سبد سرمایهگذاری ارز دیجیتال چیست؟
سبد سرمایه گذاری مفهومی برای کنترل ریسک سرمایهگذاریست. فرق نمیکند ارزش دارایی شما چقدر است اگر میخواهید از آن بهتر محافظت کنید و به سود بیشتری برسید، بهتر است آن را به داراییهای متنوعی تقسیم کنید. به مجموع این داراییهای متنوع در بازار دیجیتال، سبد سرمایهگذاری ارز دیجیتال میگویند.
حتما ضربالمثل «نباید همه تخممرغها را در یک سبد گذاشت» را شنیدهاید. سبد سرمایهگذاری همان سبد تخممرغ است و داراییهای مختلفی که در آن سپردهگذاری میکنید، تخممرغها. همیشه کنارهم قراردادن داراییهایی که میزان ریسک مختلفی دارند، انتخاب هوشمندانهتریست. در دنیای ارزهای دیجیتال هم همینطور است.
اگر میخواهید دقیقتر با مفهوم سبد سرمایهگذاری ارز دیجیتال آشنا شوید تا جایی که بتوانید یک سبد مالی خوب برای خود بچینید و تا حد امکان ریسک از دستدادن سرمایهتان را به حداقل برسانید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.
پورتفولیو یا سبد سرمایهگذاری ارز دیجیتال چیست؟
هرآنچه ارزش مالی دارد و آن را بهعنوان یک منبع سودآوری و کسب درآمد سپردهگذاری کردهاید را میتوان بخشی از «سبد سرمایهگذاری» شما دانست. خرید ملک، طلا، ارز دیجیتال و یا حتی یک اثر هنری. همه اینها بخشی از پرتفولیو شما هستند. سبد سرمایهگذاری ارز دیجیتال زیرمجموعه پورتفولیو اصلی شما و مجموعهای از داراییهای دیجیتال است. در این سبد میتواند انواع ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، تتر، اتریوم و … باشد و حتی میتوانید NFTها را نیز بخشی از این سبد سرمایهگذاری محسوب کنید.
مدیریت این Portfolio یا سبد مالکیت مهارت مهم و کاربردی است. معمولا سرمایهگذاران حرفهای که به حدی از دانش و تخصص در تحلیل پروژه های دیجیتال رسیدهاند، خودشان اقدام به مدیریت مستقیم دارایی خود میکنند. اگر از سرمایهگذاران مبتدی هستید و تازه معاملات در بازار ارزهای دیجیتال را شروع کردهاید، پیشنهاد میکنیم حتما در این حوزه مطالعه و تحقیق داشته باشید تا بتوانید خودتان مدیریت سبد مالیتان را بهعهده بگیرید. اما تا آن زمان، بهتر است با یک مشاور مالی مشورت کنید یا مدیریت سبد سرمایهگذاری خود را به یک متخصص مالی بسپارید.
اگر بخواهیم فقط یک نکته کلیدی در رابطه با مفهوم سبد سرمایهگذاری ارزهای دیجیتال بگوییم. آن نکته «تنوعسازی» است.
چرا به سبد سرمایهگذاری نیاز داریم؟
ایجاد سبد سرمایهگذاری به شما در بهرهبرداری بهتر از داراییهایتان کمک بزرگ و تاثیرگذاری میکند. دلایل ضرورت آن را در ادامه بخوانید.
مدیریت ریسک
حتما میدانید که هر دارایی میتواند میزان ریسک متنوعی نسبت به سایرین داشته باشد. فرض کنید قرار باشد شما در سبد مالی ارز دیجیتال خود فقط یک نوع ارز را خریده و نگهداری کنید.با افت قیمت یا عملکرد ضعیف آن ارز در بازار سرمایه شما متوجه ضرر شده و همراستا با کاهش ارزش آن ارز، میزان دارایی شما هم کم خواهد داشت. اما اگر دارایی اولیه خود را به خرید چند نوع ارز اختصاص دهید احتمال اینکه در شرایط بازار نزولی یک ارز، ارز دیگری در شرایط صعودی قرار بگیرد و میزان ضرر شما را پوشش دهد، زیاد است. بنابراین شما با این کار مدیریت ریسک انجام دادید یا خطر ریسک سرمایه خود را تا حد قابل توجهی پایین آوردهاید.
دستیابی به اهداف مالی
برای دستیافتن به آنچه از لحاظ مالی برای خود در نظر گرفتهاید، بهتر است از سبد سرمایهگذاری استفاده کنید. با این کار مسیر مطمئنتری پیشرو دارید. اهداف مالی شما میتواند منحصر به فرد باشد یا دغدغههای عمومیتری مثل: دوران بازنشستگی، خرید خانه، آینده فرزندان یا حتی سفر را شامل شود. بههرحال برای تحقق آنها سرمایه گذاری در پروژههای متنوع میتواند به مراتب درستتر باشد. فقط کافیست اهداف خود را مشخص کنید، بازه زمانی برای رسیدن به آنها را تعیین کنید، میزان ریسک شرایط موجود و میزان تحمل ریسک خودتان را بسنجید و در صورت نیاز از یک راهنما یا یک مشاور مالی کمک بگیرید.
بازدهی و بهرهوری بیشتر
شما با ایجاد سبد سرمایهگذاری برای داراییهای خود، این شانس را به خودتان میدهید که از فرصتهای رشد در بازارهای مختلف استفاده کنید. ناگفته پیداست که برخی از این سرمایهگذاری ممکن است با درصد ریسک بالایی همراه باشد ولی وجود سبد مالی میتواند به شما در کنترل این ریسک کمک کند و در نهایت موجب بهرهبرداری بیشتر از میزان مشخص داراییتان باشد.
انواع سبدهای سرمایهگذاری
سبدهای سرمایه گذاری میتوانند بر اساس استراتژیهای مختلف و بسته به میزان تحمل ریسکی که دارند، به انواع مختلفی تقسیم شوند. البته هدف شما برای سرمایهگذاری هم نقش مهم و تعیینکنندهای دارد. ما در این بخش مقاله، انواع سبد سرمایهگذاری را از چند جهت مورد بررسی قرار دادهایم:
- سبد سنتی یا محافظهکارانه (Conservative portfolio)
- سبد زودبازده یا رشد (Growth portfolio)
- سبد درآمد (Income portfolio)
سبد سنتی یا محافظهکارانه (Conservative portfolio)
معمولا سرمایهگذارانی که ریسکپذیری کمتری دارند و ترجیح میدهند اولویت اول خود را حفظ ارزش سرمایه اولیه قرار داده و در مرحله دوم به سوددهی فکر کنند، طرفدار این نوع از سبدهای سرمایهگذاری هستند. آنها معمولا به دنبال بازدهیهای خیلی بالا نیستند و علاقهمند به سرمایهگذاری در پروژههایی هستند که نوسانات قیمتی کمی داشته باشند.
اگر سبد سرمایهگذاری سنتی را انتخاب میکنید، میتوان حدس زد که احتمالا پرتفولیوی شما ترکیبی از استیبلکوینها، بیتکوین، اتریوم و ارزهای دیجیتالی که نقدشوندگی بیشتری دارند مثل بایننس کوین است.
سبد زودبازده یا رشد (Growth portfolio)
سبد رشد بر خلاف سبد سنتی روی افزایش بهرهوری و کسب سود بیشتر تمرکز دارد. سبدهای رشد ریسک بیشتری را بهجان می خرند تا فرصت دستیابی به سود بیشتر را فراهم کنند. همانطور که پیداست افرادی که تحمل ریسکپذیری بالاتری دارند طرفدار این نوع سبد سرمایهگذاری هستند.
اگر سبد رشد سبد سرمایهگذاری مطلوب شماست تخمین میزنیم که از خرید میمکوینها و پروژههای نوآورانه استقبال میکنید.
سبد درآمد (Income portfolio)
سبدهای درآمد سبدهایی هستند که بهطور مداوم میشود از آنها کسب درآمد کرد در واقع هدف این سبدهای سرمایه گذاری تمرکز بر افزایش سرمایه در بلندمدت با جریان نقدینگی پایدار است. سرمایهگذارانی که سبد درآمد را انتخاب میکنند علاوه بر سرمایهگذاری، برای مدیریت هزینههایشان درآمد مکمل دارند.
ارزهای دیجیتالی که مبتنی بر مکانیزم اجماع اثبات سهاماند مثل اتریوم، سولانا، کاردانو و توکنهای حاکمیتی معمولا بخشی از انتخابهای کسانیست که طرفدار سبد درآمد هستند.
ویژگیهای یک سبد سرمایهگذاری مطلوب چیست؟
تا اینجای مطلب با چیستی پورتفولیو یا سبد سرمایهگذاری ارز دیجیتال آشنا شدید، اهمیت آن را کشف کردید و انواع آن را شناختید. وقت آن است که ویژگیهای یک سبد سرمایهگذاری خوب را هم بدانید:
- تنوع و تعادل: پیشتر گفتیم که یکی از مهمترین دلایل ایجاد سبد سرمایهگذاری، متنوعکردن داراییها برای کمکردن ضرر و ریسک از دستدادن سرمایه است. با این تفاسیر، مهم است که سبد خود را فقط از یک نوع ارز دیجیتال پر نکنید و روی چند مورد از ارزهای مختلف سرمایه گذاری کنید.
- همراستایی با اهداف مالی: سبد سرمایهگذاری وقتی میتواند برای شما کارکرد بهتری داشته باشد که متناسب با اهداف مالیتان چیده شود. پس قبل از اینکه وارد معامله شوید، باید مشخص کنید که ترجیح می دهید در مدت کوتاه امکان دستیابی به سود بیشتر را داشته باشید و ریسکش را بپذیرید یا ترجیح میدهید برنامه طولانی مدت داشته باشید و به سود پایداری با شیب ملایم برسید.
- مقیاسپذیری: همانطور که میدانید شرایط بازار ارزهای دیجیتال همیشه پایدار نیست و با نوسانات زیادی همراه است. به همین دلیل باید در اصلاح سبد سرمایهگذاری خود انعطاف به خرج دهید و اگر لازم است آن را متناسب با شرایط بازار تغییر دهید. یادتان نرود که سبد شما همیشه باید قابلیت رشد و بازبینی را داشته باشد.
نکات طلایی در مدیریت سبد سرمایهگذاری
- تحقیق و تحلیل مداوم: درباره تیم توسعه،حجم بازار، اخبار مرتبط و فناوری پشت ارزهای موجود در پرتفولیوی خود تحقیق کنید.
- مدیریت ریسک: با استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک تا حد امکان از ضررهای احتمالی جلوگیری کنید.
- بهروزرسانی: با توجه به پویایی و نوسانات بازار بهطور مداوم سبد خود را بررسی کنید و زمانی که نیاز است، سبد مالی خود را با خرید و فروشهای حسابشده اصلاح کنید.
- امنیت: از کیفپولهای ارز دیجیتال امن برای نگهداری از سرمایه خود استفاده کنید.
- مشاورهگرفتن: اگر نیاز به استفاده از تخصص مشاوران خبره دارید حتما از آنها مشورت بگیرید.
- اخبار و رویدادها: دنیای ارزهای دیجیتال مدام در حال تغییر و توسعه است. پیگیری اخبار و رویدادهای مرتبط میتواند منجر به تصمیمات آگاهانهتری در رابطه با مدیریت سبد سرمایهگذاریتان به شما بدهد.
کلام آخر
یک سبد سرمایهگذاری خوب میتواند تا حد زیادی موفقیت شما را در معاملات مالی تضمین کند و شما را در استفاده از فرصتهای بازار و موقعیتهای مختلف در سهام، اوراق قرضه و سایر داراییهای نگهداری یاری کند. امیدواریم با آنچه در این مقاله خواندید، بتوانید پورتفولیو یا سبد سرمایهگذاری مطلوب و مناسبی برای خود بچینید.
ما در پایین همین مقاله و در بخش ثبت دیدگاه منتظر پاسخگویی به سوالات شما هستیم.