آشنایی با ارزهای دیجیتال مبتنی بر حریم خصوصی (privacy coins)

آشنایی با ارزهای دیجیتال مبتنی بر حریم خصوصی (privacy coins) | همتاپی

ارزهای دیجیتال مبتنی بر حریم خصوصی از تکنیک‌های بسیار پیشرفته‌ای برای محافظت از جزئیات تراکنش استفاده کرده و اطلاعات آن را از معرض دید عموم پنهان می‌سازند. به همین دلیل است که بسیاری از دولت‌ها و سازمان‌های امنیتی به طور جدی به دنبال مقابله با چنین ارزهای دیجیتالی هستند.  


ارزهای دیجیتال حریم خصوصی در یک نگاه


برخی از ارزهای دیجیتال که به ارزهای دیجیتال حریم خصوصی (Privacy Coins) معروفند، با استفاده از مجموعه‌ای از تکنیک‌های رمزنگاری، اطلاعات را به طور بالقوه مخفی می‌کنند.

خرید و فروش بیت کوین

برای خرید و فروش بیت کوین همین حالا اقدام کنید.

می خواهم بیت کوین بخرم

ارزهای دیجیتال حریم خصوصی می‌توانند برای باج افزارها و سایر موارد غیرقانونی مورد استفاده قرار بگیرند. به همین دلیل تحت نظارت شدید ناظران و سازمان‌های دولتی قرار گرفته‌اند.

ویژگی ایجاد نام مستعار در آدرس بیت کوین باعث غیرقابل شناسایی شدن اطلاعات شخصی می‌شود و این امکان انجام معاملات مخفی را فراهم می‌کند، اما این ویژگی، آن را به یک ارز دیجیتال کاملاً ناشناس تبدیل نمی‌کند. از آنجایی که تاریخ خرید و فروش‌های ثبت شده در دفتر کل توزیع بلاک چین (Blockchain Distributed Ledger) در معرض دید عموم قرار می‌گیرد، ممکن است راه را برای محققان و شرکت‌ها باز کند تا هویت افراد را براساس تراکنش ارزها و جزئیات موجود در آدرس‌ها فاش کند.

این همان جایی است که ارزهای دیجیتال حریم خصوصی نظیر مونرو (XMR) و زدکش (ZEC) وارد صحنه می‌شوند.

طرفداران ارزهای دیجیتال حریم خصوصی این استدلال را دارند که می‌توان از آن‌ها برای مقاصد کاملاً قانونی استفاده کرد؛ این افراد همان‌هایی هستند که مایل به مخفی نگه داشتن اطلاعات شخصی خود هستند، و قصد ندارند هویت خود را برای شرکت‌ها و سازمان‌ها فاش کنند. علاوه بر این، ارزهای دیجیتال حریم خصوصی سطح حریم معاملاتی را تا حد امکان بالا برده و فرایند آن را شبیه به مبادله پول نقد فیزیکی در جامعه سنتی می‌کنند با این تفاوت که این بار در اقتصاد دیجیتال، چنین چیزی رخ می‌دهد.

شما هیچگاه نخواهید فهمید که پول نقدی که الان در اختیار دارید، قبلا صرف چه کارهایی شده است. ممکن است این پول کاغذی هزاران بار در جامعه چرخیده باشد و با آن کارهایی از جمله قتل، دزدی، پول‌شویی و … صورت گرفته باشد.

با این حال، طرف دیگر ماجرا این است که ارزهای دیجیتال حریم خصوصی می‌توانند پتانسیل بالایی برای سودجویی در باج افزارها، معاملات مجرمانه در دارک وب و پول‌شویی داشته باشند. در نتیجه، آن‌ها به طور جدی از سوی مجریان قانون و نهادهای نظارتی مورد نقد قرار گرفته‌اند. در اینجا نگاهی به نحوه عملکرد ارزهای دیجیتال حریم خصوصی و محبوب‌ترین آن‌ها می‌اندازیم.


ارزهای دیجیتال حریم خصوصی چگونه کار می‌کنند؟


ارزهای دیجیتال حریم خصوصی به روش‌های مختلفی کار می‌کنند، اما هدف نهایی همه آن‌ها یکسان است: آن‌ها برای پنهان نگه داشتن جزئیاتی مانند آدرس‌ها و مبالغ خرید و فروش شده طراحی شده‌اند، بنابراین شناسایی طرف‌هایی که در خرید و فروش شرکت کرده‌اند بسیار دشوار است.

آشنایی با ارزهای دیجیتال مبتنی بر حریم خصوصی (privacy coins)

برخی از ارزهای دیجیتال حریم خصوصی یک آدرس جدید و یکبار مصرف همانند رمز پویا تحت عنوان آدرس مخفی کاری (Stealth Address) ایجاد می‌کنند، به طوری که هیچ راه آشکاری برای پیوند دادن این خرید و فروش ارز دیجیتال به یک منبع وجود ندارد. تکنیک دیگری به نام تکنولوژی (zk-SNARK) وجود دارد که از رمزنگاری پیشرفته برای رمزگذاری اطلاعات هویتی استفاده می‌کند.

برخی ارزهای دیجیتال نیز مانند مونرو از امضای حلقوی استفاده می‌کنند. آن‌ها چندین آدرس کاربر را به هم پیوند می‌دهند تا تراکنش‌ها را به صورت ناشناس امضا کنند، بدون اینکه مشخص شود کدام آدرس در نهایت آن را امضا کرده است. اینجاست که پروتکل میمبل ویمبل (MimbleWimble) (که برگرفته از نام طلسم هری پاتر است) مطرح می‌شود. این پروتکل طراحی رویکردی ساده از فناوری بلاک چین است که تاریخچه تراکنش فشرده‌تری نسبت به بلاک چین‌های قدیمی دارد و اطلاعات هویتی را برای عموم فاش نمی‌کند.

برخی از ارزهای دیجیتال حریم خصوصی نیز از فرایندی به نام کوین‌جوین (CoinJoin) استفاده می‌کنند که تراکنش‌های فرستندگان مختلف را با هم ترکیب کرده و سپس وجوه دریافت‌کنندگان را پرداخت می‌کند. این فرایند همچنین به عنوان یک سرویس اختیاری مختلط، برای بیت کوین در دسترس است که به مبهم‌سازی خرید و فروش‌ها کمک می‌کند.

آیا می‌دایند:

لایت کوین، که در حال حاضر یک کوین حریم خصوصی نیست، ممکن است تکنولوژی میمبل ویمبل (MimbleWimble) را به عنوان یک ویژگی حفظ حریم خصوصی بپذیرد؟ این خبر از مارس 2021، در توییتر شرکت منتشر شده و تمام کدهای آن نیز آماده اعمال هستند.


آشنایی با اصلی‌ترین کوین‌های حریم خصوصی بازار


  •  مونرو

مونرو شناخته شده‌ترین ارز دیجیتال حریم خصوصی در بازار است و تا زمان نگارش این مقاله بیشترین ارزش بازار را بین کوین‌های حریم خصوصی در اختیار دارد. مونرو که از کوین قبلی خود به نام بایت کوین (Bytecoin) در سال 2014 جدا شده بود، با استفاده از تکنیک‌هایی مانند امضای حلقوی و آدرس‌های یکبار مصرف، جزئیات مهمی مانند هویت فرستنده و گیرنده و همچنین میزان مبلغ خرید و فروش را ناشناس می‌کند. برخلاف بیت کوین، هر کوین از مونرو نیز قابل تعویض است، زیرا آن‌ها قابل تشخیص نیستند و غیر قابل پیگیری می‌باشند.

مونرو ارز مورد علاقه هکرها است و اغلب برای اهداف غیرقانونی مورد استفاده قرار می‌گیرد، به علاوه در دارک‌ وب نیز هواداران زیادی دارد: به عنوان مثال بازار محبوب کاخ سفید (White House market) تنها مونرو را برای معاملات خود می‌پذیرد.

  • زدکش

به شدت تحت تأثیر بیت کوین است و مانند او 21 میلیون کوین دارد. این ارز پروتکل zk-SNARK را اجرا می‌کند تا اطمینان حاصل کند که تمام شرایط مورد نیاز برای یک خرید و فروش معتبر بدون افشای هرگونه اطلاعات شخصی و محرمانه برآورده می‌شود. زدکش انواع مختلفی از تراکنش‌ها را ارائه می‌دهد، از تراکنش‌های کاملاً عمومی گرفته تا کاملاً خصوصی در آن صورت می‌پذیرد. بنابراین، به طور بالقوه سطح کمتری از حریم خصوصی را ارائه داده و برخلاف مونرو دوستدار مقررات است. از طرفی معاملات محافظت شده توسط ارسال ممو (memos) قابل انجام است. توسعه زدکش توسط شرکت For-Profit Electric Coin انجام می‌شود.

مجموعه حریم خصوصی #zcash همچنان در حال رشد است. به طور کلی، هرچه خروجی‌های محافظت شده در یک مجموعه مشخص بیشتر باشد، پیوند تراکنش‌هایی که با آن مجموعه ارتباط برقرار می کنند دشوارتر است.

  • دش

رمزارز دش با هدف ارتقاء بازار ارزهای دیجیتال، از بیت کوین جدا محسوب می‌شود. دش می‌تواند تراکنش‌های متعدد را با فرایند جوین‌کوین (به نام PrivateSend) ترکیب کند تا جزئیات هویتی را پنهان سازد. دش به طور مشابه ویژگی‌های حریم خصوصی خود را اختیاری می‌کند و همچنین دارای گزینه ارسال فوری (InstantSend) برای تراکنش‌های سریع است که در عرض دو ثانیه تأیید می‌شود. دش در کشورهایی نظیر ونزوئلا که دچار ابرتورم بوده‌اند محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

آیا می‌دانید:

دش قبلاً دارک کوین نامیده می‌شد. با توجه به ارتباط این نام با بازارهای دارک وب و سایر اهداف ناپسند، در سال 2015 به طور شگفت‌انگیزی به Dash تغییر نام داد.


آیا ارزهای دیجیتال حریم خصوصی قانونی هستند؟


معاملات ارزهای دیجیتالی که ویژگی ناشناس بودن را برای کاربران امکان‌پذیر می‌سازند مانند ارزهای دیجیتال حریم خصوصی ذکر شده در این مقاله، در کشورهای ژاپن و کره‌جنوبی ممنوع شده‌ است. البته، استفاده از آن‌ها با اهداف قانونی هیچ منعی نداشته و هم اکنون در فهرست خیلی از صرافی‌های معتبر قرار دارند. اما، برخی نهادها به منظور جلوگیری از بروز پولشویی و اقدامات غیرقانونی، استفاده از آن‌ها را ممنوع اعلام کرده‌اند.

آیا کوین‌های حریم خصوصی قانونی هستند؟ | همتاپی

در ژوئن 2020، مدیر عامل شرکت کوین بیس (Coinbase)، برایان آرمسترانگ اعتراف کرد که شخصاً می‌خواهد مونرو را در صرافی خود لیست کند، اما مکالمات پشت صحنه با نهادهای نظارتی او را متقاعد کرد که فعلا این کار عقلانی نبوده و ارزش دردسر را ندارد. وی گفت:

ما نمی‌دانیم آیا این تپه همان تپه‌ای است که قرار است ما را به کشتن بدهد یا خیر، به همین خاطر ما مجبوریم چنین مکاتبات سختی را با نهادهای ذیربط انجام دهیم.

با این حال، آرمسترانگ معتقد است که قانون‌گذارا‌ن با گذشت زمان با ارزهای دیجیتال حریم خصوصی کنار می‌آیند.

صرافی شیپ‌شیفت (ShapeShift) در نوامبر 2020 اقدام به حذف مونرو و دش از لیست خود کرد، صرافی بیترکس (Bittrex) نیز علاوه بر مونرو و دش، ارز زدکش را در ژانویه 2021 از فهرست ارزهای قابل معامله خود حذف نمود. نکته مهمی که این دو صرافی را برای انجام این کار واداشت به تحول استانداردهای قانونی و سایر مسائل مربوط به حریم خصوصی برمی‌گردد. تا زمان نگارش این مقاله، صرافی‌های ارز دیجیتال محبوبی مانند بایننس (Binance) و کراکن (Kraken) هر سه ارز دیجیتال اصلی حفظ حریم خصوصی را در لیست معاملاتی خود فهرست کرده‌اند.


آینده ارزهای دیجیتال حریم خصوصی


در کنار تهدیدهای ناشی از مقررات اضافی، سازمان‌های دولتی و شرکت‌های تحلیلی نیز تلاش خود را برای مقابله با ارزهای دیجیتال حریم خصوصی افزایش می‌دهند. در سپتامبر 2020، سرویس درآمد داخلی ایالات متحده (IRS) تأیید کرد که یک جفت قرارداد به ارزش 1.25 میلیون دلار در مجموع به شرکت‌هایی که تلاش می‌کنند ابزارهای ردیابی و نفوذ به حریم خصوصی مونرو را توسعه دهند، اعطا کرده است.

در نوامبر 2020، شرکت جرم‌شناسی بلاک چین (CipherTrace) که با وزارت امنیت داخلی ایالات متحده همکاری می‌کند درخواست‌های ثبت اختراع برای ابزارهای ردیابی مونرو را تایید کرد. و در ماه مه 2021، مرکز ملی جرایم سایبری نروژ نشان داد که در تلاش است تا ویژگی‌های حریم خصوصی مونرو و دش را هر چه زودتر از بین ببرد.

هنوز مشخص نیست که آیا هر یک از این تلاش‌ها منجر به طراحی و توسعه ابزارهای قابل ردیابی ارزهای دیجیتال حریم خصوصی بشوند یا خیر، اما واضح است که دولت‌ها علاقه زیادی دارند تا ارزهای دیجیتال حریم خصوصی را رمزگشایی کنند و بشکنند.

با گذشت زمان، این ارزهای دیجیتال محبوبیت زیادی پیدا می‌کنند. قیمت مونرو در ماه مه 2021 پس از اعلام پیشنهاد دولت آمریکا برای واداشتن مشاغل به معاملات ارزهای رمزپایه با ارزش بالا، 30 درصد افزایش یافت. ظاهراً بسیاری از معامله‌گران ارزهای دیجیتال (حتی در میان چالش‌های مربوط به مقررات و رعایت قوانین) اصرار دارند که معاملات خود را خصوصی نگه دارند.

ترجمه و جمع‌آوری: تیم خرید و فروش بیت کوین صرافی ارز دیجیتال همتا پی

(1 - کاربر 5,00 از 5) 1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
منبع: decrypt.co
اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *