ریپل (Ripple) چیست؟ از مفاهیم پایه تا معامله ریپل

ریپل (Ripple) چیست؟ از مفاهیم پایه تا خرید و فروش ریپل

ریپل (Ripple)، یکی از ارزهای دیجیتالی است که در دنیای امروز برای انجام تراکنش‌های غیرمتمرکز در بستر بلاکچین (blockchain) استفاده می‌شود. استفاده از این توکن به عنوان یک رمزنگار متن باز (open source)، مشکلات بسیاری از کاربران را در اجرای برنامه‌های غیر متمرکز حل کرده است. به همین دلیل این توکن به عنوان یک پول دیجیتالی در بسیاری از بانک‌ها کاربرد دارد و  یکی از بهترین ارزهای دیجیتال در جدول کریپتوکارنسی (Cryptocurrency) بشمار می‌رود. در این مقاله به تحلیل و بررسی ارز دیجیتال (Digital currency) ریپل می‌پردازیم.


تاریخچه ریپل


بسیاری از تحلیلگران ارزهای دیجیتالی ر‌یپل را به عنوان اولین و قدیمی‌ترین ارز دیجیتال می‌شناسند زیرا پیدایش آن به سال‌ها قبل از ارائه بیت کوین می‌رسد و تنها تغییر در مدیریت آن، این ارز دیجیتال را به شهرت امروزی رسانده است.

خرید و فروش بیت کوین

برای خرید و فروش بیت کوین همین حالا اقدام کنید.

می خواهم بیت کوین بخرم

شرکت ریپل در سال 2004

رایان فوجر (Ryan Fugger) موسس و مخترع ریپل برای اولین بار شرکت خود را به نام ریپل‌پی (RipplePay) در سال 2004 احداث کرد. در حالی که بیت کوین (Bitcoin) چهار سال بعد از آن اختراع شد. 

هدف رایان فوجر از تاسیس شرکتش این بود که با استفاده از پروتکل‌های همتا به همتا بتواند یک شبکه قابل اطمینان برای انتقال راحت ارزهای فیات از یک نقطه دنیا به نقاط دیگر ایجاد کند. استفاده از این روش همانند اینترنتی است که کاربرد آن در تمام جهان هیچ محدودیتی ندارد اما او نتوانست به طور کامل به اهداف خود برسد. به همین دلیل شهرت شرکت ریپل پی به بعد از اختراع بیت کوین باز می‌گردد. 

شرکت ریپل در سال 2011

در سال 2011 این واحد ارزی با مدیریت جدید، جد مک کالب (Jed McCaleb) کار خود را آغاز کرد و در همین سال ‌نام شرکت به ریپل تغییر یافت. هدف این پلتفرم (platform) و ریپل‌پی تا حدودی شبیه به هم می‌باشد و با مدیریت جدید توانست به درخشش امروزی برسد.

شرکت ریپل در سال 2012

مک کالب در سال 2012 مدیریت Ripple را به کریس لارسن (Chris Larsen) واگذار کرد و از آن روز تا به حال مدیریت اجرایی این شرکت بر عهده این فعال اقتصادی می‌باشد. 

بعد از پیوستن لارسن به تیم ریپل، نام شرکت برای بار سوم به  اوپن کوین (Opencoin) تغییر کرد. اما با این وجود هنوز سایت قدیمی ریپل‌پی با آدرس RipplePay.com وجود دارد و به فعالیت خود ادامه می‌دهد. تا به اهداف والای خود برسد.


هدف به وجود آمدن ریپل


در حال حاضر شرکت ریپل در سانفرانسیسکو آمریکا قرار دارد. هدف از ایجاد این شرکت، گسترش تراکنش‌های بین بانکی و اجرای تمام برنامه‌های غیرمتمرکز با کمترین مشکل در بستر بلاکچین می‌باشد. این پلتفرم قصد دارد با ارائه محصولات بانکی غیر متمرکز مشکلات موجود در تبادلات بین المللی پول را برطرف کرده و نحوه انجام کار بانک‌های غیرمتمرکز را تغییر دهد. 

اگرچه Ripple در رسیدن به اهداف خود تا حدودی موفق بوده است و امروزه بانک‌ها، سازمان‌ها و نهادهای زیادی از Ripple برای تبادلات بین‌المللی پول در جهان استفاده می‌کنند اما برای دست‌یابی به این اهداف رقبای سرسختی مثل سوئیفت و استلار دارد.

در واقع هدف ریپل کاملا برخلاف بیت کوین می‌باشد. ریپل تلاش می‌کند بدون حذف موسسات و شرکت‌های واسطه نقل و انتقالات مالی را با ایجاد شبکه پرداخت امن آسان کند اما بیت کوین با هدف تراکنش‌های همتا به همتا تلاش می‌کند بانک‌ها و شرکت‌های واسطه‌‌ را در نقل و انتقالات پول حذف کند.


 آیا XRP همان ریپل است؟


بسیاری از کاربران وقتی صحبت از ارز دیجیتال ریپل می‌شود بلافاصله به یاد XRP (توکن ریپل یا Token Ripple) می‌افتند و گمان می‌کنند هر دو آن‌ها یکی می‌باشد. اما این دو کاملا با هم متفاوت هستند. XRP محصولی از Ripple می‌باشد که توسط این شرکت ساخته شده است.

هم اکنون XRP تنها روی یکی از محصولات Ripple به نام xRapid کاربرد دارد و استخراج آن محدودیت‌هایی دارد. مدت زمان لازم برای تایید هر تراکنش در شبکه XRP حدود 4 ثانیه می‌باشد. کارمزد تراکنش‌های XRP حدودا صفر است و به راحتی می‌توانید در مبادلات ارزی خود از آن استفاده کنید. این ارز دیجیتال روی یک دفتر کل توزیع شده به نام ایکس‌آر‌پی لجر (XRP Ledger) کار می‌کند و تمام تراکنش‌های آن توسط این دفتر مدیریت می‌شود.


محصولات Ripple


شرکت ریپل در حاضر سه محصول به غیر از XRP با نام‌ جامع ریپل‌نت (RippleNet) ارائه می‌دهد. که هر کدام از آن‌ها در شبکه‌های مختلفی کاربرد دارند. 

  • ایکس کارنت (xCurrent)

ایکس کارنت، پلتفرمی است که برای انجام پرداخت‌های مالی برون مرزی با استفاده از ارز دیجیتال و فیات استفاده می‌شود. به طور مثال ممکن است شما از کشوری که پول مرکزی آن دلار می‌باشد به کشوری که پول مرکزی آن یورو است مقداری ارز فیات (Fiat currency) بفرستید. با استفاده از پلتفرم ایکس کارنت دریافت کننده می‌تواند بدون تبدیل دلار به یورو به صورت مستقیم از بانک مقصد یورو دریافت کند. 

در حال حاضر دفتر ایکس کارنت به نام اینترلجر (Interledger) در اختیار کنسرسیوم شبکه جهانی وب (W3C) قرار دارد و تمام فعالیت‌های آن توسط این نهاد اداره می‌شود. با روی کار آمدن ایکس کارنت، ارزهای دیجیتال به راحتی توسط پیام‌رسان‌های مالی غیرمتمرکز ارسال می‌شوند و بانک‌ها می‌توانند بدون هیچ گونه نگرانی با جهان تعامل داشته باشند. به همین دلیل اکثر شرکت‌های بین‌المللی از ایکس کارنت برای تبادلات بین‌المللی خود استفاده می‌کنند. استفاده از ایکس کارنت نیازی به ارز دیجیتال XRP ندارد.

  • ایکس رپید (xRapid)

ایکس رپید یکی دیگر از محصولات شرکت Ripple می‌باشد که برای حل مشکلات نقدینگی در سطح جهانی به وجود آمده است. این محصول برای انجام تراکنش‌های خود از ارز دیجیتال XRP استفاده می‌کند. در واقع XRP واسط میان ارز فیات مبدا و مقصد می‌باشد. برای گسترش استفاده از این محصول لازم است ارز دیجیتال XRP توسط تمام صرافی‌های ارز دیجیتال پشتیبانی شود و به عنوان یک ارز بین المللی حمایت شود.

  • ایکس ویا (xVia)

ایکس ویا یک محصول جدید از شرکت ریپل است که برای حل مشکلات دو محصول دیگر طراحی شده است تا روند انجام مبادلات مالی را ارتقا بخشد. این محصول در سال 2018 طراحی شده است و در حال حاضر در مرحله آزمایشی قرار دارد.


استخراج Ripple توسط ماینرها امکان پذیر است؟


با افزایش محبوبیت ریپل سوالات زیادی ذهن کاربران و ماینرها را به خود مشغول کرده است. آیا امکان استخراج ریپل وجود دارد؟ در رابطه با این سوال باید گفت که استخراج ریپل توسط ماینرها و کاربران غیرممکن است. شرکت ریپل تلاش می‌کند قیمت این ارز دیجیتال ثابت باشد و تمام 100 میلیارد واحد آن توسط شرکت Ripple ساخته شده است و در سال 2013 به بازار کریپتوکارنسی صادر شده است. حدود 20 درصد از این توکن‌ها توسط شرکت اصلی کنترل می‌شود و مابقی آن هر ماه به بازار تزریق می‌شود. 

این پلتفرم به دلیل تولید محصولات غیرمتمرکز برای بانک‌ها و نهادهای مالی مورد توجه آن‌ها قرار گرفته است. لذا نام ریپل به عنوان یکی از بهترین ارزهای دیجیتال در لیست صرافی‌ها قرار دارد. شما جهت خرید و فروش ریپل یا هر ارز دیجیتال دیگری می‌توانید به صرافی‌هایی مانند همتاپی مراجعه کنید و از آن‌ها به قیمت روز، ریپل خریداری کنید.


تفاوت Ripple با رمز ارزهای دیگر چیست؟


  • همکاری با بانک‌ها و سازمان‌های واسطه

مهم‌ترین تفاوت این پلتفرم با سایر ارزهای دیجیتال همکاری آن با بانک‌ها و سازمان‌های واسطه می‌باشد. در واقع این آلتکوین (Altcoin) تلاش می‌کند جایگاه بانک‌ها و سازمان‌های واسطه را در جهان تقویت کند و آن‌ها را در تراکنش‌های مالی و غیرمالی کمک کند. این کار کاملا خلاف قانون تمام ارزهای دیجیتالی است. در ریپل تراکنش‌های فرد به فرد نیز وجود دارد اما برای تراکنش‌های بین المللی نیاز به وجود شرکت‌های واسطه می‌باشد. لذا با حمایت روز افزون بانک‌ها و موسسات مالی روبرو است. 

  • کنترل کیف پول توسط بانک‌ها و صرافی‌ها

در اکثر رمز ارزها کیف پول و موجودی کاربران، تحت کنترل هیچ سازمان و ارگانی قرار ندارد و تنها خود فرد سرمایه‌دار می‌تواند به دارایی کیف پول ارز دیجیتال دسترسی داشته باشد. اما در این آلتکوین افراد دیگری مانند شرکت ریپل (Ripple Labs)، بانک‌ها و صرافی‌های بزرگ می‌توانند تا حدودی به موجودی کاربران دسترسی داشته باشند که این دسترسی‌ها بسیار محدود اما امکان پذیر هستند.

  • قدرت انحصاری شرکت Ripple

برخلاف ارزهای دیجیتالی دیگر کلیه عملیات توسعه و صدور توکن‌های ریپل در اختیار شرکت Ripple Labs قرار دارد. در حالی که در ارزهای رمزنگاری شده دیگر توسعه و صدور توکن‌ها کاملا در اختیار جامعه‌ای از توسعه‌دهندگان و استخراج‌کنندگان آن می‌باشد.

  • عدم رعایت اصول بلاکچینی

بسیاری از کاربران تصور می‌کنند این آلتکوین به دلیل استفاده از سرورهای توزیع شده یک پلتفرم مبتنی بر بلاکچین است. اما این توکن برای تایید تراکنش‌های خود از سرورهای مختلف و سیستم درختی هش (Hash Tree) استفاده می‌کند. در حالی که در ارزهای دیجیتال دیگر مانند بیت کوین و اتریوم (Ethereum) این کار کاملا خلاف ماهیت بلاک چینی است و یک گره به تنهایی قادر است تمام اطلاعات بلاکچین را به طور کامل بسازد و هیچ گونه نیازی به تایید گره‌های دیگر ندارد.

  • متمرکز بودن

در این آلتکوین یک دیتابیس مرکزی وجود دارد که تمام اطلاعات موجود در آن ثبت و ذخیره می‌شود و به عنوان مرجع اطلاعات سرورهای دیگر قرار می‌گیرد. در صورتی که یک تراکنش توسط چند سرور دیگر تایید شود آن‌گاه اطلاعات این دیتابیس بروزرسانی می‌شود. این دیتابیس در اختیار تمام سرورهای بررسی کننده تراکنش‌ها قرار می‌گیرد و دسترسی به آن آزاد است.


توانایی‌های Ripple 


  • سرعت تراکنش بالا

این پلتفرم نسبت به دو رمزارز معروف دیگر (بیت کوین و اتریوم) توانایی‌های بسیار بالایی دارد. Ripple در یک ثانیه می‌تواند حدود 1500 تراکنش را پردازش کند. که در بیت کوین و اتریوم به ترتیب 7 و 15 تراکنش در ثانیه است. اخیرا این پروتکل با استفاده از یک مقیاس‌پذیری جدید توانسته است توان تراکنش‌های خود را به 50 هزار در ثانیه برساند.

  • هزینه نقل و انتقالات رایگان

هزینه نقل و انتقالات Ripple بسیار پایین است زیرا تمرکز اصلی آن روی بانک‌ها و سازمان‌های مالی است و برای شبکه خود قوانین متعددی لحاظ نکرده است.

  • عدم محدودیت در تبدیل ارزها

Ripple برخلاف رمز نگارهای دیگر هیچ گونه محدودیتی در تبدیل به ارزهای دیجیتالی و فیات ندارد و کاربران می‌توانند هر مقدار از آن‌ را به کالا و ارزهای دیگر تبدیل کند.

  • فعالیت به عنوان یک شرکت واحد

Ripple کار خود را به عنوان یک شرکت رسمی آغاز کرده است تا بتواند مورد تایید بانک‌ها و سازمان‌های مالی قرار بگیرد. این رمز ارز توسط بانک‌هایی نظیر Santander ،Axis Bank Yes Bank ،Westpac ،Union Credit ،NBAD و UBS مورد حمایت قرار گرفته است و روزانه بر تعداد صرافی‌های فروش ریپل افزوده می‌شود.

  • امنیت بالا

به دلیل امنیت بالای شبکه آلتکوین ریپل احتمال جعل و سرقت این ارز دیجیتال غیر ممکن می‌باشد.

  • حمایت از کاربران

این رمز ارز برای کاربران خود مبالغی را به عنوان وام در نظر گرفته است که پس از تایید فرآیندهای ثبت نام در کمترین زمان در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

  • دسترسی آسان به شبکه

اتصال به شبکه‌های پرداخت ریپل بسیار آسان می‌باشد و شما در کمترین زمان ممکن می‌توانید به آن متصل شوید.


 استفاده از ریپل چه معایبی دارد


  • Ripple برخلاف ارزهای دیگر قابل استخراج نیست.
  • از آن جا که تمام فرآیندهای آن توسط یک دفتر کل توزیع شده کنترل می‌شود قانون غیر متمرکز بودن را زیر پا گذاشته است.
  • تعداد محدودی از ریپل‌ها در بازار کریپتو کارنسی در حال گردش هستند و در حدود 60 درصد توکن‌های XRP در اختیار شرکت اصلی قرار دارند.
  • شبکه پلتفرم Ripple متن‌باز و بسیار هوشمند است. اما همواره کدهای آن مورد سودجویی و هک افراد مختلفی قرار می‌گیرد.

 آینده پیش روی ارز دیجیتال ریپل


 Ripple به عنوان یک سیستم پرداخت غیرمتمرکز و به عنوان یک ارز رمزپایه می‌تواند آینده متفاوتی داشته باشد. این شرکت همواره از شرکت‌ها و سازمانی‌های مالی حمایت می‌کند و آن‌ها را در انجام تراکنش‌های مالی کمک می‌کند. بنابراین پیش بینی می‌شود که در آینده نزدیک شما شاهد حمایت بانک‌ها و مجامع اقتصادی دنیا از این رمز ارز باشید و در لیست خریداران بزرگ ارز دیجیتال نام ریپل را خواهید دید.

محصولات ریپل‌نت و ایکس‌راپید این پلتفرم، قرار است در آینده پلی بین ارزهای دیجیتالی و سیستم بانکی سنتی ایجاد کنند و به زودی جایگزین سویفت خواهند شد. زیرا سویفت مشکلات زیادی مانند زمان تراکنش‌های بالا و قابلیت‌های اتکای بسیار پایین دارد و به همین دلیل احتمال دارد جایگاه خودش را از دست بدهد.

قیمت این ارز رمزنگاری شده نسبت به ارزهای دیجیتال‌ دیگر مانند بیت کوین و اتریوم بسیار پایین است و به راحتی در دسترس قرار دارد. قیمت ارزان ریپل باعث می‌شود که در آینده این توکن جایگزین خوبی برای بیت کوین باشد و درصد بالایی از سهم بازار را به خود اختصاص دهد.

ترجمه و جمع‌آوری: تیم خرید و فروش بیت کوین صرافی ارزهای دیجیتال همتاپی

امتیازی داده نشده است
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
منبع: تیم تولید محتوا همتا پی
اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. من شنیدم وقتی ارز دیجیتال XRP میخریم الزاما روی ریپل سرمایه‌گذاری نکردیم درسته؟