ارز تراست ولت (TWT) چیست؟
ارز تراست ولت (TWT) توکن بومی و اختصاصی کیف پول تراست ولت است که نوعی توکن BEP-20 بوده و کیف پول از آن برای امور حاکمیتی استفاده میکند.
ارز دیجیتال تراست ولت (TWT)، توکن اختصاصی کیف پول محبوب تراست ولت (Trust Wallet) است. صرافی بایننس این این کیف پول را در سال ۲۰۱۸ خرید که یکی از بزرگترین و محبوبترین کیف پولهای نرمافزاری دنیاست که طیف گستردهای از ارزهای دیجیتال را پشتیبانی میکند. تراست ولت، کیف پولی غیرامانی یا غیرحضانتی است و بهدلیل امنیت بالا و امکانات گسترده خود و همینطور سهولت استفاده مورد توجه قرار گرفته است. توکن اصلی و بومی تراست ولت، توکنی با همین عنوان با نماد اختصاری TWT است که از نوع توکنهای BEP-20 بوده و موضوع اصلی این مقاله از همتاپی خواهد بود.
در ادامه، میتوانید ماهیت توکن تراست ولت، ویژگیها و کاربردهای این ارز دیجیتال، تاریخچه آن و همینطور نکاتی درمورد آینده تراست ولت و خریدوفروش آن را مطالعه کنید. با ما همراه باشید.
ارز تراست ولت چیست؟
قبل از پرداختن به چیستی ارز دیجیتال تراست ولت (TWT) شاید بد نباشد ابتدا کمی درمورد کیف پول تراست ولت (Trust Wallet) صحبت کنیم.
یک کیف پول نرمافزاری ارز دیجیتال، که فقط بهصورت نسخه موبایلی در دسترس است و به دلایل مختلفی از جمله محبوبترین کیف پولهای کریپتویی برای کاربران سراسر دنیا است:
- غیرمتمرکز است
- غیرامانی با غیرحضانتی است
- از امنیت بسیار بالایی برخوردار است
- از طیف گستردهای از ارزهای دیجیتال پشتیبانی میکند
- تیم هدایتکننده آن صرافی ارز دیجیتال بنام و معتبر بایننس است
- عموم خدمات و امکانات موردنشاز کاربران در بازار ارزهای دیجیتال را ارائه میدهد
- با اغلب کیف پولهای سختافزاری ارز دیجیتال قابل همگامسازی و ادغام است
- و مواردی از این دست…
همه این قابلیتها باعث شدهاند تا در حال حاضر، بیش از ۲۵میلیون کاربر فعال از این کیف پول استفاده کنند.
ارز دیجیتال تراست ولت (TWT) توکن بومی و اختصاصی این کیف پول است. یک نوع توکن مبتنی بر استاندارد BEP-20 که کیف پول تراست ولت از آن برای دسترسی کاربران به فضای رمزنگاریشده و تشویق آنها به فعالیت در اکوسیستم استفاده میکند. این در حالی است که ارز تراست ولت، توکنی حاکمیتی برای اعطای حق رأی و امکان مشارکت در تصمیمات مهم اکوسیستم برای کاربران نیز هست.
جالب است بدانید که کیف پول تراست ولت، با استفاده از این ارز دیجیتال، قابلیت کسب سود و درآمد از طریق سهامگذاری یا استیکینگ (Staking) را نیز برای کاربران خود فراهم کرده است. شما میتوانید با استفاده از ارز تراست ولت، با سهامگذاری تعداد ۱۲ توکن با نرخ درصدی سالیانه ۱۱ درصد به درآمد دست پیدا کنید.
تاریخچه توکن تراست والت (TWT)
ویکتور رادچنکو (Viktor Radchenko)، کسی است که در سال ۲۰۱۷ میلادی کیف پول تراست ولت را راهاندازی کرد. مهندسی که پیش از راهاندازی تراست ولت نیز در طراحی، راهاندازی و توسعه پروژهها و شرکتهای فناوری مختلف نقش مستقیم داشته وی یکی از موفقترین تجربیات او، راهاندازی برنامه محبوب تراکر پث (Trucker Path) برای کامیونداران در سال ۲۰۱۳ میلادی بوده است.
در سال ۲۰۱۷ میلادی، پلتفرمهای پشتیبان و کیف پولهای ارز دیجیتال چندانی برای ذخیرهسازی و نگهداری از ارزهای دیجیتال، بهویژه ارزهای دیجیتال نوپای عرضهشده روی بستر اتریوم و استاندارد ERC-20 وجود نداشتند.
همین امر، رادچنکو را بر آن داشت تا کیف پول نرمافزاری را طراحی و راهاندازی کند که در عین پشتیبانی از این قبیل ارزهای دیجیتال، رابط کاربری سادهای نیز داشته باشد، روی سیستمعاملهای موبایلی مختلف قابل نصب و اجرا باشد و بخش عمدهای از نیازهای کاربران را پاسخ دهد.
در سال ۲۰۱۸ میلادی، تراست ولت توسط صرافی بزرگ و بنام بایننس خریداری شد. اما نکتهای که اهمیت دارد این است که رادچنکو، راح و بنیانگذار تراست ولت، بهعنوان یکی از مقامات ارشد فنی در بایننس همچنان روی کار است و بر روند توسعه این کیف پول نظارت دارد.
به عقیده خودِ رادچنکو، ارز دیجیتال تراست ولت یعنی توکن TWT توکنی بسیار حیاتی و کارآمد در اکوسیستم تراست ولت است. وی ضمن اشاره به کاربردهای گسترده این توکن در شبکه تراست ولت، اذعان میکند:
این پلتفرم دسترسی بسیار خوبی به کاربران داده و قابلیت ساخت کیف پول را بدون محدودیت در اختیار آنها قرار میدهد.
تاریخچه قیمت ارز دیجیتال تراست ولت (TWT)
در تاریخ ۲۹فوریه۲۰۲۰ (۱۰اسفند۱۳۹۸) بود که تعداد ۹۰میلیارد توکن تراست ولت (TWT) ایجاد شده و بهرغم اینکه بهصورت مداوم توزیع میشد، تنها حدود یک درصد از آنها به گردش درآمد.
پس از اینکه توکن، که در ابتدای راهاندازی روی زنجیره بایننس (BEP-2) راهاندازی شده بود به زنجیره هوشمند بایننس (BEP-20) انتقال یافت، سقف عرضه جدید توکن به یک میلیارد واحد تغییر یافته و ۹۹ درصد از توکنهایی که در ابتدا ایجاد شده بودند (تعداد ۸۹میلیارد توکن) نیز سوزانده شدند!
جولای۲۰۲۰میلادی (مرداد۱۳۹۹) ارز دیجیتال تراست ولت در کوین مارکت کپ (Coin Market Cap) لیست شد. قیمتی که در ابتدای لیستشدن برای این توکن در نظر گرفته بود، معادل ۰.۰۰۶ دلار بود که تا حدود شش ماه نیز روی همین رقم باقی ماند.
پس از آن، در سایه ادغامشدن آوالانچ با تراست ولت، توکن TWT فرصت آن را پیدا کرد که تکانی خورده و خودش را به محدوده قیمتی ۱.۳ دلار برساند.
۵سپتامبر۲۰۲۱ (۱۴شهریور۱۴۰۰) این فرصت در اختیار ارز دیجیتال تراست ولت قرار گرفت تا بالاترین اوج قیمت خود را در طول تاریخ تجربه کند. قیمت TWT توانست به سطح ۱.۶۵ دلار برسد.
عمده دلیلی که باعث میشد توکن تراست ولت در این سال رشد کند، گنجاندن توکنهای غیرقابل معاوضه در فهرست آن و معرفی رسمی این کیف پول توسط صراف بایننس بود. بااینحال، نمیتوان این نکته را هم نادیده گرفت که سال ۲۰۲۱ درکل سال پربرکتی برای همه ارزهای دیجیتال قلمداد میشد.
هرچند که پس از این اوج قیمتی، در اواخر سال و با اتفاقاتی که برای صرافی افتیایکس (FTX) افتاد و فروپاشیهای دومینویی که شاهدش بودیم، ارز تراست ولت نیز مانند سایر ارزها رو به سقوط گذاشت.
روند نوسانات ارز دیجیتال تراست ولت همچنان ادامه داشت و آن را حوالی یک دلار نگه داشته بود تا اینکه در آگوست۲۰۲۰ (مرداد۱۴۰۲) صرافی بایننس برنامه ای را برگزار کرد که امکان برندهشدن تا سقف ۵۰۰۰ دلار بایننس (BUSD) را به کاربران میداد. اتفاقی که به نفع کیف پول تراست ولت و توکن بومی آن TWT تمام شد و قیمت تراست ولت (TWT) را به ۱.۵۱ دلار ارتقا داد.
نقشه راه توکن تراست والت (TWT)
نقشه راهی که تراست ولت برای توکن اختصاصی خود ترسیم کرده است، عمدتاً شامل چند مورد مهم زیر است:
- سپتامبر۲۰۱۷ (شهریور۱۳۹۶) – راه اندازی کیف پول موبایلی
- جولای۲۰۱۸ (تیر۱۳۹۷) – خرید پلتفرم توسط صرافی ارز دیجیتال بایننس
- اکتبر۲۰۲۰ (مهر۱۳۹۹) – ادغام با زنجیره هوشمند بایننس (Binance Smart Chain)
- ژانویه۲۰۲۱ (دی ۱۳۹۹) – لیست شدن در ناحیه نوآوری (Innovation Zone) صرافی بایننس
نحوه توزیع توکنهای عرضهشده
نحوه توزیع توکنهایی از ارز دیجیتال تراست ولت که توزیعشدهاند، به شرح زیر بوده است:
- ۴۰ درصد – جذب کاربر
- ۱۵ درصد – توسعهدهندگان پروژه
- ۱۵ درصد – اعضای جامعه ارز تراست ولت
- ۳۰ درصد – به عنوان ذخیره برای آینده و رویدادهای آتی
ویژگیهای ارز دیجیتال تراست ولت
ارز دیجیتال TWT، با توجه به محبوبیت بسیار بالایی که پلتفرم ارائهدهنده آن، یعنی کیف پول تراست ولت، دارای کاربردهای گستردهای در صنعت خدمات مالی و ارزهای دیجیتال است. در ادامه، برخی از مهمترین ویژگیهای این ارز دیجیتال را بهعنوان توکن بومی کیف پول تراست ولت معرفی میکنیم:
سهولت و امنیت
کیف پول تراست ولت، یکی از امنترین کیف پولهای نرمافزاری و موبایلی ححالحاضر دنیا است. این کیف پول، بهصورت غیرامانی یا غیرحضانتی در اختیار کاربران قرار گرفته و کلیه ویژگیهای امنیتی در آن ارائه شده است.
این در حالی است که رابط کاربری تراست ولت نیز بسیار ساده و کاربرپسند است. همین امر باعث میشود تا توکن بومی شبکه نیز بهراحتی قابل استفاده باشد، چالشی برای کاربران مبتدی و تازهکار ایجاد نکند و در عین حال، از امنیت بسیار بالایی هم برخوردار باشد.
این نکته را نیز نباید فراموش کرد که زنجیره هوشمند بایننس، توسط مکانیزم اجماع اثبات سهام (PoS) پشتیبانی میشود و این امر سطح بسیار بالایی از امنیت را به آن میبخشد؛ طوریکه اکوسیستم دارای امنیتی فوقالعاده در قبال حملات سیبل (Sybil) و ۵۰ درصدی است.
حاکمیت
همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم، ارز دیجیتال TWT یک توکن حاکمیتی است که به شما امکان آن را میدهد تا با هولدکردن توکن و سهامگذاری آن در شبکه، در رأیگیریها مشارکت کرده و بخشی از تصمیمات مهمی باشید که اتخاذ میشوند.
در عین حال، امکان سودآوری و کسب درآمد نیز از طریق این حاکمیتیبودن ارز دیجیتال تراست ولت فراهم شده است. شما میتوانید ارز دیجیتال TWT یا ارزهای دیجیتال دیگری همچون بایننس کوین (BNB)، ترون (TRX) و غیره را در تراست ولت سهامگذاری کرده و در ازای آن درصد سود سالیانه دریافت کنید.
تخفیف در تعاملات و تراکنشها
درنهایت، این نکته را هم نباید فراموش کرده که ارز تراست ولت، توکن بومی این پلتفرم است. پس شما میتوانید با استفاده از این توکن در پرداختها، تراکنش ها و تعاملات رمزارزی خود، از تراست ولت تخفیف بگیرید.
توکنومیکس ارز دیجیتال تراست ولت (TWT)
با وجود اینکه در ابتدای راهاندازی، تعداد کل توکنهای عرضهشده توکن TWT بالغ بر ۹۰میلیارد واحد بوده است، اما با سوزاندن بخش عمدهای از این توکنها، در حال حاضر سقف عرضه این ارز به یک میلیارد واحد رسیده است.
توکن موردنظر، که در ابتدا بر بستر شبکه بایننس چین (Binance Chain) راهاندازی شده بود، به شبکه بایننس اسمارت چین (Binance Smart Chain) انتقال یافته و دارای استاندارد BEP-20 است. در ادامه، جزئیات بیشتر درمورد ارز تراست ولت را طی جدولی مشاهده میکنید:
نام ارز دیجیتال | تراست ولت (Trust Wallet) |
نماد اختصاری | TWT |
استاندارد | BEP-20 |
بستر راهاندازی | بایننس اسمارت چین (Binance Smart Chain) |
نوع ارز دیجیتال | توکن حاکمیتی |
حداکثر عرضه توکن | ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ |
کاربرد توکن یا حوزه فعالیت | توکن حاکمیتی و اختصاصی کیف پول تراست ولت |
آینده ارز دیجیتال تراست ولت (TWT)
با توجه به اینکه کیف پول تراست ولت در حال حاضر یکی از موفقترین و محبوبترین کیف پولهای ارز دیجیتال نرمافزاری در سطح دنیا است، بهاحتمال زیاد میتوان آیندهای روشن برای آن و توکن اختصاصیاش متصور شد.
اگرچه دنیای ارزهای دیجیتال میتواند بهشدت دور از انتظار و غیرمنتظره ظاهر شود، اما درصورتی که اتفاق خاصی نیفتد – بهویژه برای صرافی بایننس و کیف پول تراست ولت – میتوان امیدوار بود که ارز TWT در سالهای پیشرو روند رشد خوبی داشته باشد.
جمعبندی
کیف پول تراست ولت (Trust Wallet) یک کیف پول نرمافزاری ارز دیجیتال است که فقط بهصورت نسخه موبایلی در دسترس است و به دلایل مختلفی از جمله محبوبترین کیف پولهای کریپتویی برای کاربران سراسر دنیا است.
ارز تراست ولت (TWT) نیز توکن بومی و اختصاصی این کیف پول است. یک نوع توکن مبتنی بر استاندارد BEP-20 که کیف پول تراست ولت از آن برای دسترسی کاربران به فضای رمزنگاریشده و تشویق آنها به فعالیت در اکوسیستم استفاده میکند. این در حالی است که ارز تراست ولت، توکنی حاکمیتی برای اعطای حق رأی و امکان مشارکت در تصمیمات مهم اکوسیستم برای کاربران نیز هست.
- حاکمیت
- سهولت و امنیت
- تخفیف در تعاملات و تراکنشها
مهمترین کاربردها و ویژگیهای توکن تراست ولت هستند که تاریخچه، توکنومیکس، آینده و سایر جزئیات آن به تفصیل در متن مقاله مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.