تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین چهارشنبه ۲۶‌دی۱۴۰۳

چکیده مطلب:

تحلیل داده‌های بازار نشان می‌دهد که بازار بیت‌کوین در رشد قیمت، از روند سالمی پیروی می‌کند و با توجه به بازده سه ماه آن، ممکن است از لحاظ قیمتی مدت زمانی را در حالت رنج و خنثی سپری کند. همچنین تعداد کوین‌هایی که در ضرر هستند  بسیار ناچیز است و ریسک معاملات اهرمی بسیار کاهش یافته، اما همچنان امکان اصلاح قیمت به نواحی پایین‌تر وجود دارد.

تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین چهارشنبه 26دی1403

اخبار اقتصاد کلان تاثیر خود را بر قیمت بیت‌کوین گذاشته و باعث اصلاح قیمت تا زیر 90‌هزار دلار شده است. امروز در این گزارش از همتاپی به نواحی کلیدی و میزان ریسک بازار برای اصلاح بیشتر قیمت می‌پردازیم.

بازار در کدام مرحله از فاز صعودی است؟

در ابتدا بهتر است ببینیم که قیمت بیت‌کوین چقدر حباب دارد و یا به عبارتی چقدر از ارزش حقیقی خودش فاصله گرفته است. در نمودار زیر شاخص MVRV را مشاهده می‌کنید. این شاخص برای شناسایی فراز و فرودهای بازار بسیار مفید بوده و قیمت معمولا به  نواحی که برای آن مشخص شده واکنش نشان می‌دهد.

میزان حباب بازار با استفاه از میانگین خرید سرمایه‌گذاران
این شاخص با استفاده از میانگین خرید تمام سرمایه‌گذاران میزان حباب بازار را مشخص می‌کند.

طبق این نمودار مشاهده می‌کنیم زمانی که بازار در اوایل سال 2024 به خط قرمز رنگ ( 73 هزار دلار) برخورد کرد، در این ناحیه فاز صعودی به مرحله دوم خود رسید و روند بیت‌کوین به تدریج با عرضه سنگین رو‌به‌رو شد.

بازار در این ناحیه توان ادامه رشد قیمت را نداشت و چندین ماه را بین این دو ناحیه مهم (خط زرد و قرمز) گذراند. اگر بیشتر توجه کنیم، حدود دو ماه پیش، قیمت دوباره به این سطح نزدیک شد اما مجددا نتوانست از آن عبور کند. معمولا قیمت بیت‌کوین در فازهای صعودی گذشته می‌توانست از این ناحیه عبور کند اما طی دو سال اخیر، رفتار بیت‌کوین کمی متفاوت‌تر شده و در نواحی که حباب بازار نسبتا افزایش پیدا می‌کند و به مرحله دوم فاز صعودی می‌رسد، رشد قیمت نیز متوقف می‌شود. بنابراین امکان این که بازار در هفته‌های آتی به ناحیه پایینی (77 هزار دلار) نزدیک شود همچنان وجود دارد.

 

بازدهی بیت‌کوین در سه ماه اخیر چقدر بوده‌ است؟

در ادامه نمودار قبل، بهتر است به میزان بازدهی بیت‌کوین در بازه سه ماهه توجه کنیم زیرا در این صورت رفتار بازار را بهتر درک می‌کنیم.

میزان بازدهی بیت‌کوین در یک بازه سه ماهه
این نمودار میزان بازدهی بیت‌کوین را در یک بازه سه ماهه نشان می‌دهد.

اگر به چرخه‌های گذشته توجه کنیم، می‌بینیم که بیت‌کوین معمولا در فازهای صعودی بین 200 تا 400 درصد بازدهی داشته و سپس سریعا دچار ریزش و سقوط قیمت شده است. یعنی رشد قیمت بسیار سریع رخ داده و کاملا شتاب‌زده به نواحی پرخطر رسیده است. اما از سال 2023 تا کنون، هر زمانی که بازار تا 90 درصد رشد داشته، معمولا بعد از آن مدت‌زمانی را در روند رنج  گذرانده است تا بتواند این رشد قیمت را به خوبی هضم و جذب کند. بنابراین کاملا نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که بازار مانند چرخه‌های گذشته رشد سریعی داشته باشد و بعلاوه باید نواحی کم ریسک را برای خرید بیت‌کوین در نظر داشته باشیم.

 چه مقدار از کوین‌ها در ضرر هستند؟

در قدم بعد باید ببینیم که چه مقدار از ثروت شبکه بیت‌کوین در حال حاضر زیان را تحمل می‌کند. به عبارتی چند درصد از کوین‌ها هم‌اکنون در زیان نگه داشته شده‌اند.

این شاخص میزان زیانی که هنوز توسط سرمایه‌گذاران نقد نشده است نشان می‌دهد.

اگر به چرخه‌های صعودی قبل توجه کنیم زمانی که  بیش از 3درصد کوین‌ها در ضرر باشند، در این مرحله خطر زیادی برای ریزش‌ و فروش ناگهانی بیت‌کوین وجود دارد. اما در حال حاضر می‌بینیم که هنوز کمتر از یک درصد از ثروت بازار بیت‌کوین در زیان نگه‌داشته شده و ضرر را تحمل می‌کند. بنابراین اگرچه امکان اصلاح بیشتر قیمت وجود دارد اما این مقدار زیان نمی‌تواند خطر بزرگی برای بازار باشد و تا زمانی که 3‌درصد از ثروت بازار زیان‌آور نشدند، در بلندمدت خطری بازار را تهدید نمی‌کند.

 

آیا ریسک معاملات اهرمی به طور کامل رفع شده است؟

در این بخش به وضعیت معاملات اهرمی بازار بیت‌کوین می‌پردازیم. این نمودار  میزان تغییر معاملات اهرمی را در 7 روز اخیر نشان می‌دهد. به عبارتی نشان می‌دهد که چند درصد از معاملات بازار مشتقات هنوز باز هستند و چند درصد از این معاملات بسته شده‌اند. ناحیه بالایی این نمودار یعنی معاملات اهرمی زیادی در بازار باز شده و به ناحیه اشباع رسیده است. از طرفی ناحیه پایینی این نمودار یعنی تعداد زیادی از این معاملات لیکویید و یا بسته شده‌اند.

این شاخص میزان تغییر معاملات اهرمی را دز طول هفت روز گذشته نشان می‌دهد.
این شاخص میزان تغییر معاملات اهرمی را دز طول هفت روز گذشته نشان می‌دهد.

طبق نمودار مشاهده می‌کنیم، زمانی که بازار به قیمت 99‌هزار دلار رسید، این شاخص،  اشباع شدن معاملات اهرمی را هشدار داد و حتی پس از آن، با رشد بیشتر قیمت تا ناحیه 107‌هزار دلار، معاملات اهرمی کمتری باز می‌شد. در حال حاضر از تشکیل سقف جدید بازار تا کنون، از تکاپوی این معاملات بسیار کم شده است اما ریسک این معاملات هنوز به صورت کامل رفع نشده و ممکن است با ریزش نسبی قیمت، معاملات بیشتری لیکویید شوند و در آن صورت ریسک بازار بسیار کمتر خواهد شد.

 

پیش‌بینی کوتاه‌مدت بازار بیت‌کوین

قدرت گرفتن شاخص دلار و افزایش بهره اوراق بهادار آمریکا، دلایل بسیار روشنی برای افت قیمت بازارهای ریسکی مانند بیت‌کوین هستند. اما با وجود این، بازار بیت‌کوین مقاومت بسیار بالایی از خود نشان داده و در تلاش است تا قدرت خود را در ناحیه فعلی حفظ کند. ضمنا باید توجه داشت که بازار به تازگی از نواحی اشباع خود خارج شده و قطعا برای ادامه مسیر نیاز به زمان بیشتری دارد و به احتمال زیاد به نواحی کم‌ریسک تری برسد. بر اساس شاخص MVRV بازار به دومین مرحله پرخطر خود رسیده اما به علت فشار عرضه سنگین نتوانسته از آن عبور کند. به همین علت ممکن است در هفته‌های آتی مجددا به مرحله اول بازار صعودی (77 هزار دلار) نزدیک شود.

همانطور که اشاره شد، برخلاف چرخه‌های گذشته، بیت‌کوین در چرخه‌های صعودی دو سال اخیر ، بسیار حساب‌شده عمل‌کرده و پله‌پله به رشد خود ادامه داده است. بنابراین انتظار داریم رشد بازار مجددا به همین صورت ادامه پیدا کند و با اصلاح قیمت نواحی مناسبی برای خرید بیت‌کوین ایجاد شود. اگر بازار را با دیدبلندمدت در نظر بگیریم، مقدار زیانی که بازار در حال حاضر متحمل شده، بسیار ناچیز است و هنوز خطر سقوط ناگهانی بسیار گسترده آن را تهدید نمی‌کند. اما به این معنی نیست که دچار اصلاح بیشتر نشود.

در حال حاضر شرایط معاملات اهرمی بازار فیوچرز بسیار آرام‌تر است اما هنوز به صورت کامل اهرم‌زدایی نشده و احتمالا با اصلاح نسبی قیمت، ریسک کوتاه‌مدت بازار به حداقل برسد. در هفته‌های آتی امکان اصلاح بازار تا نواحی  85 الی 83هزار دلار وجود دارد که فرصت بسیار مناسبی برای خرید پله‌ای بیت‌کوین است. همچین در مقابل مهم‌ترین مقاومت بیت‌کوین سطح 99‌هزار دلار است.

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *