مدیر عامل کوین بیس: قانون گذاری ارزهای دیجیتال باید هرچه زودتر انجام شود
برایان آرمسترانگ (Brian Armstrong) مدیرعامل صرافی کوین بیس (coinbase)، طی مصاحبهای اعلام کرد که از نظر او، تا زمانی که ایالات متحده چارچوب مناسبی را برای قانون گذاری این بازار پیدا نکند، کارآفرینان فعال در حوزه ارز دیجیتال به این کشور بازنمیگردند.
برایان آرمسترانگ که سمت مدیرعامل صرافی ارزهای دیجیتال کوین بیس را برعهده دارد، اعتقاد دارد که قانون گذاری ارزهای دیجیتال کار خیلی سخت و دشواری نیست و البته اطمینان دارد که ایالات متحده دیر یا زود به چارچوبی مناسب برای قانون گذاری این ارزها دست خواهد یافت.
آرمسترانگ این اظهارات را در مصاحبه با وال استریت ژورنال و تنها چند روز پس از طرح دعوی کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) علیه این صرافی در تاریخ 6 ژوئن (16 خرداد)، اعلام کرد. براساس شکایت SEC، صرافی کوین بیس بدون ثبت و دریافت مجوز از این کمیسیون، اقدام به راه اندازی صرافی خرید و فروش اوراق بهادار، کارگزاری معاملات و تسویه وجوه سرمایه گذاران نموده است.
آقای آرمسترانگ طی مصاحبه خود به این شکایت نیز اشارهای داشت و اظهار کرد که اقدامات ثبتی مدنظر SEC برای فعالیت صرافی کوین بیس الزامی نبوده است.
داراییهایی که ما خرید و فروش میکنیم، نوعی کالا هستند، بنابراین نیازی به ثبت نام ندارند؛ ما در صرافی خود اقدام به معامله کالاهای رمزنگاری شده میکنیم.
بنابر ادعای او، فعالیت کوین بیس نوعی از کارگزاری بورس نیست. او همچنین به این موضوع اشاره کرد که آنها برای فعال سازی و استفاده از مجوز فعالیت خود، سختیهای فراوانی را متحمل شدهاند.
ما ادعا نمیکنیم که کارگزار معاملات هستیم. با این حال، ما این مجوز را دریافت نمودهایم که البته همچنان غیر فعال است. زیرا آنها اجازه فعالسازی و استفاده از این مجوز را به ما نمیدهند.
او در مورد قانون گذاری ارز های دیجیتال نیز اظهار نظر کرد و با طعنه زدن به کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، اعلام کرد که قانون گذاری این بازار کار شاقی نیست و ایالات متحده دیر یا زود به چارچوبی مناسب برای قانونگذاری این ارزها دست خواهد یافت.
او همچنین ضمن تاکید بر اهمیت پرونده حقوقی SEC علیه این صرافی برای کل صنعت ارز های دیجیتال در آمریکا، اظهار امیدواری کرد که این اقدام منجر به شفایت بیشتر شده و عقب افتادن صنعت ارزهای دیجیتال آمریکا نسبت به سایر کشورها را در پی نداشته باشد.
به عقیده آرمسترانگ، وضع قوانین شفاف و پایدار در زمینه ارز های دیجیتال، باعث بازگشت کسب و کارهای فعال در حوزه خرید و فروش ارزهای دیجیتال به این کشور خواهد شد.
در این صورت، شاهد بازگشت کارآفرینانی خواهیم بود که آمریکا را ترک کردهاند. آنها دیگر ترسی از حمله و هجمههای دل بخواه و تصادفی و همچنین صورتحسابها و جریمههای سنگین نخواهند داشت.
کوین تلگراف در تاریخ 11 آوریل (22 فروردین) گزارش کرد که بین سالهای 2018 تا 2022، سهم آمریکا از تعداد توسعهدهندگان ارز های دیجیتال در جهان، 26 درصد کاهش یافته است. در این گزارش به «عدم شفافیت قانونی» به عنوان یک عامل موثر اشاره شد که ممکن است باعث پسرفت و جاماندن ایالات متحده از بازار جهانی ارز های دیجیتال شود.
آرمسترانگ همچنین به بیان نکاتی پرداخت که به عقیده او، از تاثیر زیادی در افزایش شفافیت قانون گذاری برخوردار هستند. از جمله ایجاد و ترسیم مرزی شفاف و مشخص بین دو نهاد قانون گذار در این کشور، یعنی کمیسیون بورس و اوراق بهادار و کمیسیون معاملات آتی کالا.
به گفته وی، در شرایط که در سایر کشورها مانند بریتانیا، تنها یک نهاد قانونگذاری مالی وجود دارد، ایالات متحده شاهد نزاع و کشمکش بین دو نهاد قانون گذار مختلف است.
به اعتقاد او، چند مورد از مقررات اساسی را به آسانی میتوان از امور مالی سنتی منتقل کرد. اصولی مانند حمایت از مصرفکننده، الزامات حسابرسی صورتهای مالی، و رویههای مربوط به مبارزه با پولشویی و شناخت و احراز هویت مشتری.
آقای آرمسترانگ همچنین بر این نکته پافشاری کرد که در حال حاضر، هیچ دستور العمل شفافی در مورد قانون و مقررات ارزهای دیجیتال در ایالات متحده وجود ندارد و آنها با وجود درخواستهای مکرر خطاب به SEC، پاسخ و بازخورد مناسبی دریافت نکردهاند.
این موضوع پس از آن مطرح شده است که آرمسترانگ در تاریخ 17 خرداد و در پاسخ به شکایت SEC علیه کوین بیس، پستی را در توئیتر منتشر کرد و اعلام کرد، مایه افتخار است که به عنوان نماینده صنعت ارز های دیجیتال در دادگاه حاضر خواهد شد و اطلاعات شفافی در مورد ارز های دیجیتال را ارائه خواهد داد.