تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین ۶دی۱۴۰۳

چکیده مطلب:

داده‌های بازار نشان می‌دهد که ریزش‌های 15 الی 30 درصدی قیمت در فاز صعودی عادی بوده و به معنای اتمام روند صعودی نیست. از طرفی سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت به ناحیه سر‌به‌سر خود نزدیک‌تر شده‌اند و احتمالا به این ناحیه (85 هزار دلار) برسند.
این را هم بگوییم که با دید بلندمدت، بازار هنوز به اوج سرخوشی و طمع سرمایه‌گذاران نرسیده اما در کوتاه‌مدت فشار فروش متداوم، باعث کاهش قدرت بازار شده است.

تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین ۶دی۱۴۰۳

در تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین امروز پنج‌شنبه 6دی‌۱۴۰۳ به احتمال ادامه روند صعودی و نواحی مهم قیمت در فاز اصلاحی می‌پردازیم. در هفته گذشته، بیت کوین با ریزش قیمت وارد فاز اصلاحی شده و از هیجانات روند صعودی کاسته شده است. جزییات بیشتر را در همین صفحه از همتاپی بخوانید.

آیا این ریزش قیمت طبیعی‌ است؟

در ابتدا باید ببینیم که آیا مقطع فعلی اصلاح قیمت بیت‌کوین طبیعی است و بدون اینکه بازار گاوی یا  به اصطلاح بولران را به خطر بیاندازد، تا چه محدوده‌ای می‌تواند به ریزش خود ادامه دهد. در نمودار زیر مشاهده می‌کنید که بازار در فاز‌های صعودی  قبلی چه مقدار ریزش را تجربه کرده است.

میزان اصلاح قیمتی بازار در فاز‌های صعودی بیت‌کوین
این نمودار میزان اصلاح قیمتی بازار را در فاز‌های صعودی بیت‌کوین نشان می‌دهد.

همانطور که می‌بینید در چرخه‌های صعودی گذشته، قیمت در اواسط بولران معمولا از 30‌درصد تا 60‌درصد ریزش را نیز تجربه کرده است. البته تمام چرخه‌های گذشته با چرخه فعلی قابل مقایسه نیستند زیرا بازار نسبت به گذشته به رشد و بلوغ بیشتری رسیده است. اما اگر بخواهیم دقیق‌تر توجه کنیم می‌بینیم  که در چرخه صعودی که در آن قرار داریم، ریزش‌های قیمت تا 30‌درصد نیز ادامه داشته است. در حال حاضر بازار از سقف قیمتی 108‌هزار دلار حدود 13‌درصد ریزش را تجربه کرده است و این میزان افت قیمت در فازهای صعودی عادی است.

سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت زیان‌آورند؟

اکنون باید ببینیم که سرمایه گذاران کوتاه‌مدت در چه شرایطی هستند. در نمودار زیر حباب قیمتی بیت‌کوین را بر اساس میانگین خرید سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت مشاهده می‌کنید. به عبارتی سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت از نقطه سر‌به‌سر خود چه مقدار فاصله دارند و آیا در سود هستند و یا در زیان؟

شاخص میانگین خرید سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت  نواحی اشباع خرید و اشباع فروش بازار
این شاخص بر اساس میانگین خرید سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت  نواحی اشباع خرید و اشباع فروش بازار را نشان می‌دهد.

طبق این نمودار با وجود اینکه قیمت بیت‌کوین به سقف 108‌هزار دلار رسید، اما به طور کامل به نواحی اشباع خرید این شاخص دست پیدا نکرد. منظور از اشباع خرید ناحیه‌ای است که قیمت به بالاترین سطح این شاخص برخورد می‌کند که معمولا در این مواقع سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت یکی الی دو ماه در سود هستند و سپس به دلیل عدم تعادل خریداران و فروشندگان قیمت فروکش می‌کند و مجموع سود بالقوه این سرمایه‌گذاران کاهش پیدا می‌کند. سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت در دو ماه اخیر کاملا سودآور بودند و کاهش قیمت اکنون آن‌ها را به خطر انداخته است.  از طرفی باید توجه داشت که در بولران بازار بیت‌کوین و اصلاحات بازار ممکن است این سرمایه‌گذاران را از حالت سودآور به نقطه سربه‌سر برساند. در حال حاضر احتمال اینکه بازار به نواحی 85‌هزار دلار برسد در حال افزایش بوده و در مقطغ فعلی این ناحیه یکی از کم‌ریسک‌ترین نقاط برای ورورد به بازار است.

آیا به پایان فاز صعودی رسیدیم؟

از آنجایی که اخیرا به سقف قیمتی 108‌هزار دلار رسیدیم، باید ببینیم آیا این محدوده آخرین مرحله فاز صعودی بوده است یا خیر. در نمودار زیر مجموع سودی که توسط افراد بازار نقد نشده است، مشاهده می‌کنیم. معمولا سقف‌های قیمتی بیت‌کوین زمانی تشکیل می‌شود که سودآوری بالایی نصیب همه افراد بازار شده باشد و آن‌ها مدت زمانی را در سرخوشی و سودآوری بالا طی‌ می‌کنند و با رویای ادامه روند صعودی بازار همچنان سود خود را نقد نمی‌کنند.

شاخص مجموع سود محقق‌نشده بازار
این شاخص مجموع سود محقق‌نشده بازار را مشخص می‌کند.

اگر به چرخه‌های گذشته توجه کنیم می‌بینیم که در چرخه فعلی هنوز به اندازه چرخه‌های قبل به اوج سرخوشی و سود نقد نشده نرسیده‌ایم و یا حتی اگر سقف 108‌هزار دلار را اوج این سودآوری به حساب بیاوریم، این فاز سرخوشی به اندازه چرخه‌های قبل تداوم نداشته است. بنابراین نمی‌توان به طور کامل گفت که این چرخه در قیمت 108‌هزار دلار پایان پیدا می‌کند. اما قطعا در چرخه جدید با تغییر رفتار سرمایه‌گذاران مواجه هستیم . سودآوری تدریجی و اصلاح تدریجی بازار یکی از تفاوت‌های این چرخه  با چرخه‌های قبل است.

چه عاملی موجب ریزش قیمت شد؟

اکنون باید ببینیم این اصلاح قیمت چه واکنشی را در صرافی‌های بازار اسپات به دنبال داشته است. در نمودار زیر میزان عجله و شتاب افراد را برای خرید و فروش بیت‌کوین مشاهده می‌کنید. به عبارتی چه حجمی از نقدینگی با استفاده از قابلیت Market Buy  و یا Market sell درصرافی‌ها معامله شده است.

اختلاف حجم Market Buy و حجم Market Sell صرافی‌ها
این شاخص اختلاف حجم Market Buy و حجم Market Sell صرافی‌ها را نشان می‌دهد.

در حال حاضر یکی از بی‌سابقه‌ترین حجم فروش فوری در صرافی‌ها را مشاهده می‌کنید. این حجم فروش بسیار بالا در مدت زمان یک هفته فشار بسیار زیادی به بازار وارد کرده و موجب خستگی خریداران شده است. در هفته گذشت بیش از 100‌میلیارد دلار بیتکوین به صورت فوری در صرافی‌های اسپات فروخته شد. نکته بسیار مهم این نمودار این است که با وجود فشار عرضه سنگین و متداوم، قیمت در این مدت توانسته خود را تا حدود زیادی حفظ کند اما سرانجام فشار عرضه به بازار غلبه می‌کند و موجب ریزش قیمت می‌شود بنابراین در مقطع فعلی، اصلاح قیمت واکنش بسیار طبیعی بازار است و این ریزش قیمت به معنای پایان فاز صعودی نیست.

پیش‌بینی کوتاه‌مدت روند بیت‌کوین

بازار بیت‌کوین بعد از رسیدن به سقف 108‌هزار دلار وارد فاز اصلاحی شد. در این ناحیه فشار عرضه متداوم برای بازار بسیار سنگین بوده و موجب ریزش قیمت شده است. این میزان ریزش قیمت معمولا در فاز صعودی بسیار عادی است زیرا بازار در اصلاحات فازهای صعودی معمولا حدود 20‌الی‌30‌درصد ریزش را تجربه کرده و اکنون اصلاح 15‌درصدی چندان غیرعادی به نظر نمی‌رسد.

همچنین حجم سود نقد نشده در بازار مانند فازهای گذشته به نقطه اوج خود نرسیده است زیرا سرمایه‌گذاران نسبت به چرخه‌های گذشته محتاطانه ‌تر عمل کرده و سود حاصل از معاملات خود را از بازار خارج می‌کنند. به همین دلیل سود بالقوه و نقد نشده کمتر در بازار باقی‌می‌ماند.

سرمایه‌گذاران کوتاه مدت نیز به پس از دو ماه سودآوری مدام در حال حاضر به ناحیه نقطه سر به سر خود نزدیک می‌شوند و این سطح  بسیار کم ریسکی برای خرید بیت‌کوین محسوب می‌شود. بنابراین انتظار می‌رود که در مقطع فعلی ناحیه 94‌هزار دلار و سپس در صورت ادامه ریزش سطح 85‌‌هزار دلار مهم‌ترین ناحیه حمایتی باشد. در مقابل سطح 99‌هزار دلار نیز مقاومت پیشروی بازار است.

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *