اتریوم بیرمقتر از همیشه؛ افت بیسابقه نوسانات در ۱۰ سال اخیر

نرخ نوسان اتریوم به دلار به کمترین مقدار خود در ۱۰ سال اخیر رسیده است. اگرچه کاهش نوسانات اتریوم در کوتاهمدت میتواند نشانه صعود قیمت باشد، اما باید توجه داشت که همبستگی شدید آن با بیت کوین، احتمال رالی صعودی اتریوم را کمتر میکند.
مقاله پیشنهادی: اتریوم چیست
طبق اطلاعات سایت تحلیلی اینتو دِ بِلاک (intotheblock)، نوسانات اتریوم به کمترین مقدار خود در یک دهه اخیر رسید. نرخ نوسانات این رمزارز در زمان نگارش این مطلب ۱۶ درصد است.
این سایت تحلیلی در ۱۱ آگوست (۲۰ مرداد) اعلام کرد:
نوسانات اتریوم در کمترین مقدار خود قرار دارد. با توجه به تاریخچه اتریوم، میتوان این روند کاهش نوسانات را به افزایش مقبولیت آن نسبت داد. در هر حال، نوسانات فعلی جالب توجه است.
اتریوم مانند بیت کوین به نوسانات چشمگیر قیمت شهرت دارد اما از تاریخ نوامبر ۲۰۲۲ (آبان ۱۴۰۱)، فشردگی زیادی در نوسانات قیمت آن مشاهده میشود. با نگاهی دقیقتر به نوسانات قیمت اتریوم به خوبی میتوان دید که قیمت در بازه ۱۱۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار در حال نوسان است.
یکی از دلایل کاهش نوسانات یک دارایی را میتوان به افزایش مقبولیت آن در میان اکثریت جامعه نسبت داد. بدیهی است که با افزایش اعتماد سرمایهگذاران به آینده این دارایی، نوسانات قیمت نیز کمتر میشود.
با کاهش نوسانات یک ارز دیجیتال، احتمال ناپایداری و جهشهای ناگهانی در آن کمتر میشود. در نتیجه ریسک از دست رفتن سرمایهگذاری بر روی اتریوم کمتر میشود و اعتماد سرمایهگذاران به آن افزایش مییابد.
سال گذشته شاهد افزایش فعالیت راهکارهای مقیاسپذیری لایه دوم بلاکچین اتریوم بودیم. احتمال میرود که افزایش محبوبیت آن میان سرمایهگذاران به همین دلیل باشد. رشد راهکارهای لایه دوم و کاهش سیاستهای پولی سختگیرانه باعث شد این ارز دیجیتال در ۱۲ ماه اخیر با نوسانات شدیدی همراه نباشد.
قیمت اتریوم به کدام سمت حرکت خواهد کرد؟
سایت اینتو دِ بِلاک اعلام کرد:
معمولاً اگر بازه زمانی کاهش نوسانات از یک ماه بیشتر نشود، نوسانات شدیدی به سمت بالا یا پایین خواهیم داشت.
با بررسی فعالیتهای آنچین روی شبکه اتریوم به این نتیجه میرسیم که احتمال رالی صعودی بالاست.
با اینکه این ارز دیجیتال در چند ماه اخیر با نوسانات کمی همراه بود اما اطلاعات صرافیهای ارز دیجیتال نشان میدهند که فشار عرضه کمتر شده است. این کاهش فشار نشان میدهد که سرمایهگذاران اتریوم تمایلی به فروش داراییهای خود ندارند و ترجیح میدهند اتریومهای خود را نگهداری کنند. طبق اطلاعات سایت اینتو دِ بِلاک، شاخص جریان خالص اتریوم به صرافیها (net flow) در ۹۰ روز اخیر منفی بوده است.
این شاخص نشان میدهد که معاملهگران چه مقدار از یک ارز دیجیتال را به صرافی وارد یا از آن خارج کردهاند. مثبت شدن شاخص جریان خالص صرافی به این معناست که دارایی بیشتری برای فروش به صرافی ارسال میشود و برعکس، منفیشدن آن نشاندهنده افزایش انباشت است.
در حال حاضر این شاخص برای اتریوم برابر با ۳۹،۹۸۰- است.
نمودار جریان خالص صرافیها، منبع: اینتو دِ بِلاک
با وجود اینکه اتریوم در سهماهه اخیر چندان سودآور نبود اما باز هم فشار فروش آن کاهش یافت. به گزارش سِنتیمنت (sentiment)، میانگین متحرک ۲۰۰ روزه نسبت حجم تراکنش روزانه در سود به تراکنش روزانه در ضرر نشان میدهد که به ازای هر تراکنش زیانده، ۱.۲۷ تراکنش سودده بوده است.
نمودار نسبت حجم تراکنشهای روزانه در سود به تراکنشهای روزانه در ضرر، منبع: سِنتیمنت
با وجود اینکه کاهش نوسانات و افزایش انباشت اتریوم همگی نشانههای مثبتی برای صعود قیمت هستند اما همبستگی با بیت کوین از حرکت آن جلوگیری میکند. از ماه آپریل (فروردین)، بیت کوین در محدوده ۲۹،۰۰۰ تا ۳۲،۰۰۰ دلار در نوسان است و در حال حاضر مقاومت محکم ۳۰،۰۰۰ دلار را پیش روی خود دارد.
برای بهبود شرایط، احساسات بازار نیز باید بهبود یابد. به گزارش سِنتیمنت، احساسات وزنی اتریوم در ۹۰ روز اخیر منفی بوده است.
نمودار احساسات وزنی اتریوم، منبع: سِنتیمنت
با توجه به این افت نوسانات آینده ارز اتریوم را چطور ارزیابی میکنید؟ |