کلاهبرداری بیت کوین؛ ۵ روش مشهور کلاهبرداری به وسیله بیت کوین
یکی از ویژگیهای اصلی ارزهای دیجیتال عدم دخالت مستقیم دولتها در کنترل بازار است، اما همین امر باعث شده تا این بازار به هدف خوبی برای کلاهبرداری مبدل شود.
هنگامی که قیمت بیتکوین دچار نوسان میشود، ناگهان همه مطبوعات به بررسی این ارز دیجیتال و نوسانات بازار آن میپردازند. صاحب نظران و ناظران بازار همگی عقاید خود را دارند و این عقاید را از طریق امواج رادیویی و اینترنت با همگان به اشتراک میگذارند.
بیت کوین تاکنون ماجراهای پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است. از معرفی بیت کوین در سال 2008 توسط ساتوشی ناکاموتو (خالق بیت کوین)تا افزایش خرید بیت کوین در بین افراد جامعه و رسیدن به قله قیمتی خود در سال 2021.
مقاله پیشنهادی: بیت کوین چیست؟
آنچه که مسلم است نوسانات قیمت بیت کوین و صعود نجومی آن توجه بسیاری از افراد را به این ارز دیجیتال جلب کرده است. ممکن است مردم تکنولوژی یا فلسفه موجود در بیتکوین را درک نکنند، اما داستانهای پذیرفتگان اولیه و سرمایهگذاران زرنگ که افزایش قیمت بیتکوین چند هزار دلار پول آنها را به میلیونها دلار تبدیل کرده است باعث میشود این افراد نیز بخواهند یکی از این آنها باشند.
اما متاسفانه، اشتیاق این افراد، بسیاری از آنها و حتی سرمایهگذاران کهنهکار و آگاه را هدف کلاهبرداران فرصت طلب و هکرهایی قرار میدهد که کارشان کلاهبرداری و دزدی از سرمایهگذاران است. همانطور که میدانید، یکی از ویژگیهای اصلی ارزهای رمزنگاری شده این است که تحت کنترل هیچ نهاد متمرکزی قرار ندارد و دست دولتها را در دخالت و کنترل خود کوتاه کردهاند. اما همین امر این ارزهای دیجیتال و معاملات مرتبط با آنها را به هدف خوبی برای کلاهبرداران نیز تبدیل کرده است.
در این مطلب، به پنج روش کلاهبرداری بیتکوین میپردازیم که باید به آنها توجه فراوانی داشته باشید.
صرافیهای جعلی
در سال 2017، مسئولین اقتصادی کره جنوبی و انجمن محلی بیتکوین این کشور هدف یکی از مخفیانهترین کلاهبرداریهای بیتکوین قرار گرفتند. این کلاهبرداری در قالب یک صرافی جعلی به نام bitkrx انجام میشد. این صرافی خود را به عنوان یکی از بزرگترین پلتفرمهای تجاری در کشور معرفی کرده بود و از همین طریق پول کاربران را دریافت میکرد. توصیه میشود برای اجتناب از چنین مواردی، تنها به صرافیهای شناخته شده بیتکوین مراجعه کنید.
علاوه بر این با انجمنهای (forum) مرتبط با ارزهای دیجیتال در تعامل باشید تا از جدیدترین اخبار مرتبط با این حوزه و معرفی صرافیهای جعلی آگاه شوید.
طرح پانزی
برنارد میداف (bernie madoff) یکی از معروفترین کلاهبردارانی است که این ترفند را به کار برده است. او از این ترفند برای سرمایهگذاری سهام استفاده کرد. اما استفاده از کلاهبرداری هرمی، یعنی دریافت پول از سرمایهگذاران جدید و پرداخت آن به سرمایهگذاران قبلی، را میتوان به حوزه بیتکوین نیز تعمیم داد. برای مثال miningmax یکی از طرحهای پانزی بود که 14 عضو این گروه با استفاده از این روش، تا پیش از دستگیر شدن خود موفق شدند 200 میلیون دلار کلاهبرداری کنند؛ اگرچه دستگیری این افراد برای سرمایهگذاران سودی نداشت، آنها هرگز نتوانستند بیتکوینهای سرمایهگذاری شده خود را باز پس بگیرند.
مطالب مرتبط: ما در مقالهای مفصل به معرفی روش کلاهبرداری پانزی پرداختهایم. توصیه میکنیم حتما آن را مطالعه کنید.
ارزهای دیجیتالی جعلی
یکی از متداولترین روشهای کلاهبرداری در حوزه ارزهای دیجیتال، معرفی یک رمزارز جدید به عنوان نمونه مشابه و جایگزین بیتکوین است. این کلاهبرداران ادعا میکنند که دیگر نمیتوان بیتکوین دریافت کرد و شما باید در یکی از ارزهای دیجیتالی جدید سرمایه گذاری کنید. شرکت my big coin نیز به همین دلیل تعطیل شد. کلاهبردارانی که این شرکت را تاسیس کرده بودند، با این روش بیش از ۶ میلیون دلار از پولهای مردم که قرار بود روی یک ارز دیجیتالی معتبر سرمایهگذاری کنند را به حساب های شخصی خود واریز کردند.
کلاهبرداری به روشهای قدیمی
اگر شخصی به شما ایمیل بزند یا با شما تماس بگیرد و ادعا کند که مامور اداره مالیات است و شما باید مالیات عقب افتاده خود را بلافاصله پرداخت کنید، آیا این کار را انجام خواهید داد؟ آیا پول خود را بدون آگاهی و شناخت دقیق برای این افراد واریز میکنید؟ در جواب این سوال باید خاطر نشان کرد که در کمال تعجب بسیاری از مردم این کار را انجام میدهند. بر خلاف روشهای کلاهبرداری قدیمی که پول به یک حساب بانکی یا از طریق وسترن یونیون منتقل میشد، امروزه فرد کلاهبردار از قربانی میخواهد که این پرداخت را به وسیله بیت کوین انجام دهد. یکی از راههای مقابله با این ترفندها این است که به چنین تماسها و ایمیلهایی که ادعا میکنند از طرف ادارات دولتی با شما تماس گرفتهاند، اعتماد نکنید. فراموش نکنید که مسئولین هیچگاه از این طریق با شما تماس نخواهند گرفت و هیچگاه از شما نمیخواهند که هزینههای خود را با بیتکوین پرداخت کنید.
کلاهبرداری از طریق بدافزارها
بدافزارها یا malware، امروزه، این بدافزارها نیز به عنوان یکی از متداولترین روشهای کلاهبرداری در حوزه بیتکوین شناخته میشوند. هکرها برای به دست آوردن رمز ورود کامپیوتر کاربران، حسابهای شخصی، والت ارز دیجیتال از این بدافزارها استفاده میکنند. در صورتی که شما هدف این بدافزارها قرار بگیرید، و کیف پول دیجیتالی شما به اینترنت متصل باشد، کلاهبرداران میتوانند از این طریق وارد حساب کاربری شما شوند و تمامی موجودی شما را خالی کنند. این بدافزارها معمولا از طریق ایمیل یا وبسایتها و شبکههای اجتماعی بر روی دستگاه شما بارگذاری میشوند. سعی کنید فریب پیامهای تبلیغاتی جذاب را نخورید. برای مثال در سایتها، پیامهایی نظیر «کسب درآمد اینترنتی با بیتکوین» یا «استخراج سریع و رایگان بیتکوین» مشاهده میشوند که از جمله پیامهایی هستند که با یک کلیک کاربر، دستگاههای وی را در معرض خطر ورود بدافزارها قرار میدهند.
هشدار اگر از اعتبار و صحت یک ایمیل یا وبسایت اطمینان ندارید، مستقیما با شرکت مربوطه تماس بگیرید. اگر نتوانستید اطلاعات این شرکت را به آسانی بیابید، آن را به منزله یک هشدار در نظر بگیرید. و مراقب باشید قربانی کلاهبرداریهای بیتکوینی نشوید. |
بیتکوین به اندازه کافی سرمایهگذاری بیثباتی میباشد، با مشارکت در این ترفندها احتمال از دست دادن پول خود را افزایش ندهید. در برابر کلاهبرداران بالقوه هوشیار باشید و به غرایز خود اعتماد کنید. گاهی اوقات پیشنهادات خیلی خوب چندان هم واقعیت ندارند.