آیا بعد از تسلا شرکت اپل هم به خرید بیت کوین روی میآورد؟
تعداد شرکتهای تجاری سهامی عام، که نسبت به خرید بیتکوین اقدام میکنند به میزان قابل توجهی رو به افزایش است. تسلا استراتژی خود را برای پذیرش بیت کوین به عنوان عاملی برای پرداخت را تقویت کرد. اما اکنون این سوال به وجود آمده است که موضع اپل نسبت به خرید بیت کوین چیست؟
شکی نیست که سال 2021، سال رمزارزها برای مؤسسهها است. در حالی که بانکهایی از جمله گلدمن ساکس (Goldman Sachs) و بانک دویچه (Deutsche Bank) برای ایجاد خدمات رمزارزی جهت ارائه به مشتریان خود عجله دارند، شرکتهایی مثل میکرواستراتژی و تسلا در حال جمعآوری میلیاردها دلار بیت کوین برای اضافه کردن به ترازنامه خود هستند.
در حال حاضر، گمانهزنیها در مورد اینکه شرکت بعدی که اقدام به خرید رمزارز میکند اپل خواهد بود، بسیار زیاد است. اما این احتمال چقدر است؟
بیت کوین عاملی برای ذخیره ثروت
اپل به عنوان یک شرکت فعال در زمینه فناوری، میتواند مسیرهای مختلفی را برای ورود به بازار رمزارزها در پیش بگیرد. یک روش این است که از تسلا و میکرواستراتژی الگوبرداری کرده و مقداری بیت کوین به ذخایر خزانه خود اضافه کند.
با توجه به گزارش ذخیره 200 میلیون دلاری این شرکت در سه ماه آخر سال 2020 میلادی، میتوان گفت شرکت اپل یکی از ثروتمندترین شرکتهای آمریکایی است که ذخایر آن به صورت نقدی میباشد. با این حال، با توجه به تأثیرات اقتصادی همهگیری کرونا، چشمانداز کلی آن لزوماً مطلوب به نظر نمیرسد.
فشار تورمی ناشی از بدهیهای عظیم دولتی، ذخایر نقدی اپل را در شُرف وضعیت نامطلوبی قرار میدهد، ولیکن اکثر تحلیلگران بر این باورند که در بلندمدت قیمت بیت کوین قطعاً صعودی خواهد بود.
با این حال، صرافی eToroX به مؤسساتی که قصد ورود به دنیای رمزارزها را دارند، راهکارهای قابل قبولی ارائه میدهد. اخیراً این صرافی در گزارشهای خود اعلام کرد که نیروهای دیگری نیز در این زمینه دخیل هستند. با اینکه نیروهای کلان اقتصادی باید مورد توجه قرار بگیرند، اما این گزارش میگوید:
شرکتهای سنتی در تلاشند تا مزیت پیشگام بودن را بدست آورند و یا ترس از دست دادن موقعیت، در زمانی که بکارگیری رمزارزها توسط مؤسسات به واقعیت تبدیل شود، را مدیریت کنند. یک دوره طولانی بیسابقه از رکود در سراسر جهان و همهگیری ویروس کووید 19 و واکنش متناسب به این پدیده توسط بانکهای مرکزی، و بیشتر از همه جستجوی مداوم برای منابع جایگزین برای بازدهی و کسب سود، مطمئناً به گسترده شدن علاقه شدید نسبت به بیت کوین و متعاقباً مجموعه داراییهای رمزارزی کمک میکند.
در دسترس قرار دادن رمزارزها، برای کاربران اپل
شرکتهای پیپل (PayPal) و مسترکارت (Mastercard) تنها دو نمونه از غولهای مالی هستند که اخیراً خبرساز شدهاند. آنها با قرار دادن داراییهای دیجیتال در لیست خدمات خود، به رشد قیمت رمزارزها کمک کردهاند. از این گذشته، در زمینه رمزارزها شباهتهایی بین پیپل و اپل وجود دارد. هر دو آنها اوایل ظهور رمزارزها، از این بخش پا پس کشیدند، حتی اپل در سال 2014 برنامه کیف پول بلاک چین خود را از app store حذف کرد.
با این حال، اپل اخیراً کاربران خود را قادر ساخته تا با استفاده از سرویس Apple Pay خریدهای خود را به بیت کوین انجام دهند. این امر نشان میدهد شرکت اپل دیگر از قراردادن خدمات رمزارزی در لیست خدمات خود ابایی ندارد.
با این حال، پیشنهاد اخیر شرکت ارائهدهنده خدمات مالی RBC Capital Markets، مبنی بر اینکه اپل باید صرافی رمزارزی خود را راهاندازی کند، اقدامی است که تحقق آن به این زودیها متصور نیست. به نوشته بلومبرگ، تحلیلگری به نام میچ استیوز (Mitch Steves)، معتقد است که این شرکت باید «کیف پول اپل» (Apple Wallet) را روی یک پلتفرم معاملاتی برای داراییهای دیجیتال توسعه دهد.
صرافیها یا کیف پولها؟
آیا شرکت اپل واقعاً صرافی رمزارزی راهاندازی میکند؟ این جریان تا حدودی بعید به نظر میرسد. ارتباطات میان خط تولید اصلی محصولات سختافزاری و نرمافزاری آنها بسیار محدود است و مزیت چندانی در برای بازارها نخواهد داشت. اما کیف پول ارز دیجیتال یکپارچه در سیستم عامل iOS سناریوی محتملتری به نظر میرسد. از این گذشته، سامسونگ، بزرگترین رقیب اپل در بازار گوشیهای هوشمند، قبلاً در گوشیهای Galaxy S10 از بلاک چین استفاده کرده است.
شرکت سامسونگ اخیراً با معرفی Knox Vault، که یک محیط امن و مجزا برای مهمترین دادههای ذخیره شده روی تلفن همراه میباشد، امنیت سختافزاری خود را تقویت کرده است. همزمان با ارائه این محصول، سامسونگ از کیف پول بلاکچین خود به عنوان یکی از دلایل امنیت بالای این محصول یاد میکند. این شرکت همچنین پیش از این مقالهای را منتشر کرده بود که در آن توضیح میداد که به چه دلیل معتقد است تلفنهای هوشمند، مناسبترین وسیله برای تأمین امنیت بلاکچین و رمزارزها هستند.
بنابراین، محتمل به نظر میرسد که گوشی آیفون با کیف پول یکپارچه و هماهنگ با محصولات موجود اپل، در آینده به بازار ارائه شود. در نهایت، سامسونگ نسبت به پیپل رقابت نزدیکتری با شرکت اپل دارد، بنابراین کاملا منطقی است که شرکت اپل با خط مشیهای فعلی خود، قبل از ورود به چنین بازار کاملاً جدیدی از چنین رقابتی دوری کند. با این حال، اگر قرار باشد مشخصات صرافی در خدمات آینده اپل لحاظ شود، این جریان میتواند از طریق یک شراکت با یک صرافی مانند پیپال یا حتی کوین بیس (coinbase) انجام شود.
منتظر اعلامیهی خرید بیت کوین از طرف اپل نباشید
البته که همه اینها حدس و گمان است. وقتی صحبت از اعلامیههای مهم به میان میآید شرکت اپل روشهای زیادی برای ارائه اعلامیههای خود دارد. هنگامی که پای ویژگیها و محصولات جدید در میان است، این شرکت همیشه کارهای خود را از دیگران مخفی نگاه میدارد، و اطلاعیههایش را در یکی از رویدادها و یا همایشهای خود که بطور منظم برگزار میشوند، اعلام میکند.
با این حال، متاسفانه در گمانهزنیها و احتمالات فعلی، تمرکز کمی بر رمزارزها یا بلاکچین دیده میشود.
با توجه به اینکه شرکت اپل از ذخایر عظیم نقدی خود برای خرید بیت کوین استفاده میکند یا خیر، تنها باید این موضوع را درنظر بگیریم که پس از چنین اطلاعیهای چه نوع پامپ قیمتی ایجاد میشود. بنابراین، اگر اپل بیت کوین بخرد، تقریباً مسلم است که تنها زمانی که شرکت اقدام به این کار کرده باشد، خواهیم فهمید.
ترجمه و جمعآوری: تیم خرید و فروش بیت کوین صرافی ارز دیجیتال همتاپی