از نفت به بیت کوین؛ برنامه عمان برای تصاحب ۷ درصد هش ریت شبکه

عمان و هش ریت 7 درصدی بیت کوین | همتاپی

در حالی که چشم‌انداز جهانی در مورد آینده اقتصاد و بازار‌های مالی به سرعت در حال تحول بوده،  کشور‌های مختلف برای تسلط در زمینه استخراج بیت کوین (BTC) با یکدیگر رقابت می‌کنند. در این میان عمان با معرفی برنامه‌های جاه‌طلبانه خود به عنوان یک پدیده جدید ظهور کرده است.

پشت دست بیت کوین بازی کردن

هدف این کشور، برخورداری از 7 درصد از کل نرخ هش تا ژوئن 2025 است. هدفی که صرفاً یک ایده رویایی نیست، بلکه آمار‌های منتشر شده توسط یاران ملرود (Jaran Mellerud)، یکی از متخصصین استخراج بیت کوین نیز حاکی از احتمال دستیابی به این هدف هستند.

عمان، کشوری در سواحل جنوب شرقی شبه جزیره عربستان است و اقتصاد آن بطور سنتی بر پایه نفت بنا شده است. این کشور با عربستان، امارات متحده عربی و یمن هم مرز است. از لحاظ تاریخی، عمان به عنوان ششمین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان شناخته می‌شود، اما به نظر می‌رسد که زمان تغییر فرا رسیده است و عمان تمرکز خود را بر روی استخراج بیت کوین معطوف خواهد کرد.

مقاله پیشنهادی: بیت کوین چیست؟

عمان در حال تبدیل شدن به غول استخراج بیت کوین

تا آغاز ماه سپتامبر 2023، میزان ظرفیت استخراج بیت کوین در عمان به 20 مگاوات رسیده است. این میزان شامل پروژه‌های آزمایشی Exahertz و Green Data City می‌شود که به ترتیب از ظرفیت‌های 11 و 1.2 مگاوات برخوردار هستند.

علاوه بر این، چندین مگاوات از عملیات‌های بدون مجوز را نیز باید در نظر بگیریم. این میزان مصرف انرژی با نرخ بازدهی 27.5  J/TH حدود 0.07 EH/s (اگزاهش بر ثانیه)، یعنی نزدیک به 0.2 درصد از کل نرخ هش جهانی را به نام عمان ثبت نموده است.

به اعتقاد ملرود، ممکن است سهم هش ریت عمان تا پایان سال 2023 به 4 اگزا هش برسد که در این صورت، 0.9 درصد از شبکه استخراج بیت کوین را شامل خواهد شد. دلیل اصلی این تغییر به توسعه پروژه Exahertz به 100 مگاوات ارتباط دارد.

اما روند توسعه این پروژه به همینجا ختم نخواهد شد. بنا بر پیش‌بینی ملرود، تا نیمه دوم سال 2024، توان Exahertz به 275 مگاوات و قدرت 9.9 اگزاهش بر ثانیه خواهد رسید. براساس برنامه‌های فعلی Green Data City، هدف این پروژه نیز رسیدن به 150 مگاوات است که در این صورت، می‌توان نرخ هش 5.5 EH/s را برای این پروژه تخمین زد.

مجموع رشد و توسعه این دو پروژه تا نیمه دوم سال 2024، به منزله رسیدن به هش ریت 15.7 EH/s بوده و سهم عمان کل نرخ هش شبکه بیت کوین را به 2.6 درصد افزایش خواهد داد.

چشم انداز بلندمدت Exahertz و Green Data City به ترتیب رسیدن به توان 800 مگاوات و 400 مگاوات است. با فرض میانگین راندمان 22 J/TH برای این دو پروژه و در نظر گرفتن توان 1200 مگاوات آن‌ها، میزان نرخ هش تولیدی آن‌ها می تواند در مجموع به 54.8 EH/s برسد، یعنی چیزی حدود 7 درصد از کل هش ریت شبکه بیت کوین، در تاریخ ژوئن 2025. البته لازم به ذکر است که طبق گفته‌های ملرود، هیچ‌یک از این دو شرکت جدول زمانی مشخصی را برای کامل شدن رشد و توسعه خود اعلام نکرده‌اند.

سهم فعلی عمان از کل هش ریت شبکه و چشم‌انداز آینده آن | همتاپی

سهم فعلی عمان از کل هش ریت شبکه و چشم‌انداز آینده آن

با مطمئن ترین صرافی ایرانی آشنا شو

حمایت دولت

نقش دولت عمان در این تغییرات غیرقابل انکار است. یکی از اقدامات آن‌ها، فراهم کردن محیطی مساعد برای اجرای عملیات استخراج بیت کوین است. در حال حاضر تنها دو شرکت Exahertz و Green Data City مجوز توسعه و عملیات استخراج بیت کوین در این کشور را اخذ نموده‌اند.

در اواخر ماه آگوست، شیخ منصور بن طالب بن علی الحنائی، رئیس سازمان مقررات خدمات عمومی عمان، به‌طور رسمی از حمایت دولت این کشور از تأسیسات خصوصی استخراج بیت کوین که با جذب سرمایه بیش از 1.1 میلیارد دلاری همراه خواهد بود، خبر داد.

او در سخنرانی خود اعلام کرد: «این ابتکار با هدف تنوع بخشیدن به اقتصاد عمان، ادغام فناوری‌های مدرن و در عین حال تداوم تعهد این کشور به شیوه‌های اخلاقی و پایدار برنامه‌ریزی شده است.»

هزینه برق، یکی از مهمترین عوامل در سنجش میزان سودآوری استخراج بیت کوین است. در کشور عمان، استخراج‌کنندگان مجاز از تعرفه‌های برق کمتر از 0.04 دلار به ازای هر کیلو وات برخوردار خواهند بود؛ نرخی رقابتی در مقیاس جهانی.

این تعرفه تفاوت قابل توجهی با تعرفه‌های در نظر گرفته شده برای خانوار‌ها (0.026 دلار به ازای هر کیلو وات) و کسب و کار‌ها (0.166 دلار به ازای هر کیلو وات) دارد.

همچنین آب و هوای عمان، به ویژه در مناطقی مانند صلاله، یک مزیت طبیعی برای استخراج بیت کوین به شمار می‌رود. برخلاف گرمای سوزان اغلب کشور‌های خاورمیانه، صلاله از آب و هوای معتدل تری برخوردار بوده و حتی در زمان بارش باران‌های موسمی، آب و هوای خنک‌تری دارد. این مزیت اقلیمی باعث کاهش هزینه‌های خنک کنندگی و افزایش کارایی عملیات استخراج می‌شود.

علاوه بر این، یکی دیگر از اهداف دولت عمان، تولید 30 درصد از برق مورد نیاز این کشور از منابع تجدیدپذیر تا سال 2030 است. تنها راه برای دستیابی به این هدف، توسعه گسترده منابع خورشیدی بسیار مناسب عمان است. مزیت بسیار مناسب دیگری برای استخراج کنندگان که در مواجهه با نوسانات شبکه، از این منابع مازاد استفاده خواهند کرد.

رویکرد استراتژیک عمان نسبت به استخراج بیت کوین، در توسعه زیرساخت‌ها، حمایت دولتی و استفاده از موهبت‌های طبیعی این کشور مشهود است. گزارش ملرود، آینده بسیار امیدوار کننده‌ای را در مورد توان این کشور در استخراج بیت کوین ترسیم می‌کند. اگر این پیش بینی ها به وقوع بپیوندند، عمان و سایر کشورهای خاورمیانه می‌توانند در آینده 15 درصد از نرخ هش جهانی استخراج بیت‌کوین را به خود اختصاص دهند.

کدام ارز دیجیتال را به عنوان فرصت‌ سرمایه‌گذاری در سال آینده می‌بینید؟ دلیل خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: coinedition
اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *