بایننس کوین چیست؟ از تاریخچه تا کاربردها

چکیده مطلب:

بایننس کوین (BNB),ارز دیجیتال صرافی بایننس است که کاربردها و مزیت‌های ویژه‌ای دارد. این ارز دیجیتال توانسته از قیمت روز عرضه خود بیش از ۳۹۰۰درصد رشد قیمت را تجربه کند. کاربردهای گسترده بایننس کوین در قراردادهای هوشمند، کاهش کارمزد معاملات در صرافی بایننس، تراکنش‌های سریع با کارمزد پایین و بسیاری موارد دیگر، باعث شده تا بایننس کوین بتواند یکی از برترین ارزهای دیجیتال بازار باشد.

بایننس کوین چیست؟

بایننس کوین چهارمین ارز دیجیتال از نظر ارزش بازار (Market Cap) است. به عبارتی بایننس کوین تبدیل به یکی از ارزهای دیجیتال اصلی بازار شده است. چه چیزی باعث شده تا یک ارز دیجیتال مرتبط با یک صرافی، اینقدر محبوب و ارزشمند شود؟ بایننس کوین چیست و از کجا آمده است؟ آینده آن چه می‌شود؟ در این مطلب قرار است صفر تا صد آنچه درباره بایننس کوین وجود دارد را بدانید.

بایننس کوین چیست؟

بایننس کوین (‌‌Binance Coin) ارز دیجیتالی است که توسط صرافی بایننس صادر شده که در ابتدا بر روی شبکه اتریوم بالا آمده و سپس به شبکه بومی بایننس (Binance Chain) مهاجرت کرده است.

بایننس کوین برای تأمین مالی صرافی بایننس عرضه شد و پس از آن، با شکل‌گیری شبکه بلاکچین هوشمند بایننس (BSC) کاربردهای متعددی از جمله پرداخت کارمزد تراکنش شبکه و استفاده در فعالیت‌های حوزه دیفای پیدا کرد. امنیت بالاتر و هزینه کارمزد کمتر باعث شد تا BNB بین معامله‌گران محبوب و رشد قیمت بالایی را تجربه کند.

تاریخچه شکل‌گیری بایننس کوین

پشت دست بیت کوین بازی کردن

چانگ پنگ ژائو معروف به CZ، بنیانگذار صرافی بایننس و خالق بایننس کوین است. شکل‌گیری بایننس کوین در ابتدا به سال ۲۰۱۷ (۱۳۹۶) برمی‌گردد. زمانی که صرافی بایننس در شرف تأسیس و محبوب‌شدن بود. در آن سال، ۲۰۰ میلیون توکن بایننس کوین ایجاد شد. از این میزان، ۱۰۰ میلیون توکن به روش عرضه اولیه کوین (ICO) به عموم مردم فروخته شد. قیمت اولیه کوین‌ها تنها ۱۵ سنت بود. از این طریق، تیم مؤسس صرافی بایننس توانستند ۱۵ میلیون دلار تأمین مالی کنند.

چانگ پنگ ژائو

این مدل تأمین مالی با استفاده از دنیای کریپتو پیش از این کم‌نظیر بود. تیم بایننس تصمیم گرفتند ۳۵درصد از این مبلغ را به ارتقای پلتفرم بایننس اختصاص دهند. ۵۰درصد به برندسازی بایننس، بازاریابی و آموزش افراد اختصاص یافت و ۱۵درصد باقیمانده نیز به عنوان ذخیره مالی برای مواقع اضطراری درنظر گرفته شد.

بایننس کوین در سال آپریل ۲۰۱۹ (فروردین ۱۳۹۸) از شبکه اتریوم خارج و به شبکه بومی بایننس منتقل شد. در سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۹) بایننس توانست شبکه بلاکچین هوشمند بایننس (BSC) را راه‌اندازی کند. در همین زمان استاندارد توکن BEP-20 معرفی و بایننس کوین به آن منتقل شد. این استاندارد مشابه استاندارد اتریوم (ERC-20) است و امکان اجرای قراردادهای هوشمند را دارد. در نتیجه شبکه بلاکچین بایننس، برای راه‌اندازی NFT، قراردادهای هوشمند و توسعه دیفای (DeFi) بیش از پیش کاربردی شد.

ویژگی‌های متمایز بایننس کوین چیست؟

بایننس کوین توانسته با این ویژگی‌ها رتبه چهارم را در میان ارزهای دیجیتال دیگر از نظر ارزش بازار کسب کند. 

  • پشتوانه قوی: بایننس کوین توسط صرافی بزرگ بایننس مدیریت می‌شود. این پشتوانه باعث شده تا خیال معامله‌گران از بابت امنیت و ارزش این ارز دیجیتال راحت باشد. توسعه روزافزون صرافی بایننس هم به محبوبیت و ارزشمندی BNB کمک می‌کند. 
  • کاربردهای متنوع: کاربرد بایننس کوین تنها به پرداخت کارمزد تراکنش‌ها محدود نمی‌شود. خریداران بایننس کوین و کاربران صرافی بایننس با استفاده از این کوین می‌توانند از تخفیف‌ها و پیشنهادات ویژه دیگر هم بهره‌مند شود. کاربرد بایننس کوین در خرید و فعالیت‌های سرگرمی، موسیقی و سفر از دیگر کاربردهای آن است. 
  • شبکه بلاکچین اختصاصی: بایننس با راه‌اندازی شبکه بلاکچین اختصاصی، یعنی شبکه هوشمند بایننس، امکان راه‌اندازی قراردادهای هوشمند و غیرمتمرکز را فراهم کرده است. این مزیت بزرگی برای بایننس کوین محسوب می‌شود. چراکه کاربران خواهند توانست از BNB برای وام‌دهی، قراردادهای هوشمند و دیگر فعالیت‌های حوزه دیفای استفاده کنند.

توکنومیکس بایننس کوین

توکنومیکس (Tokenomics) از دو واژه توکن (Token) و اکونومیک (Economics) تشکیل شده است و به مفهومی اشاره می‌کند که به شما این امکان را می‌دهد تا ببینید یک توکن در مقابل متغیرهای متنوع اقتصادی مانند نرخ بهره، چگونه عمل می‌کند. پروژه‌ای که توکنومیکس مطلوبی داشته باشد، سمت تقاضا را تقویت می‌کند و نگهداری توکن مدنظر را منطقی و ارزشمند تلقی می‌کند.

بایننس کوین در ابتدا ۲۰۰ میلیون توکن بوده است. این مقدار توکن، برای تأمین سرمایه صرافی بایننس درنظر گرفته شده است. بنابراین استخراج بایننس کوین همانند ارزهای دیجیتالی مثل بیت‌کوین نیست و تمام توکن‌های آن از پیش ایجاد و عرضه شده است.

با پیشرفت صرافی و توسعه آن، خالق بایننس کوین، بر اساس توکنومیکس به‌خصوص بایننس کوین، برنامه‌ای برای رشد ارزش و حفظ قیمت بایننس کوین در نظر گرفته است. در ابتدای سال ۲۰۲۱ بود که ژائو، خالق بایننس کوین، برنامه خود برای توکن‌سوزی را اعلام کرد. او در این زمان از برنامه BEP-95 هم رونمایی کرد.

در این برنامه، به دو روش توکن‌سوزی انجام می‌شود تا سمت عرضه کنترل شده و قیمت بایننس کوین با ثبات همراه باشد. روش اول توکن‌سوزی خودکار است و در روش دوم، در قالب برنامه BEP-95، توکن‌سوزی در شکل پرداخت هزینه گس انجام می‌شود. در طول این برنامه قرار است نیمی از توکن‌های عرضه شده (۱۰۰ میلیون توکن BNB) در بلندمدت سوزانده شده  از چرخه معامله خارج شود.

در ابتدا توکن‌سوزی طی برنامه به‌صورت فصلی انجام می‌شد. در این برنامه در هر فصل، ۲۰ درصد از سود بایننس صرف خرید BNB و سوزاندن آن می‌شد. در ادامه برنامه توکن‌سوزی خودکار اجرایی شد. در این برنامه توکن‌سوزی به صورت داینامیک انجام می‌شود و با استفاده از داده‌های درون‌شبکه‌ای شبکه بایننس، توکن‌سوزی بر اساس معیارهایی مثل مقدار عرضه و تقاضا و همچنین قیمت بایننس کوین انجام می‌شود.

با مطمئن ترین صرافی ایرانی آشنا شو

روش دیگر برای توکن‌سوزی بایننس کوین، استفاده از مکانیزم BEP-95 است. طی این مکانیزم که در نوامبر ۲۰۲۱ (آبان ۱۴۰۰) معرفی شد، بایننس اسمارت چین به صورت خودکار بخشی از کارمزد گس را می‌سوزاند. در نتیجه این فرایند، می‌توان برداشت کرد که هرچقدر کاربران شبکه بایننس اسمارت چین بیشتر و کاربردهای آن گسترده‌تر شود، توکن‌سوزی بایننس کوین نیز افزایش می‌یابد.

بایننس کوین چگونه کار می‌کند؟

شبکه بایننس از ترکیب دو روش اثبات سهام (PoS) و اثبات اعتبار (PoA) برای اعتبارسنجی تراکنش‌های شبکه استفاده می‌کند. ترکیب این دو روش باعث شده تا سرعت تراکنش‌ها بیشتر و کارمزد آن‌ها کمتر شود. افراد برای اینکه به عنوان یک اعتبارسنج شناخته شوند، باید ۱۰ هزار بایننس کوین را استیک کنند. البته افرادی با میزان استیکینگ بایننس کوین کمتر، می‌توانند آن را به یک اعتبارسنج متصل کنند تا از قسمتی از پاداش‌های اعتبارسنجی بهره‌مند شوند.

جدای از مقدار ۱۰۰۰۰ بایننس کوین، افرادی که به عنوان اعتبارسنج شناخته می‌شوند، باید به‌صورت عمومی فعالیت کنند. هرچند این امر چندان غیرمعمول نیست اما در شبکه هوشمند بایننس، این یک اجبار است و افراد نمی‌توانند به‌عنوان اعتبارسنج‌ها، ناشناس‌بودن را انتخاب کنند.

در نتیجه استفاده از روش ترکیبی PoSA، نسبت به بیت‌کوین و اتریوم، شبکه بایننس اعتبارسنج‌های کمتری دارد. بایننس امیدوار است که با کنار گذاشتن غیرمتمرکز بودن در فرایند اعتبارسنجی، دست بازیگران بد و منفی را از اعتبارسنج شدن در این شبکه کوتاه کند. ضمن اینکه با متمرکزکردن چند اعتبارسنج، شبکه امکان انجام تراکنش‌های بزرگ‌تری را با اعتبارسنجی کمتر خواهد داشت که در نهایت به افزایش سرعت و کاهش کارمزد می‌انجامد.

کاربردهای بایننس کوین چیست؟

در ابتدا بایننس کوین تنها ابزاری برای پرداخت هزینه تراکنش‌ها بود که از این طریق کاربران بایننس می‌توانستند از تخفیف در کارمزدها بهره‌مند شوند. به مرور، کاربرد بایننس کوین گسترده‌تر شد. حالا بایننس کوین در پلتفرم‌های مختلفی کاربرد دارد.

  • پرداخت هزینه‌های سفر: در سایت‌هایی مثل Trip.io امکان پرداخت هزینه‌ها با بایننس کوین فراهم شده است.
  • خرید موسیقی: پرداخت هزینه آثار موسیقی و هنری با استفاده از بایننس کوین فراهم است.
  • سرمایه‌گذاری و فعالیت مالی: در طرح‌هایی مثل Moeda شما می‌توانید با استفاده از بایننس کوین فعالیت مالی داشته باشید.
  • پرداخت‌های آنلاین: امکان پرداخت هزینه اشتراک برنامه‌هایی مثل Canva توسط بایننس کوین فراهم شده است.
  • خریدوفروش NFT با بایننس کوین: یکی از کاربردهای BNB، امکان خریدوفروش NFT در بستر بایننس و پرداخت هزینه‌های خرید و نقل‌وانتقال با بایننس کوین است.
  • هزینه تراکنش‌های شبکه بایننس: برای پرداخت هزینه نقل و انتقالات در شبکه هوشمند بایننس، شما می‌توانید با استیکینگ بایننس کوین این هزینه‌ها را پرداخت کنید.

این کاربردهای گسترده به ماندگاری بایننس کوین و افزایش تقاضا برای آن منجر می‌شود. برای همین هم ارزش بازار بایننس کوین افزایش چشمگیری داشته است و درحال‌حاضر یکی از اصلی‌ترین اعضای بازار کریپتو به شمار می‌رود.

کاربردهای بایننس کوین چیست؟

چرا سرمایه‌گذاری در BNB ارزشمند است؟

بایننس کوین به عنوان چهارمین ارز دیجیتال در دنیا شناخته می‌شود. شبکه هوشمند بایننس پایداری خوبی دارد و امکانات مناسبی برای فعالیت‌های غیرمتمرکز فراهم کرده است. سرعت تراکنش بالاتر و هزینه تراکنش کمتر هم از دیگر مزیت‌های آن نسبت به شبکه‌هایی مثل شبکه اتریوم ERC-20 است. کاربردهای شبکه بایننس در قراردادهای هوشمند و فعالیت‌های غیرمتمرکز، باعث شده تا این شبکه به رقیب اتریوم تبدیل شود.

بایننس کوین توانسته به سبد سرمایه‌گذاری افراد اضافه شود. ریسک کمتر به واسطه پشتوانه قوی بایننس کوین در کنار توکنومیکس آن، باعث شده تا افراد اقبال بیشتری به نگهداری بایننس کوین داشته باشند. پیش‌بینی‌ها از قیمت بایننس کوین در بلندمدت صعودی است و انتظار می‌رود که با هر رشد در بازار ارزهای دیجیتال، ارز BNB بازدهی بهتری داشته باشد.

آموزش خرید بایننس کوین

اگر پس از آشنایی با بایننس کوین مایل بودید تا به دید ترید، نگهداری یا سرمایه‌گذاری اقدام به خرید بایننس کوین کنید، راه آن خیلی ساده است. شما حتی با ریال و به‌صورت مستقیم هم می‌توانید بایننس کوین را خریداری کنید. نگهداری از بایننس کوین هم همانند ارزهای دیجیتال دیگر است و با انواع کیف پول امکان‌پذیر است. بیایید نگاهی به مراحل خرید ریالی بایننس کوین داشته باشیم.

آموزش خرید بایننس کوین با ریال

ابتدا در صرافی همتاپی ثبت‌نام کنید. سپس با طی کردن مراحل احراز هویت می‌توانید به راحتی و با چند کلیک بایننس کوین را خریداری کنید. کافی است به صفحه خرید بایننس کوین بروید، مبلغ دلخواه خود به تومان را وارد کنید و سپس روی گزینه «همین حالا می‌خرم» کلیک کنید. بایننس‌کوین‌های خریداری‌شده، در کیف پول اختصاصی شما در همتاپی نگهداری می‌شود. هر زمان که اراده کنید، می‌توانید بایننس کوین خود را به کیف پول دلخواه دیگری انتقال دهید.

خرید بایننس کوین با تتر

روش دیگر برای خرید بایننس کوین، استفاده از تتر است. برای خرید تتر هم ابتدا باید در صرافی معتبر ثبت‌نام کرده، احراز هویت کنید و سپس به میزان دلخواه از صفحه خرید تتر اقدام به خرید کنید.

شما می‌توانید در همان صرافی تترهای خود را به بایننس کوین تبدیل کنید یا اینکه تتر خود را به صرافی دیگری انتقال دهید و سپس به بایننس کوین تبدیل نمایید.

بهترین کیف پول برای بایننس کوین چیست؟

همانند ارزهای دیجیتال دیگر، می‌توانید از انواع کیف‌پول‌ها برای نگهداری بایننس کوین استفاده کنید. به یاد داشته باشید که کیف پول صرافی برای نگهداری بلندمدت ارز دیجیتال گزینه مطلوبی نیست و اگر نگاه شما بلندمدت است، همواره پس از خرید ارز دیجیتالی مثل بایننس کوین، آن را به یک کیف پول امن منتقل کنید.

چند کیف پول مناسب برای نگهداری بایننس کوین شامل موارد زیر است:

  •       Binance Chain Wallet: این کیف‌پول اختصاصی بایننس است و نسخه وب، اندروید و iOS دارد. شما می‌توانید از این کیف پول برای نگهداری امن بایننس کوین خود استفاده کنید. کیف پول بایننس چین ولت از جمله گزینه‌های مطلوب برای نگهداری توکن اختصاصی صرافی بایننس یعنی بایننس کوین است.
  •       تراست ولت: یکی از بهترین کیف‌پول‌ها برای نگهداری بایننس کوین، تراست ولت است. تراست ولت یک کیف پول نرم‌افزاری و عمومی است که می‌توانید انواع ارز دیجیتال را در آن نگهداری کنید.
  •       لجر نانو اس: اگر امنیت کیف پول برایتان در اولویت است، استفاده از کیف پول فیزیکی و سخت‌افزاری بهتر از گزینه‌های دیگر است. کیف پول لجر نانو اس (Ledger Nano S) از جمله مدل‌های لجر است که برای نگهداری ارزهای دیجیتال به‌صورت آفلاین و امن توصیه می‌شود.

آدرس شبکه بایننس کوین

برای افزودن بایننس کوین به کیف پول، می‌توانید شبکه هوشمند بایننس را به کیف پول اضافه کنید. برای این کار کافی است که در قسمت Add Network اطلاعات زیر را وارد نمایید.

  •  Network Name یا نام شبکه: Binance Smart Chain
  • RPC URL یا آدرس ریموت شبکه: https://bsc-dataseed.binance.org
  • Chain ID یا مشخصه شبکه: ۵۶
  • Symbol یا نماد: BNB
  • Block Explorer URL یا آدرس شبکه: https://bscscan.com

اگر در قسمت Chain ID مقدار ۵۶ را وارد کردید و خطا داد، مقدار 0x38 را هم امتحان کنید.

تاریخچه قیمت بایننس کوین: از ابتدا تا امروز

قیمت بایننس کوین در روز عرضه اولیه (ICO) برابر با ۱۵ سنت بود. اولین رشد قوی بایننس کوین در فوریه ۲۰۲۱ (بهمن ۱۳۹۹) رخ داد و توانست سقف تاریخی ۶۹۱.۸ دلار را ثبت کند. بعد از ثبت این عدد، بایننس کوین ریزشی شد و به قیمت ۲۱۱ دلار هم رسید. پس از آن یک رشد متعادل تا ۶۶۹ دلار را تجربه کرد و مجدد تا ۱۸۳ دلار افت قیمت پیدا کرد. 

چارت قیمت بایننس کوین

طی رشد سال اخیر در بازار ارزهای دیجیتال، بایننس کوین نیز همراه بازار بود. این ارز موفق به شکست سقف تاریخی شد و سقف جدید در عدد ۶۹۸.۸ دلار در خرداد ۱۴۰۳ ثبت شد. درحال‌حاضر بایننس کوین با ۲۰ درصد افت قیمت از سقف، در محدوده ۵۷۰ دلار معامله می‌شود.

آینده بایننس کوین چه می‌شود؟

صرافی بایننس با وجود مشکلاتی که اخیراً درگیر آن‌ها شده است، به واسطه نوآوری‌ها، استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌ها و پیشرفت‌هایی که در دنیای بلاک‌چین ایجاد کرده است، آینده روشنی دارد. فعالیت دومین صرافی بزرگ ارز دیجیتال، چیزی نیست که به همین سادگی بتوان آن را زیر سوال برد یا اینکه بخواهد دچار فروپاشی شود. البته که باید احتیاط و موارد امنیتی مانند نگهداری‌نکردن ارز دیجیتال در کیف پول صرافی، همواره رعایت شود.

بایننس کوین چیست؟

برخی از موارد هستند که می‌توانند بر قیمت بایننس کوین در آینده اثرگذار باشند:

  •   برنامه بایننس کوین برای توسعه بی‌ان‌بی (BNB): اگر صرافی بایننس سرمایه‌گذاری بزرگی برای توسعه پلتفرم خود داشته باشد، این مسئله می‌تواند توکن این صرافی یعنی بایننس کوین را محبوب‌تر کند. فراموش نکنید که هرچقدر صرافی بایننس بزرگ‌تر و گسترده‌تر شود، کاربردهای بایننس کوین بیشتر می‌شود. هرچقدر هم که کاربردهای بایننس کوین بیشتر شود، سمت تقاضای این ارز دیجیتال قوی‌تر شده و در نتیجه رشد قیمت بیشتری برای بایننس کوین انتظار می‌رود.
  •   وضعیت کلی بازار ارزهای دیجیتال: شرایط کلی بازار هم در رشد یا افت قیمت بایننس کوین مؤثر است. درهرصورت بایننس کوین هم عضوی از جامعه ارزهای دیجیتال است. اگر به واسطه متغیرهای اقتصادی، شرایطی بر بازار ارزهای دیجیتال حاکم شود که جلوی رشد قیمت ارزهای اصلی مانند بیت‌کوین و اتریوم را بگیرد یا اینکه باعث ایجاد یک موج نزولی قدرتمند شود، بایننس کوین هم از این شرایط مستثنی نخواهد بود. در مقابل، اگر شرایط کلی بازار مساعد باشد و روند صعودی بر بازار کریپتوکارنسی حاکم شود، بایننس کوین به عنوان یکی از ارزهای دیجیتال کاربردی و ارزشمند، رشد قیمت خوبی را تجربه می‌کند.
  • رشد فعالیت‌های دیفای: با رشد فعالیت‌های مالی غیرمتمرکز مثل وام‌دهی، قراردادهای هوشمند و غیره، با کاربردی بودن بایننس کوین در شبکه هوشمند بایننس و استاندارد BEP-20، رشد قیمت بایننس کوین دور از انتظار نیست.

جمع‌بندی

بایننس کوین به عنوان ارز دیجیتال اختصاصی صرافی بایننس، کاربردهای گسترده‌ای در اکوسیستم بایننس دارد. همچنین سیاست توکن‌سوزی بایننس به رشد قیمت این ارز دیجیتال کمک کرده است. درحال‌حاضر بایننس کوین رتبه چهارم را از نظر ارزش بازار در میان ارزهای دیجیتال دارد. توسعه اکوسیستم بایننس و شبکه بلاک‌چین بایننس، می‌تواند دو محرک قوی برای رشد قیمت بایننس کوین باشد. در این مطلب هرآنچه که باید در رابطه با این ارز دیجیتال بدانید را توضیح داده‌ایم و مفاهیم اصلی را معرفی کرده‌ایم.

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *