تاثیر استیبل کوین تتر در قدرتمندتر شدن دلار

استیبل کوینهایی مانند تتر از جمله مهمترین نوآوریهای مربوط به نحوه استفاده و در دسترس عموم قرار گرفتن ارزهای مختلف، به ویژه دلار آمریکا هستند. بر کسی پوشیده نیست که در میان تمام ارزهای فیات، دلار آمریکا از بالاترین میزان تقاضا برخوردار است. با این حال هنوز هم نگهداری و بدست آوردن آن برای مردم بسیاری از کشورها چالش برانگیز است.
در بعضی از کشورها، به علت وجود تورم بالای ارز ملی آن کشور، دلار در بازار سیاه و با نرخ بالاتر از قیمت رایج در بازار فارکس خرید و فروش میشود. در برخی کشورهای دیگر نیز تنها ثروتمندان میتوانند به روش های معمول به دلار دسترسی داشته باشند.
در کشورهایی که در آنها دلار از ارزش و ارجعیت بیشتری نسبت به سایر ارزها برخوردار است، این مشکلات نمود بیشتری دارند. قویتر شدن دلار موجب بروز بحران اقتصادی در بسیاری از بازارهای نوظهور شده است و دسترسی محدود به دلار در این کشورها باعث میشود که مردم متوسط بار تورم را با منابع اندک به دوش بکشند.
عمده تمرکز صنعت رمزارزها بر روی ایجاد یک نظم مالی، پس از کنار گذاشتن ارزهای فیات، معطوف شده است و این حقیقت مهم که در واقع میلیاردها نفر در سرتاسر جهان خواستار دسترسی راحتتر به دلار هستند، نادیده گرفته میشود.
استیبل کوین تتر علاوه بر تسهیل دسترسی مردم به دلار به عنوان ابزاری برای آزادی مالی، سیستمی را ایجاد کرده است که موجب تقویت دلار میشود. پیش از بوجود آمدن تتر، تقاضای جهانی برای دلار آمریکا، تنها بوسیله دلارهای واقعی برآورده میشد.
علاوه بر اینها، نحوه مدیریت محافظه کارانه تتر بر ذخایر خود، موجب شده است که تتر نیز تبدیل به یکی از خریداران ذخایر خزانه آمریکا شود. در واقع تنها در ماه می، استیبل کوینها بیش از دو درصد از بازار اوراق خزانه ایالات متحده را به خود اختصاص دادند که این مقدار از سهم شرکت برکشایر هاتاوی (Berkshire Hathaway) نیز بیشتر بوده است. در حال حاضر نیز تتر همچنان به عنوان یکی از خریداران مهم اوراق خزانه آمریکا به حساب میآید.
این بدان معناست که اکنون تتر (USDT) میتواند پاسخگوی آن بخش از تقاضای موجود برای دلار باشد که پیش از این قابل برآورده شدن نبود.
در حال حاضر ایالات متحده برای حفظ جایگاه دلار به عنوان با ثبات ترین، پرکاربردترین و پرطرفدارترین ارز در دنیا، از ابزار مهم و قدرتمندی به نام تتر برخوردار است. در دهه 70 میلادی، آمریکا آینده دلار را به وسیله سیستم پترودلار (Petrodollar) تضمین نمود. به موجب این سیستم، تولیدکنندگان نفت، محصول خود را تنها در ازاء دریافت دلار میفروختند. کشورهایی مانند ژاپن و برخی کشورهای اروپایی که بدهی خارجی نداشتند اما از سویی به ذخایر انرژی کافی نیز دسترسی نداشتند، مجبور بودند برای خرید نفت، به خرید دلار روی بیاورند. این امر موجب افزایش تقاضای دلار در یک دوره گذار پولی شده و در نتیجه دلار و ایالات متحده را در موضع قدرت قرار داد. در ادامه نیز مازاد درآمد حاصل از تجارت، به خزانه این کشور برگردانده میشد.
طی 30 سال پس از این اتفاقات، بهای نفت در برابر دلار در یک محدوده قیمتی پایدار و نسبتاً ثابت به سر میبرد که این امر باعث ثبات داراییهای خزانه داری آمریکا شد؛ چرا که سرمایه گذاران خارجی نسبت به خرید مقادیر نسبتا ثابت نفت توسط خزانه آمریکا اطمینان داشتند. این رویه در زمان وقوع بحران SubPrime (بحران اقتصادی دهه 2000 میلادی که در پی ارائه وامهای فراوان بدون در نظر گرفتن اعتبار و توان وام گیرندگان اعطا میشد) با شکست مواجه شد. یکی از عواملی که به این بحران دامن زده بود وجود برخی واقعیتهای زمین شناسی نظیر عبور پربارترین چاههای نفت از دوره اوج تولیدشان بود. در نتیجه این اتفاقات، بهای نفت از محدوده قیمتی که 3 دهه در آن به سر برده بود خارج شد.
با وجود اینکه کشور چین تا مدتی یکی از بزرگترین خریداران اوراق خزانه آمریکا بود، اما رفته رفته بسیاری از کشورها (از جمله همین کشور چین) از میزان خرید این اوراق کاستند تا جایی که اتحادیه هایی همچون BRICS (متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) شکل گرفت که به دنبال جایگزین کردن روش های پولی دیگری بودند.
امروزه تتر در عصر دیجیتال، ابزاری مشابه سیستم پترودلار را در اختیار آمریکا قرار میدهد. میتوان گفت که عمده منافع ایالات متحده از طریق سیستم پترودلار و همینطور نقش خزانه آمریکا به عنوان یک دارایی ذخیره شده جهانی، توسط تتر و سایر استیبل کوینها قابل تکرار هستند.
ابداع تتر به عنوان دلار دیجیتال، یک ابزار سیاست پولی مناسب برای عصر دیجیتال است. ابداعی که امیدواریم با حمایت ایالات متحده همراه شود.
بروزرسانی در مورد ذخایر موجود و پنجمین حسابرس برتر
تتر همچنان به دنبال ایفای تعهدات خود مبنی بر کاهش ذخایر اوراق تجاری خود است.
در حال حاضر پورتفوی مالی تتر، فاقد هرگونه اوراق تجاری چینی بوده و شاهد هستیم که مجموع اوراق تجاری آن به عدد 3.7 میلیارد دلار رسیده که به نسبت آمار مربوط به جولای 2021 (30 میلیارد دلار) کاهش بسیار چشمگیری داشته است. این کاهش تا رسیدن به عدد 200 میلیون دلار در پایان ماه اوت 2022 و صفر شدن آن تا پایان اکتبر سال جاری ادامه خواهد داشت.
ماه گذشته، تتر اعلام نمود که شرکت BDO، پنجمین شرکت حسابرسی بزرگ در جهان را به عنوان حسابرس خود برگزیده است و به دنبال انتشار ماهانه مدارک نشان دهنده میزان ذخایر خود است. امیدواریم اضافه شدن این حسابرس عالی رتبه، به ما در برآوردن خواستههای اعضای جامعه به منظور ارائه شفافیت هرچه بیشتر کمک کند.
ترجمه و جمعآوری: تیم خرید و فروش تتر صرافی ارز دیجیتال همتاپی