معرفی بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال – به‌روزرسانی ۲۰۲۴

چکیده مطلب:

کیف پول‌های ارزدیجیتال در انواع و اشکال مختلفی وجود دارند که هر کدام مجموعه منحصربه‌فردی از ویژگی‌ها، مزایا و معایب را دارد. در این مقاله به بررسی بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۴ پرداخته‌ایم.

معرفی بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال

بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال دنیا کدام کیف پول‌ها هستند؟ اساساً معیار انتخاب بهترین کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ کیف پول‌های سخت‌افزاری بهتر هستند یا نرم‌افزاری؟ کدام کیف پول‌های مطرح و محبوب دنیا برای کاربران ایرانی نیز قابل دسترسی هستند؟ این سوالات و سوالات بسیاری از این دست، قرار است در ادامه این مطلب از همتاپی پوشش داده شوند. با ما همراه باشید.

انواع کیف پول ارز دیجیتال

قبل از این‌که به معرفی بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال دنیا بپردازیم، بد نیست ابتدا نیم‌نگاهی به ماهیت این ابزارها، انواع آن‌ها و کاربردشان بیندازیم.

در حالت کلی، کیف پول ارز دیجیتال (Cryptocurrency Wallet) که به آن ولت نیز گفته می‌شود، ابزاری است که به کاربران اجازه می‌دهد دارایی‌های دیجیتال خود را در آن ذخیره و نگهداری کرده یا آن را مدیریت کنند. این کیف پول، دارای انواع مختلفی است:

  • کیف پول نرم‌افزاری یا گرم
  • کیف پول سخت‌افزاری یا سرد

معرفی بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال

جالب است بدانید که خودِ این کیف پول‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری هم دارای انواع متنوعی هستند. به‌عنوان مثال، کیف پول‌های سرد می‌توانند در دو نوع سخت‌افزاری و کاغذی در دسترس باشند و کیف پول‌های گرم نیز شامل موارد زیر هستند:

  • کیف پول موبایلی
  • کیف پول دسکتاپی
  • کیف پول تحت وب
  • افزونه مرورگر وب

به‌علاوه، یک دسته‌بندی دیگر نیز برای کیف پول‌های ارز دیجیتال در نظر گرفته می‌شود که آن‌ها را به دو نوع امانی (Custodial) و غیر‌امانی (Non-Custodial) طبقه‌بندی می‌کند. در این مورد، معمولاً کیف پول‌‌هایی که غیر‌امانی هستند، کلیدهای خصوصی شما را در اختیار خودتان قرار می‌دهند و از این رو امنیت بالاتری دارند و انتخاب بهتری محسوب می‌شوند.

اما در مورد این‌که از بین کیف پول‌های سرد و گرم و زیرمجموعه‌های آن‌ها کدام‌یک انتخاب بهتری هستند، به شما و نیازهایتان بستگی دارد. اگر دنبال امنیت بالا هستید، کیف پول‌های سخت‌افزاری به دلیل آفلاین بودن امکان هک و سرقت را به‌شدت کاهش می‌دهند. اگر‌هم دنبال راحتی و سرعت بیشتر هستید، یا نمی‌خواهید بابت خرید کیف پول هزینه کنید، احتمالاً بهتر است کیف پول‌های نرم‌افزاری و خصوصاً موبایلی را امتحان کنید.

بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال

در ادامه، تعداد ده مورد از بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال دنیا در سال ۲۰۲۴ را معرفی می‌کنیم. توجه داشته باشید که همه کیف پول‌های معرفی‌شده از سوی تیم‌های توسعه‌دهنده مطرح راه‌اندازی شده‌اند، به‌صورت غیر‌امانی با سطح بالایی از امنیت کار می‌کنند، دارای رابط کاربری جذاب و ساده‌اند و معمولاً طیف گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال را نیز پشتیبانی می‌کنند.

این ده کیف پول عبارتند از:

نام کیف پول نوع کیف پول
کیف پول تراست ولت (Trust Wallet) نرم‌افزاری (موبایلی)
کیف پول متامسک (Metamask) نرم‌افزاری (موبایلی و افزونه مرورگر)
کیف پول الکتروم (Electrum) نرم‌افزاری (موبایلی و دستکاپی)
کیف پول اکسودوس (Exodus) نرم‌افزاری (موبایلی و دستکاپی)
کیف پول اتمیک (Atomic) نرم‌افزاری (موبایلی و دستکاپی)
کیف پول مای‌ سلیوم (My Celium) نرم‌افزاری (موبایلی)
کیف پول مای اتر ولت (My Ether Wallet) نرم‌افزاری (موبایلی و دستکاپی)
کیف پول بلاکچین (Blockchain) نرم‌افزاری (تحت وب و موبایلی)
کیف پول لجر (Ledger) سخت‌افزاری
کیف پول ترزور (Trezor) سخت‌افزاری

در این بین:

  • بهترین گزینه از نظر امنیت کیف پول سخت‌افزاری لجر (Ledger) است
  • بهترین گزینه برای تازه‌کارها و مبتدیان کیف پول موبایلی تراست ولت (Trust Wallet) است
  • بهترین گزینه برای کاربران حرفه‌ای کیف پول نرم‌افزاری الکتروم (Electrum) است.

کیف پول تراست ولت (Trust Wallet)

کیف پول تراست ولت به جرأت یکی از بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال نرم‌افزاری به‌ویژه برای کاربران تازه‌وارد و مبتدی است. این کیف پول، تنها در قالب برنامه موبایلی ارائه شده است. جالب است بدانید که تراست ولت، توسط صرافی بزرگ و مطرح بایننس (Binance) ارائه شده است اما برخلاف این صرافی، غیرمتمرکز بوده و برای کاربران ایرانی نیز در دسترس است.

تراست ولت به‌راحتی و به‌صورت رایگان روی گوشی تلفن همراه شما نصب می‌شود، هنگام نصب و راه‌اندازی آن نیازی به وارد‌کردن هیچ‌گونه اطلاعات هویتی و شخصی نیست و عملکرد کیف پول و ذخیره‌سازی کلیدهای خصوصی در آن نیز به‌صورت غیرامانی است.

کلیه ویژگی‌های امنیتی پیشرفته از جمله عبارت بازیابی ۱۲ای در این کیف پول پشتیبانی می‌شوند و طیف گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال نیز در آن قابل دسترسی است. شاید تنها نقطه‌ضعفی که تراست ولت دارد، این باشد که تنها در نسخه موبایل قابل دسترسی است و نمی‌توان از آن در سیستم‌عامل‌های دسکتاپی استفاده کرد.

مزیت‌های کیف پول تراست ولت:

  • قابلیت اتصال به صرافی‌های بزرگ دنیا نظیر بایننس
  • رابط کاربری جذاب، ساده و بسیار کاربر‌پسند
  • بهترین گزینه برای کاربران مبتدی و تازه‌کار

کیف پول متامسک (Metamask)

کیف پول متامسک، دومین کیف پول نرم‌افزاری است که می‌تواند به‌عنوان بهترین والت ارز دیجیتال معرفی شود. این کیف پول، علاوه بر کوین‌ها و توکن‌ها، برای برنامه‌های کاربردی غیرمتمرکز (DApps) و همین‌طور توکن‌های غیر‌قابل معاوضه (NFT) نیز انتخاب مناسبی است.

علاوه بر اپلیکیشن موبایلی، شما می‌توانید به‌راحتی از افزونه مرورگر متامسک نیز در کامپیوترهای شخصی خود استفاده کنید و ارزهای دیجیتال متنوع را در آن ذخیره‌سازی و مدیریت کنید.

مزیت‌های کیف پول متامسک:

  • پشتیبانی از برنامه‌های کاربردی غیرمتمرکز و توکن‌های غیر‌قابل معاوضه
  • قابلیت استفاده در قالب افزونه مرورگر وب و موبایلی به‌صورت رایگان
  • ارائه سطح بالایی از امنیت و اعتبار

کیف پول الکتروم (Electrum)

در‌صورتی‌که تازه‌کار نباشید و جزو کاربران حرفه‌ای ارزهای دیجیتال باشید، به‌جرأت یکی از بهترین کیف پول‌های کریپتو برای شما کیف پول الکتروم خواهد بود. این کیف پول، جزو باسابقه‌ترین و قدیمی‌ترین کیف پول‌های بیت‌کوین است که علاقه‌مندان به این ارز دیجیتال عاشقش هستند.

الکتروم در سال ۲۰۱۱ میلادی توسعه یافته است، کاملاً متن‌باز است و قابلیت استفاده از آن هم روی دسکتاپ و هم موبایل وجود دارد. البته، تنها سیستم‌عامل اندروید توسط این کیف پول پشتیبانی می‌شود. ضمن آن‌که اکثر قابلیت‌های تخصصی و حرفه‌ای کیف پول روی نسخه دسکتاپی آن قابل دسترسی هستند و نسخه موبایلی – برای کاربران حرفه‌ای – خیلی چنگی به دل نمی‌زند.

مزیت‌های کیف پول الکتروم:

  • ارائه طیف گسترده‌ای از امکانات پیشرفته و تخصصی
  • قابلیت استفاده روی دسکتاپ و موبایل
  • بهترین گزینه برای کاربران حرفه‌ای

کیف پول اکسودوس (Exodus)

چهارمین گزینه در میان بهترین والت‌های ارز دیجیتال، اکسودوس یا اگزودوس است. کیف پولی که بیشتر از هر‌چیز به داشتن یک رابط کاربری جذاب و کاربر‌پسند شهرت دارد.

اکسودوس در سال ۲۰۱۵ میلادی راه‌اندازی شده و اگر‌چه در ابتدا، تنها روی کامپیوترهای شخصی در دسترس بود، اکنون از سیستم‌عامل‌های محبوب موبایلی – هم اندروید و هم آی‌او‌اس (iOS) – نیز پشتیبانی می‌کند.

تنها نکته‌ای که وجود دارد این است که قابلیت دسترسی به نسخه دسکتاپی اکسودوس با آی‌پی (IP) ایران به دلیل تحریم‌های بین‌المللی وجود ندارد. ضمن آنکه این کیف پول متن‌باز نیست و از این نظر می‌تواند برخی اما‌ و ‌اگرهای امنیتی را در پی داشته باشد.

مزیت‌های کیف پول اکسودوس:

  • رابط کاربری ساده، جذاب و کاربر‌پسند
  • قابلیت استفاده به‌صورت دسکتاپی و موبایلی
  • پشتیبانی از طیف گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال

کیف پول اتمیک (Atomic)

کیف پول اتمیک، پیشنهاد بعدی ماست. رابط کاربری ساده و جذاب اتمیک از جمله نقاط‌قوت آن است. ضمن آنکه اتمیک از یک داشبورد پورتفولیوی جذاب و کاربردی نیز بهره برده است که ارزهای دیجیتال شما و ارزش دلاری آن‌ها را نشان می‌دهد.

به‌علاوه، قابلیت سهام‌گذاری یا استیکینگ (Staking) نیز در کیف پول اتمیک فراهم شده است. شما می‌توانید ارزهای دیجیتالی همچون کاردانو، ترون، کازماس و غیره را در این کیف پول سهام‌گذاری کرده و از این طریق سالانه بین ۵ الی ۲۲ درصد سود کسب کنید.

یکی از نقاط تاریکی که در پرونده اتمیک والت به چشم می‌خورد، سابقه هک آن در سال ۲۰۲۳ میلادی است که بالغ بر ۳۵میلیون دلار از سرمایه‌های کاربران این کیف پول را تحت‌تأثیر قرار داد.

معرفی بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال

مزیت‌های کیف پول اتمیک:

  • قابلیت اضافه‌کردن دستی توکن‌ها و کوین‌ها به کیف پول
  • قابلیت سهام‌گذاری ارزهای دیجیتال تا سود سالانه ۲۲ درصد
  • قابلیت استفاده به‌صورت دسکتاپی و موبایلی

کیف پول مای ‌سلیوم (My Celium)

بهترین کیف پول ارز دیجیتال بعدی، کیف پول مای‌ سلیوم است. یکی از بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال که اگر‌چه راحتی و رابط کاربری جذاب سایر گزینه‌ها را ندارد، اما جزو امن‌ترین گزینه‌ها برای کاربران حرفه‌ای بازار است.

به‌ویژه کاربرانی که با کیف پول‌های کاغذی کار می‌کنند، برای خرج‌کردن و نقل‌و‌‌انتقالات ارز دیجیتال خود از مای سلیوم استفاده می‌کنند. مای سلیوم در اتصال و همگام‌سازی با کیف پول‌های سخت‌افزاری یکی از ایده‌آل‌ترین گزینه‌هاست و تنها نقطه ضعفی که دارد، محدودیت در توکن‌ها و کوین‌هایی است که پشتیبانی می‌کند.

مزیت‌های کیف پول مای سلیوم:

  • قابلیت اتصال و همگام‌سازی با اغلب کیف پول‌های سخت‌افزاری
  • قابلیت خرج‌کردن و نقل‌و‌انتقالات کیف پول‌های کاغذی
  • ارائه ویژگی‌های جانبی در کنار ویژگی‌های امنیتی

کیف پول مای اتر ولت (My Ether Wallet)

اگر به دنبال یک کیف پول ایده‌آل برای موبایل خود می‌گردید، مای اتر ولت یکی از بهترین گزینه‌هاست. این کیف پول در دو نسخه اندروید و آی‌او‌اس (iOS) ارائه شده و رابط کاربری ساده و جذاب آن بسیار محبوبش کرده است.

مای اتر ولت، گزینه‌ای خوب برای ذخیره‌سازی و مدیریت ارزهای دیجیتال مبتنی بر شبکه اتریوم است که قابلیت اتصال به صرافی‌های بزرگی همچون بایننس را نیز دارد.

مزیت‌های کیف پول مای اتر ولت:

  • قابلیت اتصال به صرافی‌های بزرگی همچون بایننس
  • رابط کاربری ساده، جذاب و کاربردی
  • ویژگی‌های امنیتی پیشرفته

کیف پول بلاکچین (Blockchain)

کیف پول‌هایی که تا به این بخش از مقاله معرفی کردیم، بیشتر شامل کیف پول‌های دسکتاپی و موبایلی بودند. در این بخش، بهترین کیف پول ارز دیجیتال تحت وب را نیز معرفی می‌کنیم؛ کیف پول بلاکچین.

این کیف پول، بیش از ۳۰میلیون کاربر دارد، از ویژگی‌های امنیتی پیشرفته پشتیبانی می‌کند و اغلب ارزهای دیجیتال محبوب در آن قابل دسترسی هستند. ضمن آنکه علاوه‌بر قابلیت استفاده از کیف پول به‌صورت تحت وب، امکان استفاده از اپلیکیشن موبایلی آن برای سیستم‌عامل‌های اندروید و آی‌او‌اس (iOS) نیز فراهم شده است.

مزیت‌های کیف پول بلاکچین

  • قابلیت استفاده تحت وب و به‌صورت موبایلی
  • دارای رابط کاربری جذاب و کاربر‌پسند
  • ویژگی‌های امنیتی رده بالا

کیف پول لجر (Ledger)

و در نهایت، پس از معرفی هشت کیف پول نرم‌افزاری برتر، نوبتی هم که باشد نوبت می‌رسد به کیف پول‌های سخت‌افزاری. بهترین کیف پول ارز دیجیتال سخت‌افزاری دنیا، لجر نام دارد. گزینه‌ای مطمئن و امن برای ذخیره‌سازی و مدیریت ارزهای دیجیتال که توسط یک شرکت فرانسوی تحت همین عنوان راه‌اندازی شده است.

معرفی بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال

کیف پول سخت‌افزاری لجر، در سه مدل عرضه شده است:

  • لجر نانو اس (Ledger Nano S)
  • لجر نانو اس پلاس (Ledger Nano S Plus)
  • لجر نانو ایکس (Ledger Nano X)

هر‌سه کیف پول، ویژگی‌های امنیتی سطح بالایی را ارائه می‌دهند و تعداد قابل‌توجهی از ارزهای دیجیتال را پشتیبانی می‌کنند. با‌این‌حال، تعداد ارزها و امکانات کیف پول در هر مدل نسبت به مدل قبلی افزایش یافته است.

صفحه نمایش بهتر، بلوتوث قوی‌تر، امکانات حرفه‌ای‌تر برای مدیریت تراکنش‌ها، تعداد ارزهای دیجیتال بیشتر و باتری و سایر قابلیت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بهتر، از جمله مزیت‌هایی است که مدل نانو ایکس نسبت به دو مدل قبل‌تر از خود دارد.

مزیت‌های کیف پول لجر:

  • ارائه بالاترین سطح امنیت و اعتبار
  • پشتیبانی از طیف بسیار گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال
  • دارای گواهینامه‌های سطح اول امنیتی (مثل گواهینامه CSPN)

تنها نکته‌ای که در مورد استفاده از کیف پول لجر به‌عنوان بهترین والت ارز دیجیتال سخت‌افزاری وجود دارد این است که این کیف پول‌ها رایگان نیستند؛ ضمن آنکه استفاده از آن‌ها به‌صورت روزمره و مداوم دشوار است و بهتر است با یک کیف پول‌ نرم‌افزاری مناسب همگام‌سازی شده و توأمان استفاده شوند.

کیف پول ترزور (Trezor)

آخرین کیف پولی که به‌عنوان یکی از بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال معرفی می‌شود نیز ترزور نام دارد. یک کیف پول سخت‌افزاری جذاب و محبوب، که در دو مدل ارائه شده است:

  • ترزور مدل وان (Trezor Model One)
  • ترزور مدل تی (Trezor Model T)

با وجود این‌که کیف پول‌های ترزور، نخستین کیف پول‌های سخت‌افزاری ارائه‌شده برای بیت‌کوین هستند، اما به مراتب محبوبیت پایین‌تری نسبت به لجر دارند. هک‌کردن این کیف پول‌ها تقریباً غیر‌ممکن است و به‌ویژه در مدل تی، سطح امنیت به‌شدت ارتقا یافته است.

بسیاری از ارزهای دیجیتال محبوب دنیا در مدل تی پشتیبانی می‌شوند و قابلیت اتصال و همگام‌سازی کیف پول با اغلب کیف پول‌های نرم‌افزاری فراهم شده است.

مزیت‌های کیف پول ترزور:

  • دارای گواهینامه‌های سطح اول امنیتی
  • پشتیبانی از طیف گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال
  • قابلیت همگام‌سازی با اغلب کیف پول‌های نرم‌افزاری

معیارهای انتخاب بهترین کیف پول ارز دیجیتال

تعداد ده مورد از بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال را معرفی کردیم. اما این ده کیف پول، بر اساس چه معیارهایی بهترین کیف پول ارز دیجیتال محسوب می‌شوند؟

  • امنیت و اعتبار کیف پول

قطعاً امنیت و اعتبار کیف پول، حرف اول را می‌زند. هنگام انتخاب یک کیف پول، از آن‌جا که قرار است علاوه بر داده‌های خود دارایی‌هایمان را نیز در اختیارش قرار دهیم، لازم است به ویژگی‌های امنیتی، تیم توسعه‌دهنده کیف پول، سابقه هک یا سرقت در آن و مواردی از این دست توجه کنیم.

  • رابط کاربری و امکانات کیف پول

در‌صورتی‌که کاربر تازه‌کار و مبتدی ارزهای دیجیتال باشید، گزینه‌ای برای شما مناسب خواهد بود که رابط کاربری ساده و جذابی داشته باشد. در عین حال، کاربران حرفه‌ای ارزهای دیجیتال نیز به‌دنبال امکانات بیشتر و پیشرفته‌تر هستند تا بخش بیشتری از نیازهای خود را تأمین کنند.

  • تعداد ارزهای دیجیتال مورد‌پشتیبانی

این‌که کیف پول شما تنها از چند ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند یا طیف گسترده‌ای از ارزها در آن قابل دسترسی هستند، به‌ویژه برای تریدرها اهمیت زیادی دارد. اگر قرار است یک کیف پول مثلاً سخت‌افزاری بخرید و مقداری بیت‌کوین در آن هولد کنید، اهمیتی ندارد چه تعداد ارز دیجیتال در آن قابل نگهداری است. اما اگر معامله‌گر هستید و با ارزهای دیجیتال مختلف طرفید، بهتر است کیف پولی با تنوع ارزی بالا انتخاب کنید.

  • قابلیت همگام‌سازی

معمولاً برای نگهداری بلند‌مدت از ارزهای دیجیتال در مقادیر بالا، از کیف پول‌های سخت‌افزاری و امن استفاده می‌شود و استفاده‌های روزمره بیشتر کیف پول‌های نرم‌افزاری را می‌طلبد. در این میان، لازم است کیف پول‌هایی را انتخاب کنید که قابلیت همگام‌‌شدن با‌هم و با بیشتر کیف پول‌ها را دارند.

  • هزینه‌های تراکنش، پشتیبانی و غیره…

و در‌نهایت، کیف پولی می‌تواند بهترین کیف پول ارز دیجیتال محسوب شود که کارمزدها و هزینه‌های پایین‌تری دارد، قیمت آن مقرون‌به‌صرفه است، دارای پشتیبانی قوی و تمام‌وقت است و با‌توجه به موضوع تحریم‌ها، برای کاربران ایرانی نیز قابل دسترسی است.

جمع‌بندی

در حالت کلی، کیف پول ارز دیجیتال (Cryptocurrency Wallet) که به آن ولت نیز گفته می‌شود، ابزاری است که به کاربران اجازه می‌دهد دارایی‌های دیجیتال خود را در آن ذخیره و نگهداری کرده یا آن را مدیریت کنند. انواع کیف پول ارز دیجیتال عبارتند از:

  • کیف پول نرم‌افزاری یا گرم
  • کیف پول سخت‌افزاری یا سرد

در متن مقاله، ‌ده مورد از بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال معرفی شده‌اند که به شرح زیر هستند:

  • کیف پول تراست ولت (Trust Wallet)
  • کیف پول متامسک (Metamask)
  • کیف پول الکتروم (Electrum)
  • کیف پول اکسودوس (Exodus)
  • کیف پول اتمیک (Atomic)
  • کیف پول مای‌ سلیوم (My Celium)
  • کیف پول مای اتر ولت (My Ether Wallet)
  • کیف پول بلاکچین (Blockchain)
  • کیف پول لجر (Ledger)
  • کیف پول ترزور (Trezor)

هشت مورد نخست نرم‌افزاری بوده و دو مورد پایانی، سخت‌افزاری هستند. ضمن آنکه کلیه جزئیات و مزیت‌های کیف پول‌های معرفی‌شده و معیارهای انتخاب آن‌ها نیز در متن مقاله پرداخته شده است.

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *