بونک (BONK) چیست؟

چکیده مطلب:

بونک چیست؟ ارز دیجیتال بونک (BONK) یک میم‌کوین است که با تکیه بر فرهنگ اینترنتی و الهام از سگ (Inu) راه‌اندازی شده است.

ارز دیجیتال بونک

بونک چیست؟ بونک (BONK) یک ارز دیجیتال غیر‌متمرکز روی بلاکچین سولانا است که به‌عنوان اولین میم‌کوین با تم سگ شناخته می‌شود. بونک نیز درست مثل دوج کوین و شیبا اینو، با اتکا به شوخی‌ها، طنزها و فرهنگ اینترنتی ساخته شده است و عجیب این‌جا است که به‌رغم نداشتن کاربرد یا ارزش ذاتی خاصی، از سال ۲۰۲۳ میلادی تا‌کنون شاهد رشد شگفت‌انگیز آن در سطح بازار بوده‌ایم.

بر همین اساس نیز قصد داریم در این مقاله از همتاپی، کمی بیشتر به میم‌کوین بونک بپردازیم، تاریخچه آن را مرور کرده و در‌مورد ویژگی‌ها و آینده آن بیشتر صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

ارز دیجیتال بونک چیست؟

ارز دیجیتال بونک (BONK) یک میم‌کوین است که با تکیه بر الگوهای رفتاری، طنز، شوخی‌ها و فرهنگ اینترنتی راه‌اندازی شده و در طراحی آن از سگ (Inu) الهام گرفته شده است؛ درست مثل دوج کوین (DOGE) و شیبا اینو (SHIB).

بونک چیست؟ سیر‌تا‌پیاز ارز دیجیتال بونک (BONK)

جالب است بدانید که بونک، اولین ارز دیجیتالی است که در قالب میم‌کوین الهام‌گرفته‌شده از سگ (Inu) در سال ۲۰۲۲ میلادی وارد بازار شده، اما دیرتر از میم‌کوین‌های دوج کوین و شیبا اینو به شهرت و محبوبیت دست یافته است.

درست مثل سایر میم‌کوین‌های معرفی‌شده در بازار، ارز دیجیتال بونک نیز عملاً کاربرد یا ارزش ذاتی خاصی ندارد. با‌این‌حال، این‌که از شوخی‌ها و الگوهای رفتاری اینترنتی نشأت گرفته و در طراحی و راه‌اندازی آن از تصویر سگ محبوب شیبا اینو الهام گرفته شده است، باعث می‌شود تا این میم‌کوین در بازار محبوب شده و تقاضا برای آن رو به افزایش بگذارد.

شبکه‌ای که بونک روی آن راه‌اندازی شده نیز همان‌طور که اشاره شد، بلاکچین سولانا (Solana) است. یکی از قدرتمندترین و مقیاس‌پذیرترین شبکه‌های بلاکچینی حال حاضر دنیا، که اغلب از آن تحت‌عنوان «قاتل اتریوم» یاد می‌شود و حجم بالایی از تراکنش‌ها و طیف گسترده‌ای از برنامه‌های غیر‌متمرکز (DApps) را میزبانی می‌کند.

تاریخچه میم‌کوین بونک

میم‌کوین بونک در دسامبر۲۰۲۲ (دی۱۴۰۱) راه‌اندازی و به کاربران عرضه شده است. عرضه این ارز دیجیتال در قالب ۱۰۰تریلیون واحد صورت گرفته و ایردراپ آن نیز در اختیار کاربران مختلفی اعم از:

  • سرمایه‌گذاران توکن‌های غیر‌قابل معاوضه (NFT)
  • فعالان جامعه بلاکچین
  • توسعه‌دهنده‌گان و…

انجام شده است.

بونک چیست؟ سیر‌تا‌پیاز ارز دیجیتال بونک (BONK)

این ایردراپ، به‌عنوان هدیه کریسمس در ۲۵دسامبر۲۰۲۲ (۴دی۱۴۰۱) صورت گرفته و ۵۰ درصد از کل سقف عرضه میم‌کوین بونک را به گردش درآورده است. جالب است بدانید که افرادی که از ایردراپ بونک برخوردار شدند و در سال ۲۰۲۲ در کیف پول‌های خود این ارز دیجیتال را دریافت کردند، خود از این موضوع اطلاع نداشتند! هیچ گزارشی در‌خصوص ایردراپ بونک از سوی تیم توسعه‌دهنده آن منتشر نشده بود و کسی خبر نداشت قرار است چنین اتفاقی بیفتد! موضوعی که به عقیده بسیاری از کاربران و متخصصین حوزه ارز دیجیتال، یکی از اصلی‌ترین دلایل رشد و محبوبیت میم‌کوین بونک طی دو سال اخیر بوده است.

این‌که چه ‌کسی یا چه کسانی در پشت پرده راه‌اندازی و عرضه میم‌کوین بونک قرار دارند مشخص نیست. تیم توسعه‌دهنده این ارز دیجیتال، با نام و نشان مستعار در شبکه‌های اجتماعی اعم از پلتفرم ایکس (X) – توییتر سابق – فعالیت دارند و تا‌کنون هیچ‌گونه اطلاعات هویتی در‌خصوص آن‌ها منتشر نشده است.

این تیم توسعه‌دهنده، در بخش‌هایی از اظهارات خود در مورد پروژه بونک، اذعان کرده‌اند که اصلی‌ترین هدف‌شان از راه‌اندازی بونک تأمین نقدینگی پلتفرم‌های مبادلاتی غیر‌متمرکز یا صرافی‌های DEX بوده است.

در سال ۲۰۲۲ میلادی، چند هفته قبل از دسامبر، نقدینگی برخی از پلتفرم‌های مبادلاتی غیر‌متمرکز به ‌کمترین حد خود تقلیل یافت. این در حالی بود که سقوط امپراتوری بزرگِ سم بنکمن فراید (Sam Bankman Fried) یعنی صرافی اف‌تی‌ایکس (FTX) نیز بیش از پیش به این نقدینگی آسیب زد.

بلافاصله پس از سقوط اف‌تی‌ایکس و بازوی سرمایه‌گذاری آن، آلامدا ریسرچ (Alameda Research)، یک‌سری فروپاشی‌های دومینویی را نیز در سطح دنیا شاهد بودیم و طیف گسترده‌ای از دیگر صرافی‌های ارز دیجیتال نیز یکی پس از دیگری شروع به سقوط کردند.

این اتفاق ضربه مهلکی بر جان شبکه سولانا و توکن بومی آن وارد کرد و تیم توسعه‌دهنده بونک را بر آن داشت تا به عرضه این میم‌کوین و ایردراپ آن در حجم بالا، بدون اطلاع قبلی و نیاز به شرایط پیچیده، بخشی از کمبود نقدینگی استخرهای DEX را تأمین کنند.

ویژگی‌‌های ارز دیجیتال بونک

در بخش‌‌های قبل اشاره کردیم که ارز دیجیتال بونک (BONK) یک میم‌کوین است. میم‌کوین‌ها صرفاً دارای ماهیت شوخی هستند و عمده آن‌ها فقد ارزش ذاتی یا کاربرد خاصی هستند. اما این به آن معنی نیست که مزیت‌ها یا ویژگی‌های خود را نداشته باشند. پس مزیت و کاربرد میم‌کوین بونک چیست؟

تیم توسعه‌دهنده میم‌کوین بونک، یک‌سری ویژگی‌های مهم و خاص برای آن در نظر گرفته‌اند که می‌تواند تأثیر بسزایی در محبوبیت، کاربرد و آینده این ارز دیجیتال داشته باشد:

  • مقیاس‌پذیری (Scalability)
  • جامعه‌محوری و اجتماعی‌بودن (Sociocentrism)
  • مکانیسم کاهش تورم (Deflationary Mechanism)

مقیاس‌پذیری (Scalability)

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های میم‌کوین بونک که آن را از میم‌کوین‌های شیبا اینو و دوج کوین متمایز می‌کند، ادغام آن با سولانا است. این میم‌کوین، روی شبکه سولانا راه‌اندازی شده و در حال حاضر، همبستگی یا کارولیشن یک‌ساله آن با سولانا (SOL) چیزی در حدود ۰.۷۶ است.

این ادغام باعث شده است تا ارز دیجیتال بونک دارای چند ویژگی بسیار مهم و حیاتی باشد:

  • کارمزد بسیار پایین تراکنش‌ها
  • سرعت بسیار بالای تراکنش‌ها
  • تبدیل‌شدن به کوین اکوسیستم سولانا

در نظر گرفتن یک درصد کارمزد برای کلیه نقل‌و‌انتقالات صورت‌گرفته در اکوسیستم بونک و ۹ درصد کارمزد نیز برای برداشت که میان کاربرانی که ارز دیجیتال بونک (BONK) را استیک می‌کنند پخش می‌شود، باعث شده است تا این ارز دیجیتال از سایر میم‌کوین‌های مشابه خود متمایز شود.

جامعه‌محوری و اجتماعی‌بودن (Sociocentrism)

دیگر ویژگی بسیار مهم بونک که می‌تواند برای کاربران و اکوسیستم ارزهای دیجیتال اهمیت داشته باشد، جامعه‌محوری آن است. این‌که توکن بونک، یک ارز دیجیتال کاملاً غیر‌متمرکز است و تیم توسعه‌دهنده آن، هیچ‌گونه دخالت یا کنترلی روی عرضه یا جهت این میم‌کوین ندارند.

هر‌چند که در همان ابتدای راه‌اندازی و عرضه میم‌کوین بونک، ۱۵ درصد از کل عرضه آن به یک سازمان غیر‌متمرکز خودمختار به نام بونک دائو (Bonk DAO) واگذار شده است که مسئولیت تصمیم‌گیری در‌خصوص نقشه راه، روند توسعه و مدیریت آینده پروژه را بر عهده دارد.

هر کاربری که دارای میم‌کوین بونک باشد یا این ارز دیجیتال را هولد و استیک کند، قابلیت این را خواهد داشت که با رأی دادن به پیشنهادات یا ارائه ایده‌های خود در بونک دائو مشارکت کند.

مکانیسم کاهش تورم (Deflationary Mechanism)

در کنار دو ویژگی بسیار مهم مقایس‌پذیری و جامعه‌محوری، مکانیسم کاهش تورم تعبیه‌شده در توکنومیکس میم‌کوین بونک نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اما منظور از مکانیسم کاهش تورم بونک چیست؟

در نتیجه این مکانیسم، بخشی از توکن‌های در گردش بونک توسط تیم توسعه‌دهنده آن و برخی شرکا سوزانده می‌شوند تا عرضه تا حد زیادی پایین آمده، کمیابی میم‌کوین رو به افزایش بگذارد و در‌نتیجه در طول زمان شاهد تورم بونک نباشیم و ارزش آن هم‌چنان حفظ شود.

توکنومیکس ارز دیجیتال بونک (BONK)

گفتیم که ارز دیجیتال بونک (Bonk) با نماد اختصاری BONK، یکی میم‌کوین راه‌اندازی‌شده روی بستر سولانا با استاندارد ERC-20 است. پروژه‌ای مقیاس‌پذیر و جامعه‌محور که در جدول زیر توکنومیکس آن را مشاهده می‌کنید:

نام ارز دیجیتال بونک (Bonk)
نماد اختصاری BONK
استاندارد ERC-20
بستر راه‌اندازی سولانا (Solana)
نوع ارز دیجیتال میم‌کوین؛ توکن حاکمیتی
حداکثر عرضه توکن ۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰
کاربرد توکن یا حوزه فعالیت افزایش ارزش سولانا، تأمین نقدینگی DEXها و سرگرمی

بهترین کیف پول بونک

در‌صورتی که تمایل به خرید ارز دیجیتال بونک داشته باشید، قطعاً نیاز به کیف پولی خواهید داشت که ایمن و قابل‌اعتماد بوده، به‌صورت غیر‌حضانتی از ارزهای دیجیتال شما محافظت کند و طیف گسترده‌ای از خدمات و امکانات مورد‌نیازتان در بازار ارزهای دیجیتال را نیز تأمین کند.

این کیف پول‌ها می‌توانند به‌صورت سخت‌افزاری یا کیف پول‌های سرد (Cold Wallet) در اختیار شما قرار بگیرند که از سطح امنیت به‌مراتب بالاتری برخوردار هستند. در عین حال، قابلیت استفاده از کیف پول‌های نرم‌افزاری یا گرم (Hot Wallet) را هم دارید که اگر‌چه امنیت‌شان پایین‌تر از نمونه‌های سخت‌افزاری است، ولی رایگان بوده و استفاده از آن‌ها راحت‌تر است.

بونک چیست؟ سیر‌تا‌پیاز ارز دیجیتال بونک (BONK)

در ادامه، چند مورد از بهترین کیف پول‌های بونک (BONK) را معرفی می‌کنیم:

برای درک جزئیات بیشتر و پاسخ به این سوال که بهترین کیف پول بونک چیست، می‌توانید از جدول زیر نیز کمک بگیرید:

نام کیف پول نوع کیف پول مهم‌ترین مزیت‌ها
لجر نانو ایکس (Ledger Nano X) سخت‌افزاری امنیت بسیار بالا، تنوع ارزی
ترزور مدل تی (Trezor Model T) سخت‌افزاری امنیت بسیار بالا، تنوع ارزی
تراست ولت (Trust Wallet) نرم‌افزاری / موبایلی امنیت بالا، رایگان، تنوع ارزی، قابلیت سفارشی‌سازی
متامسک (Metamask) نرم‌افزاری / موبایلی و افزونه مرورگر امنیت بالا، رایگان، تنوع ارزی، ادغام با کیف پول‌های سخت‌افزاری

سعی کنید در‌‌صورت خرید بونک به‌ویژه در حجم‌های بالا، از ترکیب دو کیف پول سخت‌افزاری و نرم‌افزاری – که با‌هم قابل همگام‌سازی و ادغام هستند – استفاده کنید تا امنیت و راحتی را توأمان در کنار هم داشته باشید.

آینده ارز دیجیتال بونک

سوالی که احتمالاً مطرح می‌شود این است که آینده و قیمت بونک چگونه پیش‌بینی می‌شود و نتیجه سرمایه‌گذاری روی بونک چیست؟ در پاسخ، باید گفت ارز دیجیتال بونک، از برنامه و نقشه راه هیجان‌انگیز برای آینده برخوردار است. این میم‌کوین سال ۲۰۲۳ میلادی روند رشد بسیار خوبی را پشت سر گذاشته و در صورت تحقق برنامه‌های نقشه راهش، می‌توانید آینده‌ای روشن را تجربه کند:

  • راه‌اندازی صرافی غیرمتمرکز بونک
  • راه‌اندازی پلتفرم بازی بونک
  • پلتفرم رسانه اجتماعی
  • و پلتفرم خیریه آن

با‌این‌حال، این نکته را نیز مد‌نظر داشته باشید که نوسانات قیمتی هر میم‌کوینی مثل بونک، شیبا یا دوج‌کوین، صرفاً وابسته به عرضه و تقاضا است و ممکن است همان‌قدر که احتمال موفقیت آن می‌رود، ریسک‌پذیر نیز باشد.

جمع‌بندی

بونک چیست؟ ارز دیجیتال بونک (BONK) یک میم‌کوین است که با تکیه بر الگوهای رفتاری، طنز، شوخی‌ها و فرهنگ اینترنتی راه‌اندازی شده و در طراحی آن از سگ (Inu) الهام گرفته شده است.

جالب است بدانید که بونک، اولین ارز دیجیتالی است که در قالب میم‌کوین الهام‌گرفته‌شده از سگ (Inu) در سال ۲۰۲۲ میلادی وارد بازار شده، اما دیرتر از میم‌کوین‌های دوج کوین و شیبا اینو به شهرت و محبوبیت دست یافته است. با‌این‌حال، این میم‌کوین سال ۲۰۲۳ میلادی را با موفقیت چشم‌گیر پشت سر گذاشته که بخش زیادی از آن را مرهون ویژگی‌ها و مزیت‌های مهم‌اش است:

  • مقیاس‌پذیری (Scalability)
  • جامعه‌محوری و اجتماعی‌بودن (Sociocentrism)
  • مکانیسم کاهش تورم (Deflationary Mechanism)

در متن مقاله به این‌که بونک چیست، توکنومیکس این ارز دیجیتال، کیف پول‌های کاربردی بونک و سایر نکات و جزئیات مرتبط با آن به تفصیل پرداخته شده است.

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *