تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین (۳۰ آبان)
فشار عرضه سرمایهگذاران در ناحیه 90000دلار موجب توقف کوتاهمدت رشد روند صعودی بازار شد. همچنین مجموع سود نهفته در بازار نیز به اوج خود رسیده که ریسک عرضه در بازار را افزایش میدهد. از طرفی ETFها همچنان با تقاضای خود به حفظ ثبات بازار کمک میکنند و همچنین بازده قیمتی بیتکوین همانند رالیهای صعودی گذشته پرشتاب نبوده است. بنابراین میتوان به ادامه روند صعودی امید داشت.
پس از اینکه در چند هفته متوالی رالی صعودی قدرتمندی را از بیتکوین شاهد بودیم، اکنون باید ببینیم فاز صعودی بازار تا کجا میتواند ادامه داشته باشد و آیا میتوانیم به ادامه این روند مثبت همچنان امید داشته باشیم یا خیر.
سودآوری بازار در رشد قیمت
اکنون که بازار بیتکوین بعد از مدتها دوباره به سودآوری رسیده باید ببینیم این رالی صعودی قدرتمند و هیجانآور چه میزان سود برای سرمایهگذاران داشته است. نمودار زیر میزان سودی که سرمایهگذاران از بازار برداشت کردهاند را نشان میدهد.
در جهش اخیر بازار روزانه حدود 2ونیم میلیارد دلار سود توسط سرمایهگذاران و معاملهگران بازار نقد شد که همچنان میتواند مانند چرخه سال 2021 ادامهدار باشد. اما بازار به تقاضای بیشتری برای ادامه این روند نیاز دارد. همانطور که مشاهده میکنید، جهش سودآوری بازار کمی پایینتر از ماه مارس و تقریبا به اندازه قله قیمتی سال 2021 است. طبیعتا نقدشدن این میزان از سود باعث ایجاد فشار عرضه و برای مدتی مانع رشد قیمت شده است.
از طرفی باید میزان سود و زیانی که هنوز در بازار محقق نشده است را در بازار مشاهده کنیم. نمودار زیر میزان سود نقدنشده سرمایهگذاران کوتاهمدت و بلندمدت را مشخص می کند.
همانطور که مشاهده میکنید در حال حاضر سود نهفته کل بازار با حجم بیش از 1.100 تریلیارد دلار توسط سرمایهگذاران نقد نشده است. این حجم از سود نقدنشده به این معناست که احتمال برداشت سود و عرضه کوینهای قدیمی بالا است. در این رالی صعودی سرمایهگذاران کوتاهمدت حدود 100 میلیون دلار و سرمایهگذاران بلندمدت حدود 1 تریلیارد دلار در معاملات خود سود کردهاند که امکان فشار عرضه موقف و کوتاهمدت ناشی از آن، یک احتمال طبیعی برای ادامه روند صعودی بازار است.
روند تقاضای بازار
اکنون باید ببینیم تقاضا بیشتر از چه طریقی وارد بازار میشود و کدام بخش از بازار سهم بیشتری در رشد قیمت داشته است. در نمودار زیر شاخص Realized Cap (نارنجی) حجم ورودی ETFها(سبز) و حجم معاملات اهرمی متعلق به CME (زرد) مشخص شده است.
همانطور که مشاهده میکنید با توجه به شاخص Realized Cap حجم سرمایه حقیقی و یا به عبارتی ثروت دلاری بازار بیتکوین به طور خالص به 40 میلیارد دلار رسیده است که به معنای سودگیری و محققشدن سود سرمایهگذاران نسبتا قدیمی است. از طرفی ETFها در طول یک ماه اخیر با ورود تقریبا 30 میلیارد دلار بیشترین میزان تقاضا را نسبت به 7 ما اخیر داشتهاند و در رالی صعودی عرضههای سنگین بازار را جذب کردند. این در حالیست که بازار فیوچرز مدتدار CME، با وجود رشد نسبی نقش بسیار کمتری در ورود تقاضا به بازار داشته است. بنابراین موج تقاضا غالبا از طریق خرید اسپات به بازار تزریق شده است.
عرضه سرمایهگذاران بلندمدت
یکی از مهمترین عوامل فشار عرضه در روند صعودی فعلی سرمایهگذاران بلندمدت هستند که در سود مناسب تصمیم به فروش کوینهای خود میگیرند. در نمودار زیر میزان حباب بازار برای سرمایهگذاران بلندمدت را مشاهده میکنید که همراه با آن یک میانگین سالیانه برای سودآوری این سرمایهگذاران مشخص شده است.
در حال حاضر سرمایهگذاران بلندمدت نسبت به یک سال اخیر در شرایط بسیار بهتری قرار دارند. عبور سودآوری این سرمایهگذاران از میانگین سالیانه همواره نشان مثبتی برای تغییر روند بازار در بلندمدت است و با وجود اینکه این گروه در رشد قیمت اخیر عرضههای سنگینی به بازار وارد کردند اما همچنان امکان سودآوری بیشتر برای این سرمایهگذارن وجود دارد و واکنش قیمت به این میزان فروش طبیعی است.
بازده قیمتی بیتکوین
اکنون که رشد قدرتمندی را در طول چند هفته اخیر مشاهده کردیم، بهتر است میزان بازدهی قیمت بیتکوین در یک ماه گذشته و همچنین سه ماه گذشته بررسی کنیم.
همانطور که مشاهده میکنید در حال حاضر قیمت بیتکوین تا کنون نسب به سه ماه گذشته 54 درصد و نسبت به یک ماه گذشته 41 درصد بازده قیمتی داشته است. این بازده قیمتی در رشد قیمتی که اخیرا شاهد آن بودیم به مراتب کمتر از رالیهای صعودی گذشته به نظر میرسد و همچنان به نواحی غیرعادی و پرریسک خود نرسیده است. بههمینعلت باید همچنان احتمال رسیدن به نواحی بالاتر را در نظر داشته باشیم و همچنین باید توجه کنیم که تغییر رفتار بازار در طول یک سال گذشته و نحوه سودآوری آن، بر میزان بازدهی قیمت بسیار تاثیرگذار است و رسیدن به نواحی بالاتر ممکن است با سرعت کمتری محقق شود.
پیشبینی کوتاهمدت روند قیمت بیتکوین
آغاز روند صعودی و رشد پرشتاب قیمت بیتکوین معمولا انتظاراتی همچون رشد بیوقفه و بدون مانع را میان افراد بازار ایجاد میکند. در حالی که بیتکوین در یک سال گذشته به آرامی و به طور پیوسته به سطوح بالاتر دست یافته و عرضههای بسیار سنگین را متحمل شده است. با توجه به افزایش ارزش بازار بیتکوین در این چرخه، ETFها به عنوان مهمترین منشا تقاضا، رشد قیمت را ممکن ساخته و در مقابل موج عرضه به حفظ ثبات بازار کمک میکنند. این رشد قیمتی سود بسیاری برای مجموع سرمایهگذاران بازار در برداشته و طبیعتا بسیاری از سرمایهگذاران را به برداشت سود مجاب کرده است. همچنین سود نهفته و یا میزان سود محقق نشده نیز افزایش بیسابقهای داشته که همچنان میتواند دلیلی برای ایجاد فشار عرضه در بازار باشد. از طرفی بازار همچنان از نظر بازدهی و حباب قیمت به نواحی بسیار پرهیجان و پر ریسک نرسیده است و پس از پایان فشار عرضههای موقت میتوانیم انتظار رشد مجدد بازار و ادامه روند صعودی را داشته باشیم. در حال حاضر مهمترین مقاومت پیشرو در ناحیه 95000 الی 97000دلار قرار دارد و در صورت ضعف روند ناحیه 86000 دلار حمایتی مهم به شمار میرود.