقاله به سرمایهگذاران کمک میکند تا تصمیمات بهتری بگیرند. تجزیه و تحلیل آنلاین بیت کوین، چه توسط طرفداران سرسخت و مشتاق بیت کوین انجام شده باشد، چه به صورت یک طرح پانزی بیارزش در نظر گرفته شود، به هرحال بسیار دو قطبی است. نویسنده این مقاله لین آلدن (Lyn Alden) به عنوان سرمایهگذاری که اطلاعات جامعی دارد و بر ارزش متمایل (value-slant) و کلان جهانی تاکید میکند، با به اشتراک گذاشتن دیدگاههای خود درباره بیتکوین که اکنون روند صعودی دارد، سعی دارد این مسئله را حل کند.
اگرچه نویسنده این مقاله از سال 2011، بیت کوین را دارایی کوچکی میدانست و افرادی را میشناخت که با کامپیوتر خود این ارز دیجیتال را استخراج میکردند، اما اولین مقاله خود را در مورد ارزهای دیجیتال در نوامبر سال 2017 نوشت. در آن زمان قیمت هر بیتکوین حدودا 6,500 – 8,000 دلار بود. اما طی یک هفته، قیمت آن به طور قابل توجهی افزایش یافت.
لین آلدن در آن زمان تصور میکرد که بیتکوین روند نزولی خواهد داشت و بنابراین آن را نخرید.
در حال حاضر نمیتوان خوشبین بود. چون بیتکوین و دیگر ارزهای دیجیتال مهم در مقایسه با میزان خرید فعلیشان، بسیار گران هستند. سرمایهگذاران تصور میکنند دستاورد بزرگی بدست خواهند آورد و بخاطر همین موضوع، پول خرج میکنند. این بدان معناست که سرمایهگذاران باید به شدت احتیاط کنند.
یک ماه بعد قیمت بیت کوین افزایش یافت و به 20,000 دلار رسید اما یک سال بعد به زیر 3,500 دلار سقوط کرد و از آن زمان به بعد در این محدوده قیمت بالا و پایین رفته و بازده ثابتی نداشته است.
سه سال پیش، بیت کوین نسبت به شاخص S&P500، طلا، Treasury notes و دیگر داراییها، بازدهی کمتری داشت، به ویژه در زمینه تنظیم نوسانات.
آلدن بخاطر تغییرات موجود در این صنعت، هر چند وقت یکبار مقالات و دادههای خود را بروزرسانی میکرد.
در اوایل سال 2020، نظر آلدن در مورد بیت کوین عوض شد و نگاه مثبتی به بیت کوین پیدا کرد. او در تاریخ 12 آوریل، بیت کوین را یک موقعیت کوچک در خدمات تحقیقاتی معرفی کرد و در تاریخ 20 آوریل مقداری بیتکوین برای خود خریداری کرد.
قیمت بیت کوین برای مدت زمانی طولانی 6,500 دلار بود و بعد، قیمت این ارز دیجیتال تا 9,000 دلار صعود کرد و بیش از 30 درصد بازدهی داشت؛ اما قیمت آن همچنان نوسان داشت و سودهای آن ثابت نبودند.
نظر او در مورد وضعیت پایه بیتکوین این بود که طی 2 سال آینده عملکرد بسیار خوبی خواهد داشت، اما باید ببینیم چه میشود. او بدون نگرانی در مورد اصلاحات دورهای و با استفاده از سرمایهای که مایل به ریسک کردن آن بود، دوست داشت بیت کوین را به عنوان یک موقعیت کوچک در متنوع کردن سبد سهام خود داشته باشد.
لین آلدن به عنوان کسی که دارای پیشینه مهندسی و مالی است، همواره طراحی بیت کوین را از لحاظ نظری دوست داشت. اما در اوایل سال 2020 تمامی موارد را در کنار هم قرار داد تا حرکت قیمت بیتکوین را در سال پیش رو تجزیه و تحلیل کند. بیت کوین به عنوان یک دارایی جدید، برای اینکه بتواند تاریخچه قیمت و چرخههای خود را بسازد نیاز به زمان داشت. همین زمان باعث شد تا تحقیقات ارزشمند زیادی در طی این سالها برای تجزیه و تحلیل دادهها انجام شود.
بنابراین، تفکر لین آلدن در مورد صعودی بودن قیمت بیت کوین یک شبه نیست و اینکه او فردی نیست که یک دفعه این تفکر را کنار بگذارد. بنابراین لین آلدن به عنوان فردی که در بسیاری از داراییها سرمایهگذاری میکند، به سه دلیل از اوایل امسال به صعودی بودن روند قیمت بیت کوین علاقهمند شده و همچنان علاقهمند است.
1. کمبود بیت کوین و تأثیر شبکه
بیت کوین یک سیستم مالی نرم افزاری منبع باز نظیر به نظیر است که توسط یک شخص ناشناس یا گروهی به نام ساتوشی ناکاموتو اختراع شده که میتواند ارزش را ذخیره کرده و انتقال دهد.
این شبکه یک شبکه غیرمتمرکز است. هیچ نهاد نظارتی برای کنترل آن وجود ندارد و در عوض برای تأیید معاملات و حفظ پروتکل، از رمزگذاری مبتنی بر فناوری بلاک چین که توسط افراد شبکه محاسبه میشود، استفاده میکند. این پروتکل، به افرادی که به افزایش قدرت محاسبات در تأیید معاملات کمک میکنند پاداشهایی در قالب کوینهای جدید استخراج شده یا هزینه تراکنش میدهد. به عبارت دیگر، شما میتوانید با تایید معاملات و برقراری امنیت در بلاک چین، کوین استخراج کنید.
در ابتدا، هر شخص با یک کامپیوتر قابل قبول نیز میتوانست بیتکوین استخراج کند. اکنون که بسیاری از بیت کوینها استخراج شدهاند و بازار استخراج بیت کوین بسیار رقابتی شده است، افراد میتوانند به سادگی از صرافیها و بسترهای دیگر، بیت کوین بخرند، اما استخراج کوینهای جدید بسیار تخصصی و سخت شده است.
پروتکل بیت کوین محدود به 21 میلیون کوین میباشد و این موضوع خود محدودیت ایجاد کرده است. بنابراین، همین امر باعث ارزشمند شدن بیت کوین شده است. هیچ نهاد نظارتی برای تغییر این محدودیت وجود ندارد. حتی اگر ساتوشی ناکاموتو هم بخواهد نمیتواند آن را تغییر دهد و کوینهای بیشتری اضافه کند. هر کوین به 100 میلیون واحد قابل تقسیم است، مانند کسری از یک اونس طلا.
علاوه بر این، این کوینها در هیچ دستگاهی ذخیره نمیشوند. بیت کوین یک دفترچه عمومی توزیع شده است. تنها صاحبان بیت کوین میتوانند به بیتکوین خود دسترسی داشته و مادامی که کلید خصوصی خود را داشته باشند، میتوانند آن را از یک آدرس دیجیتال به آدرس دیجیتالی دیگر انتقال دهند. این کلید خصوصی برای باز کردن آدرسهای رمزگذاری شده الزامی است. صاحبان بیت کوین میتوانند کلیدهای خصوصی خود را بر روی دستگاههای مختلف خود ذخیره کرده یا حتی روی کاغذ بنویسند و یا روی یک تکه فلز حک کنند.
در حقیقت، یک کلید خصوصی را میتوان با استفاده از عبارات بازیابی (seed phrases) به خاطر آورد و دوباره آن را بازسازی کرد. شما میتوانید عبارات بازیابی را به خاطر سپرده و تمام دستگاههایی که کلید خصوصی را دارند، از بین ببرید و به تمام نقاط جهان سفر کنید بدون اینکه کلیدهای خصوصی را همراه خود داشته باشید. سپس با به خاطر آوردن این عبارات بازیابی و بازسازی کلید خصوصی، به بیت کوین خود دسترسی پیدا میکنید.
-
بیتکوین، کالای پولی دیجیتال
ساتوشی، بیت کوین را به عنوان یک کالای کمیاب که دارای یک خاصیت منحصر به فرد است تصور میکرد.
به عنوان مثال، تصور کنید یک فلز پایه که به اندازه طلا کمیاب است، دارای خصوصیات زیر میباشد:
- رنگ خاکستری دارد.
- رسانای خوبی نیست.
- استحکام زیادی ندارد، اما انعطافپذیری و قابلیت چکشخوری هم ندارد.
- برای کارهای دستی یا زینتی کاربردی ندارد.
ولی یک خاصیت جادویی دارد و آن این است که:
- می توان آن را از طریق کانال ارتباطی انتقال داد.
اگر کسی بخواهد ثروت خود را به راه دور انتقال دهد، میتواند آن را بخرد، انتقال دهد و دریافتکننده میتواند آن را بفروشد.
بنابراین، میتوان از بیت کوین به عنوان یک کالای دیجیتال کمیاب استفاده کرد که دارای ویژگیهای منحصر به فرد است. گرچه کاربرد صنعتی ندارد، اما کمیاب، بادوام، قابل حمل، قابل تقسیم، قابل اثبات، قابل ذخیرهسازی، قابل تعویض، قابل فروش است و در تمام دنیا شناخته شده میباشد. در کل از تمام ویژگیهای پول نیز برخوردار است. هرچند، مانند همه پولها، برای ارزشمند شدن نیاز به تقاضای پایدار و ثابت دارد.
یکی از نگرانیهای لین آلدن در سال 2017 در مورد بیت کوین این بود که، حتی اگر قبول کنیم که ویژگیهای این کالای دیجیتال مفید است، حتی اگر قبول کنیم که واحدهای این ارز دیجیتال، کمیاب است، با این همه هرکسی میتواند ارز دیجیتالی جدیدی برای خود ایجاد کند. همانطور که ساتوشی (با توجه به کارهای قبلی دیگران) از روشهای ریاضی و نرم افزاری برای ایجاد کمبود دیجیتالی استفاده کرد و آن دانش را به صورت عمومی منتشر کرد، به این ترتیب، راه را برای دیگران هموار ساخت. بنابراین، برنامهنویسها و تیمهای بازاریابی در کنار هم میتوانند یک ارز دیجیتال جدید ایجاد کنند.
هزاران ارز دیجیتال و دانش وسیعی از آنها وجود دارد. برخی از آنها از نظر سرعت بهینه شدهاند. و برخی دیگر، از نظر بهرهوری و کارایی بهینه شدهاند. برخی از آنها را میتوان برای قراردادهای برنامهریزی شده و موارد دیگر استفاده کرد.
بنابراین، به جای یک کالای کمیاب که خاصیت منحصر به فرد و قابلیت انتقال از طریق شبکه را دارد، هزاران کالای مشابه وجود دارد که دارای این خاصیت جدید هستند. این امر، جنبه کمیابی کالا را به خطر میاندازد و بنابراین با تضعیف کالا و تقسیم جامعه بین چند پروتکل، ارزش آن به خطر میافتد. هر ارز دیجیتالی میتواند کمیاب باشد، ولی کمبودی در تنوع و تعداد ارزهای دیجیتالی که میتوانند وجود داشته باشند، نیست.
این موضوع برعکس طلا و نقره است. تعداد فلزات پایه گرانبها انگشتشمار هستند، هر یک از فلزات کمیابی را در خود دارند (به عنوان مثال 200000 تن طلای استخراجی برآورد شده است). پس با کمبود فلزات گرانبهای پایه مواجهیم و همه آنها منحصر به فرد هستند (نقره، طلا، پلاتین، پالادیوم، رودیوم، عناصر کمیاب و ارزشمند دیگر و … همین. مقدار آنها در طبیعت افزایش نمییابد و طبیعت مجددا آنها را برای ما بازسازی نمیکند).
نسبتی به نام تسلط بیت کوین وجود دارد. این نسبت درصد بیت کوین به کل سرمایه بازار ارز دیجیتال را اندازهگیری میکند. وقتی بیت کوین ایجاد شد، تنها ارز دیجیتال موجود بود و بنابراین 100٪ سهم بازار را در اختیار داشت. اما اکنون هزاران ارز دیجیتال دیگر نیز وجود دارند. در ابتدا قطرهای بیش نبودند اما به مرور به دریایی بزرگ تبدیل شدند.
اواخر سال 2017، زمانی که همه در تب و تاب ارزهای دیجیتال بودند، سهم بازار بیت کوین کمتر از 40 درصد شد، با این وجود، همچنان بزرگترین پروتکل منحصر به فرد را در اختیار داشت. بعد از آن، بیش از 60 درصد سهم بازار را در اختیار گرفت. از بین هزاران ارز دیجیتال، بیت کوین حدود دو سوم از کل سهم بازار ارز دیجیتال را در اختیار دارد.
به هر حال، آنچه باعث ارزشمند شدن ارزهای دیجیتال میشود تأثیر شبکه آنها است، اما بیت کوین عمدتاً از پیشرو بودن خود و در نتیجه امنیت خود نفع میبرد.
میتوان این گونه مقایسه کرد که ارز دیجیتال همانند یک شبکه اجتماعی است، با این تفاوت که ارزشها را ذخیره کرده و انتقال میدهد. راهاندازی یک شبکه اجتماعی جدید کار سختی نیست، کدنویسی آن را از قبل میدانیم. هر کسی میتواند یک شبکه اجتماعی بسازد. اما، ایجاد یک فیسبوک (FB) جدید یا یک شبکه با چند میلیارد کاربر یک چالش تقریبا غیرممکن است، اما اگر تیمی بتواند با وجود این مشکلات، به راه خود ادامه دهد، پاداشی چند میلیارد دلاری در انتظار آن خواهد بود.
دلیل آن این است که یک شبکه اجتماعی کارآمد، بدون داشتن کاربر یا اعتماد یا منحصر به فرد بودن، بیارزش است. هرچه افراد بیشتری از آن استفاده کنند، افراد بیشتری جذب آن میشوند، تاثیر این شبکه بیشتر میشود و در طول زمان از ارزش بیشتری برخوردار میشود.
به همین ترتیب، از زمانی که ساتوشی بخشهای سخت کمبود دیجیتالی را حل کرده و این روش را برای جهانیان منتشر کرده، ایجاد ارز دیجیتال جدید آسان شده است. بخش تقریباً غیرممکن آن، ایجاد اعتماد، ایجاد امنیت و تقاضای پایدار است، که بیت کوین از همه این خصوصیات برخوردار است.
وقتی در سال 2017، لین آلدن تجزیه و تحلیل ارزهای دیجیتال را انجام میداد، نگران رقیق شدن سهم بازار ارز دیجیتال بود. سهم بازار بیت کوین در کمترین مقدار خود بود و همچنان در حال سقوط بود. چه دلیلی داشت که هزاران ارز دیجیتال ایجاد شود و مورد استفاده قرار بگیرند اما ارزش زیادی نداشته باشند؟
همه ارزهای دیجیتال کمیاب هستند، اما تعداد این ارزها نامحدود است. حتی اگر فقط ده پروتکل وجود داشته باشد، باز هم مشکلات مربوط به قیمتگذاری و ارزش گذاری را ایجاد میکنند. اگر کل سرمایه بازار ارز دیجیتال به 1 تریلیون دلار افزایش یابد و به طور مساوی بین 10 پروتکل برتر تقسیم شود، با این حال سهم هر پروتکل فقط 100 میلیارد دلار خواهد بود.
علاوه بر این، در آن زمان چندین فورک قابل توجه برای بیت کوین بوجود آمد که بیت کوین کش (Bitcoin Cash) و به دنبال آن بیت کوین SV پروتکلهای بیت کوین را فورک کرده بودند، و از نظر تئوری میتوانستند جامعه و سهم بازار را از هم جدا کنند. در نهایت، آنها به دلایل مختلف از جمله سطح امنیتی ضعیفتر نسبت به بیتکوین، به نتیجه نرسیدند.
-
طلا در برابر بیت کوین
تکیه بر اثر شبکه تنها مختص بیت کوین یا دیگر ارزهای دیجیتال نیست. طلا نیز به شدت به اثر شبکه و همچنین درک آن به عنوان ذخیره ارزش متکی است. در حالی که فلزات صنعتی مانند مس به دلیل این که صرفاً برای مقاصد کاربردی و اساساً برای ایجاد روشنایی استفاده میشوند، این گونه نیستند.
طلا برخلاف بیت کوین، کاربرد صنعتی غیرمالی دارد، اما تنها حدود 10٪ از تقاضای آن صنعتی است. 90 درصد دیگر آن برای شمش و جواهرات استفاده میشود. خریداران، طلا را منبع ثروت میدانند یا از آن برای نمایش زیبایی و ثروت استفاده میکنند، زیرا خواص بسیار خوبی دارد، ظاهر زیبایی دارد، زنگ نمیزند، کمیاب است، یک تکه کوچک آن از ارزش زیادی برخوردار است، قابل تقسیم است، بادوام است و غیره. اگر تقاضای طلا برای ساخت جواهرات، سکه و شمش به طور قابل ملاحظهای کاهش یابد و در نتیجه تنها کاربرد صنعتی داشته باشد، تعادل عرضه/تقاضای موجود از بین میرود و به احتمال زیاد به قیمت بسیار پایین آن منجر میشود.
در غرب، علاقه به شمش طلا به تدریج طی چند دهه کاهش یافته است، اما تقاضای شرق برای ذخیره آن به عنوان ثروت، زیاد بوده است. گمان میرود دهه 2020، به دلیل سیاستهای پولی و مالی، علاقه غربیها به طلا را افزایش دهد اما باید دید که در آینده چه اتفاقاتی خواهد افتاد.
بنابراین، این استدلال که «بیت کوین مانند طلا نیست، زیرا نمیتواند کاربردی جز کاربرد مالی و پولی داشته باشد»، صحیح نیست. یا این که میتوان گفت که 10% صحیح است، آن هم بخاطر 10% کاربرد صنعتی طلا. 90 درصد تقاضای طلا بخاطر کاربرد آن در جواهرات و شمش طلاست و آن هم بخاطر احساسات، عواطف و تمایل به مد است (همه اینها بخاطر خصوصیات منحصر به فرد طلا است). بهرحال اگر افراد علاقه کمتری به طلا و ذخیره آن نشان دهند، طلا هم مشکلات مشابه بیت کوین را خواهد داشت.
البته مزیت طلا این است که علاوه بر خواص منحصر به فردش، هزاران سال سابقه بینالمللی دارد و جایگزین پول بوده است، بنابراین ریسک کاهش اعتبار آن، بسیار ضعیف است. به همین دلیل به یک منبع قابل اعتماد از ارزش، با ریسک صعود و نزول کمتر تبدیل شده است.
تفاوت آنها در این است که بیت کوین، جدیدتر بوده و دارای سرمایه بازار کم و پتانسیل نزول و صعود بالاتر است. همانطور که در قسمت بعدی توضیح داده خواهد شد، امنیت یک ارز دیجیتال برخلاف فلزات گرانبها، به اثر شبکه آن متکی است.
-
امنیت ارز دیجیتال به کاربرد آن متکی است
امنیت یک ارز دیجیتال به اثر شبکه آن بستگی دارد و به طور خاص با سرمایه بازار آن ارز دیجیتال مرتبط است. اگر شبکه ضعیف باشد، گروهی که قدرت محاسباتی زیادی دارند میتوانند به طور بالقوه بر سایر شرکت کنندگان در شبکه غلبه کنند و کنترل بلاکچین را در دست بگیرند. ارزهای دیجیتالی که سرمایه بازار کمی دارند، نرخ هش کمتری دارند؛ به این معنی که قدرت محاسباتی پایینی دارند و دائماً برای تأیید معاملات و پشتیبانی دفتر کل فعالیت میکنند.
از طرف دیگر، بیت کوین دستگاههای زیادی برای تایید شبکه دارد که مجموع برق مصرفی سالانه آنها از برق مصرفی کشورهای کوچکی مانند یونان یا سوئیس بیشتر است. برای حمله به شبکه بیت کوین، هزینه و قدرت محاسباتی زیادی نیاز است، همچنین اگر یک کشور یا یک نهاد بزرگ قصد حمله داشته باشد، اقدامات امنیتی زیادی برای آن تعبیه شده است.
هر خبری که تاکنون درباره هک یا سرقت بیت کوین شنیدهاید، مربوط به پروتکل بیت کوین نبوده و هیچگاه پروتکل بیت کوین هک نشده است. در عوض، موارد مربوط به هک و سرقت بیت کوین به گونهای بوده که هکرها کلیدهای خصوصی را که به طور مثال در سیستمهای فاقد امنیت ذخیره شده بودند، به سرقت برده بودند.
اگر یک هکر به کلیدهای خصوصی یک شخص دسترسی پیدا کند، به دارایی بیت کوین آن شخص نیز دسترسی پیدا میکند. میتوان با استفاده از شیوههای امنیتی قوی مانند نگه داشتن کلیدهای خصوصی در کیف پول سرد (cold storage)، از این خطر جلوگیری کرد.
ظهور رایانههای کوانتومی، تهدید امنیتی واقعی برای رمزگذاری بیت کوین محسوب میشود، زیرا با استفاده از آنها میتوان کلیدهای خصوصی را از طریق کلیدهای عمومی بدست آورد. اما پروتکل بیت کوین میتواند از روشهای مشخصی برای جلوگیری از این امر استفاده کند، به این صورت که در صورت اجماع بین مشارکت کنندگان، بلاکچین بروزرسانی شود.
برنامهنویسی سختی شبکه بیت کوین برای تأیید معاملات، بطور خودکار هر دو هفته یکبار بروزرسانی میشود و هدف از آن رسیدن به نقطه مطلوب سودآوری و امنیت است. به عبارت دیگر، معادله اضافه کردن بلاکهای جدید به بلاکچین، بسته به این که ماینرها چگونه به حل این مشکل کمک میکنند، بطور خودکار تنظیم میشود. اگر استخراج بیت کوین سودآور نباشد (به این معنی که قیمت آن کمتر از هزینه برق و سخت افزار مورد نیاز آن برای تایید معاملات و استخراج باشد)، آنگاه شرکتهای کمتری به استخراج آن میپردازند و سرعت ایجاد بلاک جدید کاهش یافته و قدرت محاسباتی شبکه به تدریج کاهش مییابد. بدین صورت تنظیم خودکار میزان سختی شبکه رخ میدهد و برای تأیید معاملات و استخراج کوینهای جدید، قدرت محاسباتی کمتری نیاز است که در نتیجه باعث کاهش امنیت شبکه میشود. اما باید مطمئن شد که ماینرها، قیمت را به قیمتی فراتر از شبکه نبرند.
از طرف دیگر، اگر استخراج بیت کوین سودآور باشد (به این معنی که هزینه سختافزار و برق مورد نیاز برای استخراج، کمتر از قیمت بیت کوین است)، آنگاه افراد بیشتری به استخراج آن میپردازند و سرعت ایجاد بلاک جدید و در نتیجه قدرت محاسباتی شبکه افزایش مییابد. بنابراین تنظیم خودکار سختی شبکه رخ میدهد و برای تأیید معاملات و استخراج کوینهای جدید، قدرت محاسباتی زیادی نیاز است که در نتیجه باعث افزایش امنیت شبکه میشود.
در حالت دوم، سختی شبکه بیت کوین با گذشت زمان بصورت نمایی افزایش مییابد و این امر باعث امنیت بیشتر شبکه میشود. حتی اگر یک ارز دیجیتال برتر نسبت به بیت کوین بوجود بیاید (و برخی از کاربران استدلال کنند که برخی از پروتکلهای موجود از نظر سرعت یا راندمان یا ویژگیهای دیگر از بسیاری جهات نسبت به بیت کوین برتر هستند)، این ارز دیجیتال برتر نمیتواند به امنیتی مانند امنیت بیت کوین، از نظر نرخ هش، دست پیدا کند. در واقع بخاطر امنیت ضعیفتر ناشی از تاثیر شبکه پایینتر، از نظر امنیت در رتبههای پایینتر از بیتکوین قرار میگیرند؛ زیرا امنیت یکی از معیارهای مهم یک شبکه محسوب میشود.
این واقعیت که بیت کوین، اولین و پیشرو است، واقعیتی است که هرگز تکرار نمیشود مگر این که بدلیل عملکرد بد جامعه آن، سایر ارزهای دیجیتال از آن پیشی بگیرند. در حال حاضر فاصله بیت کوین با سایر ارزهای دیجیتال، بسیار زیاد است.
یک سرمایهگذاری یا پیش بینی در یک ارز دیجیتال، به ویژه بیت کوین، به معنای سرمایه گذاری یا پیش بینی در اثر شبکه آن ارز دیجیتال است. اثر شبکه عبارتست از قابلیت حفظ و افزایش تعداد کاربران و همچنین افزایش سرمایه بازار و قابلیت برقراری امنیت برای معاملات در برابر حملات احتمالی.
ترجمه و جمعآوری: تیم خرید و فروش تتر صرافی ارز دیجیتال همتا پی
من کاملا مبتدی هستم . پیش بینی شما برای خرید بیت کوین چیه؟ ایا سود میکنم؟ چون شنیدم بیت میره بالا