سقوط ارزش سهام چند بانک آمریکایی و رشد قیمت بیت کوین
روز سه شنبه و همزمان با سقوط 20 درصدی سهام بانکهای پاسفیک وسترن (PacWest)، وسترن الاینس (Western Alliance) و مؤسسات مالی دیگر، موج دیگری از ترس از ورشکستگی بانکها بازار را فرا گرفت. این در حالی است که قیمت بیت کوین همزمان با این رویداد افزایش یافت.
این اتفاق بعد از آن رخ داد که نهادهای رسمی نظارت مالی کالیفرنیا در روز دوشنبه، کنترل بانک فرست ریپابلیک (First Republic) را به دست گرفتند. قرار است 84 شعبه این بانک، زیر نظر شرکت خدمات مالی جیپی مورگان چیس (JP Morgan Chase) بازگشایی شوند.
آغاز دوباره فروش ارزان سهام بانکهای آمریکایی
شرکت بانکداری پاسفیک وسترن (PACW) مستقر در کالیفرنیا، در روز دوشنبه شاهد سقوط ارزش سهام خود از 8.90 دلار به 5.50 دلار بود. از آن زمان تاکنون، ارزش سهام این شرکت تا قیمت 6.15 دلار افزایش یافته است که افت خالص روزانه 27 درصد را نشان میدهد.
در این میان، قیمت سهام شرکت بانکداری وسترن الاینس (WAL) مستقر در آریزونا در همان روز، با افت مشابه 20.53 درصدی از 36.18 دلار به 28.96 دلار سقوط کرد. سایر بانکها از جمله زیونس (ZION) و کومریسا (CMA) هم افت ارزش سهام حدود 10 درصدی را تجربه کردهاند.
هر دوی این ارقام، بیشترین افت روزانه این دو بانک از اواسط ماه مارس به بعد هستند؛ یعنی زمانی که ورشکستگی بانک سیلیکون ولی و بانک سیگنچر در 10 و 12 مارس رخ داد. در آن برهه زمانی، هر دو بانک وسترس الاینس و فرست ریپابلیک سقوط شدید 76 درصدی را تجربه کردند و بانک پکوست نیز 47 درصد افت کرد.
از آنجایی چون مردم بهدنبال امنیت اثبات شده بانکهای بزرگ یا بازدهی بیشتر صندوقهای بازار پول بودند. در میان این سه بانک، فرست ریپابلیک در سهماهه اول سال بیشترین میزان سپرده، معادل 41 درصد، را از دست داد. پکوست و وسترن الاینس نیز بهترتیب 17 و 11 درصد از سپردههایشان را از دست دادند.
جنت یلن (Janet Yellen) وزیر خزانهداری ایالات متحده، قبلاً درباره موافقت این وزارتخانه و فدرال رزرو با پشتیبانی این دو نهاد از سپردههای بانکهای کوچک، سیگنالهای متفاوتی به خبرگزاریها داده بود؛ همان رفتاری که درباره بانک سیلیکون ولی در ماه مارس از وی شاهد بودیم. او قبلاً اشاره کرده بود دولت فقط از بانکهایی پشتیبانی میکند که ایجاد ریسک سیستماتیک از سوی آنها علیه سیستم بانکداری مسجل شده باشد؛ نظری که انتقاداتی با این مضمون به همراه داشت که این رویکرد، سپردهگذاران را از بانکهای کوچک به سمت شرکتهای بزرگ و محافظتشده فراری میدهد.
واکنش جامعه ارز دیجیتال به سقوط بانکهای آمریکایی
در واکنش به سقوط شدید سهام بانکهای آمریکایی، آرتور هیز (Arthur Hayes) همبنیانگذار صرافی بیت مکس (BitMEX)، در اکانت توئیتر خود پیشبینی کرد بانک پکوست هم ورشکست میشود و تحت کنترل شرکت بیمه سپرده فدرال قرار میگیرد. بعد از ورشکستگی بانک سیلیکون ولی در ماه مارس، آرتور هیز یک پیش بینی بیت کوین کاملاً صعودی ارائه کرد و بعد از آن، قیمت بیت کوین از 20,000 دلار به 28,000 دلار افزایش یافت.
شاید بانک پکوست قربانی بعدی ورشکستگی بانکها باشد. دوباره امروز بهشدت افت کرد. فقط منتظریم جیم کرامر بگوید این بانک قوی است تا شرکت بیمه سپرده فدرال دست به کار شود.
مشابه گذشته همزمان با سقوط سهام بانکهای آمریکایی، قیمت بیت کوین این بار هم رشد کرد و در روز سهشنبه از 28,000 دلار به 28,566 دلار رسید.