آیا تابستان مزارع استخراج ارز دیجیتال تعطیل می‌شوند؟

آیا تابستان مزارع استخراج ارز دیجیتال تعطیل می‌شوند؟

بحث استخراج ارز دیجیتال در کشور با انتشار خبر حضور ماینرهای چینی در رفسنجان آغاز شد. زمستان سال گذشته نیز بحث‌هایی در خصوص حضور بی‌حساب‌وکتاب این ماینرها بالا گرفت تا جایی که این مزارع، فعالیت خود را متوقف کردند.

این واکنش‌ها باعث شد تا مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، واکنش نشان دهد. ایشان در مصاحبه‌ی خود مصاحبه‌ بیان کرد اطلاعات دقیقی در مورد نحوه فعالیت و قانونی یا غیرقانونی ماینرهای چینی در مزارع بیت‌کوین ایران ندارد. و در ادامه صحبت‌های خود به موضوع دیگری اشاره کرد:

می‌دانم که غیر از چینی‌ها سرمایه‌گذارانی از هند و لهستان و ترکیه هم مشغول ماینینگ در کشور ما هستند؛ اما سؤالی که این روزها بسیار پرسیده می‌شود این است که سود برق ارزان ایران چرا باید نصیب خارجی‌ها شود. در پاسخ به این سؤال باید گفت که بر اساس مصوبه دولت برق استخراج‌کنندگان رمز ارز به قیمت صادراتی محاسبه می‌شود و همانند صادرات برق بوده و به همین میزان درآمد برای وزارت نیرو دارد.

اظهارات حریری درباره استخراج ارز دیجیتال در کشور نه تنها نگرانی مردم نسبت به این حوزه را کاهش نداد بلکه نگرانی‌های جدیدی را نیز در ذهن مردم بوجود آورد. به همین دلیل فعالان اجتماعی بار دیگر در مورد ماینینگ کشور و علت حضور ماینرهای ترکی، هندی و لهستانی واکنش نشان دادند؛ اما در این میان. وزارت نیرو و مجلس در برابر چنین اظهاراتی سکوت کردند و واکنشی نشان ندادند. 

خرید و فروش بیت کوین

برای خرید و فروش بیت کوین همین حالا اقدام کنید.

می خواهم بیت کوین بخرم

براساس گزارش‌های اعلام شده قیمت برق در تابستان و پیک مصرف برق برای ماینرهای خارجی آنقدر بالا است که صرفه اقتصادی ندارد. به همین دلیل بسیاری از آنها بدون در نظر گرفتن دستورات مراجع قانونی در ماه‌های گرم سال مزارع استخراج ارز دیجیتال خود را تعطیل می‌کنند و تنها در 8 ماه سرد سال فعالیت می‌کنند. از طرف دیگر ماینرهای لهستانی‌، ترکیه‌ای‌ و هندی‌ در ایران مشغول به کار نیستند. هر چند که پیش از این برای مدت کوتاهی برخی از ماینرهای لهستانی‌ برای استخراج بیت‌کوین به مزارع رفسنجان آمده بودند اما خیلی زود فعالیت خود را متوقف کردند. 

خبرها حاکی از آن است وزارت نیرو قصد دارد لیستی از مزارع قانونی استخراج ارز دیجیتال را با میزان مصرف آنها به همراه نام صاحبان آن منتشر کند. 

یکی از منابع آگاه در خصوص فعالیت ماینرهای چینی در ایران توضیح داد:

یک نکته مهم درباره فعالیت ماینرهای چینی وجود دارد. آن‌ها به شکل مستقل در ایران فعالیت نمی‌کنند. شیوه فعالیت بر اساس مشارکت با سرمایه‌گذاران ایرانی است. ازآنجایی‌که تکنولوژی ماینینگ بیشتر در اختیار چینی‌ها قرار دارد به شکل مشارکت 59 درصد سرمایه‌گذار ایرانی و 41 درصد سرمایه‌گذاری چینی است. ازآنجایی‌که تأمین زمین، زیرساخت و شبکه از طریق سرمایه‌گذار ایرانی انجام می‌شود و تکنولوژی و دستگاه‌ها نیز از طرف سرمایه‌گذار چینی، در نهایت ماینینگ به شکل مشارکت بین ایرانی‌ها و چینی‌ها انجام می‌شود.

علیرضا هادی، مدیرکل دفتر امور طرح‌های وزارت صمت، با توجه به ممنوعیت استخراج ارزهای دیجیتال تا آخر شهریورماه بیان کرد: ما از دستور توقف فعالیت مزارع استخراج ارز دیجیتال هستیم. به گفته ایشان با توجه به مصالح کشور حتی مزارع استخراجی که مجوز تاسیس و پروانه بهره برداری دارند نیز در حال حاضر اجازه فعالیت ندارند و باید متوقف شوند.

ایشان در واکنش به خبرهای منتشر شده مبنی بر فعالیت ماینرهای خارجی اظهار داشت:

کشورهای خارجی به صورت مستقیم در استخراج ارز دیجیتال در ایران فعالیت ندارند، این‌ها در قالب بنگاه‌های ایرانی هستند که سرمایه‌گذاری خارجی دارند. هیچ شرکت خارجی از ما مجوز نگرفته است. مثل اینکه چند درصد از یک شرکت داخلی برای شخصی با ملیت دیگر باشد.

ترجمه و جمع‌آوری: تیم خرید و فروش اتریوم صرافی ارز دیجیتال همتا پی

امتیازی داده نشده است
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
منبع: تیم تولید محتوا همتا پی
اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *