احتمال افزایش قیمت بیت کوین طبق دادههای یک اندیکاتور مهم
پادشاه ارز های دیجیتال یعنی بیت کوین، در بلند مدت از پتانسیل صعود مجدد و رسیدن به قله تاریخی خود برخوردار است، اما این موفقیت به عوامل مختلفی بستگی دارد.
در واقع ممکن است قیمت بیت کوین (BTC) در آستانه یک روند صعودی قرار گرفته باشد. زیرا میزان گردش بیت کوین کاهش بسیار زیادی داشته است.
اگرچه قیمت بیت کوین پس از افت اخیر، قادر به بهبود و جبران ارزش از دست رفته نبود. اما بر اساس شاخص یا اندیکاتور پای سایکل (Pi Cycle)، سرمایه گذارانی که بیت کوین را با دید بلند مدت خریدهاند، نباید نگران این موضوع باشند.
تجربه نشان دادهاست که این اندیکاتور در تشخیص چرخههای مختلف بازار بسیار موثر بوده است. این اندیکاتور محاسبات خود را با استفاده از میانگین متحرک 111 روزه و ضریب 2 میانگین متحرک 350 روزه (با توجه به قیمت بیت کوین) انجام میدهد.
پیش بینی رسیدن به قله قبلی
براساس دادههای LookIntoBitcoin، میانگین متحرک 111 روزه، پایینتر از میانگین متحرک 350 روزه قرار دارد. این بدان معناست که هنوز با اوج گرفتن بازار و ایجاد هیجانات شدید فاصله داریم، چرا که اوج گیری قیمت بیت کوین زمانی اتفاق میافتد که میانگین متحرک 111 روزه، از میانگین متحرک 350 روزه عبور کند.
اندیکاتور پای سایکل بیت کوین. منبع: LookIntoBitcoin
بنابراین شاید خرید کمی بیت کوین در وضعیت و قیمت فعلی، ایده بدی نباشد. علاوه بر امیدی که میتوان از بررسی شاخص Pi Cycle کسب کرد، باید به این نکته توجه داشت که شاخص ترس و طمع بیت کوین نیز تا عدد 48 پایین آمده است.
این شاخص، با بررسی نوسانات، روند و احساسات حاکم بر بازار، نوع و شدت واکنش کاربران نسبت به تغییرات ناگهانی قیمت را تعیین میکند.
در 3 ماهه نخست امسال، این شاخص در ناحیه طمع قرار داشت. اما در حال حاضر در وضعیت خنثی و کمی نزدیک به ترس قرار گرفته است و نشان میدهد که در این شرایط، سرمایه گذاران نسبت به چشم انداز قیمت بیت کوین هیجان زده نیستند.
شاخص ترس و طمع. منبع: LookIntoBitcoin
در زمان نگارش این مطلب، قیمت بیت کوین با ثبت چیزی نزدیک به 4 درصد کاهش در 30 روز گذشته، در محدوده 26,830 دلار قرار گرفته است. در مورد میزان سودآوری شبکه نیز باید گفت که شاخص نسبت سود خروجی مصرف شده یا (aSOPR adjusted Spent Output Profit Ratio) از وضعیت منفی خارج شده است.
شاخص aSOPR همزمان با بررسی تغییر احساسات بازیگران خرد و کلان بازار، به سنجش میزان سودآوری فعالان بازار میپردازد. اکنون مقدار این شاخص بالاتر از 1 قرار دارد که نشان دهنده بهبود در محدوده میانگین متحرک نمایی (EMA) 90 روزه است.
بنابراین میتوان نتیجه گرفت که وضعیت بخش عمدهای از هولدرهای بیت کوین، متمایل به سودآوری شده است.
شاخص aSOPR. منبع: Glassnode
مطالب مرتبط: فروش ۲ هزار بیت کوین توسط ماینرها |
کاهش نرخ گردش بیت کوین
اگرچه شاخصهای Pi Cycle و aSOPR حاکی از پتانسیل رشد و صعود قیمت بیت کوین هستند، اما به نظر میرسد بیت کوین برای شروع یک حرکت جدی، به تزریق سرمایه بیشتری از سوی سرمایه گذاران نیاز دارد، چرا که به عنوان مثال میزان گردش 265 روزه تا 5.61 میلیون کاهش یافته است.
در اینجا منظور از گردش، تعداد کوین های منحصر به فردی است که در یک بازه زمانی مشخص، طی تراکنشها انتقال یافتهاند. در ماه ژانویه (دی 1401)، میزان گردش بیت کوین 6.05 میلیون بود. از این رو کاهش این عدد نشان دهنده عدم تمایل سرمایه گذاران به انتقال و تبادل بیت کوین بین آدرسهای مختلف است.
با این حال، تعداد آدرسهای فعال روزانه، پس از افت شدید در 17 اردیبهشت، بار دیگر احیا شده است. تعداد این آدرسها، در تاریخ 30 اردیبهشت به 737 هزار آدرس رسید. این بدان معناست که با توجه به وضعیت بازار، حجم قابل توجهی از واریز و دریافت بیت کوین شکل گرفته است که افزایش میزان تعامل کاربران با بیت کوین را به دنبال خواهد داشت.
برای دریافت آخرین تحلیلهای بیت کوین، به صفحه تحلیل و پیش بینی بیت کوین مراجعه کنید.