واچ لیست (Watch List) چیست و چطور یک واچ لیست ارز دیجیتال بسازیم؟

چکیده مطلب:

واچ لیست (Watch List) که در فارسی به فهرست تحت‌نظر نیز ترجمه شده است، لیستی متشکل از تعدادی ارز دیجیتال منتخب است که پتانسیل سود خوبی برای دارنده لیست دارند. این فهرست، می‌تواند بر مبنای داه‌ها و تحلیل‌های مختلفی آماده شده و طیف گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال متنوع را در بر داشته باشد.

واچ لیست ارز دیجیتال چیست؟

واچ لیست (Watch List) یا «فهرست تحت‌نظر» ترجمه شده است، لیستی از ارزهای دیجیتالی‌ست که به نظر می‌رسد نوسانات قابل‌توجهی را خواهند داشت، رویدادهای مهمی در انتظارشان است و در کل پتانسیل سود خوبی را دارند.

طی سال‌های اخیر، با توجه به رشد سرسام‌آور بازار ارزهای دیجیتال و به لطف غیر‌متمرکز‌بودن آن، طیف گسترده‌ای از ارزها، روانه بازار شدند و  کار معامله‌گران وسرمایه‌گذاران سخت‌تر شد. اما کافی است هر معامله‌گر، یک واچ لیست شخصی‌سازی‌شده برای خودش ایجاد کند تا صرفاً روی همان ارزهایی تمرکز داشته باشد که می‌خواهد!

برای کسب اطلاعات بیشتر در‌خصوص ماهیت و چیستی واچ لیست ارز دیجیتال و همین‌طور نحوه ایجاد این فهرست، کافی است با ادامه این مقاله از همتاپی همراه ما باشید.

واچ لیست (Watch List) چیست؟

واچ لیست (Watch List) لیستی متشکل از تعدادی ارز دیجیتال منتخب است که پتانسیل کسب سود را برای دارنده لیست دارند. این فهرست، می‌تواند بر مبنای داده‌ها و تحلیل‌های مختلفی آماده شود و طیف گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال متنوع را در بر داشته باشد.

ارزهای دیجیتالی که قرار است تحرکات محسوسی در سطح بازار داشته باشند، به شدت افزایش قیمت یپدا کرده یا ریزش کنند، یا رخدادهای به‌خصوصی در انتظارشان است، در این لیست جای می‌گیرند و مدام پیش روی معامله‌گر خواهند بود تا به محض رخ‌دادن تحرکات، امکان برداشت سود از آن‌ها وجود داشته باشد.

یک معامله‌گر یا سرمایه‌گذار در بازارهای مالی یا خصوصاً بازار ارزهای دیجیتال، با حجم بالایی از ارزهایی که در حال حاضر در این بازار داریم، این فرصت را درد که لیستی از چندین، ده‌ها یا حتی صدها ارز دیجیتال مختلف را آماده کرده و مدام رصد کند.

در سایه چنین لیستی، معامله‌گر از درگیر‌شدن با سایر دارایی‌ها مصون مانده و تمام تمرکز خود را متوجه ارزهای دیجیتال منتخب می‌کند و در نتیجه این فرصت را دارد که در صورت بروز تحرکات مورد‌انتظار، بهترین واکنش را نشان داده و در بهترین نقطه وارد معاملات خرید یا فروش شود.

قواعد و نیازمندی‌های ایجاد یک واچ لیست ارز دیجیتال

واچ لیست ارز دیجیتال یا لیست تحت نظر

تا این بخش از مقاله، فهمیدیم که واچ لیست ارز دیجیتال چیست و به چه دردی می‌خورد. اما شاید یک سوال مهم این باشد که ارزهای دیجیتال منتخبی که قرار است در واچ لیست جای داده شوند، بر چه مبنایی انتخاب می‌شوند؟ یا شاید سوال مهم‌تر از آن، پس از انتخاب ارزهای دیجیتال بر چه اساسی می‌توان تحرکات آن‌ها را رصد کرد؟!

قبل از هر‌چیز، برای این‌که بتوانید یک واچ لیست اصولی و کارآمد را ایجاد کنید، شما باید:

  • به تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال بازارهای مالی تسلط داشته باشید.
  • اطلاعات جامع و مکفی در‌خصوص انواع استراتژی‌های معاملاتی داشته باشید.
  • بتوانید از استراتژی‌های مدیریت و پوشش ریسک به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.
  • به روندهای قیمتی بازار تسلط داشته و تاثیر سطوح مختلف سرمایه بر این روندها را بشناسید.
  • قابلیت بررسی و تحلیل شاخص‌های مهم و تاثیرگذار در بازار را داشته باشید و بتوانید روان‌شناسی کنید.
  •  بتوانید واکنش بخش‌های مختلف بازار به کاتالیزورهای متنوع را در طول زمان آنالیز کرده و بر اساس آن عمل کنید.

فاکتورهایی که می‌توان برای رصد تحرکات ارزهای دیجیتال گنجانده‌شده در یک واچ لیست مد‌نظر قرار داد، به شرح زیر هستند:

  • رسیدن حجم معاملات به مقداری مشخص
  • خارج‌شدن قیمت از محدوده چندین هفته‌ اخیر
  • عبور از میانگین متحرک چندین‌روزه 

این چندین هفته یا چندین روز نیز می‌تواند بر اساس نوع تحلیل و استراتژی معاملاتی شما مشخص شود. سپس قادر خواهید بود بر اساس هشدارهایی که با استفاده از این معیارها تنظیم شده‌اند، تحرکات بازار را شناسایی کرده و بر اساس آن‌ها وارد عمل شوید و سفارش‌گذاری کنید.

 

تعداد توکن‌های واچ لیست ارز دیجیتال

سوال دیگری که ممکن است برایتان پیش بیاید این است که یک واچ لیست ارز دیجیتال، از چند ارز تشکیل شده است و اساساً بهتر است برای رصد کردن بازار به بهترین نحو، حداقل و حداکثر چه تعداد ارز دیجیتال را در واچ لیست خود بگنجانیم؟

تعداد ارزهای دیجیتالی که می‌توان در یک واچ لیست گنجاند، بسته به پلتفرمی که برای ایجاد واچ لیست ارز دیجیتال انتخاب می‌کنید، متفاوت است. با این حال، در حالت کلی معمولاً بین حدود ۲۵ تا ۷۵ نماد در هر واچ لیست جای می‌گیرد که در برخی از پلتفرم‌ها ممکن است تا ۲۰۰ نماد معاملاتی نیز افزایش پیدا کند.

این‌که هر پلتفرم چه تعداد ارز دیجیتال را پوشش می‌دهد، به فضایی بستگی دارد که توسط:

  • اسکنرها
  • تیکرهای خبری
  • نمودارهای قیمتی
  • و پنجره‌های عمق بازار

اشغال شده‌ است.

انواع واچ لیست ارز دیجیتال

برای این‌که بتوانید مدیریت بهتری روی ارزهای دیجیتال منتخب خود داشته باشید، می‌توانید نوع خاصی از واچ لیست را برای خودتان ایجاد کنید. در ادامه، انواع واچ لیست‌های ارز دیجیتال را معرفی کرده و در‌خصوص کاربردها و مزیت‌های هر‌یک از آن‌ها بیشتر صحبت می‌کنیم:

واچ لیست پورتفولیو (Portfolio Watchlist)

همان‌طور که از اسمش هم می‌توان حدس زد، واچ لیست پورتفولیو (Portfolio Watchlist) متشکل از ارزهای دیجیتالی است که در سبد سرمایه‌گذاری یا پورتفولیوی شما جای دارند.

در این نوع واچ لیست، کافی است ارزهای دیجیتالی که معمولاً در سفارش‌ها و پوزیشن‌های معاملاتی شما حضور دارند را وارد سبد کنید تا بتوانید کلیه تحرکات و نوسانات آن‌ها را زیر نظر داشته باشید. شما می‌توانید در این نوع واچ لیست، آخرین قیمت، تغییر خالص و درصد تغییر را تنظیم کنید تا به‌صورت مداوم برایتان نمایش داده شوند.

اگر نمی‌دانید سبد سرمایه‌گذاری یا پرتفوی ارز دیجیتال چیست، همین حالا روی «سبد سرمایه‌گذاری ارز دیجیتال چیست؟» کلیک کنید!

واچ لیست بازار (Market Watchlist)

در واچ لیست بازار (Market Watchlist)، شما این قابلیت را خواهید داشت تا دید کلی بر بازار ارزهای دیجیتال داشته باشید و احساسات کاربران و سرمایه‌گذاران را رصد کنید. این‌که میزان عرضه و تقاضا در حالت کلی چگونه است، وضعیت ترس و طمع به چه شکلی است و در حالت کلی اتمسفر بازار برای سفارش‌گذاری از چه قرار است.

واچ لیست علاقه (Interest Watchlist)

و در نهایت، در نوع واچ لیست علاقه (Interest Watchlist) نیز می‌توانید علاقه شخصی و پتانسیل سود توکن‌های مورد‌نظرتان را اساس و پایه کار قرار داده و بر مبنای آن بازار را رصد کنید. این‌که با تمام جزئیات تحرکات قیمتی چند ارز دیجیتال منتخب‌تان را پیگیری کرده و سود خود را دنبال کنید.

کاربردها و مزیت‌‌های واچ لیست ارز دیجیتال

شما که یه معامله‌گر باشید که در میان‌مدت و کوتاه‌مدت ترید (Trading) می‌کند و چه یک سرمایه‌گذار که در میان‌مدت و بلند‌مدت سرمایه‌گذاری (Investing) می‌کند، به واچ لیست نیاز خواهید داشت:

  • معامله‌گر:برای رصد تحرکات و تعیین نقاط مناسب ورود به معامله
  • سرمایه‌گذار: برای رصد کلی سبد سرمایه‌گذاری خود و تخمین ارزش آن

هر کاربری که سعی دارد در بازار بازار و متنوعی همچون بازار ارزهای دیجیتال فعالیت داشته باشد، باید یک واچ لیست ایجاد کرده و بر اساس اطلاعاتی که برایش مهم است، دارایی‌های منتخب خود را رصد کند. این کار، مزیت‌های مختلفی را در اختیار او قرار می‌دهد:

  • قابلیت ارزیابی قیمت ارزهای دیجیتال
  • مدیریت حرفه‌ای‌تر ریسک و سرمایه در بازار
  • کسب اطلاعات دقیق و کمّی در‌خصوص روندهای بازار
  • قابلیت تحلیل‌ تکنیکال و حتی فاندامنتال حرفه‌ای‌تر و دقیق‌تر
  • امکان افزودن ارزهای دیجیتال بیشتر به سبد سرمایه‌گذاری یا معاملات
  • و در نهایت، افزایش پتانسیل سود در معامله‌گری و سرمایه‌گذاری در عین کاهش ریسک

نحوه ساخت واچ لیست ارز دیجیتال

چگونه واچ لیست ارز دیجیتال بسازیم؟

برای ساخت یک واچ لیست ارز دیجیتال، شما باید چند مرحله مهم را طی کنید. این مراحل را در ادامه معرفی کرده و یک‌به‌یک آموزش به شما آموزش می‌دهیم تا در‌نهایت بتوانید یک واچ لیست حرفه‌ای برای خودتان ایجاد کنید:

مرحله اول – انتخاب پلتفرم

اولین مرحله‌ای که باید برای ایجاد یک واچ لیست حرفه‌ای ارز دیجیتال طی کنید، انتخاب پلتفرمی است که قرار است در آن فهرست خود را ایجاد کنید. برای این منظور، می‌توانید روی چند پلتفرم زیر حساب باز کنید:

  • همتاپی (Hamtapay)
  • کوین جکو (Coin Gecko)
  • کوین مارکت کپ (Coin Market Cap)
  • تریدینگ ویو (Trading View)

کافی است پس از انتخاب پلتفرم مورد‌نظر، وارد آن شده، ثبت‌نام کرده و پس از ایجاد حساب کاربری، در‌صورت نیاز احراز هویت انجام دهید. پس از آن می‌توانید به بازار یا مارکت (Market) پلتفرم مورد‌نظر که حاوی توکن‌های لیست‌ شده در آن است مراجعه کرده و با کلیک روی دکمه تعبیه‌ شده برای افزودن توکن به واچ لیست، آن را انتخاب کنید.

مرحله دوم – قالب‌بندی واچ لیست و انتخاب توکن

در مرحله دوم، شما باید مشخص کنید که هدف‌تان از ایجاد واچ‌ لیست مورد‌نظر چیست؟! قصد دارد در این واچ لیست ارزهای دیجیتالی را رصد کنید که:

  • برایشان اتفاق‌های فاندامنتال مهم و رویدادهای خاص رخ می‌دهد؟
  • دارای پشتوانه یا قدمت بیشتری هستند و برای معامله‌گران مبتدی کاربردی‌ترند؟
  • از محبوبیت بیشتری در سطح بازار برخوردار هستند و اخیراً سودهای کلانی داده‌اند؟
  • پتانسیل رشد خوبی در بازار دارند و می‌توانند گزینه‌های خوبی برای «در‌نمک‌خوابیدن» باشند؟!
  • و مواردی بسیاری از این دست…

این مرحله، به شما کمک می‌کند تا بتوانید راحت‌تر و حساب‌شده‌تر واچ لیست خود را بچینید. اگر به‌عنوان مثال قصد دارید طبق بند اول روی رویدادهای مهم تمرکز کنید، شاید بتوانید معیارهایی مثل:

را اساس انتخاب واچ لیست خود قرار دهید.

به همین ترتیب، اگر طبق بند دوم معامله‌گر مبتدی هستید و هنوز نمی‌توانید سره را از ناسره تشخیص دهید، شاید بهتر باشد سراغ ارزهای دیجیتالی بروید که شناخته‌شده‌تر و قابل‌آعتمادتر هستند!

همیشه، ارزهای دیجیتال باسابقه‌ای مثل بیت کوین و اتریوم و امثال آن‌ها، دارای ثبات قیمتی معقول‌تری نسبت به میم‌کوین‌ها و شت‌کوین‌های تازه‌واردی هستند که مدام در نوسان‌اند. چیدن این قبیل ارزهای دیجیتال با‌قدمت در سبد‌های سرمایه‌گذاری و معاملاتی می‌تواند ریسک به مراتب پایین‌تری را به شما – به‌عنوان یک تازه‌کار – تحمیل کند.

مرحله سوم – طبقه‌بندی توکن‌ها

در مرحله سوم، شما هم پلتفرم خود را انتخاب کرده و هم بر اساس آن‌چه در مرحله دوم گفته شد، ارزهای دیجیتال منتخب خود را انتخاب کرده‌اید. اکنون نوبت به تنظیمات خودِ واچ لیست می‌رسد که یکی از مهم‌ترین موارد، طبقهبندی توکن‌ها است.

به‌عنوان مثال، در واچ لیست پلتفرم تریدینگ ویو، چندین الگوی متفاوت برای طبقه‌بندی توکن‌ها وجود دارد:

  • کمترین قیمت ارزها
  • بیشترین قیمت ارزها
  • ترتیب حروف الفبای انگلیسی و …

شما می‌توانید بر اساس یکی از این معیارها، توکن‌های منتخب خود را در واچ لیست ترتیب‌بندی و طبقه‌بندی کرده و رصد آن‌ها را برای خودتان راحت‌تر کنید.

ضمن این‌که ممکن است در یک پلتفرم، علاوه بر ارزهای دیجیتال، نمادهای معاملاتی دیگری نیز قابلیت افزودن به واچ لیست را داشته باشند. مثلاً در همان پلتفرم تریدینگ ویو، شما می‌توانید علاوه بر ارزهای دیجیتال، شاخص‌ها و سهام را نیز وارد واچ لیست خود کنید و برای سهولت کار، این سه نوع نماد را در دسته‌بندی‌ها یا سکشن‌های (Sections) مختلف قرار دهید.

در خودِ بازار ارزهای دیجیتال هم ممکن است معامله‌گر یا سرمایه‌گذاری ترجیح دهد نمادهای معاملاتی منتخب خود را در چند دسته مختلف طبقه‌بندی کرده و در واچ لیست قرار دهد:

  • ارزهای دیجیتال
  • توکن‌های دیفای (DeFi)
  • توکن‌های غیر قابل معاوضه (NFTs) و…

مرحله چهارم – تعیین معیارها

در برخی از پلتفرم‌های معاملاتی، خودِ پلتفرم تعیین‌کننده معیارهایی است که در واچ لیست نمایش داده می‌شوند. این در حالی است که در برخی دیگر، این خودِ سرمایه‌گذار یا معامله‌گر است که می‌تواند مشخص کند کدام معیارها برای نمادهای منتخب واچ لیست نمایش داده شوند.

صرف‌نظر از این‌که شما با کدام نوع پلتفرم واچ لیست‌تان را ایجاد کرده‌اید، بیایید ببینیم منظور از این معیارهای قابل‌نمایش در واچ لیست چیست؟

  • قیمت (Price)
  • ارزش بازار (Market Cap)
  • تغییرات قیمت ۲۴ساعته (24H Change)
  • حجم معاملات ۲۴ساعته (24H Trading Volume)
  • عرضه در گردش (Circulating Supply)
  • نمودار قیمت (Price Chart)
  • رتبه‌بندی (Ranking)
  • اوج قیمت (ATH)
  • داده‌های تاریخی و …

به این ترتیب، یک واچ لیست حرفه‌ای برای شما ایجاد می‌شود که می‌توانید نمادهای معاملاتی مورد‌نظرتان را در آن رصد کنید، از پتانسیل سود آن‌ها نهایت استفاده را ببرید، واچ لیست را با سایر پلتفرم‌های معاملاتی و مورد‌استفاده خود نیز به اشتراک بگذارید و خلاصه لذت ببرید!

کلام آخر

در مقاله‌ای که خواندید سعی ما این بود که هرآنچه لازم دارید درباره واچ‌ لیست ارز دیجیتال بدانید را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همانطور که متوجه شدید، کافی است ارزهای دیجیتالی که معمولاً در سفارش‌ها و پوزیشن‌های معاملاتی شما حضور دارند را وارد سبد سرمایه‌گذاری خود کنید تا بتوانید کلیه تحرکات و نوسانات آن‌ها را زیر نظر داشته باشید. شما می‌توانید در این نوع واچ لیست، آخرین قیمت، تغییر خالص و درصد تغییر را تنظیم کنید تا به‌صورت مداوم برایتان نمایش داده شوند. هر واچ لیست معمولاً به‌صورت نرمال از ۲۵ الی ۷۵ ارز دیجیتال تشکیل می‌شود و می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد:

  • واچ لیست پورتفولیو (Portfolio Watchlist)
  • واچ لیست بازار (Market Watchlist)
  • واچ لیست علاقه (Interest Watchlist)

کاربردها و مزیت‌‌های واچ لیست ارز دیجیتال و همین‌طور نحوه ساخت آن در پلتفرم‌های مختلف در متن مقاله آموزش داده شده است.

 

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *