کوین میکسینگ (Coin Mixing) و کوین جوین (Coin Join) چیست؟

چکیده مطلب:

اگر قابل‌ردیابی بودن تراکنش‌های کریپتویی شما را هم نگران کرده است، باید بگوییم که برای فرار از این موضوع دو روش وجود دارد. شما با استفاده از روش‌های کوین میکسینگ (Coin Mixing) و کوین جوین (Coin Join) به‌راحتی می‌توانید ردپای تراکنش‌های ارز دیجیتال‌تان را پاک کنید! می‌پرسید چطور؟ با ادامه این مقاله همراه ما باشید تا هر دو روش را به همراه مزیت‌ها، معایب و امنیت‌شان بررسی کنیم.

کوین میکسینگ و جوین کوین چیست

کوین میکسینگ (Coin Mixing) و کوین جوین (Coin Join) دو روش متداول برای غیرقابل‌ ردیابی کردن تراکنش‌های مبتنی بر بلاکچین هستند. همان‌طور که می‌دانید، در فناوری بلاکچین سعی بر این بوده که همه‌چیز به‌صورت توزیع‌شده و غیر‌متمرکز باشد و همواره اطلاعات تراکنش‌ها برای عموم اعضای شبکه ناشناس باقی بماند. با‌این‌حال، برخی از این داده‌ها هم قابل ردیابی هستند که می‌توان با کوین میکسینگ و کوین جوین آن‌ها را غیرقابل شناسایی کرد. در ادامه، با در این صفحه از همتاپی همراه شوید تا همه‌چیز را درباره این دو روش بگوییم. 

💡 خرید بیت کوین 👈 راحت و آسان 

مقدمه‌ای بر کوین میکسینگ و کوین جوین

بیایید قبل از این‌که در مورد کوین میکسینگ و کوین جوین و کاربردهای آن‌ها صحبت کنیم، نگاهی به فناوری بلاکچین و ارزهای رمزنگاری‌شده داشته باشیم و تفاوت‌های این فناوری با ارزهای فیات را بررسی کنیم.

بیت‌کوین (Bitcoin) به‌عنوان نخستین ارز دیجیتال دنیا که در سال ۲۰۰۹ میلادی توسط فردی ناشناس به‌نام ساتوشی ناکاموتو معرفی شده، چند تفاوت عمده با دلار –به‌عنوان بزرگ‌ترین ارز فیات دنیا– دارد:

  • توزیع‌شده است (Distributed)
  • غیر‌متمرکز است (Decentralized)
  • همتابه‌همتا است (Peer To Peer)

این ویژگی‌ها باعث شده است تا کلیه اطلاعات تراکنش‌های بیت کوین در شبکه ذخیره‌سازی شده و بین کاربران توزیع شوند. در‌ واقع، اگر بخواهیم خیلی ساده توضیح دهیم، شما اگر یک دلار به فرد دیگری انتقال دهید، آن فرد نه مالکیت شما روی این یک دلاری را می‌تواند بررسی کند و نه اطلاعاتی از افرادی که قبلاً آن را داشته‌اند در دسترس است؛ در‌حالی‌که در فرآیند انتقال یک بیت‌کوین، تاریخچه تراکنش‌ها ثبت شده و تحت شرایطی برای همه قابل مشاهده است (البته بدون افشای هویت کاربران).

همین ویژگی باعث شده است تا به‌ویژه به‌واسطه پیشرفت تکنولوژی و ظهور برخی ابزارهای مدرن، ناشناس‌بودن تراکنش‌ها در بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال زیر سوال رفته و به یک چالش تبدیل شود. اما برای این‌که بتوانیم این خاصیت را کم‌رنگ‌تر کرده و محدود کنیم، تا تراکنش‌های آن تاحدودی غیرقابل‌ردیابی باشند، دو راهکار وجود دارد:

  • کوین میکسینگ (Coin Mixing)
  • کوین جوین (Coin Join)

در ادامه هر‌دوی این روش‌ها را با جزییات کافی شرح می‌دهیم. 

کوین میکسینگ (Coin Mixing) چیست؟

کوین میکسینگ Coin Mixing

روش کار کوین میکسینگ برای غیرقابل ردیابی‌کردن ارزهای دیجیتال، به این ترتیب است که یک شخص ثالث توکن‌ها یا کوین‌های فرد را گرفته و در ازای آن، توکن‌های دیگری را به او می‌دهد که هیچ ارتباطی با توکن‌های قبلی ندارند.

در‌واقع، در این روش، شخص ثالث کوین‌ها را میکس کرده و به این ترتیب نشانی آن‌ها را غیرقابل پیگیری کرده است. در این روش، شما دیگر هیچ نشانی از کوین‌های دریافت کننده در کوین‌‌های ارسال شده مشاهده نمی‌کنید.

به سرویس‌هایی هم که در قالب شخص ثالث عمل کوین میکسینگ را برای کاربران انجام می‌دهند، کوین میکسر (Coin Mixer) یا در برخی از منابع، تامبلر (Tumbler) گفته می‌شود. این میکسر معمولاً شرکت‌ها یا پلتفرم‌های خاصی هستند که طیف گسترده‌ای از خدمات از جمله همین کوین میکسینگ را انجام می‌دهند و طبیعتاً خود یک ریسک بزرگ تلقی می‌شوند (چون ممکن است کلاهبردار از آب دربیایند)!

کوین جوین (Coin Join) چیست؟

کوین جوین Coin Join

کوین جوین روش جدیدتری نسبت به کوین میکسینگ برای از بین بردن یا محو کردن رد‌پای تراکنش‌‌های رمزنگاری‌شده و کریپتویی است. تاریخچه کوین جوین به سال ۲۰۱۳ میلادی برمی‌گردد که برای اولین بار توسط فردی به‌نام گرگوری مکسول (Gregory Maxwell) مطرح شد. روشی که با استفاده از غیر‌متمرکز‌سازی عمل محو‌کردن ردپای تراکنش‌ها را انجام می‌دهد.

اگر بخواهیم خیلی ساده نحوه کار کوین جوین را توضیح دهیم، در این روش یک میکسر متمرکز داریم که بیشتر هماهنگ‌کننده نامیده می‌شود تا میکسر.

تعدادی از کاربران که قصد دارند تراکنش‌های خود را غیرقابل ردیابی کنند، با هم هماهنگ شده و داده‌های تراکنشی‌شان را در یک تراکنش در اختیار هماهنگ‌کننده قرار می‌‌دهند؛ تراکنش توسط کاربران امضای دیجیتال می‌شود و در‌نتیجه در عین حال که تراکنش‌ها قابل ردیابی نیستند و دیگر نمی‌توان متوجه شد هر داده مربوط به کدام کاربر بوده است، امکان تغییر در تراکنش میکس‌شده و کلاهبرداری هم وجود ندارد.

روش کوین جوین، ریسک به مراتب پایین‌تری نسبت به روش کوین میکسینگ دارد و همه داده‌ها در یک تراکنش امن که «جعبه سیاه» نامیده می‌شود مصون می‌مانند. 

مزایا و معایب کوین میکسر چیست؟

اگر بخواهیم مزیت‌های کوین میکسر را بررسی کنیم، می‌توانیم به غیر‌متمرکز بودن آن اشاره کنیم و این‌که در این روش، دست کاربران در هر موقعیت زمانی و مکانی برای کوین میکسینگ باز است و نیازی نیست منتظر طرفین دیگری برای هماهنگ‌سازی و تشکیل تراکنش مشترک باشند.

این در حالی است که در روش کوین میکسینگ، یک‌سری ریسک فاکتورها یا معایب نیز وجود دارند که باید مد نظر داشته باشید:

  • این روش دارای ریسک بالایی است.
  • ممکن است میکسری که انتخاب کرده‌اید کلاهبردار از آب درآید.
  • احتمال دارد توکن‌های اهدایی به شما جعلی باشد (یا اصلاً توکنی دریافت نکنید)!
  • ضمن این‌که توجه داشته باشید این روش عموماً برای پول‌شویی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مزایا و معایب کوین جوین چیست؟

در مقابل، شاید بتوان از بسیاری جهات، روش کوین جوین را رویکرد بهتری برای حفظ حریم خصوصی در تراکنش‌های رمزنگاری‌شده و کریپتویی دانست. مهم‌ترین مزیت این روش نسبت به کوین میکسینگ، امنیت بسیار بالای است که در سایه امضای دیجیتال تراکنش توسط کاربران ایجاد می‌شود.

در این روش، شخص ثالثی که به‌صورت متمرکز وظیفه میکس‌کردن یا همان هماهنگ‌سازی را بر عهده دارد هیچ‌گونه دخل و تصرفی در تراکنش‌ها ندارد و همه داده‌ها به‌صورت غیرقابل ردیابی در یک جعبه سیاه باقی می‌مانند.

تنها عیبی که شاید روش کوین جوین داشته باشد، نیاز آن به چند کاربر برای جوین‌کردن و ایجاد تراکنش جدید است که این مشکل نیز تقریباً حل‌ شده است.

امنیت کوین میکسینگ و جوین کوین چگونه است؟

در بخش‌های قبل در‌خصوص امنیت دو روش کوین میکسینگ و کوین جوین توضیح دادیم. هر‌دوی این روش‌ها، جزو روش‌های کاربردی برای حفظ حریم خصوصی و غیرقابل ردیابی‌کردن تراکنش‌های رمز‌ارزی هستند.

اما از نظر امنیت، روش کوین جوین به چند دلیل می‌تواند گزینه بهتری باشد:

  • هر کاربر کوین‌های خودش را دریافت می‌کند.
  • همه داده‌ها در یک تراکنش امن به‌نام جعبه سیاه قفل می‌شوند.
  • امضای دیجیتال تراکنش توسط تک‌تک کاربران آن را غیرقابل بازگشت و غیر‌قابل دستکاری می‌کند.
  • در سایه موارد بالا، میکسر یا همان هماهنگ کننده هیچ‌گونه دخل و تصرفی در تراکنش کوین‌ها داشت.

جمع‌بندی

تراکنش‌های بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال، به‌دلیل ماهیت توزیع‌شده و غیر‌متمرکزی که دارند، قابل ردیابی هستند. شما می‌توانید سابقه تراکنش‌‌های یک ارز دیجیتال را پیگیری کنید (هرچند که داده‌ها به‌نحوی قابل مشاهده هستند که هویت کاربران افشا نشود).

اما برای غیرقابل ردیابی‌کردن تراکنش‌های رمزنگاری‌شده در دنیای ارزهای دیجیتال، دو روش بسیار کاربردی معرفی شده است که می‌توانند ردپای تراکنش‌ها را محو کنند:

  • کوین میکسینگ (Coin Mixing)
  • کوین جوین (Coin Join)

نحوه کار کوین میکسینگ به این ترتیب است که یک میکسر، توکن‌ها را از کاربر گرفته و با دادن توکن‌های دیگری به او، ردپای تراکنش مورد‌نظر را از بین می‌برد. بدیهی است که این روش می‌تواند به‌دلیل وابستگی به میکسر که یک شخص ثالث است ریسک‌پذیر بوده و از نظر امنیتی مشکل داشته باشد.

در روش کوین جوین، تعدادی کاربر هماهنگ شده و توکن‌های خود را در اختیار یک میکسر یا اصطلاحاً هماهنگ‌کننده قرار می‌دهند تا آن‌ها را وارد یک تراکنش جدید کند. تراکنش توسط کاربران امضا می‌شود و به این ترتیب، ردپای تراکنش هر فرد پاک می‌شود و دیگر نمی‌توان خروجی‌ها را به ورودی‌ها نسبت داد.

روش کوین جوین، از نظر امنیت روش کاربردی‌تر و بهتری نسبت به کوین میکسینگ بوده و به‌عنوان جایگزین برای آن معرفی شده است.

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *