تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین (امروز ۷ آذر ۱۴۰۳)

چکیده مطلب:

تحلیل داده‌های بازار نشان می‌دهد که عرضه شدید سرمایه‌گذاران در بازار اسپات موقتا مانع پیشروی قیمت شده است. بازار در ناحیه 99هزار دلار اولین ناحیه پرریسک خود را تجربه کرده و کوین‌های جوان و کوتاه‌مدت بازار باعث عدم تعادل در عرضه و تقاضای بازار شدند. افزایش ریسک فشار فروش نیز در این ناحیه بسیار مشهود بوده و در صورت ضعف بیشتر روند بیت‌کوین، مهم‌ترین ناحیه حمایتی بازار 85هزار دلار است.

تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین ۷ آذر ۱۴۰۳

بیت‌کوین با ایجاد سقفی جدید در محدوده 99هزار دلار به اولین ناحیه پرخطر بازار پاگذاشته و اکنون با فشار عرضه و اصلاح قیمت مواجه شده است. در این گزارش باید ببینیم این اصلاح قیمت چه علتی داشته و تا کجا ممکن است ادامه داشته باشد.

عرضه بازار بیت‌ کوین چقدر بود؟

در ابتدا بهتر است ببینیم که سرمایه‌گذاران هنگام جهش قیمت تا محدوده 99 هزار دلار چه واکنشی به آن نشان دادند؟ معمولا در این نواحی با فومو و هیجانات کاذب بازار رو‌به رو هستیم در ادامه تاثیر این هیجانات در بازار را بررسی می‌کنیم.

در نمودار زیر میزان عجله و شتاب افراد برای خرید و فروش بیت‌کوین ‌‌را مشاهده می‌کنید. به عبارت دیگر این شاخص مشخص می‌کند که چه حجمی از نقدینگی با استفاده از قابلیت Market Buy  و یا Market sell درصرافی‌ها معامله شده است.

اختلاف حجم Market Buy و حجم Market Sell صرافی‌ها
این شاخص اختلاف حجم Market Buy و حجم Market Sell صرافی‌ها را نشان می‌دهد.

طبق نمودار مشاهده می‌کنید که سرمایه‌گذاران در رالی قدرتمند اخیر حاضر شدند تا در طول یک روز، 306 میلیون دلار بیت کوین را با قیمت تعیین‌شده صرافی‌های اسپات خریداری کنند. همانطور که مشاهده می‌کنید  این حجم از فومو و هیجان کاذب در بازار در نقاط نسبتا پرریسک بازار به وقوع پیوسته ولی همچنان در چند روز متوالی توانایی مقابله با فشار عرضه را داشته است. سپس در قله قیمتی 99هزار دلار، حدود 225 میلیون دلار فروش ناگهانی بسیار قوی و بی‌سابقه‌ای از عرضه در بازار رخ داد و در طول یک روز سرانجام موجب ضعف قیمت تا سطح  91هزار دلار شد.

همانطور که مشاهده می‌کنید این فشار عرضه هم‌وزن فشار فروش در ریزش قیمتی سال 2021 است و ممکن است تا مدتی مانع رشد قیمت باشد.

عدم تعادل ثروت بازار

اکنون باید ببینیم ثروت شبکه بیت‌کوین غالبا در اختیار چه گروهی قرار دارد. نمودار زیر با مقایسه ثروت کوین‌های جوان (جوا‌ن‌تر از یک هفته) و کوین‌های پیر (با سن یک تا دو سال)ریسک بازار پرهیجان را اخطار می‌دهد.

مقایسه ثروت کوین‌های پیر و جوان
این شاخص با مقایسه ثروت کوین‌های پیر و جوان نواحی پر خطر و همچنین کم‌ریسک بازار را مشخص می‌کند.

به طور کلی زمانی که اغلب ثروت دلاری بازار بیت‌کوین در اختیار کوین‌های جوان باشد معمولا به این معناست که کوین‌های زیادی در حال خرج شدن هستند و کوین‌های پیر جای خود را به کوین‌های جوان‌تر می‌دهند. به همین جهت ثروت بازار بیت‌کوین از حالت تعادل خارج می‌شود. همانطور که مشاهده می‌کنید با رشد قدرتمند قیمت تا محدوده 99 هزار دلار، نسبت کوین‌های جوان نیز جهش قابل‌توجهی داشته و سلطه‌ی نقدینگی جدید، ریسک بازار را افزایش داده است زیرا این کوین‌های جوان توانایی حفظ قدرت بازار را ندارند و غالبا موجب عدم تعادل و هیجانات کاذب در بازار هستند.

در طول دو هفته گذشته رشد بسیار قابل‌توجهی را در بازار بیت‌کوین شاهد بوده‌ایم. معمولا هر چندین ماه یک‌بار شاهد این‌گونه حرکات ناگهانی و غیرعادی در بازار هستیم.

نمودار زیر میزان تغییر قیمت هفتگی بیت‌کوین را نشان می‌دهد و بعلاوه برای حرکت قیمت محدوده‌هایی مشخص کرده تا نواحی غیرعادی آن به خوبی شناسایی شود.

شاخص تغییر قیمت بیت کوین در هفته
این شاخص میزان تغییر قیمت هفتگی بیتکوین را نشان می‌دهد.

همانطور که مشاهده می‌کنید بیت کوین در حدود سه هفته متوالی به ترتیب رشد قابل توجه 11 هزار، 9 هزار و 8 هزار دلاری را تجربه کرده که در مقایسه با چرخه‌های گذشته، غیرعادی است. همچنین اگر دقت بیشتری داشته باشیم مشاهده می‌کنیم که معمولا پس از این مقدار رشد، قیمت بازار دچار اصلاحات و ضعف شده است. بنابراین با وجود اینکه رشد غیرعادی و ناگهانی را شاهد بودیم، اما اصلاح قیمت پس از آن غیرعادی به نظر نمی‌رسد.

اولین ناحیه پرریسک بازار

یکی دیگر از شاخص‌های دیگری که خطر ریزش و اصلاح بازار را هشدار می‌دهد، ناحیه فشار فروش تمام سرمایه‌گذاران اعم از هولدرهای بلندمدت و کوتاه‌مدت بازار است. در این شاخص ریسک عرضه بالقوه بازار به خوبی مشاهده می‌شود.

خطر فشار فروش بیت کوین
این شاخص خطر فشار فروش سرمایه‌گذاران را نشان می‌دهد.

طبق این شاخص  بازار در محدوده 99هزار دلار به اولین ناحیه پرخطر خود وارد شده و عرضه بازار نیروی بیشتری پیدا کرده است. در این نقطه از بازار، بسیاری از سرمایه‌گذاران سودآور شدند و در فوران نقدینگی بازار به فکر خروج تمام و یا بخشی از سود خود هستند. همانطور که مشاهده می‌کنید بازار می‌تواند مانند چرخه‌های قبل ریسک بیشتری را متحمل شود. اما در حال حاضر با توجه به داده‌های دیگر بازار، توقف کوتاه‌مدت در ریسک‌پذیری بازار طبیعی به نظر می‌رسد.

پیش‌بینی کوتاه‌مدت قیمت بیت‌کوین

حدود 8 ماه از آخرین سقف بیت‌کوین در محدوده 73هزار دلار می‌گذرد و اکنون بیت‌کوین توانسته است دوباره سقف تاریخی دیگری در ناحیه 99هزار دلار ثبت کند و در مدت زمانی کوتاه رشد چشمگیری داشته باشد. رالی‌های هیجانی و پرقدرت بیت‌کوین اغلب به سرعت رخ می‌دهد و هضم این تحرکات بی‌سابقه نیاز به اصلاح و استراحت دارد. در طول سه هفته اخیر نیز میزان رشد حرکت بازار از نمونه‌های غیرعادی و خارج از محدوده حرکتی معمول بیت‌کوین بوده‌ است.

همچنین بازار به اولین مرحله از ناحیه پرخطر خود دست‌ یافته و با دسترسی به نقدینگی بالا، با عرضه سرمایه‌گذاران مختلف مواجه شده‌ است. تسلط کوین‌های جوان در بازار نیز عامل دیگری برای ناپایدار شدن و اصلاح قیمت بود زیرا این کوین‌ها معمولا سبب ایجاد هیجانات در بازار هستند. از طرفی فشار عرضه در صرافی‌های اسپات مانعی برای رشد بیشتر قیمت بوده و در نوع خود بی‌سابقه بوده است.

گرچه بازار موقتا با مقاومت شدید روبه‌رو شده است اما همچنان پتانسیل رشد برای رسیدن به نواحی پرریسک‌تر را دارد. بنابراین در ابتدا شاید چندین هفته را، در رنج قیمتی خنثی سپری کند تا دوباره نیروی خود را برای ادامه مسیر رشد به دست آورد. در صورت ریزش بیشتر قیمت،  ناحیه 85هزار دلار اولین حمایت مهم بازار و در صورت بازگشت روند ناحیه 102هزار دلار مقاومت بعدی بازار خواهد بود.

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *