توضیحاتی درباره پوزیشنهای خرید و فروش ارزهای دیجیتال
بازار ارزهای دیجیتال در بحبوحه کاهش ارزش ارزهای فیات با سیلی از تازهواردان روبرو میشود. احتمالا برای این افراد مفاهیم پوزیشنهای خرید و فروش به درستی قابل درک نباشد. در این مقاله قصد داریم به بررسی این دو مفهوم در حوزه ارزهای دیجیتال بپردازیم.
منظور از پوزیشن خرید/ لانگ و پوزیشن فروش/ شورت چیست؟
معاملهگران ارزهای دیجیتال اغلب از اصطلاحات مختص خودشان استفاده میکنند که ممکن است برای تازهواردان به درستی قابل درک نباشد. اگرچه پوزیشن خرید و پوزیشن فروش، اصطلاحات فنی نیستند و در واقع جزء مفاهیم کلیدی خرید و فروش محسوب میشوند.
این دو اصطلاح بیانگر این میباشد که آیا یک معاملهگر معتقد است که ارزش ارزهای دیجیتال در حال افزایش یا کاهش است.
اصطلاحات مذکور دو جهت احتمالی قیمت مورد نیاز برای کسب سود را منعکس میکنند. در پوزیشن خرید (long position)، معاملهگر رمزارز امیدوار است که قیمت از یک حد مشخص افزایش پیدا کند. بنابراین، با انتظار افزایش نرخ یک ارز، آن را خریداری میکند. در این حالت، اصطلاحاً معاملهگر اقدام به اخذ پوزیشن خرید نموده یا رمزارز را خریداری کرده است. بدین ترتیب، در یک پوزیشن فروش، معاملهگر رمزارز انتظار دارد که قیمت از یک حد مشخص کاهش یابد. به عبارتی، معاملهگر اقدام به اخذ پوزیشن فروش نموده یا رمزارز را میفروشد.
در حالی که خرید و فروش در صرافیهای لحظهای (spot exchanges) معمول بوده، شما میتوانید بدون خرید و فروش واقعی یک رمزارز، پوزیشنهای خرید و فروش را اخذ نمایید. این امر در صرافی اوراق مشتقه (derivatives exchanges) که قراردادهای آتی (futures)، قراردادهای اختیار معامله (options)، قراردادهای مابهالتفاوت (contracts for difference) و سایر محصولات مشتقه را ارائه میدهند، امکان پذیر است. هنگامی که این مشتقات را معامله میکنید، از طریق پوزیشن خرید یا فروش صاحب رمزارز میشوید، بدون آنکه «بطور فیزیکی» مالک آنها بوده و یا آنها را معامله کنید.
همانطور که گفته شد، در بازار گاوی (bullish market) پوزیشنهای خرید بیشتری در مقابل پوزیشنهای فروش مشاهده میشود، زیرا معاملهگران بیشتری میخواهند از افزایش قیمت بهرهمند شوند. در عوض، وقتی بازار خرسی (bearish market) است، پوزیشنهای فروش معمولاً بیشتر از پوزیشنهای خرید هستند. با این حال، این تنها یک مشاهده بوده و قانون نیست. معاملهگران و سرمایهگذاران حرفهای معمولاً بعد از پایین آمدن قیمت سرمایه اقدام به خرید و بعد از بالاتر رفتن ارزش آن، اقدام به فروش سرمایه میکنند. به این معنی که آنها با افزایش قیمت وارد پوزیشن خرید شده و هنگامی که قیمت کاهش مییابد، اقدام به فروش رمزارز مینمایند.
چه زمانی باید وارد پوزیشن خرید یا لانگ شد؟
معاملهگران زمانی که انتظار دارند قیمت رمزارز افزایش مییابد، باید اقدام به اخذ پوزیشن خرید نمایند.
اگر احساس کنید که رمزارز برای مدتی افزایش قیمت دارد، ممکن است علاقهمند باشید که پوزیشن خرید/لانگ بگیرید که این امر به بازه زمانی که با آن رمزارز کار میکنید، بستگی دارد. به عنوان مثال، چنانچه در نمودار روزانه معامله میکنید و اعتقاد دارید که قیمت طی روزهای بعدی یا حتی هفتههای بعدی افزایش خواهد یافت، میتوانید پوزیشن خرید اخذ نمایید. شما میتوانید دارایی را در صرافی لحظهای خریداری کرده و یا از طریق قراردادهای آتی، یا سایر ابزار مشتقه (derivatives contracts) یک موقعیت خرید باز کنید.
بدیهی است که تصمیم شما باید بر مبنای تحلیل فاندامنتال یا تکنیکال باشد. به عنوان مثال، چنانچه یک پروژه بلاکچین، مشارکتی با اعتبار بالا را تضمین میکند و یا در حال بهبود کیفیت خدماتش میباشد، شاید تصمیم به پوزیشن خرید با توکن بومی (native token) بگیرید. به طور کلی، میبایست در شبکههای اجتماعی بسیار فعال بوده و به طور منظم اخبار را دنبال کنید تا درک دقیقی از تمایلات بازار داشته باشید. از سوی دیگر، همچنین میتوانید به دنبال الگوهای نمودار بوده و وضعیت یک خط مقاومت را با افزایش قیمت بررسی کنید، که شکسته شدن خط مقاومت ممکن است نشاندهنده گسترش روند صعودی باشد.
صرف نظر از این که برمبنای چه نوع تجزیه و تحلیلی عمل میکنید، چنانچه بخواهید وارد پوزیشن خرید شوید، بایستی اطمینان داشته باشید که قیمت افزایش خواهد یافت. در غیر این صورت، خلاف جریان بازار عمل خواهید کرد.
برخلاف جفت ارزهای فارکس (foreign exchange) که هدف بلند مدت خاصی را دنبال نمیکنند، رمزارزها مانند سهام شرکت عمل میکنند، به این معنا که معمولاً با ارزهای فیات، به ویژه دلار آمریکا معامله شده و همیشه امکان بالاتر رفتن ارزش آنها وجود دارد. به همین دلیل، بسیاری از سرمایه گذاران ترجیح میدهند که به استراتژی خرید و نگهداری (HODL) خصوصاً در مورد بیت کوین، پایبند باشند.
چه زمانی معاملهگرها باید پوزیشن فروش بگیرند؟
هنگامی که معاملهگر انتظار دارد قیمت رمزارز کاهش مییابد، بایستی موقعیت فروش را برگزیند.
زمانی که انتظار دارید قیمت یک رمزارز برای مدتی کاهش یابد، ممکن است علاقهمند باشید که یک پوزیشن فروش/شورت را اخذ نمایید.
همانطور که در بالا توضیح داده شد، تصمیم شما بایستی بر مبنای تحلیل جامع بازار باشد. به عنوان یک قاعده، افراد زمانی وارد پوزیشن فروش میشوند که بازار به سطح اشباع خرید (overbought level) رسیده باشد. به این معنی که رمزارز مدت طولانی افزایش قیمت داشته و روند صعودی آن بیش از حد اشباع شده باشد. همچنین اخذ پوزیشن فروش، زمانی منطقی است که قیمت نتواند سطح مقاومت را بشکند و از آن سطح فاصله بگیرد.
از آنجا که بازار ارزهای دیجیتال هنوز در مرحله پیدایش بوده، بیت کوین (BTC) و آلتکوینها (altcoins) اغلب نوسانات شدیدی را بدون هیچ پایه و اساسی نشان میدهند، که این امر روند تحلیل را تا حدی با مشکل مواجه میکند. با این حال، همیشه باید پیش از اخذ موقعیت خرید یا فروش، از تمامی عوامل موثر بر بازار آگاه باشید.
کجا میتوان پوزیشنهای خرید یا فروش را اخذ نمود؟
پوزیشنهای خرید و فروش را میتوان در هر صرافی رمزارز یا پلتفرم تریدینگ اخذ نمود.
شما میتوانید موقعیتهای خرید و فروش را در هر صرافی رمزارز که خدمات معاملات اسپات/نقدی (spot trading) یا مشتقه را ارائه میدهند، اخذ نمایید.
معاملهگرها معمولاً پلتفرمهای معروف مانند کوینبیس (Coinbase) یا بایننس (Binance) را از میان سایر پلتفرمها انتخاب میکنند. کوینبیس، بزرگترین صرافی رمزارز در ایالات متحده است، در حالی که بایننس یکی از پلتفرمهای معامله رمزارز با رشد سریع در جهان بوده و خدمات گستردهای نظیر معاملات اسپات، معاملات آتی، قراردادهای اختیار، معامله/معاملات آپشن و معاملات فرابورس (over-the-counter trading) را ارائه میدهد.
لازم به ذکر است که صرافیهای کوینبیس و بایننس و سایر صرافیهای رایج ممکن است برای تازهواردان پیچیده به نظر برسند. چنانچه در خرید و فروش رمزارزها تازه وارد هستید و به دنبال تجربه سادهتری میباشید، میتوانید به سایت همتاپی مراجعه کنید. این پلتفرم ویژگیهای متعددی دارد. ویژگیهایی مانند تالار معاملات و داشبوردهای بصری خرید و فروش ارز دیجیتال را برای کاربران در این صرافی آسان میکند. با این حال، این پلتفرم تنها مختص مبتدیان نبوده و تریدرهای مجرب نیز میتوانند وارد پوزیشنهای خرید و فروش در همتاپی شوند، زیرا این پلتفرم ابزارها و مزایای مختلفی از جمله کیف پول چند ارزی، لایههای امنیتی و انواع متعدد سفارش (order types) را دارا میباشد.
چگونه معاملات مارجین میتواند اهداف پوزیشنهای خرید و فروش را تقویت کند؟
معاملات مارجین (margin trading) میتوانند نتایج بالقوه پوزیشنهای خرید و فروش را در نتیجه لوریج/ضریب اهرمی (leverage) یعنی وجوه قرضی دوچندان کنند.
اخذ پوزیشن خرید یا فروش (لانگ یا شورت) به ویژه هنگامی که رمزارزها ناپایدار میباشند، میتواند سودآور باشد. معاملهگران حرفهای معاملات مارجین را ترجیح میدهند، زیرا میتوانند سودهای بالقوه را چندین برابر کنند. با این حال، خطرات نیز به همان نسبت افزایش مییابند. لذا، معاملات مارجین بایستی با احتیاط انجام شوند.
معاملات مارجین شامل معاملات با ضریب اهرمی بوده و میتواند برای موقعیتهای لانگ و شورت (پوزیشنهای خرید و فروش) مفید باشد. حسابهای مارجین از وجوه ارائه شده توسط اشخاص ثالث پلتفرم صرافی یا سایر تریدرهایی که علاقمند هستند سرمایهشان را به اشتراک بگذارند استفاده میکنند. بنابراین، شما میتوانید مبالغ بیشتری را با استفاده از موقعیتهای اهرمی سرمایه گذاری کرده و سود بالقوه را چندین برابر کنید.
مبلغ مورد نیازی که باید به عنوان درصدی از مبلغ کل سفارش متعهد شوید، مارجین نامیده میشود. اما ضریب اهرمی، نسبت وجوه قرض گرفته شده برای مارجین را نشان میدهد. به عنوان مثال، اگر میخواهید به پوزیشن خرید با ارزش 10 هزار دلار و با ضریب اهرمی 10 به یک (ضریب اهرمی 10x) وارد شوید، باید 1000 دلار از پول خودتان را سرمایهگذاری کنید.
معاملات مارجین روشی برای افزایش سود بالقوه پوزیشنهای خرید و فروش میباشد.
ترجمه و جمعآوری: تیم خرید و فروش تتر صرافی ارز دیجیتال همتا پی
خیلی مفید بود من اصلا پوزیشن های خرید و فروش و معامله گری اطلاعی نداشتم. الان کاملا متوجه شدم. مرسی